sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Γιωργο ασχετα απο την συζητηση σε εχει παραπιασει η τεμπελια.Τι ζητησαμε και εμεις την αλλη φορα καμια φωτο να δουμε απο την vt60.Πλακα κανω οποτε μπορεσεις ομως να βαλεις να δουμε λιγο μαυρο

Άρα καταλήγουμε οτι η lg πουλάει λόγω design/marketing και οι καταναλωτές είναι πρόβατα. Πάντως επειδή μίλησα με τον Αντρέα ο φίλος του που κάνει calibration samsung του πρότεινε από led αν δεν έχει χρήματα για πλάσμα. Δεν του είπε ποτέ ο άνθρωπος να πάρει lg με κλειστά ματιά απλώς οτι μπορεί να φέρει το μαύρο σε αποδεκτό επίπεδο.

Ειναι αρκετοι που την επιλεγουν.Για καποιον που δεν ασχολειται και θελει να βλεπει τηλεοραση και ταινιες ακομη (χωρις απαιτησεις σε κινηση η μαυρο) δεν εχει προβλημα κανενα με την lg.Αυτοι που θελουν πιστοτητα χρωματων απο φωσφορο και το απολυτο κινηματογραφικο μεσο δεν τους νοιαζει το burn in η μπορουν και προσεχουν δεχονται οτι δεν θα χουν την επεξεργασια των ακριβων led lcd 7και 8 σαμσουνκ 9 σειρα σονυ και philips σε sd σηματα (γιατι εκει εχουν το πανω χερι oι led lcd) παιρνουν πλασμα.Αυτοι που θελουν και λιγο μαυρο αλλα να ειναι η τηλεοραση led lcd παιρνουν με va.Απλα να ξερις τι αγοραζεις και τι θα δεις με το που μπει στο ρευμα η tv.

Άρα καταλήγουμε οτι η lg πουλάει λόγω design/marketing και οι καταναλωτές είναι πρόβατα. Πάντως επειδή μίλησα με τον Αντρέα ο φίλος του που κάνει calibration samsung του πρότεινε από led αν δεν έχει χρήματα για πλάσμα. Δεν του είπε ποτέ ο άνθρωπος να πάρει lg με κλειστά ματιά απλώς οτι μπορεί να φέρει το μαύρο σε αποδεκτό επίπεδο.
Αυτό που λες τώρα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μας έλεγε και μας άφηνε να καταλάβουμε. Τα αποδεκτά επίπεδα είναι πολύ σχετικά για το καθένα, και εξαρτώνται από τις γνώσεις και κατά συνέπεια της απαιτήσεις του ή ακόμα και από το πόσα μπορεί να διαθέσει....
Άρα καταλήγουμε ότι όλη αυτή η κουβέντα ήταν γιατί μέχρι εκεί φτάνει η τσέπη του ανθρώπου ή μέχρι εκεί θέλει να διαθέσει, και έπρεπε όλοι να πιστέψουμε με κάθε τρόπο ότι ντε και καλά η επιλογή του είναι και ότι καλύτερο.... και μάλιστα με περγαμηνές ειδικών.......
Το θέμα πάντως είναι πως από ότι φαίνεται, ο Αντρέας γνωρίζει τι παίρνει, αλλά έπρεπε να πείσει τους άλλους ότι η αγορά του είναι πολύ καλή... Για να αισθανθεί ίσως και ο ίδιος καλύτερα επειδή δε μπορούσε ή ακόμα και να μην ήθελε , να πάει σε κάτι άλλο;

Last edited:
Αυτό που λες τώρα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μας έλεγε και μας άφηνε να καταλάβουμε. Τα αποδεκτά επίπεδα είναι πολύ σχετικά για το καθένα, και εξαρτώνται από τις γνώσεις και κατά συνέπεια της απαιτήσεις του ή ακόμα και από το πόσα μπορεί να διαθέσει....
Άρα καταλήγουμε ότι όλη αυτή η κουβέντα ήταν γιατί μέχρι εκεί φτάνει η τσέπη του ανθρώπου ή μέχρι εκεί θέλει να διαθέσει, και έπρεπε όλοι να πιστέψουμε με κάθε τρόπο ότι ντε και καλά η επιλογή του είναι και ότι καλύτερο.... και μάλιστα με περγαμηνές ειδικών.......
Το θέμα πάντως είναι πως από ότι φαίνεται, ο Αντρέας γνωρίζει τι παίρνει, αλλά έπρεπε να πείσει τους άλλους ότι η αγορά του είναι πολύ καλή... Για να αισθανθεί ίσως και ο ίδιος καλύτερα επειδή δε μπορούσε ή ακόμα και να μην ήθελε , να πάει σε κάτι άλλο;

Νομίζω πριν 1 εβδομάδα την είχε το public προσφορά στα 999 ευρώ από 1400.... οπότε δεν μπορείς να την πεις κακή επιλογή για την τσέπη του καθενός σε μοντέλο του 14... πάντως μου κάνει εντύπωση πως σε αρκετά skroutzoμάγαζα έχει πέσει ήδη στα 1110 ευρώ... μήπως επανέλθει μετά το mundial ή δεν έχουν ακόμα ανανεώσει τα estore τους?
https://www.skroutz.gr/s/4766123/LG-55LB670V.html?keyphrase=lg+670+55

Nα ρωτήσω και κάτι άλλο... στο θέμα αυστηρά του gaming κίνηση, μαύρο και λόγος αντίθεσης παίζουν σημαντικό ρόλο?..... γιατί απ´ότι κατάλαβα ο Αντρέας την θέλει κυρίως για gaming οπότε όλη η κουβέντα πάει περίπατο.

Last edited:

Ποτε δεν ειπα οτι η επιλογη μου ειναι η καλυτερη ρε παιδια.Μη γραφεται πραματα που ουτε εχω πει,ουτε τα πιστευω.Ηταν η καλυτερη επιλογη απο χρηματικης αποψης αυτο ειπα.Ποτε δεν ειπα οτι τα ips ειναι τα καλυτερα.ουδεποτε.Ισα ισα συμφωνω με σας οτι οντως εχουν θεμα με το μαυρο.Εκει που δεν συμφωνω κ ουτε προκειται(βαση παντα απο αυτα που ειδα στην περσινη lg 690s του φιλου μου,εκτος των συντακτων) ειναι στο γεγονος οτι δυο ατομα λενε οτι ειναι 'χαλια'.Ε λοιπον κ εγω με αυτη την προοπτικη πηγα στο παιδι,προκατειλημενος οτι θα δω 'χαλια' εικονα κ ειδικα μαυρο.Σας πληροφορω οτι χαλια δεν ειδα,κ την ταραξα στα τεστ(ταινιες με χαμηλο φωτισμο,σκοτεινα πλανα,κτλ..)Δεν ηταν οτι καλυτερο,αλλα ηταν καλο.Τωρα ουτε αχρωματοψια εχω ουτε ειμαι τυφλος.Αφηστε τους συντακτες για τα ματια μου μιλαω τωρα.Δεν ξερω τι εκανε η lg στα παλια της μοντελα παντως αυτο που ειδα στην περσινη 690s μα το θεο δεν ειχε τοση διαφορα απο την sony μου.Γι αυτο κ ρωτησα τον συντακτη κ τον φιλο μου που ξερουν απ αυτα,γι ποιο λογο δεν ειδα τοσο τρελη διαφορα κ χαλια που μου ειπαν εδω.Μου απαντησαν οτι σας εγραψα ποιο πανω.Οτι παιζουν πολλοι παραγοντες εκτος των πανελ,δεν ειναι αποκλειστικα κ μονο τα νουμερα των μετρησεων.Ποιοτητα,επεξεργασια εικονας απο τους επεξεργαστες,ολα υποβοηθουν το πανελ ειτε ειναι va,ips κ οτι αλλο.Επισης μου ειπαν οτι μπορει να χανουν σε μαυρο,αλλα εχουν την καλυτερη χρωματικη ακριβεια σε σχεση με τα 'λιγακι' κορεσμενα χρωματα των αλλων πανελ.Οτι κ να ναι παιδια σας ειπα μονο οτι ειδαν τα ματια μου κ τιποτα αλλο.Τωρα αν καποιοι θελουν να με βγαλουν τρελο η τυφλο επειδη ειναι λιγακι προκατειλημμενοι,δεν ξερω.Θα φερω κ ενα αλλο μελος να δει την 690s κ να μας πει τη γνωμη του οποια κ να ναι.

Last edited:

Γιατί καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα; Η lg πουλάει γιατί η πλειοψηφία του κόσμου δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα απεικόνισης, και επιλέγει αποκλειστικά με την τιμή. Άλλο το να υπάρχει αγορά για όλους τους τύπους των τηλεοράσεων, και άλλο να ισοπεδώνουμε τις διαφορές, τις μετρήσεις και το φόρουμ.

Ακόμα και έτσι να είναι, το "αποδεκτό επίπεδο" δεν λέει απολύτως τίποτα. Ποια στάθμη θα είναι αποδεκτή, και με τι λευκό;

Δεν ηταν οτι καλυτερο,αλλα ηταν καλο.

Όταν η τηλεόραση με έναν από τους χειρότερους λόγους αντίθεσης βαφτίζεται "καλή", η κακή τελικά ποια είναι;

Τωρα ουτε αχρωματοψια εχω ουτε ειμαι τυφλος.Αφηστε τους συντακτες για τα ματια μου μιλαω τωρα.Δεν ξερω τι εκανε η lg στα παλια της μοντελα παντως αυτο που ειδα στην περσινη 690s μα το θεο δεν ειχε τοση διαφορα απο την sony μου.

Αυτό όμως σε κατατάσσει στην κατηγορία "δεν με νοιάζει η ποιότητα απεικόνισης". Πραγματικά δεν μπορείς να αξιολογήσεις μια τηλεόραση, όσο και αν πιστεύεις το αντίθετο.

Γι αυτο κ ρωτησα τον συντακτη κ τον φιλο μου που ξερουν απ αυτα,γι ποιο λογο δεν ειδα τοσο τρελη διαφορα κ χαλια που μου ειπαν εδω.Μου απαντησαν οτι σας εγραψα ποιο πανω.Οτι παιζουν πολλοι παραγοντες εκτος των πανελ,δεν ειναι αποκλειστικα κ μονο τα νουμερα των μετρησεων.Ποιοτητα,επεξεργασια εικονας απο τους επεξεργαστες,ολα υποβοηθουν το πανελ ειτε ειναι va,ips κ οτι αλλο.

Στις μετρήσεις μετράς μόνο το πάνελ, ή το σύνολο; Υπάρχει παράμετρος που δεν μετριέται; Αυτός που στα είπε αυτά, γνωρίζει το πόσο επηρεάζει το κάθε χαρακτηριστικό την ποιότητα της εικόνας;

Επισης μου ειπαν οτι μπορει να χανουν σε μαυρο,αλλα εχουν την καλυτερη χρωματικη ακριβεια σε σχεση με τα 'λιγακι' κορεσμενα χρωματα των αλλων πανελ.Οτι κ να ναι παιδια σας ειπα μονο οτι ειδαν τα ματια μου κ τιποτα αλλο.Τωρα αν καποιοι θελουν να με βγαλουν τρελο η τυφλο επειδη ειναι λιγακι προκατειλημμενοι,δεν ξερω.Θα φερω κ ενα αλλο μελος να δει την 690s κ να μας πει τη γνωμη του οποια κ να ναι.

Απέτυχες να δεις διαφορά 0.8 cd/m2, σε χαρακτηριστικό που το μάτι διακρίνει σχετικά εύκολα, και ασχολείσαι με χαρακτηριστικό που το μάτι δυσκολεύεται να εντοπίσει; Χώρια που δεν ισχύει, και πολλοί τύποι πάνελ πετυχαίνουν χρωματική πιστότητα καλύτερη από την αντιληπτή με το μάτι...

Απάντηση: Re: sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Χώρια που δεν ισχύει, και πολλοί τύποι πάνελ πετυχαίνουν χρωματική πιστότητα καλύτερη από την αντιληπτή με το μάτι...

Τεράστια συζήτηση ανοίγεις μ' αυτό Τζορτζ, αλλά, είμαστε ήδη off topic, οπότε i 'll pass..-bye-

ΥΓ

Δεν υπονοώ πως δεν είναι σωστό αυτό που γράφεις, αλλά, ότι έχει πολύ ζουμί!!

Φυσικά και έχει, άλλωστε το ΔΕ είναι μια προσέγγιση. Ταυτόχρονα ενώ το μάτι είναι πολύ καλό στο να εντοπίζει διαφορά στο χρώμα, δεν είναι τόσο ικανό αν δεν έχει μέτρο σύγκρισης.
[Το έχουμε καταστρέψει το νήμα που αφορά 2 σόνυ με την lg και αν το γκρι κάνει καλό μαύρο...]

τι να μεζέψεις από εδώ τι να φάς και τι να μεταφέρειες. Όντως έχει πάει άπατο το νήμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό . Παλιά είχαμε το plasma vs lcd τώρα την έκαναν οι plasma και άρχισαν οι lcd να πλακώνονται μεταξύ τους :bigcry:.

Παράκληση για ψυχραιμία και αποφυγή χαρακτηρισμών.

Για να ανακεφαλαιώσω...
-Το συγκεκριμένο μέλος είχε την Sony ΗΧ750 και ενδιαφερόταν (θεωρητικά) να πάει σε μεγαλύτερη τηλεόραση χωρίς να θυσιάσει ποιότητα εικόνας...
-Οι ενστάσεις πιστεύω των περισσότερων (αν όχι όλων) είναι ότι στο σκοτάδι η LG έχει ορατά χειρότερο μαύρο και αντίθεση , επίσης υστερεί σε κίνηση γιατι είναι μεν 100 Hz αλλά σε συνδυασμό με τον αλγόριθμο της LG που δεν είναι από τους καλύτερους (για να το πω κομψά)...
-Στην συνέχεια κατηγορηθήκαμε ως υπερβολικοί , ότι δεν υπάρχει ορατή διαφορά κτλ κτλ. πράγματα τα οποία καταρρίφθηκαν (λόγω του ότι είναι σε μεγάλο βαθμό μετρήσιμα μεγέθη και τα νούμερα υποδεικνύουν και τις διαφορές)...

Παρόλα αυτά εγώ θέλω να ευχηθώ καλές θεάσεις στον Ανδρέα και ελπίζω να πέσω έξω και μακάρι να μείνει ικανοποιημένος σε σχέση με την HX750. Στο κάτω κάτω μια τηλεόραση είναι σε μερικά χρόνια μπορεί να την αλλάξει...

Καλό βράδυ σε όλους (γεια σου και σένα ρε Βασίλη γίγαντα μια και έτυχε και σε πέτυχα) , πάω να την αράξω σε κανένα παραθαλάσσιο μαγαζί και να πιω καμία μπύρα.-bye-

Last edited:
Ποτε δεν ειπα οτι η επιλογη μου ειναι η καλυτερη ρε παιδια.Μη γραφεται πραματα που ουτε εχω πει,ουτε τα πιστευω.Ηταν η καλυτερη επιλογη απο χρηματικης αποψης αυτο ειπα.Ποτε δεν ειπα οτι τα ips ειναι τα καλυτερα.ουδεποτε.Ισα ισα συμφωνω με σας οτι οντως εχουν θεμα με το μαυρο.Εκει που δεν συμφωνω κ ουτε προκειται(βαση παντα απο αυτα που ειδα στην περσινη lg 690s του φιλου μου,εκτος των συντακτων) ειναι στο γεγονος οτι δυο ατομα λενε οτι ειναι 'χαλια'.Ε λοιπον κ εγω με αυτη την προοπτικη πηγα στο παιδι,προκατειλημενος οτι θα δω 'χαλια' εικονα κ ειδικα μαυρο.Σας πληροφορω οτι χαλια δεν ειδα,κ την ταραξα στα τεστ(ταινιες με χαμηλο φωτισμο,σκοτεινα πλανα,κτλ..)Δεν ηταν οτι καλυτερο,αλλα ηταν καλο.Τωρα ουτε αχρωματοψια εχω ουτε ειμαι τυφλος.Αφηστε τους συντακτες για τα ματια μου μιλαω τωρα.Δεν ξερω τι εκανε η lg στα παλια της μοντελα παντως αυτο που ειδα στην περσινη 690s μα το θεο δεν ειχε τοση διαφορα απο την sony μου.Γι αυτο κ ρωτησα τον συντακτη κ τον φιλο μου που ξερουν απ αυτα,γι ποιο λογο δεν ειδα τοσο τρελη διαφορα κ χαλια που μου ειπαν εδω.Μου απαντησαν οτι σας εγραψα ποιο πανω.Οτι παιζουν πολλοι παραγοντες εκτος των πανελ,δεν ειναι αποκλειστικα κ μονο τα νουμερα των μετρησεων.Ποιοτητα,επεξεργασια εικονας απο τους επεξεργαστες,ολα υποβοηθουν το πανελ ειτε ειναι va,ips κ οτι αλλο.Επισης μου ειπαν οτι μπορει να χανουν σε μαυρο,αλλα εχουν την καλυτερη χρωματικη ακριβεια σε σχεση με τα 'λιγακι' κορεσμενα χρωματα των αλλων πανελ.Οτι κ να ναι παιδια σας ειπα μονο οτι ειδαν τα ματια μου κ τιποτα αλλο.Τωρα αν καποιοι θελουν να με βγαλουν τρελο η τυφλο επειδη ειναι λιγακι προκατειλημμενοι,δεν ξερω.Θα φερω κ ενα αλλο μελος να δει την 690s κ να μας πει τη γνωμη του οποια κ να ναι.

Ανδρέα τελικά παρέλαβες την LG;
Είδα ένα πρόσφατο review από μεγαλύτερη σειρά μοντέλο, και θυμήθηκα την κουβέντα.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v-201406033786.htm
The LG 49UB850V is not only the worst 4K TV we’ve tested, it’s also one of the worst-performing televisions we’ve reviewed to date in terms of image quality.

Απογοητευτικότατα τα αποτελέσματα του Review, << η χειρότερη 4Κ τηλεόραση που έχει βγει μέχρι στιγμής, αλλά και γενικώς μία από τις κακές τηλεόρασης σε σύγκριση με άλλες Full HD σε οποιοδήποτε τομέα>>.
Βρε μήπως τον << έπιασε >> κανένας από εδώ μέσα τον reviewer για να στηρίξει ότι λέγαμε όλοι εμείς οι κακεντρεχείς, λίγες μέρες πριν;

Λεωνιδα μην το παιζεις ασχετος τωρα και καλα αν τον επιασε καποιος αφου εσυ ο ιδιος το εκανες.Εχω αποδειξεις