Sony KDL-40R455BB & SAMSUNG UE40H5030

koumar

Established Member
11 January 2012
226
kαλημέρα σε όλους.
1)Δυστυχώς έχω δει μόνο τη samsung σε μαγαζί, δίπλα απο άλλο μοντέλο Sony,και μου φανηκαν το ιδιο. Η γνώμη σας για την εικόνα και των δυο? Απόσταση 2μ, σκοτεινό δωμάτιο, ταινίες+dvbT.
2)To πρόβλημα ειναι οτι στην Sony δεν αναφέρεi αν δυνατότητα για επιτοίχια. Έχει?
3)Δεν πιστευω η Sony να έχει πανελ ips?

χρόνια πολλά σε όλους!
SOS.........................τελικά παρήγγειλα την KDL-40W605B.
SOS........................επειδή δεν έχω εμπειρία απο LED παρα μόνο παμπάλαια LCD , ψάχνω ένα θέμα με οδηγίες για το τι ελέγχουμε στην καινούρια tv άμεσα για να είμαστε μέσα στα χρονικά όρια για επιστροφή.
Το "άμεσα" μια κουβέντα είναι... οταν μιλάμε για πολυμηχανήματα με πολλές λειτουργίες τουλάχιστον να δω βασικά πράγματα που μπορεί να σημαινει βλάβη.
Στο νημα της ανωτέρω tv δεν βρήκα το tutorial που ψάχνω.

χρόνια πολλά σε όλους!
SOS.........................τελικά παρήγγειλα την KDL-40W605B.
SOS........................επειδή δεν έχω εμπειρία απο LED παρα μόνο παμπάλαια LCD , ψάχνω ένα θέμα με οδηγίες για το τι ελέγχουμε στην καινούρια tv άμεσα για να είμαστε μέσα στα χρονικά όρια για επιστροφή.
Το "άμεσα" μια κουβέντα είναι... οταν μιλάμε για πολυμηχανήματα με πολλές λειτουργίες τουλάχιστον να δω βασικά πράγματα που μπορεί να σημαινει βλάβη.
Στο νημα της ανωτέρω tv δεν βρήκα το tutorial που ψάχνω.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Μην αγχώνεσαι και κάτσε να απολαύσεις τη νέα σου τηλεόραση και αν κάτι είναι χαλασμένο η ξεφεύγει πολύ από τα συνηθισμένα , θα το καταλάβεις να είσαι σίγουρος. Αν όχι με τη πρώτη ματιά, μέσα στις πρώτες μέρες που θα έχεις το περιθώριο να μάθεις αν είναι σωστό η όχι, ή τι μπορείς να κάνεις ή στη τελική να κάνεις χρήση DOA.
Αν τώρα δε δεις τίποτα και σου φαίνονται όλα εντάξει είτε γιατί είναι όλα εντάξει είτε γιατί δε το καταλαβαίνεις το όποιο πρόβλημα , πάλι μια χαρά είσαι και θα είσαι !!

Ενα βασικό που θέλω να ξέρω είναι πως θα καταλάβω οτι δεν μου έδωσαν εκθεσιακό κομάτι?
Ανησυχώ γιατί ήδη ο πωλητής μου είχε προτείνει το εκθεσιακό (με έκπτωση 5%)
και με πρόσχημα οτι η παραγγελία θα αργήσει λόγω των ημερών-πολλών αργιών,
δηλ οι 5 εργάσιμες που κανονικά ορίζει γίνονται ουσιαστικά...13 ημερολογιακές μέρες (την παραγγελία έκανα Παρασκευή βράδυ).
Θέλω να πω, πέρα απο τη βάση της που θα φανεί αν χρησιμοποιήθηκε απο τις τάπες, πως αλλοιώς θα το καταλάβω?
Και βέβαια τότε δεν μπορώ να τους την επιστρέψω λόγω της "λερωμένης" βάσης?

Ενα βασικό που θέλω να ξέρω είναι πως θα καταλάβω οτι δεν μου έδωσαν εκθεσιακό κομάτι?
Ανησυχώ γιατί ήδη ο πωλητής μου είχε προτείνει το εκθεσιακό (με έκπτωση 5%)
και με πρόσχημα οτι η παραγγελία θα αργήσει λόγω των ημερών-πολλών αργιών,
δηλ οι 5 εργάσιμες που κανονικά ορίζει γίνονται ουσιαστικά...13 ημερολογιακές μέρες (την παραγγελία έκανα Παρασκευή βράδυ).
Θέλω να πω, πέρα απο τη βάση της που θα φανεί αν χρησιμοποιήθηκε απο τις τάπες, πως αλλοιώς θα το καταλάβω?
Και βέβαια τότε δεν μπορώ να τους την επιστρέψω λόγω της "λερωμένης" βάσης?
Μπες στο παρακάτω και θα βρεις το τρόπο πώς να ελέγξεις τις ώρες λειτουργίας. Μόνο να το κάνεις πριν αρχίσεις να ρυθμίζεις, γιατί αν το κάνεις μετά θα χάσεις ότι ρυθμίσεις έχεις κάνει.
Επίσης πολύ προσοχή όταν θα μπεις στα κρυφά μενού μη πειράξεις κάτι που δε πρέπει και μετά έχεις άλλα προβλήματα. Με λίγη προσοχή θα κάνεις πολύ εύκολα τη δουλειά σου.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/23929-Κωδικοί-Service-Menu

:worshippy:
1)Αυτά περι banding - clouding κλπ που διαβάζω εδώ μεσα ?
Ενα link με εξηγήσεις?
2)το θρεντ με τα service menu είναι απντέητεντ για τις σημερινές? Γιατι βλέπω να είναι απτο 2008...

Last edited:
:worshippy:
1)Αυτά περι banding - clouding κλπ που διαβάζω εδώ μεσα ?
Ενα link με εξηγήσεις?
2)το θρεντ με τα service menu είναι απντέητεντ για τις σημερινές? Γιατι βλέπω να είναι απτο 2008...
Για το πρώτο σου έχω απαντήσει. Αν δε σε ενοχλήσει κάτι μη ψάχνεσαι, γιατί όποιος ψάχνεται πολύ με αυτά είναι σπάνιο να μη στεναχωρηθεί με κάτι έστω και λίγο.
Για τα service menu δοκίμασε κάποιο από αυτά που δίνει για τη δική σου μάρκα, σίγουρα θα είναι ένα από αυτά.