Re: SONY Bravia 46X3500
Πριν από 3,5 περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του λογισμικού της τηλεόρασης μου (46Χ3500) και όπως υποσχέθηκα θα δώσω αναλυτικές οδηγίες.
- Αγοράζουμε ένα memory stick (το πιο μικρό-φθηνό που βρήκα ήταν 32MB με κόστος μόλις 2 από το e-shop αλλά τους τελείωσε. Αυτή τη στιγμή έχουν μόνο ένα 64ΜΒ στα 3
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569550)
- Πρέπει να έχουμε μια συσκευή ανάγνωσης-εγγραφής τέτοιου είδους κάρτας μνήμης. (Εγώ είχα μία της Transcend για όλα τα είδη των καρτών που είχα πάρει από το Πλαίσιο για 15 περίπου αλλά και αυτό εδώ
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801805 προς 5 μας την κάνει μια χαρά την δουλειά μας). Με 8 δηλαδή σύνολο αναβαθμίζουμε μόνοι μας την τηλεόρασή μας. Καθόλου άσχημα νομίζω...
- Το memory stick κατά 99% έρχεται φορμαρισμένο και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε πάνω του τα αρχεία της αναβάθμισης. Όταν το βάλουμε να το διαβάσει και είναι ήδη φορμαρισμένο περιέχει ένα αρχείο 0ΚΒ με το όνομα memstick.ind . Αυτό το αρχείο πρέπει να είναι ένα είδος index αρχείο που ουσιαστικά κάνει το stick συμβατό με τις συσκευές Sony μία από τις οποίες είναι και η τηλεόρασή μας. Αν για κάποιο λόγο δεν έρθει φορμαρισμένο και δεν έχουμε κάποια συσκευή Sony που να έχει την δυνατότητα να το φορμάρει θα χρειαστούμε αυτό εδώ το προγραμματάκι
http://support.sony-europe.com/memstick/downloads/downloads_ms.asp?len&f=MSFRM#disc . Είναι ένα ειδικό προγραμματάκι memory stick formatter το οποίο διαμορφώνει κατάλληλα το stick μας και δημιουργεί το απαιτούμενο αρχείο memstick.ind.
- Κατεβάζουμε το καινούργιο firmware από εδώ
http://rapidshare.com/files/95411631/Sony-Firmware-X3500.zip.html
- Το αποσυμπιέζουμε στον φάκελο που το σώσαμε και μας δημιουργεί έναν νέο φάκελο (Sony Firmware X3500) που περιέχει δύο υποφακέλους (T1 Panel, T2 Panel) και 3 αρχεία (07TV098.pdf, Fan noise X Serie.doc, manual.pdf).
- Αναλόγως τι πάνελ έχουμε (έχει αναφερθεί πως το βρίσκουμε σε προηγούμενα ποστ) μπαίνουμε στο αντίστοιχο φάκελο και επιλέγουμε το αρχείο που αντιστοιχεί στο μοντέλο που έχουμε (40'' ή 46'', στην περίπτωσή μου ήταν το C-5211LE_X_46_T2_BCN.zip) και το αποσυμπιέζουμε.
- Με την αποσυμπίεση θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος (fix2_proto1) με έναν υποφάκελο (swupdate) και ένα αρχείο. Αυτόν τον φάκελο (fix2_proto1) τον αντιγράφουμε όπως είναι στο memory stick. Το memory stick δηλαδή στο τέλος θα έχει το αρχείο memstick.ind και τον φάκελο fix2_proto1 με τα περιεχόμενά του.
- Βάζουμε την τηλεόραση σε αναλογικό κανάλι (Προσοχή όχι Digital!!!) . Σβήνουμε την τηλεόραση και βγάζουμε το καλώδιο από την πρίζα (περιμένουμε να σβήσει το κόκκινο λεντάκι που σημαίνει ότι έχει ξεφορτίσει πλήρως).
- Ανοίγουμε την θύρα σύνδεσης του memory stick που λέει SERVICE ONLY σηκώνοντας ελαφρά καπάκι της από την δεξιά πλευρά του (βρίσκεται στο πίσω μέρος και λίγο πιο πάνω από τα HDMI 5 και 6 όπως φαίνεται και στη photo1.jpg που ανέβασα).
- Τοποθετούμε το memory stick όπως φαίνεται στη photo2.jpg.
- Βάζουμε την τηλεόραση ξανά στην πρίζα και την ανάβουμε.
- Ξεκινάει η διαδικασία αναβάθμισης η οποία θα διαρκέσει πάνω από 15 λεπτά κατά την οποία απλά καθόμαστε και παρακολουθούμε να γίνονται τα εξής:
- Για το πρώτο 1,5 περίπου λεπτό είναι αναμμένο το πράσινο λεντάκι, ακούμε ήχο αλλά δεν έχουμε εικόνα (η τηλεόραση διαβάζει την αναβάθμιση από το memory stick.
- Για τα επόμενα 10 περίπου λεπτά παραμένει αναμμένο το κόκκινο λεντάκι ενώ αναβοσβήνει κι ένα πορτοκαλί (η τηλεόραση ξεκινά να προγραμματίζει τα διάφορα μέρη της μνήμης της).
- Σε κάποια φάση ανάβει το πράσινο λεντάκι και έχουμε ήχο όπως στην αρχή και μετά από λίγο έρχεται και η εικόνα. Προσοχή στο επόμενο βήμα καθότι οι αγγλικές οδηγίες από την ίδια την Sony δεν το αναφέρουν.
- Περιμένουμε λίγο και σβήνει το πράσινο λεντάκι και αρχίζει να αναβοσβήνει το κόκκινο λεντάκι ενώ συνεχίζουμε να έχουμε εικόνα και ήχο. Δεν σβήνουμε την τηλεόραση αλλά περιμένουμε να ολοκληρωθεί και αυτό το τμήμα και να ξαναανάψει το πράσινο λεντάκι οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί όλος ο προγραμματισμός. Αν βέβαια ξεχαστούμε και κλείσουμε την τηλεόραση μην τα χάσουμε γιατί η διαδικασία θα συνεχιστεί την επόμενη φορά που θα ανοίξουμε την τηλεόραση από εκεί που σταμάτησε όταν την σβήσαμε. Απλά θεωρώ καλύτερο να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μία κι έξω. Εγώ πάντως την έσβησα νομίζοντας πως είχε τελειώσει και απλά αναβόσβηνε σαν ένδειξη ότι είχε τελειώσει και συνέχισα στα επόμενα βήματα. Με το που αφαίρεσα το memory stick και ξαναάναψα την τηλεόραση το κόκκινο λεντάκι ξαναξεκίνησε να αναβοσβήνει μέχρι που άναψε το πράσινο λεντάκι.
- Στη συνέχεια σβήνουμε την τηλεόραση την βγάζουμε από την πρίζα (ξαναπεριμένουμε να σβήσει το κόκκινο λεντάκι που σημαίνει ότι έχει ξεφορτίσει πλήρως).
- Βγάζουμε το memory stick και κλείνουμε το καπάκι της θύρας.
- Βάζουμε την τηλεόραση στην πρίζα και την ανάβουμε. Η τηλεόραση είναι πλέον αναβαθμισμένη με το τελευταίο λογισμικό.
Αν πατήσουμε ενώ είναι σε standby mode i+ --> 5 --> Vol+ --> Power μπαίνουμε στο service menu το οποίο πρέπει να είναι ίδιο με το δικό μου πλέον (photo3.jpg). Το παλιό μου service menu είχε τα εξής:
<Digital> Program: 2.14.556
Boot: 0.27.9
<ASUCA> Program: 1.023
kernel: 1.000
Boot: 1.004
Root: 1.000
<TV> Program: 5.104
Data: 5.004
Boot: 1.000
<BE> Program: 1.013
Data: 1.012
Boot: 1.001
Όλα δείχνουν να πηγαίνουν άψογα. Το μόνο περίεργο είναι ότι το ASUCA τα δείχνει όλα 0.000 αν έχω λίγη ώρα σβηστή την τηλεόραση και πάω να μπω στο service menu. Αν την ανάψω, την σβήσω και μετά μπω στο service menu τότε τα δείχνει σωστά (όπως φαίνονται δηλαδή στην photo3.jpg). Αυτό μπορεί να το έκανε και με το προηγούμενο firmware αλλά δεν το ξέρω γιατί όποτε έμπαινα στο service menu απ' όσο θυμάμαι ήταν πάντα ενώ πριν η τηλεόραση ήταν ανοιχτή. Βασίλη σβήσε για 1 λεπτό την τηλεόραση σου και δοκίμασε να μπεις στο service menu να δεις αν το ACUSA δείχνει αυτά που παραθέτω παραπάνω ή αν στα δείχνει όλα 0.000.
Αυτά κι ελπίζω να μην σας τρομάζει πλέον η αναβάθμιση της Χ3500 σας και τόσο ειδικά αν έχετε το πρόβλημα με τον θόρυβο από τους ανεμιστήρες της.