sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Ποιος θα κάνει την παλικαριά να συγκρίνει στάθμη μαύρου και λόγο αντίθεσης μεταξύ HX750 και 805B....?

Επίσης λογικά με τον καλύτερο αλγόριθμο στο motionflow ίσως η 805b να αντισταθμίζει τα 200 πραγματικά hz της 750....?
Για το contrast βρήκα αυτό για την HX750 The resulting contrast ratio of 2,289:1
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2408842,00.asp
H 805b From a checkerboard pattern the W829 produced an average black reading of 0.039 cd/m2 against an average white reading of 95.09 cd/m2 producing an ANSI contrast ratio of 2462:1, which is some 6 times better than that of the W95.
http://www.avforums.com/review/sony-w8-kdl-50w829b-led-television-review.10178
Είναι λίγο πάνω η 805

Eπισης αν ειχε 200αρι panel ειναι διαφορετικο απο την κατασκευη του σε σχεση με το 100αρι της 805b

Ποιος θα κάνει την παλικαριά να συγκρίνει στάθμη μαύρου και λόγο αντίθεσης μεταξύ HX750 και 805B....?

Επίσης λογικά με τον καλύτερο αλγόριθμο στο motionflow ίσως η 805b να αντισταθμίζει τα 200 πραγματικά hz της 750....?

θα ηταν μια πολυ ενδιαφερον συγκριση..αν και ηθελα πολυ μια συγκριση μιας hx850 που εχω τσεκαρει και με εντυπωσιασε το μαυρο της με την φετινη 805b που ακομα δεν εχει πεσει στα χερια μου να την δω (εννοειται δεν λεω να την χαζευω σε καποιο καταστημα)

Κάνεις λάθος. Μεγάλο. Αν ξέρει "πολύ περισσότερα" από αρκετούς εδώ, θα ήταν ήδη μέλος του φόρουμ, και θα τον ξέραμε... :smile:
Χώρια, που δεν θα έλεγε αυτά που αναφέρεις αν ήταν γνώστης του θέματος.
Η δική μου συμβουλή: κοίτα σε άλλη μάρκα και μην δίνεις βάση σε διάφορες σειρήνες που υπόσχονται θαύματα...

Ηταν μελος του φορουμ,τωρα δεν γραφει ποια.Παντως επειδη τα ματια μας ειναι ο μεγαλυτερος κριτης,οσο ειδα κ βλεπω την περσινη lg la690s του φιλου μου τοσο πειθομαι οτι πεφτει παραπληροφορηση απο αρκετους 'γνωστες' εδω μεσα.Σε καμια περιπτωση δεν υποστηριζω τις lg κ σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι ειναι καλυτερες απο sony/samsung.Αλλα οταν ακους εδω οτι ειναι 'χαλια μαυρα' κ τετοιου τυπου σχολια,κ οταν τις ειδα ζωντανα διαπιστωσα οτι δεν ισχυει σε καμια περιπτωση κατι τετοιο ε τοτε τι να πεις..

Για αυτό υπάρχουν και οι μετρήσεις. Γιατί άλλα τα μάτια του λαγού, και άλλα της κουκουβάγιας.
Αλλά από την στιγμή που την αγόρασες, ελπίζω να σε καλύψει. Θα φωνάξεις και τον φίλου σου να συμμαζέψει και ότι συμμαζεύεται, και όλα μια χαρά...

Παντως επειδη τα ματια μας ειναι ο μεγαλυτερος κριτης,οσο ειδα κ βλεπω την περσινη lg la690s του φιλου μου τοσο πειθομαι οτι πεφτει παραπληροφορηση απο αρκετους 'γνωστες' εδω μεσα.

Samsung 55H6500 -> ANSI contrast 3208:1
LG 42LB650V -> ANSI 921:1

H6500 είναι εξοπλισμένο με οθόνη της Samsung VA με καλή αντίθεση και το μαύρο, το οποίο επιβεβαιώθηκε από τις μετρήσεις. Σαφώς ορατό είναι ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με της LG LB650V μοντέλο, το οποίο IPS πάνελ επιτυγχάνει ακόμη και τρεις φορές χαμηλότερη αντίθεση, καθιστώντας την εικόνα της χλωμό και η έλλειψη καλής ποιότητας κινηματογράφου αίσθηση.

http://hdtelevizija.com/2014/06/10/samsung-ue55h6500-full-hd-lcd-televizor-recenzija/2/

And along with IPS panels come these shortcomings:
Low contrast: the LA690V has a contrast ratio of 620:1, at a time when most competing TVs have at least 2,000:1. The untrained eye may not notice it with the lights on, but once you turn the lights off, anything black will look washed out (like the black widescreen bars in the image above). This is such a crucial part of a TV's picture quality that in our rating system, any TV with contrast this low is necessarily limited to three out of five stars on its overall score.
Low responsiveness: with an average ghosting time of 13 milliseconds, the LA690V comes in at the bottom of the list among the TVs we've reviewed; it's far less responsive than plasma, S-PVA or UV²A.

http://www.digitalversus.com/tv-television/lg-55la690v-p17657/test.html

If you’re used to watching a VA LCD panel or – heaven forbid – plasma television, then the 49UB850V will give you a nasty shock. While boasting wide viewing angles by LED LCD standards, LG’s IPS panel produced mediocre blacks, measuring 0.157 cd/m2 on a 4×4 ANSI chequerboard pattern (peak white was aligned to 120 cd/m2 as we usually do in all our TV reviews). Consequently, a layer of grey mist descended upon portions of the picture that should look black, robbing the image of any punch. The compressed dynamic range also led to obscured shadow detail.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v-201406033786.htm

Ψάξε το όσο θέλεις , παντού τα ίδια θα διαβάσεις. Μόνο ο δήθεν "ειδικός" φίλος σου δεν τα ξέρει αυτά τα πράγματα.

Last edited:
Samsung 55H6500 -> ANSI contrast 3208:1
LG 42LB650V -> ANSI 921:1

H6500 είναι εξοπλισμένο με οθόνη της Samsung VA με καλή αντίθεση και το μαύρο, το οποίο επιβεβαιώθηκε από τις μετρήσεις. Σαφώς ορατό είναι ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με της LG LB650V μοντέλο, το οποίο IPS πάνελ επιτυγχάνει ακόμη και τρεις φορές χαμηλότερη αντίθεση, καθιστώντας την εικόνα της χλωμό και η έλλειψη καλής ποιότητας κινηματογράφου αίσθηση.

http://hdtelevizija.com/2014/06/10/samsung-ue55h6500-full-hd-lcd-televizor-recenzija/2/

And along with IPS panels come these shortcomings:
Low contrast: the LA690V has a contrast ratio of 620:1, at a time when most competing TVs have at least 2,000:1. The untrained eye may not notice it with the lights on, but once you turn the lights off, anything black will look washed out (like the black widescreen bars in the image above). This is such a crucial part of a TV's picture quality that in our rating system, any TV with contrast this low is necessarily limited to three out of five stars on its overall score.
Low responsiveness: with an average ghosting time of 13 milliseconds, the LA690V comes in at the bottom of the list among the TVs we've reviewed; it's far less responsive than plasma, S-PVA or UV²A.

http://www.digitalversus.com/tv-television/lg-55la690v-p17657/test.html

If you’re used to watching a VA LCD panel or – heaven forbid – plasma television, then the 49UB850V will give you a nasty shock. While boasting wide viewing angles by LED LCD standards, LG’s IPS panel produced mediocre blacks, measuring 0.157 cd/m2 on a 4×4 ANSI chequerboard pattern (peak white was aligned to 120 cd/m2 as we usually do in all our TV reviews). Consequently, a layer of grey mist descended upon portions of the picture that should look black, robbing the image of any punch. The compressed dynamic range also led to obscured shadow detail.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v-201406033786.htm

Ψάξε το όσο θέλεις , παντού τα ίδια θα διαβάσεις. Μόνο ο δήθεν "ειδικός" φίλος σου δεν τα ξέρει αυτά τα πράγματα.

Οπως ειπα ποιο πανω τα ματια ειναι ο καλυτερος κριτης.Αραδιασε μου οσες μετρησεις μπορεις να βρεις,δεν διαφωνω οτι υπαρχει κατι καλυτερο.Απλα ειπα οτι κανετε παραπληροφορηση οταν λετε 'χαλια μαυρα' γιατι απλα κατι τετοιο δεν ισχυει.Τωρα αν τα δικα σου 'πολυπειρα' ματια διακρινουν τα παντα παρε κ tv με 5 χιλιαρικα που θα ειναι σχεδον τελεια!

θα ηταν μια πολυ ενδιαφερον συγκριση..αν και ηθελα πολυ μια συγκριση μιας hx850 που εχω τσεκαρει και με εντυπωσιασε το μαυρο της με την φετινη 805b που ακομα δεν εχει πεσει στα χερια μου να την δω (εννοειται δεν λεω να την χαζευω σε καποιο καταστημα)

Πάντως είναι αδικία αυτό που συμβαίνει στα καταστήματα.... έχουν δίπλα δίπλα την 805a με την 805b και την δεύτερη προφανώς αρρύθμιστη και φαίνεται πιο μουντή στα χρώματα από την πρώτη.... και πιο δίπλα έχουν την 805b σε μικρότερες ίντσες (και τρέχει άλλο πρόγραμμα) και φαίνεται η καλύτερη tv στο κατάστημα. Απο τα όσα έχετε διαβάσει 805b >805a?... επίσης μπορεί να μου απαντήσει κανείς ξεκάθαρα αν η 805b>hx750?

Btw όπως είπα και στον Yperion αν είχα περισσότερα χρήματα η επόμενη επιλογή ήταν η Samsung H7000.... 200 πραγματικά hz αλλά η 55αρα κοστίζει 1700 ευρώ και για ένα περίεργο λόγο δεν την έχουν βγάλει στις 50 ίντσες.

Οπως ειπα ποιο πανω τα ματια ειναι ο καλυτερος κριτης.Αραδιασε μου οσες μετρησεις μπορεις να βρεις,δεν διαφωνω οτι υπαρχει κατι καλυτερο.Απλα ειπα οτι κανετε παραπληροφορηση οταν λετε 'χαλια μαυρα' γιατι απλα κατι τετοιο δεν ισχυει.Τωρα αν τα δικα σου 'πολυπειρα' ματια διακρινουν τα παντα παρε κ tv με 5 χιλιαρικα που θα ειναι σχεδον τελεια!
Το "μαύρα χάλια" σε τηλεόραση που δεν μπορεί να δείξει κάτι που να μοιάζει με μαύρο, έχεις δίκιο, δεν ταιριάζει.
Όμως από την στιγμή που τα πάνελ IPS υστερούν σημαντικά σε αντίθεση, είναι ο χειρότερος τύπος για τηλεόραση που υπάρχει. Οπότε, παραπληροφόρηση δεν βλέπω.
Επιλογή τηλεόρασης με IPS πάνελ έχει την χειρότερη ποιότητα απεικόνισης, και πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή.
Και τα "εγώ μια χαρά την βλέπω", είναι περισσότερο παραπληροφόρηση από το "μαύρο χάλι".

Σχετικά με τις μετρήσεις και τα μάτια σου, εσύ όταν έχεις πυρετό μετράς την θερμοκρασία σου με θερμόμετρο, ή κοιτιέσαι στον καθρέπτη;

Last edited:
Εχω παθει πλακα με αυτα που λες φιλε..Μαλλον δεν εχεις βγει απ το σπιτι να δεις κανα ips πανελ με αυτα που γραφεις.Ασε λιγακι τις μετρησεις που διαβαζεις στο internet κ πηγαινε σε κανα καταστημα να δεις λιγο..Ειναι καλυτερες οι samsung/sony συμφωνω,αλλα αυτα που γραφεις δεν υπαρχουν απλα.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες αλλά με μόνη διαφορά ότι τα IPS panel δεν είναι μαύρο χάλι. Μήπως είναι γκρι χάλι ?????:smash::smash:

Εχω παθει πλακα με αυτα που λες φιλε..Μαλλον δεν εχεις βγει απ το σπιτι να δεις κανα ips πανελ με αυτα που γραφεις.Ασε λιγακι τις μετρησεις που διαβαζεις στο internet κ πηγαινε σε κανα καταστημα να δεις λιγο..Ειναι καλυτερες οι samsung/sony συμφωνω,αλλα αυτα που γραφεις δεν υπαρχουν απλα.

Εισαι πολυ λαθος φιλε μου.Εγω που εχω την sony w805 a (IPS πανελ) μπορω να επιβεβαιωσω τα λεγομενα του μελους petasis.Οσες ρυθμισεις να κανεις!!και οσα καλιμπραρισματα να σου κανει ο φιλος σου!!!μαυρο δεν θα δεις σε αυτην την τηλεοραση.Εγω τις βραδυνες ωρες!!( ειδικα οταν παρακολουθω σειρες η ταινιες)καταλαβαινω μια και καλη πια τη σημαινει τηλεοραση με ips panel.Αλλα δεν ηταν η δικια μου επιλογη η συγκεκριμενη(δυστυχως απο αντικατασταση της κορυφαιας hx820) μου πλασαρανε αυτο το μοντελο απο την σονυ.Παντως καλοριζικη και προπαντως απροβληματιστη.Και να ξερεις κατι!!τα παιδια που σου λενε μερικα πραγματα εδω μεσα παραπανω!!!δεν στα λενε ολλα αυτα για να σου μειωσουν την τηλεοραση που αγορασες!!αλλα να εισαι πιο πολυ προετοιμασμενος με τα +αλλα και τα - του συγκεκριμενου μοντελου.

Last edited:

Όταν έχει 3 φορές λιγότερη αντίθεση στο σκοτάδι από τηλεοράσεις ίδιας κατηγορίας τιμής (κανείς δεν έκανε μίλησε για τηλεοράσεις των 5000 ευρώ) δεν θα έλεγα ότι δεν φαίνεται με το μάτι , απλά δεν θέλεις ή δεν ξέρεις να το δεις. Από εκεί και πέρα δικαίωμα σου να αγοράσεις ότι θέλεις αλλά όχι και να χρειάζεται να απολογηθούμε γιατί λέμε ότι οι ελέφαντες δεν πετάνε όπως ισχυρίζεσαι εσύ.

Btw όπως είπα και στον Yperion αν είχα περισσότερα χρήματα η επόμενη επιλογή ήταν η Samsung H7000.... 200 πραγματικά hz αλλά η 55αρα κοστίζει 1700 ευρώ και για ένα περίεργο λόγο δεν την έχουν βγάλει στις 50 ίντσες.

Δεν ειμαι σίγουρος ότι η H7000 είναι 200 Hz απο το πάνελ γιατί η χρήση MSTAR όπως και στην σειρά 6 υποδηλώνει 100 Hz. Αντίθετα πέρυσι F7000 και 8000 είχαν επεξεργαστή Samsung.

Last edited:
Όταν έχει 3 φορές λιγότερη αντίθεση στο σκοτάδι από τηλεοράσεις ίδιας κατηγορίας τιμής (κανείς δεν έκανε μίλησε για τηλεοράσεις των 5000 ευρώ) δεν θα έλεγα ότι δεν φαίνεται με το μάτι , απλά δεν θέλεις ή δεν ξέρεις να το δεις. Από εκεί και πέρα δικαίωμα σου να αγοράσεις ότι θέλεις αλλά όχι και να χρειάζεται να απολογηθούμε γιατί λέμε ότι οι ελέφαντες δεν πετάνε όπως ισχυρίζεσαι εσύ.

Αυτα τα χαλια με την αντιθεση!!!τα βλεπω εγω καθε βραδυ(κανω υπομονη ακομη μεχρι να μου ερθει η σειρα Β με το auo πανελ)

Ανοιχτο γρι χαλι η ποιο σκουρο ?
Φίλε μου ότι ακους εδω που δεν ταιριάζει στην άποψή σου το ρίχνεις στην ειρωνεία, αν φίλε μου έχεις την αδιάλλακτη άποψη τι θες και ασχολείσαι εδω μέσα που θα ακούσεις τόσες γνώμες, μήπως να πείσεις τους υπολοίπους?????? Πάντως αυτό που έγραψα δεν απορρέει απο αμπελοφιλοσοφία μου αλλά απο συμβίωση που είχα με 2 μοντέλα lg για 7 μήνες. ΕΕΕΕΕΕΕ το λοιπόν ως παθών κάτι είδα και κατακρίνω το IPS.

Ποτε δεν προσπαθησα να πεισω κανενα οτι τα ips ειναι τα καλυτερα.Εχουν τα ποιο φυσικα χρωματα απο οποιοδηποτε πανελ αλλα οντως εχουν θεμα με το μαυρο.Το μονο που ειπα κ πεσατε να με φατε ειναι να ησαστε λιγακι ποιο σωστοι στις τοποθετησεις σας γιατι δημιουργειτε λαθος εντυπωσεις.Οταν μου ειπατε οτι ειναι τοσο χαλια η lg 690s πηγα στο φιλο που την εχει κ περιμενα να δω τα χειροτερα.Δεν ηταν ομως ετσι..Καλη ηταν,οχι τελεια οχι με το ποιο βαθυ μαυρο αλλα ικανοποιητικη.Επισης ειχα τονισει οτι διαθετω μεχρι χιλια ευρω για 55 αρα κ κανεις δεν μου προτεινε μια καλυτερη η ιδια λυση σε αυτα τα χρηματα εκτος της 670V.κ εγω για samsung κ sony κοιτουσα στην αρχη αλλα δεν βρικα κατι στο χιλιαρικο.Ευτυχως που αρκετοι πιστευουν ακομα στα ματια τους κ δεν τους παιρνετε στο λαιμο σας με τις ακραιες σας τοποθετησεις. Kleanthis1 εσυ ειρωνευτηκες πρωτος φιλε..Δες το σχολιο σου ποιο πανω.

Αυτα τα χαλια με την αντιθεση!!!τα βλεπω εγω καθε βραδυ(κανω υπομονη ακομη μεχρι να μου ερθει η σειρα Β με το auo πανελ)

Δεν ήξερα ότι η 805A ήταν με IPS panel. Τεσπα την 805b την έχεις τεστάρει καθόλου η μόνο απ´ όσα έχεις δει σε κατάστημα...? Πάντως και η Sammy 6400/500 φαίνεται καλή περίπτωση... την έχεις δει?

Εγώ να δεις τι πλάκα έχω πάθει, που χωρίς καμιά εμπειρία από θέματα απεικόνισης θες να μας κάνεις και μάθημα.
Να αφήσουμε τις μετρήσεις και να πιάσουμε τα ταρώ, τα ζώδια, και τα ξεματιάσματα. Α, και να τρέχουμε στα μαγαζιά να βλέπουμε τηλεοράσεις στο δυναμικό με τους προβολείς των καταστημάτων. Λες και δεν ξέρουμε τι σημαίνει IPS πάνελ...

Εσύ μπορείς να ξεκίνησες τώρα, και να βλέπεις το θέμα μέσα από τα γυαλιά "θέλω 55άρα κάτω από χιλιάρικο", αλλά εγώ το έχω δει πολλές φορές αυτό το έργο.
Είναι πιθανό να μην είναι στραβός ο γιαλός τελικά, κάποιος να αρμενίζει στραβά, και οι μετρήσεις να έχουν δίκιο...

Ποτε δεν προσπαθησα να πεισω κανενα οτι τα ips ειναι τα καλυτερα.Εχουν τα ποιο φυσικα χρωματα απο οποιοδηποτε πανελ αλλα οντως εχουν θεμα με το μαυρο.

Τι εννοείς "φυσικά χρώματα"; Έχουν σπουδάσει φυσική;
Το μαύρο είναι ένα πρόβλημα, το βασικό είναι ο λόγος αντίθεσης. Βέβαια, δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για το τι μπορεί να δείξει η τηλεόραση και τι όχι σε σχέση με κάποια άλλη με υψηλότερο λόγο αντίθεσης...

Last edited by a moderator: