Sony KDL-40LX900 ή Samsung UE40D8000..??

ZiON

New member
28 February 2009
10
Καλημέρα σε όλους!!
Θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση 40" & μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα, κατέληξα σε δυο μοντέλα:
- Sony KDL-40LX900
http://www.sony.gr/product/tv-102-40-lcd/kdl-40lx900

- Samsung UE40D8000
http://www.samsung.com/gr/consumer/...SXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=

Ποια από τις δύο θα διαλέγατε και γιατί?
Ενδιαφέρομαι κυρίως για αναπαραγωγή ταινιών & αγώνων σε HD, καθώς και για PS3 gaming. Θα με ενδιέφερε επίσης, όποια από αυτές τις δύο τελικά επιλέξω, να "αντέξει" όσο γίνεται, ώστε να μην θεωρείται αρχαία η τεχνολογία της μετά από 4-5 χρόνια..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

ΥΓ: Παρακαλώ μην μου αντιπροτείνετε άλλα μοντέλα..

Να σου αντεξει μετα απο 4-5 χρονια κανεις δεν το ξερει με σιγουρια. Απο τα 4 χρονια και πανω μια tv εχει βγαλει τα χρηματα της οποτε μην περιμενεις να στεκεται με αξιωσεις απεναντι στα τοτε μοντελα. Θα σου ελεγα να πας στην samsung μιας και ειναι φετινο μοντελο ενω η sony περσινο.

Τι ταινιες θα βλεπεις σε 37"? Γιατι με τις μαυρες μπαρες στις ταινιες τοσο θα σου μεινει.

Οποτε μην πετας τα λεφτα σου στην απολυτη τηλεοραση μεγεθους υπνοδωματιου και κοιτα κατι μεγαλυτερο.

ΥΓ. Και οι δυο θα θεωρουνται αρχαιες μολις βγουν τα μοντελα 2012 , ποσο μαλλον σε 4-5 χρονια. Οποτε αυτο μην το σκεφτεσαι καν.

αν και αρχαριος στο θεμα τηλεοραση καταλαβα την σημασια του μεγεθους
... σιγα σιγα
οποτε...
size does matter...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Η τηλεόραση προορίζεται για ένα μικρό σαλόνι με απόσταση το πολύ 3μ από τον καναπέ, οπότε η 40άρα πρέπει να έρχεται θεωρητικά κουτί.. Ξέρω ότι πολλές ταινίες αφήνουν μεγάλα μαύρα κενά, αλλά αν πήγαινα σε μεγαλύτερο μέγεθος, θεωρώ ότι θα ήταν υπερβολική..
Από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών η Samsung ως πιο νέο μοντέλο υπερτερεί της Sony..??

3 μέτρα πας σε 50'' :).40'' είναι ιδανικές για 2 μέτρα περίπου απόσταση θέασης.Δες την Panasonic 50G30.

Μετά όμως επειδή θέλω να κινηθώ στα δύο αυτά συγκεκριμένα μοντέλα μόνο, πάω αναγκαστικά στην 46άρα Samsung (46D8000) και στην 52άρα Sony (KDL-52LX900), οπότε το κόστος ανεβαίνει πολύ μετά..
Ανάμεσα λοιπόν σε αυτές τις δύο 40άρες ποια υπερέχει σε επιδόσεις? Ποια θα επιλέγατε?

Γιατί θέλεις να πας σε αυτά τα 2 μοντέλα...καμιά από τις 2 δεν θα είχε την απόδοση της 50G30...σε κάθε περίπτωση η όποια υπεροχή τους σε σχέση με κάποια άλλη lcd θα χανόταν λόγω των λίγων ιντσών.Επιπρόσθετα η LX900 είναι περσυνό μοντέλο που εστιάζει μονάχα στην σχεδίαση...

3 μετρα αποσταση, πηγαινε οπωσδηποτε σε 50 ιντσες, οσο και υπερβολη και να το ακους, ολοι ετσι λεγαμε στην αρχη και οσοι δεν το πραξαμε απλα το μετανοιωσαμε κανα μηνα αργοτερα...

Στα 3 μέτρα δεν υπάρχει περίπτωση να δεις 3D στις 40", εκτός αν προσπαθήσεις πάρα πολύ να το δεις ώστε στο τέλος θα πιστέψεις πως το βλέπεις. Στα λεφτά αυτά υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις για να δεις, από 46" έως 51", είτε με 3D είτε χωρίς, οπότε καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις λίγο τις αρχικές σου επιλόγές.

Εγω ειμαι στα 2.5μ και η 40'' ειναι μικρη πιστεψε με για ταινιες, για τηλεοπτικο σημα ειναι μια χαρα.Αν ειναι να δωσεις λεφτα για TV σημερα πηγαινε σε 46-50''.
Αναθεωρησε στο θεμα led οπως και εγω και κοιτα για την Panasonic Plasma που σου προτεινουν τα παιδια , εχει και dlna οποτε βλεπεις σχεδον τα παντα μεσω δυκτιου ουτε καν pc αναμενο δεν θες.

Οκ, δεν είμαι ο πλέον ειδικός για να ξέρω. Απλά έτυχε να τις δω από κοντά και μου άρεσαν πολύ και από τιμή έχω την εντύπωση ότι δεν ξέφευγαν πολύ για αυτά που προσέφεραν ~1300Ευρώ.
Στην τιμή αυτή τι άλλο αξιόλογο μπορώ να βρω σε τηλεοράσεις > 40"?

ΥΓ: Η 50G30 δεν είναι όμως 3D.. :( , εκτός αν εννοούσες την 50GT30

Την 50G30...ναι,δεν σημαίνει ότι επειδή δεν υποστηρίζει 3D δεν είναι καλή τηλεόραση.Σε κάθε περίπτωση ή 3D ή όχι..πήγαινε σε 50 ίντσες.Και η 50GT30 εννοείται ότι είναι εξαιρετική.

Μετά όμως επειδή θέλω να κινηθώ στα δύο αυτά συγκεκριμένα μοντέλα μόνο, πάω αναγκαστικά στην 46άρα Samsung (46D8000) και στην 52άρα Sony (KDL-52LX900), οπότε το κόστος ανεβαίνει πολύ μετά..

1300 ευρω ειναι παρα πολλα για μολις 40".