Sony KDL-46X3500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

πριν απο 3 μηνες σας ρωτουσα για να αγορασω 46χ3500 εστειλα και pm και ρωτουσα και στο forum και ολοι τηρουσατε σιγη ιχθυος οπου στο τελοσ την ακριβοπληρωσα και την αποκτησα.και τωρα διαβαζω οτι εχουν παραγγελθει 16. εαν το forum ειναι μεταξυ γνωστων πεστετο.

Απάντηση: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

πριν απο 3 μηνες σας ρωτουσα για να αγορασω 46χ3500 εστειλα και pm και ρωτουσα και στο forum και ολοι τηρουσατε σιγη ιχθυος οπου στο τελοσ την ακριβοπληρωσα και την αποκτησα.και τωρα διαβαζω οτι εχουν παραγγελθει 16. εαν το forum ειναι μεταξυ γνωστων πεστετο.

Το forum φίλε arg1932 σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε τέτοιου είδους power buys, τουλάχιστον όχι ακόμα. Μπορεί στο άμεσο μέλλον. Οτι έχει γίνει έγινε μεταξύ μελών του φόρουμ, μεταξύ τους και χωρίς καμιά εμπλοκή θέλω να πιστεύω του ονόματος του AVCLUB. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όσοι κάνετε αγορές, γιατί από τη στιγμή που το φόρουμ υπόκειται πια νομικά στο σωματείο, έχει νομικές ευθύνες και περιορισμούς (έτσι δεν τα λέτε οι δικηγόροι (vasdar σωστά τα λέω :grinning-smiley-043)).
-bye-

Re: Απάντηση: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

(έτσι δεν τα λέτε οι δικηγόροι (vasdar σωστά τα λέω :grinning-smiley-043)).
-bye-

Δεν ξερω αν εχει σωματειακη μορφη (καταστατικο,διατυπωσεις,δημοσιευση κτλ) αλλα αν ισχυει τοτε σιγουρα ο νομος ειναι πανω απο τα κεφαλια μας και απειλει με κυρωσεις καθε πραξη που ξεφευγει απο τα ορια του
Αλλα ας τα αφησουμε αυτα τωρα γιατι 2 φιλοι πρεπει να χαρουν τα νεα τους αποκτηματα:
Ο φιλος με την νεα του Χ3500 και καποιος αλλος που μολις παρελαβε τον 2000(νομιζω οτι ειναι της epson;)) και περιμενουμε πολλες φωτο και εντυπωσεις για να παρουμε και εμεις σιγα σιγα τον ιδιο δρομο-bye-:grinning-smiley-043

#254 ως #259

α ρε Γιωργο..ποσο δικιο εχεις ..και ειχα αρχισει να νιωθω ενοχες μετα τις παρατηρησεις του φιλου απο τα Γιαννενα:nounder:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

...και καποιος αλλος που μολις παρελαβε τον 2000(νομιζω οτι ειναι της epson;)) και περιμενουμε πολλες φωτο και εντυπωσεις για να παρουμε και εμεις σιγα σιγα τον ιδιο δρομο-bye-:grinning-smiley-043

Ποιος?? Ποιος?? :BDGBGDB55: :Banane0: -bye-

φίλε arg1932 δεν είναι όπως τα λές:frown:
το Νοέμβρη αν θυμάμαι καλά έιχε οργανωθεί μεταξύ μελών ενα powerbuy για την 46Χ3500 και ενώ είχαμε μαζευτεί αρκετοί, μόνο οι 5 πρώτοι παραλάβανε. Οι υπόλοιποι μπήκαμε σε λίστα (καμιά δεκαριά, μαζί και εγώ) και κάναμε υπομονή μέχρι τώρα οπότε και έγινε η νέα παραλαβή από το κατάστημα της Ρόδου...
Και μη λές για σιγή ιχθύος γιατί το όνομα του κ.Μοσχίδη και τις πολύ καλές τιμές του αναφέρεται πολύ συχνά σε διάφορα threads και ο καθένας μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του ;)

Re: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

Καμία σιγή ιχθύος δεν υπήρχε. Απλά αυτός που την είχε φθηνά δεν είχε διαθεσιμότητα. Αν κάποιος την ήθελε έπρεπε να την πληρώσει πιο ακριβά αν την ήθελε σε εκείνη την χρονική περίοδο όπως έκανες εσύ. 4 προλάβαμε και πήραμε τα πρώτα κομμάτια και μετά οι υπόλοιποι όπως είπε και ο φίλος μπήκανε σε σειρά αναμονής και περιμένανε αρκετό καιρό μέχρι να έρθουν τα καινούργια τεμάχια.

Re: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

Eλα τώρα πες ότι σε έπιασε ο Βασίλης να παίρνεις μίζα για τις Tv,τί άλλο θα ακούσουμε ακόμα........

Re: SONY Bravia 46X3500

Πριν από 3,5 περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του λογισμικού της τηλεόρασης μου (46Χ3500) και όπως υποσχέθηκα θα δώσω αναλυτικές οδηγίες.
- Αγοράζουμε ένα memory stick (το πιο μικρό-φθηνό που βρήκα ήταν 32MB με κόστος μόλις 2 από το e-shop αλλά τους τελείωσε. Αυτή τη στιγμή έχουν μόνο ένα 64ΜΒ στα 3 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569550)
- Πρέπει να έχουμε μια συσκευή ανάγνωσης-εγγραφής τέτοιου είδους κάρτας μνήμης. (Εγώ είχα μία της Transcend για όλα τα είδη των καρτών που είχα πάρει από το Πλαίσιο για 15 περίπου αλλά και αυτό εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801805 προς 5 μας την κάνει μια χαρά την δουλειά μας). Με 8 δηλαδή σύνολο αναβαθμίζουμε μόνοι μας την τηλεόρασή μας. Καθόλου άσχημα νομίζω...
- Το memory stick κατά 99% έρχεται φορμαρισμένο και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε πάνω του τα αρχεία της αναβάθμισης. Όταν το βάλουμε να το διαβάσει και είναι ήδη φορμαρισμένο περιέχει ένα αρχείο 0ΚΒ με το όνομα memstick.ind . Αυτό το αρχείο πρέπει να είναι ένα είδος index αρχείο που ουσιαστικά κάνει το stick συμβατό με τις συσκευές Sony μία από τις οποίες είναι και η τηλεόρασή μας. Αν για κάποιο λόγο δεν έρθει φορμαρισμένο και δεν έχουμε κάποια συσκευή Sony που να έχει την δυνατότητα να το φορμάρει θα χρειαστούμε αυτό εδώ το προγραμματάκι http://support.sony-europe.com/memstick/downloads/downloads_ms.asp?len&f=MSFRM#disc . Είναι ένα ειδικό προγραμματάκι memory stick formatter το οποίο διαμορφώνει κατάλληλα το stick μας και δημιουργεί το απαιτούμενο αρχείο memstick.ind.
- Κατεβάζουμε το καινούργιο firmware από εδώ http://rapidshare.com/files/95411631/Sony-Firmware-X3500.zip.html
- Το αποσυμπιέζουμε στον φάκελο που το σώσαμε και μας δημιουργεί έναν νέο φάκελο (Sony Firmware X3500) που περιέχει δύο υποφακέλους (T1 Panel, T2 Panel) και 3 αρχεία (07TV098.pdf, Fan noise X Serie.doc, manual.pdf).
- Αναλόγως τι πάνελ έχουμε (έχει αναφερθεί πως το βρίσκουμε σε προηγούμενα ποστ) μπαίνουμε στο αντίστοιχο φάκελο και επιλέγουμε το αρχείο που αντιστοιχεί στο μοντέλο που έχουμε (40'' ή 46'', στην περίπτωσή μου ήταν το C-5211LE_X_46_T2_BCN.zip) και το αποσυμπιέζουμε.
- Με την αποσυμπίεση θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος (fix2_proto1) με έναν υποφάκελο (swupdate) και ένα αρχείο. Αυτόν τον φάκελο (fix2_proto1) τον αντιγράφουμε όπως είναι στο memory stick. Το memory stick δηλαδή στο τέλος θα έχει το αρχείο memstick.ind και τον φάκελο fix2_proto1 με τα περιεχόμενά του.
- Βάζουμε την τηλεόραση σε αναλογικό κανάλι (Προσοχή όχι Digital!!!) . Σβήνουμε την τηλεόραση και βγάζουμε το καλώδιο από την πρίζα (περιμένουμε να σβήσει το κόκκινο λεντάκι που σημαίνει ότι έχει ξεφορτίσει πλήρως).
- Ανοίγουμε την θύρα σύνδεσης του memory stick που λέει SERVICE ONLY σηκώνοντας ελαφρά καπάκι της από την δεξιά πλευρά του (βρίσκεται στο πίσω μέρος και λίγο πιο πάνω από τα HDMI 5 και 6 όπως φαίνεται και στη photo1.jpg που ανέβασα).
- Τοποθετούμε το memory stick όπως φαίνεται στη photo2.jpg.
- Βάζουμε την τηλεόραση ξανά στην πρίζα και την ανάβουμε.
- Ξεκινάει η διαδικασία αναβάθμισης η οποία θα διαρκέσει πάνω από 15 λεπτά κατά την οποία απλά καθόμαστε και παρακολουθούμε να γίνονται τα εξής:
- Για το πρώτο 1,5 περίπου λεπτό είναι αναμμένο το πράσινο λεντάκι, ακούμε ήχο αλλά δεν έχουμε εικόνα (η τηλεόραση διαβάζει την αναβάθμιση από το memory stick.
- Για τα επόμενα 10 περίπου λεπτά παραμένει αναμμένο το κόκκινο λεντάκι ενώ αναβοσβήνει κι ένα πορτοκαλί (η τηλεόραση ξεκινά να προγραμματίζει τα διάφορα μέρη της μνήμης της).
- Σε κάποια φάση ανάβει το πράσινο λεντάκι και έχουμε ήχο όπως στην αρχή και μετά από λίγο έρχεται και η εικόνα. Προσοχή στο επόμενο βήμα καθότι οι αγγλικές οδηγίες από την ίδια την Sony δεν το αναφέρουν.
- Περιμένουμε λίγο και σβήνει το πράσινο λεντάκι και αρχίζει να αναβοσβήνει το κόκκινο λεντάκι ενώ συνεχίζουμε να έχουμε εικόνα και ήχο. Δεν σβήνουμε την τηλεόραση αλλά περιμένουμε να ολοκληρωθεί και αυτό το τμήμα και να ξαναανάψει το πράσινο λεντάκι οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί όλος ο προγραμματισμός. Αν βέβαια ξεχαστούμε και κλείσουμε την τηλεόραση μην τα χάσουμε γιατί η διαδικασία θα συνεχιστεί την επόμενη φορά που θα ανοίξουμε την τηλεόραση από εκεί που σταμάτησε όταν την σβήσαμε. Απλά θεωρώ καλύτερο να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μία κι έξω. Εγώ πάντως την έσβησα νομίζοντας πως είχε τελειώσει και απλά αναβόσβηνε σαν ένδειξη ότι είχε τελειώσει και συνέχισα στα επόμενα βήματα. Με το που αφαίρεσα το memory stick και ξαναάναψα την τηλεόραση το κόκκινο λεντάκι ξαναξεκίνησε να αναβοσβήνει μέχρι που άναψε το πράσινο λεντάκι.
- Στη συνέχεια σβήνουμε την τηλεόραση την βγάζουμε από την πρίζα (ξαναπεριμένουμε να σβήσει το κόκκινο λεντάκι που σημαίνει ότι έχει ξεφορτίσει πλήρως).
- Βγάζουμε το memory stick και κλείνουμε το καπάκι της θύρας.
- Βάζουμε την τηλεόραση στην πρίζα και την ανάβουμε. Η τηλεόραση είναι πλέον αναβαθμισμένη με το τελευταίο λογισμικό.

Αν πατήσουμε ενώ είναι σε standby mode i+ --> 5 --> Vol+ --> Power μπαίνουμε στο service menu το οποίο πρέπει να είναι ίδιο με το δικό μου πλέον (photo3.jpg). Το παλιό μου service menu είχε τα εξής:
<Digital> Program: 2.14.556
Boot: 0.27.9
<ASUCA> Program: 1.023
kernel: 1.000
Boot: 1.004
Root: 1.000
<TV> Program: 5.104
Data: 5.004
Boot: 1.000
<BE> Program: 1.013
Data: 1.012
Boot: 1.001

Όλα δείχνουν να πηγαίνουν άψογα. Το μόνο περίεργο είναι ότι το ASUCA τα δείχνει όλα 0.000 αν έχω λίγη ώρα σβηστή την τηλεόραση και πάω να μπω στο service menu. Αν την ανάψω, την σβήσω και μετά μπω στο service menu τότε τα δείχνει σωστά (όπως φαίνονται δηλαδή στην photo3.jpg). Αυτό μπορεί να το έκανε και με το προηγούμενο firmware αλλά δεν το ξέρω γιατί όποτε έμπαινα στο service menu απ' όσο θυμάμαι ήταν πάντα ενώ πριν η τηλεόραση ήταν ανοιχτή. Βασίλη σβήσε για 1 λεπτό την τηλεόραση σου και δοκίμασε να μπεις στο service menu να δεις αν το ACUSA δείχνει αυτά που παραθέτω παραπάνω ή αν στα δείχνει όλα 0.000.

Αυτά κι ελπίζω να μην σας τρομάζει πλέον η αναβάθμιση της Χ3500 σας και τόσο ειδικά αν έχετε το πρόβλημα με τον θόρυβο από τους ανεμιστήρες της.

Attachments

• Photo1.jpg
    Photo1.jpg
    111.6 KB · Views: 128
  • Photo2.jpg
    Photo2.jpg
    100.4 KB · Views: 129
  • Photo3.jpg
    Photo3.jpg
    101.9 KB · Views: 148
Last edited:

Αν και δεν εχω προβλημα με τους ανεμιστηρες (γιατι απλα δεν εχω Χ3500 )................:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

εχει μπορεσει κανεις να συνδεσει την τηλεοραση με τον λαπτοπ με την θυρα s-video που ειναι στα πλαγια της τηλεορασης;
Γιατι εμενα δεν μου δινει σημα και εχψ ψαξει πολυ τις ρυθμισεις του υπολογιστη και της τηλεορασης .
Αντιθετως στην vga μολις το συνδεω αυτοματα δινει σημα

και κατι αλλο.
Τα σηματα s-video , scart , vga σε ποια σειρα μπαινουν ως προς την ποιοτητα;

καλα βρε αθεοφοβε εχεις ακομη πανω της τα αυτοκολλητα?-bye-

τελεια παρουσιαση της διαδικασιας :grinning-smiley-043
εγω δεν ακουω ανεμιστηρα αλλα εμενα μαλλον εισαι σπασμενος και δεν δουλευει:flipout::flipout:

καλα βρε αθεοφοβε εχεις ακομη πανω της τα αυτοκολλητα?-bye-

Εννοείται :silly:. Με βοηθάει να θυμάμαι τις δυνατότητές της :flipout:

εγω δεν ακουω ανεμιστηρα αλλα εμενα μαλλον εισαι σπασμενος και δεν δουλευει:flipout::flipout:
Λες;;;:flipout::flipout:. Κάτσε να σου μπαίνουν ιδέες.

Πάντως η αναβάθμιση στο firmware παίζει να μην επηρεάζει μόνο αυτό. Άμα δεις στο avforums όσοι έχουν Τ2 κι έχουν περάσει το update είναι χωρίς πρόβλημα. Αυτό με μπρίζωσε περισσότερο να το περάσω κι όχι ο θόρυβος από τους ανεμιστήρες. Αν προσέξεις αλλάζει τα πάντα. Digital ASUCA TV και BE. Όλο και κάτι παίζει να προσθέσανε, πειράξανε, διορθώσανε.

Σβήσε την τηλεόραση για δύο λεπτά και μετά μπες λίγο στο service menu και πες μου στο ASUCA σου λέει 1.023 ή 0.000 ;

Last edited:

Μπράβο FoRMat MaSTer! Πολύ καλή παρουσίαση.
Έριξα μια ματιά στο service menu της 40X3500 που παρέλαβα από Ρόδο (Rhodes) αρχές Μαρτίου.

Παρατήρησα ότι στην περίπτωση μου οι εκδόσεις των modules στο service menu είναι οι ακόλουθες:
<Digital> Program: 2.14.583
<ASUCA> Program: 1.028
<TV> Program: 6.105
<BE> Program: 1.014
οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τι από αυτές που εμφανίζονται στο service menu της δικής σου 46Χ3500 μετά την αναβάθμιση.

Υποθέτω πως, αφού από ότι φαίνεται έχω ενημερωμένο firmware ενώ ταυτόχρονα δεν έχω το παραμικρό θέμα θορύβου από τους ανεμιστήρες, δεν υπάρχει για την ώρα λόγος αναβάθμισης.

Θα μπορούσε κανείς από τους υπόλοιπους φίλους του thread να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα των εκδόσεων firmaware που κυκλοφορούν;

Παρατήρησα ότι στην περίπτωση μου οι εκδόσεις των modules στο service menu είναι οι ακόλουθες:
<Digital> Program: 2.14.583
<ASUCA> Program: 1.028
<TV> Program: 6.105
<BE> Program: 1.014
οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τι από αυτές που εμφανίζονται στο service menu της δικής σου 46Χ3500 μετά την αναβάθμιση.

Εννοείται πως δεν χρειάζεται να κάνεις αναβάθμιση. Έχεις νεότερη έκδοση από αυτή που έχει δώσει η Sony ως firmware fix και που εγώ έχω εγκαταστήσει. Άρα μάλλον θα βγάλουν νέο fix όπου να 'ναι. Άντε με το καλό να μας έρθει.

asuca:1.023(programme)
1.004(Boot)
1.000(Root)
Την άφησες σβηστή για 2 λεπτά πριν μπεις στο service menu έτσι; Υπάρχει λόγος που ζητάω συγκεκριμένα έτσι.