sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Τα λες σωστα συμφωνω.Παιζουν πολυ παραγοντες για την εικονα κ ειδικα σε εμπειρα ματια που ξερουν να διακρινουν τις διαφορες(μικρες η μεγαλες).Το θεμα ειναι οτι το 95% των καταναλωτων παγκοσμιως δεν ειναι εμπειροι,ουτε τοσο ψαγμενοι να διακρινουνε τα παντα στιν τριχα.Γιατι ο συντακτης μου ειπε οτι πλεον με τον ανταγωνισμο που υπαρχει οι lcd ανεξαρτητου πανελ βελτιωνονται συνεχως προς χαρη εμας,των καταναλωτων.Οποτε οι διαφορες μειωνονται στα ματια.Επισης οταν κ εγω του ειπα 'ελα μωρε τι ξερουν αυτοι που τους εκανες το πειραμα θα ηταν τελειως ασχετοι' μου απαντησε μην τους υποτιμας.Ο κοσμος ξερει μια χαρα να βλεπει μια καλη εικονα.Οχι την απολυτη λεπτομερεια που θα δω εγω η καποιος που γνωριζει,αλλα μια χαρα μπορουν κ αυτοι να διακρινουν.

Ε, ναι, οκ...αλλά, αν κατάλαβα καλά, το όλο θέμα δεν ξεκίνησε αν κάποιος θεατής που βλέπει μια τηλεόραση στο δυναμικό και δίπλα την ίδια καλιμπραρισμένη, δεν αντιλαμβάνεται καμμία διαφορά. Φυσικά και υπάρχουν πολλοί που δεν ενδιαφέρονται, πατάνε το on και για εκείνους όλες δείχνουν ίδιο...καμμία αντίρρηση. Γι' αυτούς μια δυναμική εικόνα είναι απολύτως νορμάλ διότι έτσι τους αρέσει και το μισό φόρουμ δεν μπορεί να δει δευτερόλεπτο κάτω από τέτοιες συνθήκες. Για τους πρώτους μιλάς? Αν ναι, λυπάμαι που το λέω, όμως, η γνώμη τους δεν έχει καμμία απολύτως βαρύτητα σε φόρουμ που ασχολείται με την πιστότητα. Απόλυτα σεβαστή η γνώμη τους, αλλά, ως εκεί.

Το καλιμπράρισμα δεν μπορεί να διορθώσει εγγενείς ατέλειες της τεχνολογίας ενός πάνελ , βελτιώνει κάπως τα πράγματα αλλά δεν είναι πανάκεια.

Το γιατί είναι δεύτερη σε πωλήσεις η LG είναι κάτι που δεν θέλει πολύ ανάλυση. Οι περισσότεροι απλά θέλουν μια τηλεόραση που να ανοίγει και να δείχνει και δεν ασχολούνται με "λεπτομέρειες" όπως είναι η αντίθεση σε σκοτεινό χώρο. Έχουμε και τους "επαγγελματίες" που σπρώχνουν λίγο ως πολύ οποιαδήποτε εταιρεία δίνει κονδύλια για διαφημίσεις (αυτό δεν αφορά μόνο την LG αλλά και τους υπόλοιπους) και δένει το πράγμα.

ΥΓ. Έχει πλάκα πάντως να διαβάζουμε ότι "τα καλύτερα IPS τα έχει η LG" , ουσιαστικά είναι η μόνη που βγάζει panel IPS για τηλεοράσεις , όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές (Samsung , Sharp , AUO , Chimei Innolux) κατασκευάζουν πάνελ παραλλαγών του τύπου VA.

Απ οσο ξερω δεν βγαζει μονο ips.Εχει βγαλει κ plasma.Τωρα τα επιχειρηματα συνωμοσιας που μας παραθετεις ποιο πανω οτι πληρωνει με κονδυλια τους συντακτες η lg για να κανει πωλησεις ειναι οχι απλα αστειο..τι να πω εχω χαση τα λογια μου.Δεν σε τιμαει κιολας να λες τετοια πραματα,τοσα χρονια μελος στο φορουμ.Αλλα απ την αλλη,στο εντελως φιλικο κ χωρις παρεξηγηση παντα να σε ρωτησω κατι.Εισαι πουθενα συντακτης??Γραφεις πουθενα σε κανα μεγαλο site για τηλεορασεις??Εχεις σπουδασει κατι αντιστοιχο?Σε ρωταω γιατι διαβαζω ποιο πανω που κατακρινεις κ κοιροιδευεις τον ανθρωπο που ειναι κ συντακτης κ επαγγελματιας του χωρου κ αναρωτιεμαι φιλε μου.Αν θες μου απαντας κ παντα φιλικα χωρις παρεξηγηση η ερωτηση μου.

Μακαρι να μου βγει καλη παιδια,μακαρι.Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες αλιμονο,απλα οι ακροτητες δεν ειναι καλες..Παντως απο τρελα μου αλλαζω tv επειδη μου αρεσουν οι μεγαλες κ την sony μου την συνηθισα..Ετσι κουβεντα να γινεται παντως,χτες μιλησα με ενα συντακτη επαγγελματια του χωρου για τις lcd γενικα.Τον ρωτησα σε καποια φαση για ποιο λογο τα ips ενω εχουν χαμηλο λογο αντιθεσης κ υψηλη τιμη μαυρου στην ουσια δεν βλεπεις τοσο μεγαλες διαφορες απο τα υπολοιπα panel.Μου ειπε καλη η ερωτηση σου,κ εδω ειναι μου λεει που πολλα ατομα κανουν λαθη κοιτωντας απλα κ μονο μετρησεις.Σε μια tv μου ειπε παιζουν ρολο κ αλλα πραματα,οπως ποιοτητα panel/επεξεργασια εικονας κ αλλα πραματα.Σε καμια περιπτωση δεν ειναι μονο οι μετρησεις που κανουμε εδω(στο site που ειναι συντακτης εννοουσε)πριν βγαλουμε το τελικο review.Οποτε μου λεει ειναι παραπλανητικο να κοιτας αποκλειστικα τα νουμερα των μετρησεων.Οσον αφορα τα ips μου ειπε οτι οντως εχουν χειροτερο μαυρο απο τα υπολοιπα,αλλα οι διαφορες ειναι πραγματικα μικρες κ δεν θα σου δημιουργησουν κανενα απολυτως προβλημα.

Δεν νομίζω να μην έχεις υποψιαστεί ότι διαφωνώ σφόδρα. Παραπλανητικό να κοιτάς τα νούμερα, ή μόνο τα νούμερα;
Γιατί είχε προσωπικά το όργανο μέτρησης με την τηλεόραση;
Δυστυχώς, οι συμβουλές που σου δίνονται είναι λανθασμένες.
Ελπίζω να γνωρίζεστε πραγματικά με αυτόν που σου δίνει αυτές τις συμβουλές...
(Για κάποιο λόγο μου πέρασε από το μυαλό ότι απλά ρωτάς αυτόν που γράφει π.χ. στο fullhd.gr, και ότι δεν τον τον γνωρίζεις...)

Σωστα τα λες,κ ο ανθρωπος αυτο μου ειπε.Απλα ειναι πολυ μικρες οι διαφορες συμπληρωσε,μην σε φοβιζει.Μου ανεφερεε μετα κ μια ιστορια παιδια..Εκανα μου λεει παλια ενα πειραμα σε αρκετους φιλους κ μη που ηταν δυσπιστοι κ κοιτουσαν αποκλειστικα κ μονο τις μετρησεις/νουμερα.Τους εβαλα το 'τυφλο' συστημα προβολης οπου ουσιαστικα ηταν δυο πανελ(ενα που θεωρουσαν αυτοι πολυ καλυτερο κ ενα χειροτερο κατα τα λεγομενα τους) σκεπασμενα χωρις να ξερουν ποιο ειναι ποιο.Τα ρυθμισα μου λεει κ τους αφησα να δουν.Σε πληροφορω μου ειπε δεν μπορεις να φανταστεις τι εγινε..μου βγαζανε το χειροτερο για το καλο.Εχω κανει τρομερα ξεμπροστιασματα ετσι σε αρκετους κ μαλιστα με μαρτυρες.Εφτασα σε σημειο να μην μου μιλαει φιλος επειδη τον εκανα ξεφτιλα με αυτο το πειραμα.Οποτε μην το δενεις κομπο με τις μετρησεις μου λεει,κ σε καμια περιπτωση να μην υποτιμας καμια εταιρια.

Δηλαδή ο κόσμος που "ξεγελάστηκε" είχε ελαττωματικά μάτια; (Εσύ θα ξεχώριζες το σωστό; )
Τα μάτια σου είναι πολύ αδύναμο κριτήριο για να κρίνεις το οτιδήποτε. Για αυτό, πίστεψε ότι σου λένε οι μετρήσεις, και μόνο από ανθρώπους με σοβαρό εξοπλισμό και γνώσεις.

Τα μάτια είναι εργαλείο μόνο για αυτούς που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις, καταλαβαίνουν τους περιορισμούς, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες.

Υπάρχει μια αντίθεση μεταξύ του πίστεψε τα μάτια σου και όχι τις μετρήσεις, και του πόσο εύκολο είναι να ξεγελαστούν τα μάτια. Δεν σε προβληματίζει λιγάκι;

Είναι δυνατό να ακούμε από "επαγγελματία του χώρου" ότι το 0.03 με το 0.12 cd/m2 είναι μικρή διαφορά? Δεν μιλάμε για απόκλιση 0.01 που μπορεί να μην το διακρίνει το μάτι... Βέβαια "επαγγελματίας" είναι στην γειτονιά μου και ο Γιώργος που έχει συνεργείο και ξέρει τα πάντα από αυτοκίνητα και ας έβγαλε με το ζόρι το γυμνάσιο , επαγγελματίας είναι και μηχανολόγος μηχανικός που τελείωσε το ΕΜΠ. Η λέξη αυτή στην Ελλάδα έχει χάσει το νόημα της.

Η απάντηση του link παραπάνω τα λέει όλα.

Εδώ ο Μάνος αγνοεί ακόμα και τις ανοχές των μηχανημάτων του, και έγραφε και σε περιοδικά... :smile:

Last edited by a moderator:
Δηλαδή ο κόσμος που "ξεγελάστηκε" είχε ελαττωματικά μάτια; (Εσύ θα ξεχώριζες το σωστό; )
Τα μάτια σου είναι πολύ αδύναμο κριτήριο για να κρίνεις το οτιδήποτε. Για αυτό, πίστεψε ότι σου λένε οι μετρήσεις, και μόνο από ανθρώπους με σοβαρό εξοπλισμό και γνώσεις.

Τα μάτια είναι εργαλείο μόνο για αυτούς που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις, καταλαβαίνουν τους περιορισμούς, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες.

Υπάρχει μια αντίθεση μεταξύ του πίστεψε τα μάτια σου και όχι τις μετρήσεις, και του πόσο εύκολο είναι να ξεγελαστούν τα μάτια. Δεν σε προβληματίζει λιγάκι;

Φιλε πραγματικα αυτα που μου λες μου ειναι παντελως αδιαφορα,χωρις παρεξηγηση.Απ τι στιγμη που μου εγραψες ποιο πισω οτι συντακτες κ επαγγελματιες του χωρου ειναι 'ασχετοι' απ τι μια,καθως κ οτι τα 'παιρνουν απ την αλλη δεν εχω τι να πω πραγματικα.Εχω χασει τα λογια μου μαζι σου.Το καλυτερο μαλιστα ηταν οταν μου ειπες οτι εσυ εισαι καλυτερος απ αυτους κ ποιο σωστος.Ε αυτο ηταν το αποκορυφωμα.Στην αρχη νομιζα οτι το λες για να γελασουμε,ετσι για αστειο..Αρκετα παιδια ποιο πανω εχουν διαφωνησει μαζι μου για τα ips,κ καλα κανουν δικαιωμα τους.Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες.Αλλα κανενας τους δεν μου ειπε τετοια πραματα ακραια οτι 'επαγγελματιες του χωρου ειναι ασχετοι κ ακου εμενα καλυτερα'Εχω παθει πλακα με την περιπτωση σου πραγματικα.Γι αυτο σου λεω,μου ειναι παντελως αδιαφορο το τι μου λες,μην μπαινεις καν στον κοπο..Παντα χωρις παρεξηγηση κ για να ειμαι σωστος απεναντι στους κανονες του φορουμ.

Last edited:
Τι να πω ρε φιλε.Ισως δεν ηταν καλο το panel των DT60.Ο ανθρωπος μου ειπε οτι τα καλυτερα ips πανελ τα εχει με διαφορα η lg κ τα βελτιωνει συνεχως.Τωρα απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω οτι στην 690s ενος φιλου,μια χαρα μαυρο(μετα απο καλες ρυθμισεις) εβλεπα κ με χαμηλο φωτισμο που την τεσταραμε κιολας.Φυσικα κ δεν λεω οτι ηταν το ποιο βαθυ μην με παρεξηγησεις,va πανελ θα βγαζουν ποιο καλο οκ.Αλλα εμενα μου φανηκε αρκετα καλο..Μου ειπε κιολας οτι εχουν κ την καλυτερη ακριβεια στα χρωματα,περα απο τις γωνιες θεασεις.Επισης θα συμπληρωσω οτι ο ανθρωπος ειναι συντακτης (το τονιζω παλι σε tech site)κ σπουδαγμενος. Αλλα θα φερω κ ενα αλλο μελος του φορουμ στο φιλο μου με την 690s να την δει κ να μας πει κ αυτος πως του φαινεται.Να παρουμε κ αλλη μια αποψη.

Δηλαδή το ότι γράφει σε tech site, ή ότι σπουδαγμένος του δίνει θέσφατο σε ότι λάθος πει;

Είναι πιο δύσκολο να γράψεις εδώ, παρά σε τεχνολογικό site. Εδώ έχει ανθρώπους με σοβαρές γνώσεις, και θα εντοπίσουν και το παραμικρό λαθάκι στα λεγόμενα. Στο τεχνολογικό site, το κοινό δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις. Άλλωστε στόχος των site αυτών είναι και η διαφήμιση, με ότι αυτό σημαίνει.

Απ οσο ξερω δεν βγαζει μονο ips.Εχει βγαλει κ plasma.Τωρα τα επιχειρηματα συνωμοσιας που μας παραθετεις ποιο πανω οτι πληρωνει με κονδυλια τους συντακτες η lg για να κανει πωλησεις ειναι οχι απλα αστειο..τι να πω εχω χαση τα λογια μου.Δεν σε τιμαει κιολας να λες τετοια πραματα,τοσα χρονια μελος στο φορουμ.Αλλα απ την αλλη,στο εντελως φιλικο κ χωρις παρεξηγηση παντα να σε ρωτησω κατι.Εισαι πουθενα συντακτης??Γραφεις πουθενα σε κανα μεγαλο site για τηλεορασεις??Εχεις σπουδασει κατι αντιστοιχο?Σε ρωταω γιατι διαβαζω ποιο πανω που κατακρινεις κ κοιροιδευεις τον ανθρωπο που ειναι κ συντακτης κ επαγγελματιας του χωρου κ αναρωτιεμαι φιλε μου.Αν θες μου απαντας κ παντα φιλικα χωρις παρεξηγηση η ερωτηση μου.

Δεν μίλησα μόνο για την LG , όλοι οι κατασκευαστές κάνουν δημόσιες σχέσεις. Έναν άνθρωπο ο οποίος ισχυρίζεται ότι το 0.12 με το 0.03 είναι μικρή διαφορά πως θέλεις να τον πάρω στα σοβαρά? Ο ίδιος με τα λεγόμενα του μου δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι αξιόπιστος.
Μια και ρωτάς όχι δεν γράφω πουθενά και ούτε έχω την παραμικρή επαγγελματική σχέση με περιοδικά και κατασκευαστές. Έχω σπουδάσει Φυσικός και έχω και μεταπτυχιακό αν και αυτό μικρο ρόλο παίζει γιατί εδώ είναι υπόθεση του 1+1=2 και όχι κάτι περίπλοκο ή αμφιλεγόμενο.

Συνωμοσία η πραγματικότητα;
Σε λίγο θα ακούσουμε ότι δημοσιογράφοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα προς όφελος κυβερνήσεων, και αμείβονται με θεσούλες ευρωβουλευτή.
Ανήκουστα πράγματα...
(Κατεξοχήν οι "συντάκτες" αναγκάζονται να πουν ψέματα για να τα έχουν καλά με τις εταιρίες και να έρχονται οι διαφημισούλες. Διαφορετικά -> άνεργοι...)

Φιλε πραγματικα αυτα που μου λες μου ειναι παντελως αδιαφορα,χωρις παρεξηγηση.Απ τι στιγμη που μου εγραψες ποιο πισω οτι συντακτες κ επαγγελματιες του χωρου ειναι 'ασχετοι' απ τι μια,καθως κ οτι τα 'παιρνουν απ την αλλη δεν εχω τι να πω πραγματικα.Εχω χασει τα λογια μου μαζι σου.Το καλυτερο μαλιστα ηταν οταν μου ειπες οτι εσυ εισαι καλυτερος απ αυτους κ ποιο σωστος.Ε αυτο ηταν το αποκορυφωμα.Στην αρχη νομιζα οτι το λες για να γελασουμε,ετσι για αστειο..Αρκετα παιδια ποιο πανω εχουν διαφωνησει μαζι μου για τα ips,κ καλα κανουν δικαιωμα τους.Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες.Αλλα κανενας τους δεν μου ειπε τετοια πραματα ακραια οτι 'επαγγελματιες του χωρου ειναι ασχετοι κ ακου εμενα καλυτερα'Εχω παθει πλακα με την περιπτωση σου πραγματικα.Γι αυτο σου λεω,μου ειναι παντελως αδιαφορο το τι μου λες,μην μπαινεις καν στον κοπο..Παντα χωρις παρεξηγηση κ για να ειμαι σωστος απεναντι στους κανονες του φορουμ.

Εγώ δεν είπα αυτά που μου καταλογίζεις. Εγώ επεσήμανα λάθη, τις γενικεύσεις τις έκανες εσύ.
Και τα λάθη που επεσήμανα, είναι προφανή σε οποιονδήποτε έχει επιστημονικό τρόπο σκέψης.
Επίσης, δεν σου είπα να ακούσεις εμένα, να ακούσεις όποιον θες και να αγοράσεις ότι θες.
Να μην γράφεις ανακρίβειες ζήτησα, και να πάρεις στον λαιμό σου κόσμο. Και μάλιστα επικαλούμενος "φίλο" "νομπελίστα" στην "τηλεορασιολογία".

Δεν μου βάζεις και ένα λίνκ στο σαιτ που γράφει, να δω ένα άρθρο του;

Last edited by a moderator:
Νομίζω πρώτη είναι... ξεπέρασε και την Samsung.
http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2013/03/06/2013030601074.html

Η LG display είναι κατασκευαστής των πάνελ (πωλούνται και σε άλλες εταιρείες) , σαν μάρκα όμως η LG είναι δεύτερη στις πωλήσεις (13% έναντι 21% για το 4ο τρίμηνο του 2013)...

http://www.broadbandtvnews.com/2014/02/18/samsung-global-smart-tv-market-share-reaches-26/

Δεν μίλησα μόνο για την LG , όλοι οι κατασκευαστές κάνουν δημόσιες σχέσεις. Έναν άνθρωπο ο οποίος ισχυρίζεται ότι το 0.12 με το 0.03 είναι μικρή διαφορά πως θέλεις να τον πάρω στα σοβαρά? Ο ίδιος με τα λεγόμενα του μου δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι αξιόπιστος.
Μια και ρωτάς όχι δεν γράφω πουθενά και ούτε έχω την παραμικρή επαγγελματική σχέση με περιοδικά και κατασκευαστές. Έχω σπουδάσει Φυσικός και έχω και μεταπτυχιακό αν και αυτό μικρο ρόλο παίζει γιατί εδώ είναι υπόθεση του 1+1=2 και όχι κάτι περίπλοκο ή αμφιλεγόμενο.
Δεν ειπα απολυτως τιποτα για νουμερα ποιο πανω. Ουτε για 0.12 με 0.03 ουτε κατι αλλο. Μια γενικη κουβεντα εκανα με τον ανθρωπο κ τιποτα αλλο.Διαβασε καλυτερα τι εγραψα.Αυτα με τα νουμερα ειναι εντελως δικα σου.Απ την αλλη αφου οπως λες εισαι Φυσικος κ μπραβο σου,οπως επισης οτι δεν εχεις καμια επαγγελματικη επαφη με τον χωρο,τοτε δεν ειναι σωστο ουτε ευγενικο να κατακρινεις ετσι. Ειναι σα να λεω οτι ειμαι γιατρος επειδη διαβαζω μερικα ιατρικα περιοδικα κ ενημερωνομαι. Αυτο με κανει γιατρο;δε νομιζω..

Εγώ που έχω ένα φίλο που γράφει σε τεχνολογικό περιοδικό για τηλεοράσεις (εγώ ούτε καν έχω διαβάσει για τηλεοράσεις), έγινα και εγώ "ειδικός"; Σίγουρα, και μάλιστα μπορώ να την λέω άνετα σε όποιον τύχει... Ειδικά αν αφορά η συζήτηση μικροδιαφορές, όπως μια ολόκληρη τάξη μεγέθους σε μια μέτρηση.
Έλα μωρέ, όλες ίδιες είναι, διαφορές στα πάνελ και λεπτομέρειες...

Δεν ειπα απολυτως τιποτα για νουμερα ποιο πανω. Ουτε για 0.12 με 0.03 ουτε κατι αλλο. Μια γενικη κουβεντα εκανα με τον ανθρωπο κ τιποτα αλλο.Διαβασε καλυτερα τι εγραψα.Αυτα με τα νουμερα ειναι εντελως δικα σου.Απ την αλλη αφου οπως λες εισαι Φυσικος κ μπραβο σου,οπως επισης οτι δεν εχεις καμια επαγγελματικη επαφη με τον χωρο,τοτε δεν ειναι σωστο ουτε ευγενικο να κατακρινεις ετσι. Ειναι σα να λεω οτι ειμαι γιατρος επειδη διαβαζω μερικα ιατρικα περιοδικα κ ενημερωνομαι. Αυτο με κανει γιατρο;δε νομιζω..

Ο Γιατρός έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο και έχει κάνει και ειδικότητα , αν είναι όντως καλός και δεν έχει έρθει με μεταγραφή από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ έχει φάει την ζωή του στα θρανία , αντίθετα ο καθένας μπορεί να βαφτιστεί ειδικός δημοσιογράφος και να γράφει σε οποιοδήποτε περιοδικό χωρίς να έχει καμία εξειδίκευση. Πάντως να ξέρεις ότι ένα βασικό προσόν για κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με την εικόνα είναι να είναι πιστοποιημένος ISF calibrator.
Εγώ είμαι απλά ερασιτέχνης αλλά από ότι φαίνεται οι γνώσεις μου (που είναι λιγότερες σε σχέση με άλλα μέλη όπως ο Πετάσης ή κάποιοι της διαχειριστικής ομάδας) είναι αρκετές για να βάλω τα γυαλιά σε πολλούς δήθεν ειδικούς.

Παιδιά πέρα από τον admin θα ήθελα και δεύτερη άποψη. Είστε σίγουροι οτι με επαγγελματικό καλιμπραρισμα με όργανα και μετρήσεις στον χώρο της tv ένα IPS panel δεν μπορεί να αποδώσει το μαύρο ενός va ;.... Και δεν μιλάω για copy paste ρυθμίσεων από το internet. Έχετε φέρει ειδικό στον χώρο σας για καλιμπραρισμα ;

To calibrated black level σε IPS είναι 0.12-0.16 Nits (με βάση τα φετινά τεστ σε μοντέλα της LG). Αντίστοιχα νούμερα για πάνελ VA που έχω δει φέτος είναι 0.02-0.05 (ανάλογα το μοντέλο και τον κατασκευαστή του πάνελ γιατί στα VA όπως είπαμε υπάρχει πληθώρα επιλογών). Εννοείται ότι οποιοσδήποτε σοβαρός reviewer αν μπορούσε να ρίξει το black levelστα επίπεδα VA μεσώ ρυθμίσεων θα το έκανε αλλά είναι αδύνατο.

Παιδιά πέρα από τον admin θα ήθελα και δεύτερη άποψη. Είστε σίγουροι οτι με επαγγελματικό καλιμπραρισμα με όργανα και μετρήσεις στον χώρο της tv ένα IPS panel δεν μπορεί να αποδώσει το μαύρο ενός va ;.... Και δεν μιλάω για copy paste ρυθμίσεων από το internet. Έχετε φέρει ειδικό στον χώρο σας για καλιμπραρισμα ;

Φυσικά και όχι. Είναι εντελώς αδύνατο.

ειναι δυνατο να γινει και το εκανα με μεμβρανη 3Μ φιμε που περισεψε απο το αυτοκινητο.0.0000001 σε ips.Προσοχη κατα την εφαρμογη οι φουσκαλες δημιουργουν clouding

Μετά την εφαρμογή, μπορείς να καθαρίσεις την οθόνη με καθαριστικά για LCD, ή θέλει οπωσδήποτε πλυντήριο αυτοκινήτων;
[Εσύ κάνεις πλάκα, αλλά μπορεί κάποιος να το πιστέψει... :flipout:]