thanks παιδιά, εσείς φταίτε όμως, να το ξέρετε!
λοιπόν εντυπώσεις...
1. και σημαντικότατον αφού είχα διαβάσει για το clouding. Tο πάλεψα με 2 "σκοτεινές" ταινίες, σύννεφα ακόμη δεν είδα... ίιιιιιισως λίγο κάτω στην γωνία να κάνει κάτι τις λίγο, αλλά πρέπει να το παλέψεις πολύ για να το δείς (ακόμη σε default ρυθμίσεις παίζω)
2. Τηλεοπτικό σήμα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί στα Πηγαδάκια που μένω υπάρχει πρόβλημα στην λήψη. Αλλά ο ενσωματομένος DVB-T είναι πολύ καλός καθότι τα έπιασε τέσσερα κανάλια της ΕΡΤ αμέσως και έχει πανεύκολο interface. Φυσικά απογοητεύτηκα απο την "και καλά ψηφιακή" ελληνική τηλεόραση. Μπάλα που είδα λίγο στο Sport ήταν συμπαθητική.
Κώτσαρα το Dreambox πάνω και είδα τα CNN, Eurosport, Euronews, κτλ πάλι συμπαθητική η εικόνα αλλά όχι κάτι να τρελαθείς.
Νομίζω 40" είναι λίγο too much για τα 2 μέτρα που κάθομαι μπροστά και μπορείς και παρατηρείς του κόκκους/pixelization. Νομίζω πως κάποιος που θέλει να βλέπει απλό σήμα οι HD ready LCD's με τα 100Hz να είναι καλύτερη επιλογή.
3.Πήγα μια βόλτα στο Πλαίσιο να πάρω κανα καλωδιάκι HDMI-DVI να βάλω το PC, αλλά κατέληξα παραμάσχαλα με ένα Pioneer DVD 696AV και ένα καλωδιό (Tiko νομίζω? 20ε επιχρυσομένο 2μέτρα) και βούρ σπίτι για χάζεμα.
Είχα δει στο cinema το KingKong και μου άρεσε πολύ και έτυχε να αγοράσω το Special Edition DVD απο το MediaMarkt, οπότε ευκαιρία ήταν να το δοκιμάσω.
Default έπαιξε 576p και δεν τρελάθηκα, άνοιξα το manual, έκανα RTFM και άρχιζα να σκαλίζω τις αναλύσεις. 720p η εικόνα είχε γίνει πολύ καλή, ενώ μόλις το ανέβασα στα 1080i ή εικόνα ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! Και επειδή είχε πάει αργά και το πρωί ποιός σηκώνετε για δουλειά, επαιξά στα γρήγορα με τις ρυθμίσεις και η εικόνα όλοένα και γίνοταν καλύτερη.
Δεν ξέρω πηγαίνοντας στα 1080i αν έχει επίπτωση στην κίνηση ή σε κάτι άλλο, αλλά ελπίζω να προλάβω σήμερα να δώ και κανα εργάκι
Όσον αφορά την σύγκριση τώρα, είδα και την Tulip στο Πλαίσιο χθές, αφού πιάσαμε την κουβέντα εκεί με τον συμπαθέστατο πωλητή. Μου έβαλε μάλιστα ένα demo με την πόλη μας στο Toshiba HD-DVD και ήταν όνειρο! Την έκανε την Αθήνα να φαίνεται 3 φορές πιο όμορφη απ'ότι είναι :2thumb22sup:
Μου είπε πάντως ότι πρίν λίγες μέρες είχε την W2000 εκεί με το ίδιο demo, όπου του άρεσε περισσότερο η είκονα στην Sony. Νομίζω είναι ακριβώς το ίδιο σενάριο με τα laptop οπου άλλα έχουν glossy οθόνη και άλλα ματ.
Στο Toshiba μου που έχει αυτήν την γυαλιστερή οθόνη (Crystal Bright) το πρωί με φώς απο πισω είναι σαν καθρέπτης και βλέπω τον ευατό μου (το παρατήρησα και στην Tulip αυτό) αλλά τα χρώματα είναι πιο "δυνατά".
Με το PC ακόμη δεν έβγαλα άκρη καθότι το laptop μου βγάζει VGA και όχι DVI. Γίνεται δουλειά άραγες?