SONY KDL-46X3500 ή PANASONIC PZ700 για τηλ.σήμα;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Εδώ και καιρό έχω ρίξει αρκετό διάβασμα στην κατηγορία των τηλεοράσεων αλλά και στον ειδικό τύπο προκειμένου να αποφασίσω πoιά τηλεόραση είναι καλύτερη επιλογή για μένα.

Πριν απ´όλα θέλω να πω οτι είμαι φαν της μεγάλης εικόνας έστω κι αν αυτό είναι λίγο σε βάρος της ποιότητας.
Η απόσταση θέασης αρκετά μικρή. Μόλις 2.9μ.
Όλο και σκέφτομαι να κάνω την κίνηση και να πάρω μια 52άρα lcd από τα προηγούμενα μοντέλα όπως sharp XD1 που τώρα είναι σε πάρα πολύ καλή τιμή κοντά στα 2000 ή την m86 52άρα που κι αυτή έχει πέσει τελευταία 2200 αν δεν κάνω λάθος.
Φοβάμαι όμως ότι λόγω της μικρής απόστασης και της μεγάλης οθόνης θα είναι πολύ ενοχλητικές οι ατέλειες των τηλ. προγραμμάτων.
Η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για θέαση των καναλιών και όχι για ταινίες γιατί υπάρχει προβολέας.
Πέρα από όλα αυτά όμως περισσότερο σκέφτομαι την αγορά τηλ. plasma αλλά κι εδώ υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί.
Ο βασικότερος είναι κατά πόσο είναι επικίνδυνο να συνδεθεί πάνω της το HTPC.(εδώ να αναφέρω οτι δεν παίζω παιχνίδια περισσότερο θα είναι για το internet).
Λίγο με προβληματίζει η μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά δε βαριέσαι.

Από το στρατόπαιδο των lcd κατα γενική ομολογία η καλύτερη τηλ. είναι η 46"Χ3500 (μικρή μου φαίνεται και η 52άρα είναι ακριβή) οι βαθμολογίες που παίρνει από περιοδικά είναι 9,4 από την άλλη η PZ700 που θεωρείται μια από τις καλύτερες plasma μετά από τις Pio βαθμολογείται με 9,2.

Σε ότι αφορά το τηλ σήμα ισχύει κάτι τέτοιο, οτι δηλ είναι καλύτερη η x3500 ή σε αυτό τον τομέα η plasma PZ700 έχει το προβάδισμα;
Τί λέτε;
Την Philips 47" 9732 που την είδα σε σπίτι φίλου μου άρεσε πάρα πολύ. Σε σύγκριση με την PZ700 τι λέτε ποιά θα είναι καλύτερη;
Σε sd σήμα πάντα.

Δυσκολες ερωτησεις.

Γενικα η X3500 θεωρειται καλυτερη απο την 9732 αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν σε τηλεοπτικο σημα ειναι καλυτερη απο την PZ που θεωρειται πολυ καλη στον τομεα αυτο.

Εγω στην θεση σου θα επαιρνα μια 50αρα πλασμα HD Ready (πχ. Samsung 50c96) αφου σε ενδιαφερει το τηλεοπτικο σημα και θα την εβγαζα καθαρη με πολυ λιγοτερα χρηματα.

Απάντηση: Re: SONY KDL-46X3500 ή PANASONIC PZ700 για τηλ.σήμα;

Δυσκολες ερωτησεις.

Γενικα η X3500 θεωρειται καλυτερη απο την 9732 αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν σε τηλεοπτικο σημα ειναι καλυτερη απο την PZ που θεωρειται πολυ καλη στον τομεα αυτο.

Εγω στην θεση σου θα επαιρνα μια 50αρα πλασμα HD Ready (πχ. Samsung 50c96) αφου σε ενδιαφερει το τηλεοπτικο σημα και θα την εβγαζα καθαρη με πολυ λιγοτερα χρηματα.

Χμ, μπορεί να έκανα και αυτό που λες, να έπαιρνα όντως μια πιό φθηνή αλλά η PZ700 έχει ένα χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρει πολύ.
Έχει αντιανακλαστικό κάλυμα και λιγότερες ανακλάσεις σε σχέση με τη c96 έπειτα θα ήθελα να είναι 1080π το ίδιο με τον προβολέα για να μην αλλάζω τις αναλύσεις κάθε φορά που θα επιλέγω το ένα ή το άλλο από το HTPC.

Την Philips 47" 9732 που την είδα σε σπίτι φίλου μου άρεσε πάρα πολύ. Σε σύγκριση με την PZ700 τι λέτε ποιά θα είναι καλύτερη;
Σε sd σήμα πάντα.

Να επιδιώξεις να δεις και την ΡΖ700. Να εμπιστευτείς τα μάτια σου. Πάντως 47 με 50 είναι μικρή διαφορά στο μέγεθος, δε θα προβληματίσει.

Δυσκολες ερωτησεις.

+1

αυτες και εαν ειναι δυσκολες ερωτησεις φιλε Θωμα,μας καθιζεις ολους...:2thumb22sup:

οπως ειπε και καποιος φιλος απο εδω,μην κοιταζεις που κανουμε του καμποσους εδω μεσα σε sd ειναι δυσκολα τα πραγματα.

αυτοψια φιλε μου να κανεις ο ιδιος.

Last edited:

Δυσκολες ερωτησεις.

Χμ, μπορεί να έκανα και αυτό που λες, να έπαιρνα όντως μια πιό φθηνή αλλά η PZ700 έχει ένα χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρει πολύ.
Έχει αντιανακλαστικό κάλυμα και λιγότερες ανακλάσεις σε σχέση με τη c96 έπειτα θα ήθελα να είναι 1080π το ίδιο με τον προβολέα για να μην αλλάζω τις αναλύσεις κάθε φορά που θα επιλέγω το ένα ή το άλλο από το HTPC που και πού μπορεί να βλέπω και κανένα DVD στην τηλεόραση.

Δυσκολες ερωτησεις.

Έχει αντιανακλαστικό φίλτρο και λιγότερες ανακλάσεις σε σχέση με τη c96 έπειτα θα ήθελα να είναι 1080π το ίδιο με τον προβολέα για να μην αλλάζω τις αναλύσεις κάθε φορά που θα επιλέγω το ένα ή το άλλο από το HTPC που και πού μπορεί να βλέπω και κανένα DVD στην τηλεόραση.

Αν εισαι διατεθιμενος να χαλασεις οσα λεφτα κανει μια 46Χ3500, παρτην και κανε το κεφι σου... Σε τηλεοπτικό σήμα είναι εξαιρετική! :ernaehrung004:

Αν παλι θες να τη βγαλεις πιο φθηνα με ελαχιστη διαφορα στην ποιοτητα (την οποια ισως και να μην προσεξεις με τα δικα σου ματια) επέλεξε την πολύ καλή στον τομέα της 46XF της Toshiba στα 1900-1950 ευρώ!!!! Η οποία παρεπιπτοντως ειναι και πολυ λεπτή και ενω ειναι 46αρα, εξωτερικά πιάνει τον χώρο που θα έπιανε και μια 42αρα! :ernaehrung004:

Πιό πολύ γέρνω προς την PZ γιατί είναι λίγο μεγαλύτερη από την 46άρα από την άλλη δεν είμαι σίγουρος αν η sony είναι καλύτερη σε SD γι´αυτό ρωτάω πιό πολύ.
Πάντως αν η χ3500 είναι καλύτερη από την 9732 που έχω δει και μου άρεσε πολύ θα πρέπει να είναι εξαιρετική.

Και η Toshiba ειναι εξαιρετική στο SD σημα! Μην σε απασχολει αυτό!

Η γνωμη μου να παρεις την 47PZ3030 που λες οτι σου αρεσει, ή την 46XF που ειναι και πιο καινουργια και πιο λεπτή, και να γλυτωσεις και καποια χρηματα (τα οποια ειναι αρκετά) για μια επομενη αγορά καποιας αλλης συσκευης! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: SONY KDL-46X3500 ή PANASONIC PZ700 για τηλ.σήμα;

αφου σου αρεσε η 9732 σε τηλεοπτικο οποια και να παρεις ευχαριστημενος θα εισαι.

Ακριβως! :a0210:

Οποτε παρε Toshiba να σου μεινουν και μερικα χρηματα στην ακρη!

Re: Απάντηση: SONY KDL-46X3500 ή PANASONIC PZ700 για τηλ.σήμα;

Παντως τον Απριλιο θα κυκλοφορησουν και οι νεες Panasonic PZ80 oποτε ισως να κανεις υπομονη να παρεις καποια απο αυτες. Λεγεται οτι θα εχουν μαυρο οπως οι Kuro και γενικα θα ειναι πολυ βελτιωμενες σε σχεση με τα υπαρχοντα μοντελα.

Τον Σεπτέμβριο θέλει να πει ο Rivers....
Eλλάδα ζούμε....
Πάντως η PZ70 έχει πάρει καλύτερα σχόλια απο την PZ700...

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας.
Η αγορά δεν θα γίνει άμεσα οπότε μάλλον θα περιμένω λίγο να δούμε τι θα μας φέρουν τα νέα μοντέλα.
Την PZ700 την ξεχώρισα γιατί πρώτον έχει καλή απόδοση κατά τη γνώμη μου σε sd αλλά και για το ότι έχει μειωμένες ανακλάσεις σε σχέση με άλλες plasma.
Την είχα δει τα Χριστούγεννα στα media markt δίπλα στην 52άρα Χ3500 έπαιζαν όμως blu ray (fantastic4) και μου άρεσε περισσότερο η sony αλλά η τιμή της όμως;
Πριν από λίγα λεπτά ήμουν στο βιντεοκλαμπ της γειτονιάς και εκεί έχουν μια 52άρα sharp. Δεν είμαι σίγουρος για το μοντέλο. Μάλλον ήταν η Χ20 δεν νομίζω να ήταν η παλιά XD1 μου φάνηκε κάπως θολή η εικόνα της. Όχι και άσχημα πάντως.
Το μέγεθος μια χαρά μου φάνηκε. Θέλω ίντσες τι να κάνουμε.

Τον Σεπτέμβριο θέλει να πει ο Rivers....
Eλλάδα ζούμε....
Πάντως η PZ70 έχει πάρει καλύτερα σχόλια απο την PZ700...

Στα Αγγλικα forum λενε Aπριλιο , αντε ας πουμε Ελλαδα τον Μαιο.

Επειδη εσυ πηρες την PZ70 δεν σημαινει οτι η Panasonic δεν θα βγαλει το καινουργιο μοντελο για χαρη σου...:Banane0:

H Χ3500 σε τελεοπτικό σήμα μπορώ να πω ότι είναι άνω του μετρίου οι επιδόσεις της.Ιδιαίτερα σε κανάλια όπως Alpha,Mega. To μεγάλο δίλλημα είναι στο τί χρήση θα της κάνεις.Αν είναι περισσότερο sd σήμα και λιγόετρο htpc χρήση,πήγαινε σε πλάσμα,αλλιώς αν θα την χρησιμοποιείς για htpc περισσότερο τότε πήγαινε σε lcd με καλό κύκλωμα.

Εριξα μια ματια στο AVforums και λενε οτι οι PZ70 ειναι δυσευρετες στην Αγγλια καθως τα καταστηματα περιμενουν σε λιγες εβδομαδες παραλλαβες των νεων μοντελων (PZ80 κτλ).

Αρα αν δεν παρεις την X3500 λιγο υπομονη και ερχεται η PZ80.