Sony KDL-46X2000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Sony kdl46X2000

shadowf said:
Ξερω την επεξεργασια που κανουν και τα 2 πολυ καλα η τελικη προβαλομενη αναλυση ομως και στης δυο περιπτωσεις ειναι 720 γραμμες και οχι 1080 που ειναι το πανελ,για να δεις 1080 βγαζεις εκτος το PP και ολα τα αλλα καλουδια που λειτουργουν κατω απο αυτο για να παρεις το σημα εισοδου 1080 κατ ευθειαν στο πανελ.

Αυτο που λες ειναι αδυνατον. Δεν μπορει τηλεοραση με αναλυση 1080 να δειχνει μονο 720 , οι υπολοιπες γραμμες τι δειχνουν? Καλο ειναι οταν λεμε κατι να δινουμε και ενα Link με την αντιστοιχη πληροφορια ωστε να υπαρχει και καποια αξιοπιστια σε οσα λεμε.

Απάντηση: Sony kdl46X2000

Στην σελιδα 4 του αρχειου που εξηγει την λειτουργια του PP3 η εισοδος του σηματος ειναι 1920*1080 και το "DISPLAY" στο τελος 1366*768 δεν βλεπω κανενα upscale σε 1920*1080 στην προβολη εκτος εαν αυτο εννοειται.
Μπορει να κανω και λαθος εσυ πως το καταλαβαινεις το καμματι αυτο;

shadowf said:
Και ξαναρωταω ξερεις κανεις η SONY τι επεξεργασια κανει με το BRAVIA ENGINE και τι βλεπουν οι αγοραστες της Χ2000;

Μακαρι να επεξεργαζεται 1080 και να σου δινει 1080 στο πανελ αν οχι ομως....
Επισεις προσεξα οτι στην νεα σειρα που περιμενουν απο Σεπτεμβριο στην Αμερικα και ειναι full hd εχουν βαλει το BRAVIA ENGINE PRO.

Καλημέρα σε όλους!!

Shadowf το τι επεξεργασία κάνει το Bravia engine δεν ξέρω...
όμως είδα με τα ίδια τα μάτια μου στο σπίτι του Τάκη Πετρόπουλου να προβάλλει η x-2000 και σήμα 1080i/p και 720p...:music-smiley-005: :music-smiley-005: :firstprize:
το τι σήμα πρόβαλλε το έδειχνε-κάθε φορά-σαν ένδειξη στην πάνω αριστερά άκρη της οθόνης...
δυστυχώς δεν "μου κοψε" να τραβήξω φωτογραφίες με τις ενδείξεις...

Re: Sony kdl46X2000

h 2000 χρησιμοποιει το συστημα βελτιωσης bravia engine ex σε ολα τα σηματα πλην των εισοδων Hdmi οπου το σημα περναει ως εχει.

αυτο συστημα στην αμερικη το λενε xbr ακολουθουμενο απο εναν αριθμο αναλογα με την εκδοση του

η εκδοση που εχει ανακοινωθει για το φθινοπωρο υποτιθεται θα επεμβαινει ΚΑΙ στα υψηλης αναλυσης σηματα.

Αν εχεις καλη πηγη,ΔΕΝ χρειαζονται βελτιωτικα.Προσωπικα τα εχω ολα κλειστα.

Η μεγαλη διαφορα PP2 και PP3 ειναι οτι το δευτερο κανει αποκλειστικα ψηφιακη επεξεργασια (10 bit) ενω το πρωτο χρειαζοταν να κανει και μετατροπη απο ψηφιακο σε αναλογικο σημα.
Ομοιως η Bravia Εngine EX (η Bravia Engine Pro οπως ονομαζεται στα Αμερικανικα μοντελα) κανει πληρως ψηφιακη επεξεργασια που η Sony ονομαζει DRC - MF ( Digital Reality Creation Multi Function Circuitry).

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/200605/06-045E/index.html
http://www.hdbeat.com/2006/06/04/sony-retools-digital-reality-creation-into-drc-mfv2-5/

Μπορω να πω οτι στο θεμα bravia engine εισαστε ολοι πολυ ενημερωτικοι ;)

Οσο για της φωτογραφιες.... θεωρω οτι ολοι οι συνομιλητες ειναι αξιοπιστοι και απο της συζητησεις μεταξυ μας ξεδιαλυνονται αρκετα πραγματα η δυσπιστια ειναι απενατι στους κατασκευαστες και μονο :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony kdl46X2000

Rivers said:
Η μεγαλη διαφορα PP2 και PP3 ειναι οτι το δευτερο κανει αποκλειστικα ψηφιακη επεξεργασια (10 bit) ενω το πρωτο χρειαζοταν να κανει και μετατροπη απο ψηφιακο σε αναλογικο σημα.
Ομοιως η Bravia Εngine EX (η Bravia Engine Pro οπως ονομαζεται στα Αμερικανικα μοντελα) κανει πληρως ψηφιακη επεξεργασια που η Sony ονομαζει DRC - MF ( Digital Reality Creation Multi Function Circuitry).

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/200605/06-045E/index.html
http://www.hdbeat.com/2006/06/04/sony-retools-digital-reality-creation-into-drc-mfv2-5/

Τελικα δεν μου ειπες πως καταλαβαινεις το κομματι που αναφερω ως στοιχειο και το λεω γιατι ως παθον απο την 9830 σκεπτωμαι για αγορα την 9731....

shadowf said:
Μπορω να πω οτι στο θεμα bravia engine εισαστε ολοι πολυ ενημερωτικοι ;)

Οσο για της φωτογραφιες.... θεωρω οτι ολοι οι συνομιλητες ειναι αξιοπιστοι και απο της συζητησεις μεταξυ μας ξεδιαλυνονται αρκετα πραγματα η δυσπιστια ειναι απενατι στους κατασκευαστες και μονο :violent-smiley-030:

Shadowf...εννοείται...σε καμιά περίπτωση δεν μου πέρασε από το μυαλό το θέμα της αξιοπιστίας μεταξύ μας:ernaehrung004:
..απλά θα ήταν ωραίο να φαινόταν και στις φωτογραφίες το σήμα:eek: ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony kdl46X2000

shadowf said:
Τελικα δεν μου ειπες πως καταλαβαινεις το κομματι που αναφερω ως στοιχειο και το λεω γιατι ως παθον απο την 9830 σκεπτωμαι για αγορα την 9731....

Θεωρητικα το Pixel Plus 3 ειναι κορυφαιο αλλα αυτα τα Aptura backlight κτλ. ποσο δοκιμασμενα ειναι? Ειμαι λιγο επιφυλακτικος απεναντι σε τεχνολογιες που πρωτοεμφανιζονται γιατι καποιοι θα πληρωσουν την νυφη της εξελιξης.
Η Sony φαινεται να βαδιζει σε πιο σιγουρα μονοπατια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony kdl46X2000

Rivers said:
Θεωρητικα το Pixel Plus 3 ειναι κορυφαιο αλλα αυτα τα Aptura backlight κτλ. ποσο δοκιμασμενα ειναι? Ειμαι λιγο επιφυλακτικος απεναντι σε τεχνολογιες που πρωτοεμφανιζονται γιατι καποιοι θα πληρωσουν την νυφη της εξελιξης.
Η Sony φαινεται να βαδιζει σε πιο σιγουρα μονοπατια.

Αυτο ειναι που με βαζει σε σκεψεις με τη PHILIPS αλλα και 46αρα ειναι μεγαλη για την αποσταση που θελω οποτε ειμαι αναμεσα σε 37 και 40 ιντσες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony kdl46X2000

shadowf said:
Αυτο ειναι που με βαζει σε σκεψεις με τη PHILIPS αλλα και 46αρα ειναι μεγαλη για την αποσταση που θελω οποτε ειμαι αναμεσα σε 37 και 40 ιντσες.

Φίλε shadowf, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Δεν ξέρω η 9731 (1920 x 1080) σε τι διαστάσεις θα κυκλοφορήσει, πιστεύω οτι στις 42¨ σίγουρα, ενώ για τις 37¨ έχω αμφιβολίες.Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ

Νικόλας

ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ said:
νομίζω θα κυκλοφορήσει ΜΟΝΟ στις 37 ίντσες!!!..όχι στις 42...

Πραγματι μονο 37 θα κυκλοφορησει για 42 ειναι η 9831

Αυτο που περιμενω να δω ειναι η νεα SAMSUNG 40Μ91 που εχει led αντι λαμπες για οπισθιο φωτισμο και απο οτι διαβασα εχει καταπληκτικο μαυρο και πολυ ζεστα χρωματα αλλα θα ειναι σε 1366*768

Last edited:

ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ said:
νομίζω θα κυκλοφορήσει ΜΟΝΟ στις 37 ίντσες!!!..όχι στις 42...

Ευτυχώς που ήμουν σίγουρος οτι θα κυκλοφορήσει στις 42¨, ευχαριστώ Νάσο....

Νικόλας

shadowf said:
Αυτο που περιμενω να δω ειναι η νεα SAMSUNG 40Μ91 που εχει led αντι λαμπες για οπισθιο φωτισμο και απο οτι διαβασα εχει καταπληκτικο μαυρο και πολυ ζεστα χρωματα αλλα θα ειναι σε 1366*768

Και η Sony θα βγαλει αντιστοιχη LCD με "Triluminous LED backlight" οπως το ονομαζει.

http://www.hometechnews.com/info/2006/01/05/145400.html

Πραγματι Rivers πολυ καλο site καθως και τα χαρακτηριστικα των Sony φοβαμαι ομως οτι οι τιμες θα ειναι αρκετα ανεβασμενες θα της δουμε πιστευω απο Σεπτεμβριο και στην Ευρωπη-bye-

Χθές το απόγευμα είχα την ευκαιρία να θαυμάσω την κούκλα του Σπύρου.
Αυτό που σε εντυπωσιάζει αρχικά είναι το μέγεθος. Τεράστια!! Μετά το design...πανέμορφη!!!
Μετά περνάς στην εικόνα. Εδώ δεν μπορείς να κάνεις περιγραφή με μια λέξη, χρειάζονται αρκετές παραπάνω.
Γενικά η τηλεόραση ήταν καλύτερη απο όσο την περίμενα.
Ειδικότερα τώρα.
Τηλεοπτικό σήμα NOVA: Τι να πώ; Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με αυτούς, απλά απαράδεκτοι.

Τηλεοπτικό σήμα απο ZDF: Καμία σχέση, πάρα πολύ καλή εικόνα σχεδόν άριστη. Ομολογουμένως δεν την περίμενα τόσο καλή.

DVD: Σχεδόν άψογη. Πολύ ωραίο μαύρο, άψογη ευκρίνεια, πολύ καλή συναμική περιοχή, ωραίο βάθος.... γενικά υπέροχα χορταστική!

HD: Στο στοιχείο της. Σου μιλάει απο μακρυά οτι αυτή είναι η δουλειά της, για αυτό κατασκευάστηκε και αυτό το κάνει υπέροχα.
Αν και ήταν εντελώς αρύθμιστη χρωματικά κι αυτό φαινόταν (έντονη μπλεδίλα στα πολύ χαμηλά και ματζέντα στα ψηλά) με αποτέλεσμα να φαίνoνται τα χρώματα λίγο άτονα και πιο PAL απο το κανονικό, στο HD που ο κορεσμός είναι πολύ καλύτερος, ζωγράφιζε και χρωματικά. Φαντάζομαι τι θα δείξει αν ρυθμιστεί σωστά!!!

Προβλήματα τώρα.
Ένα μικρό πρόβλημα εντόπισα στην κίνηση το οποίο βελτιωνόταν αρκετά όταν "δούλευε" ο scaler του Pioneer. Θέλει λίγο ψάξιμο, ίσως ο scaler του Pioneer είναι λίγο καλύτερος απο αυτόν της SONY.
Το δεύτερο προβληματάκι που είδα, δηλαδή μια μικρή ψηφιακίλα απο τα κανάλια του Prosieben κατά πάσα πιθανότητα δεν οφείλεται στην τηλεόραση αλλά το σήμα ή ο Humax. Aντίστοιχα προβλήματα έχω κι εγώ στα συγκεκριμένα κανάλια αλλά και πολλοί άλλοι εδώ μέσα.

Σαν γενικό συμπέρασμα, κι επειδή είμαι απο αυτούς που μισούν τις LCD, μπορώ να πώ οτι αυτή η τηλεόραση με έκανε να επανεξετάσω τη στάση μου απέναντί τους και να τις βλέπω πλέον με άλλο μάτι. Τα καινούρια μοντέλα τελικά έχουν τεράστια βελτίωση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Αυτό που δυστυχώς δεν βλέπω όμως να διορθώνεται είναι το τηλεοπτικό μας σήμα κι αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Κρίμα τέτοια μηχανήματα να δέχονται αυτή την αηδία και να έχουμε απαίτηση να παίξουν και καλά.

Τέλος να ευχαριστήσω πάρα πολύ το Σπύρο για τη φιλοξενία και για τον άψογο καφέ του...
Σπύρο με το καλό, να χαίρεσαι τη "μηχανάρα" που πήρες....