Sony KDL-46W3000-Το μαγαζί πουλάει τρέλα;

pzwitmann

New member
1 February 2008
4
Παιδιά καλησπέρα σε όλους! Παρακολουθώ αρκετό διάστημα το Forum και πραγματικά οι γνώσεις και οι παρατηρήσεις που αναρτώνται, όπως και το επίπεδο των συζητήσεων, είναι εξαιρετικά.

Πρόσφατα επισκέφθηκα ένα κατάστημα στην Πάτρα για να δω από κοντά την Sony KDL-46W3000. Ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρθηκε να με βοηθήσει και με ρώτησε σε ποια απόσταση, απ’ την θέση θέασης θα την τοποθετήσω. Μόλις του απάντησα ότι η απόσταση θέασης είναι μεταξύ 3.5 και 4 μέτρων φρίκαρε τελείως! «Είναι πολύ κοντά, θα ζαλίζεσαι» και τα σχετικά. Παρόλο που του ανάφερα τις γνώμες που διάβασα στο Forum, αυτός μόνο που δε μου έδωσε σακούλα για τον εμετό απ’ τη ζαλάδα που θα μου προκαλούσαν οι 46 ίντσες από τόσο κοντά! Όπως ήταν φυσικό προβληματίστηκα αφού δεν ήταν κάποιος πωλητής αλλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και μου φάνηκε περίεργο το ότι μου πρότεινε μικρότερη και φτηνότερη οθόνη (την KDL-40W3000).

Όταν τον ρώτησα για την εγγύηση μου απάντησε ότι με καλύπτει σε περίπτωση που η τηλεόραση παρουσιάσει 2 συνεχόμενα καμένα pixel, η 7 διάσπαρτα. Φυσικά αμέσως παραδέχτηκε ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν συνηθίζονται, αφού το σύνηθες είναι να παρουσιαστούν 1-2 άντε 3 καμένα pixel διάσπαρτα. Στο τέλος μου πέταξε και το ότι η εγγύηση δεν καλύπτει τα εργατικά και με ξύλιασε.

Ρε παιδιά, δεν έχω μεγάλη εμπειρία απ’ αυτά, έτσι έχουν τα πράγματα ή εγώ μπήκα σε φευγάτο μαγαζί?

Παιδιά καλησπέρα σε όλους! Παρακολουθώ αρκετό διάστημα το Forum και πραγματικά οι γνώσεις και οι παρατηρήσεις που αναρτώνται, όπως και το επίπεδο των συζητήσεων, είναι εξαιρετικά.

Πρόσφατα επισκέφθηκα ένα κατάστημα στην Πάτρα για να δω από κοντά την Sony KDL-46W3000. Ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρθηκε να με βοηθήσει και με ρώτησε σε ποια απόσταση, απ’ την θέση θέασης θα την τοποθετήσω. Μόλις του απάντησα ότι η απόσταση θέασης είναι μεταξύ 3.5 και 4 μέτρων φρίκαρε τελείως! «Είναι πολύ κοντά, θα ζαλίζεσαι» και τα σχετικά. Παρόλο που του ανάφερα τις γνώμες που διάβασα στο Forum, αυτός μόνο που δε μου έδωσε σακούλα για τον εμετό απ’ τη ζαλάδα που θα μου προκαλούσαν οι 46 ίντσες από τόσο κοντά! Όπως ήταν φυσικό προβληματίστηκα αφού δεν ήταν κάποιος πωλητής αλλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και μου φάνηκε περίεργο το ότι μου πρότεινε μικρότερη και φτηνότερη οθόνη (την KDL-40W3000).

Όταν τον ρώτησα για την εγγύηση μου απάντησε ότι με καλύπτει σε περίπτωση που η τηλεόραση παρουσιάσει 2 συνεχόμενα καμένα pixel, η 7 διάσπαρτα. Φυσικά αμέσως παραδέχτηκε ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν συνηθίζονται, αφού το σύνηθες είναι να παρουσιαστούν 1-2 άντε 3 καμένα pixel διάσπαρτα. Στο τέλος μου πέταξε και το ότι η εγγύηση δεν καλύπτει τα εργατικά και με ξύλιασε.

Ρε παιδιά, δεν έχω μεγάλη εμπειρία απ’ αυτά, έτσι έχουν τα πράγματα ή εγώ μπήκα σε φευγάτο μαγαζί?
:smash:Tο δεύτερο:smash:

«Είναι πολύ κοντά, θα ζαλίζεσαι» και τα σχετικά. Παρόλο που του ανάφερα τις γνώμες που διάβασα στο Forum, αυτός μόνο που δε μου έδωσε σακούλα για τον εμετό απ’ τη ζαλάδα που θα μου προκαλούσαν οι 46 ίντσες από τόσο κοντά! Όπως ήταν φυσικό προβληματίστηκα αφού δεν ήταν κάποιος πωλητής αλλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και μου φάνηκε περίεργο το ότι μου πρότεινε μικρότερη και φτηνότερη οθόνη (την KDL-40W3000).

Άκου: εμπιστεύσου την ΕΡΕΥΝΑ σου. Να είσαι ενημερωμένος και απόλυτος γι'αυτό που θες. Ο ρόλος ενός εμπόρου είναι ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ και όχι να σου αλλάξει τη γνώμη. Έπεσες σε περίπτωση. Για την εγγύηση, πάρε τηλ. τη ΣΟΝΥ και ρώτα τους αν αυτός είναι στη λίστα τους.

παιζω 3 1/2 ωρες oblivion σε μια 46αρα X απο τα 2,5 μετρακαι η μονη ζαλαδα που εχω ειναι απο τα γραφικα..
και αυτο γινεται εδω και 2 μηνες..δεν θα επαιρνα κατω απο 46'' τηλεοραση σημερα

Εγώ παιδιά, από τα 2,9μ σκέφτομαι να πάρω 52άρα.
Το μέγεθος αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου μεγάλο ή μάλλον είναι πάρα πολύ μικρό αν βλέπεις HD που δεν έχει τεχνουργήματα χιόνια και ότι άλλο έχουν τα έτσι κι αλλιώς άθλια ελληνικά κανάλια.
Καθώς στην τηλεόραση θα βλέπω κατά 95% τηλ. προγράμματα (για ταινίες έχω προβολέα)είμαι προβληματισμένος.
Πήγα χθες το βράδυ μια βόλτα στα καταστήματα για να πάρω μια γεύση αλλά σε όλα οι TV έπαιζαν με σήμα HD ρώτησα σε ένα, αν γίνεται να βάλουμε τα δικά μας κανάλια και μου είπε οτι δεν γίνεται. Δεν έχουν κεραία κάτι τέτοιο.
Τα χριστούγεννα που επισκέφτηκα φίλο από το φορουμ για να δω τη δική του TV PHILIPS 47 9732 εντυπωσιάστηκα από την εικόνα που είχε. Μου άρεσε πάρα πολύ.
Τα περισσότερα κανάλια έπαιζαν άψογα.
Πλησίαζα πιό κοντά στα 2,5μ και πάλι η εικόνα ήταν πάρα πολύ καλή.
Αν κάποιος βλέπει σε 50-52 ίντσες ας μας πει μια γνώμη.
Θα είναι αποδεκτή η εικόνα από απόσταση τριών μέτρων ή θα βγαίνουν δράκοι πίσω από τον Κακαουνάκη;-bye-

Πλησίαζα πιό κοντά στα 2,5μ και πάλι η εικόνα ήταν πάρα πολύ καλή.
Αν κάποιος βλέπει σε 50-52 ίντσες ας μας πει μια γνώμη.
Θα είναι αποδεκτή η εικόνα από απόσταση τριών μέτρων ή θα βγαίνουν δράκοι πίσω από τον Κακαουνάκη;-bye-

ναι μεν το τηλεοπτικο σημα ειναι χαλια αλλα εαν εχεις πολυ καλη ληψη ειναι αποδεκτο απο τετοια αποσταση σε 52"

τωρα το αποδεκτο που λες ειναι διαφορετικο στον καθενα,για μενα θα ηταν απαραδεκτο!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony KDL-46W3000-Το μαγαζί πουλάει τρέλα;

Για ριξε μια ματια εδω...

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Θα δεις οτι για HD μπορεις να βλεπεις και σε 50αρα οθονη απο τα 2 μετρα!

Για χαμηλωτερης ποιοτητας σημα η αποσταση αυξανει.

Μην ξανα μιλησεις με ασχετους για τετοια θεματα , προφανως εχει στοκ απο 40αρες και θελει να τις δωσει.

4 μέτρα και 46άρα;
Τουλάχιστο 50'' και σε λίγο καιρό,πάλι μικρή θα σου φαίνεται και όλ´αυτά χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Θα δεις οτι για HD μπορεις να βλεπεις και σε 50αρα οθονη απο τα 2 μετρα!

Ειδα χθες τον Spiderman 3 στην 42'' μου και κατάλαβα τι εννοείς......:p:p

Χανεις λεπτομέρειες και ειναι αιτία το....μάτι και όχι η απόσταση.

και ηταν και Rip (σιγά μην πάρω blu.)

γενικα ισχυει ο κανονας οτι δηλαδη οσο καλυτερο σημα εχουμε τοσο μικραινει η αποσταση θεασης.

Την πρώτη μέρα που πήρα την 46άρα μου φαινόταν τεράστια από τα 3 μέτρα.Σήμερα μπορω να πω ότι δεν θα με χάλαγε να είχε λίγες ίντσες παραπάνω.:smash:

Αρκεί να μην βλέπω τη φάτσα του Καμπουράκη το πρωί...

Οπότε όπως καταλαβαινεις φίλε pzwitmann, παρε 46αρα ΧΩΡΙΣ δευτερη σκεψη, και αν θελεις την W3000 και σου αρεσε, κοιτα και σε κανενα αλλο μαγαζί, μιας και αυτός έτσι όπως τον περιγράφεις, μου φάνηκε και εμένα πολύ "φευγάτος"! :smash:

Υ.Γ. Καλώς ήρθες και στο φόρουμ σαν ενεργό μέλος! :ernaehrung004: