SONY KDL-40Z4500 ή KDL-40Χ4500?

papalos

New member
24 December 2007
55
Σκέφτομαι την αγορά κάποιας απο τα δύο μοντέλα που αναφέρονται στον τίτλο. Επειδή η τιμές τους είναι εφάμιλλες, θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή μου :bang:

Η τηλεόραση θα είναι συνδεμένη σε ένα HTPC και προσανατολίζεται για να παίζει τα πάντα. Απο HD-Video, DVD, απλό αναλογικό σήμα, και δορυφορικά μέσω DreamBox.

Οι βασικές διαφορές τους με λίγο ψάξιμο απο ότι είδα είναι οι εξής:

1. bravia engine 2 pro (Χ4500) - bravia engine 2 (Ζ4500)
2. motionflow 100 hz (Χ4500) - motionflow 200 hz (Ζ4500)
3. 12 Watt audio (X4500) vs 10 Watt (Z4500)
4. 4 HDMI inputs (X4500) vs 3 HDMI inputs (Z4500)

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες-απόψεις των έμπειρων για την επιλογή μου:grandpa:

ΦΙΛΙΚΑ
Γιώργος

Η απόσταση θέασης παιδιά είναι 3 μέτρα. Πιστευω ότι μου αρκούνε οι 40 ιντσες.

Και εγω ετσι πιστευα το 2007 που πηρα 40αρα. Μετα ανακαλυψα οτι σε DVD και BluRay με τις μαυρες μπαρες πανω κατω εβλεπα σε 37" , επισης ανακαλυψα οτι στα 3 μετρα δυσκολα φαινεται διαφορα BluRay με upscaled DVD οποτε ανθρακες ο θυσαυρος...-bye-

Οποτε παρε μια 46W4500 και καθαρισες. Ειναι πολυ καλυτερη σαν αγορα και απο τις δυο που αναφερεις , αλλωστε 2 χιλιαρικα για 40" εν ετοι 2008 ειναι υπερβολικα πολλα.

Φίλε μου εγώ με 42αρα στα 2.3μ και δεν απολαμβάνω όπως θέλω τις ταινίες. Οι 40" όπως είπαν τα παιδιά, θα σου φανούν πολυυυ λίγες. +1 στην 46W4500 κι από μένα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Αν υποθέσουμε ότι έχω εμμονή:slapface: στο να αγοράσω 40'' τηλεόραση, ποιά απο τις δύο θα μου προτείνατε και γιατί.

Να πω την αμαρτία μου και εγώ για 46άρα θα πήγαινα σε αυτή την περίπτωση και είμαι από τους σχετικά "συντηρητικούς" σε θέματα που αφορούν τα μεγέθη. Κυρίως γιατί δεν πιστεύω πως οι 40ρες Χ4500 και Ζ4500 έχουν να δώσουν πολλά παραπάνω από την W4500. Τις 6 ίντσες της διαφοράς θα τις νιώσεις σίγουρα, τις διαφορές στην εικόνα δεν είμαι σίγουρος.

Ακόμα κι αν δεν πεισθείς για 46άρα, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στην 40W4500. Είναι αρκετά πιο φθηνή από τις άλλες δύο και ίσως να μην βλέπεις διαφορές στην εικόνα που να δικαιολογούν την οικονομική διαφορά.

Πάντως βλέποντας ένα review της SONY KDL-46W4500, παρατηρώ ότι έχει καλύτερη βαθμολογία στον ήχο παρά στην εικόνα...:BDGBGDB55:

5/10 στην εικόνα;
Τόσο χάλια είναι;
Το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκα τα Mmarkt είχε δίπλα δίπλα την 40X4500 με την 40W4500 έπαιζαν από την ίδια πηγή Blue ray το άλογο της λίμνης δεν είδα καμιά διαφορά στην εικόνα.

Πάντως βλέποντας ένα review της SONY KDL-46W4500, παρατηρώ ότι έχει καλύτερη βαθμολογία στον ήχο παρά στην εικόνα...:BDGBGDB55:

ε ενταξει τι να κανουμε το review sample ειχε clouding γι αυτο τοσο χαμηλη βαθμολογία.το review της 40" παιρνει 9 στην εικονα

Ήθελα να ήξερα...

Μα καλά, τα κριτήρια με τα οποία αξιολογούν τα διάφορα site, δεν έχουνε κάποιο κοινό παρονομαστή; Ψάχνοντας μπορείς να δεις δηλαδή τις απόψεις να διίστανται εντελώς.

Θα το σκεφτώ πάντως σοβαρά για την 46W4500 παιδιά.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

ε ενταξει τι να κανουμε το review sample ειχε clouding γι αυτο τοσο χαμηλη βαθμολογία.το review της 40" παιρνει 9 στην εικονα

Τι ακριβώς είναι το "clouding"? :slapface:

Σκέφτομαι την αγορά κάποιας απο τα δύο μοντέλα που αναφέρονται στον τίτλο. Επειδή η τιμές τους είναι εφάμιλλες, θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή μου

Η τηλεόραση θα είναι συνδεμένη σε ένα HTPC και προσανατολίζεται για να παίζει τα πάντα. Απο HD-Video, DVD, απλό αναλογικό σήμα, και δορυφορικά μέσω DreamBox.

Οι βασικές διαφορές τους με λίγο ψάξιμο απο ότι είδα είναι οι εξής:

1. bravia engine 2 pro (Χ4500) - bravia engine 2 (Ζ4500)
2. motionflow 100 hz (Χ4500) - motionflow 200 hz (Ζ4500)
3. 12 Watt audio (X4500) vs 10 Watt (Z4500)
4. 4 HDMI inputs (X4500) vs 3 HDMI inputs (Z4500)

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες-απόψεις των έμπειρων για την επιλογή μου

ΦΙΛΙΚΑ
Γιώργος

Και η απαντηση

Ποια ειναι η αποσταση θεασης?-bye-

Μετα απο 3 μηνες που παρακολουθω το forum το μονιμο προβλημα ειναι η αποσταση και το ποσο πιο μεγαλη πρεπει να ειναι ......

Last edited:
Μετα απο 3 μηνες που παρακολουθω το forum το μονιμο προβλημα ειναι η αποσταση και το ποσο πιο μεγαλη πρεπει να ειναι ......

Φιλε μου βασικος παραγοντας για την αγορα μιας τηλεορασης ειναι η αποσταση θεασης. Ιδανικα πρεπει να ειναι 1.5 - 3 φορες την διαγωνιο της οθονης.

screen_size.jpg

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030216,2,00.htm

Γιατι αυτο το βλεπεις οτι αποτελει προβλημα?

Όντας κάτοχος 42'' TV (αν και Plasma) θέλω να αναφέρω τα εξής:

1) Θεωρώ ότι οι 40-42 ίντσες για 2.5 - 3 μέτρα είναι πολύ ικανοποιητικές μιας και η (αναγκαστική) θέαση των ελληνικών καναλιών είναι κουραστική (κατά τη γνώμη μου) από τέτοια απόσταση....

2) Πολλές ίντσες για μικρή απόσταση είναι καλύτερα να πάρεις εικόνα από Projector γιατί είναι λιγότερο φωτεινός και κουράζει λιγότερο

3) Σε HD υλικό οι περισσότερες Full HD τηλεοράσεις δείχνουν (με ελάχιστες διαφορές) το ίδιο (ακόμα και η HD Ready Plasma μου δεν ξεχωρίζει από Full HD!). Οι δυνατότητες της Full HD τεχνολογίας έχουν φτάσει πιστεύω σχεδόν στο τέρμα τους, με λίγα περιθώρια βελτίωσης. Η μόνη διαφορά που αξίζει να προσέξεις είναι το Μαύρο που απ την W4500 και πάνω απ'ότι έχω δει είναι εξίσου καλό με των Plasma.

4) Να δεις σε μαγαζί ποια απ τις τηλεοράσεις W4500-X4500-Z4500 σε καλύπτει οπτικά και σε SD (αναλογικά κανάλια) υλικό, γιατί για μερικά χρόνια ακόμα πρέπει να ζήσουμε δυστυχώς μαζί με αυτό. (εκτός και αν δε βλέπεις καθόλου κανάλια). Για μένα αυτή είναι η πιο σημαντική διαφορά, για την οποία αξίζει να δώσεις 400 ευρώ και πάνω για μια τηλεόραση.