SONY KDL 50 W706 VS SONY KDL 48 W605

agg70s

Senior Member
7 February 2010
361
Αθηνα
Παιδια καλησπερα, θα ειθελα εαν γνωριζεται τις διαφορες αυτων των δυο μοντελων στην ποιοτητα εικονας κυριως (προερχομαι απο πλασμα lg 42pq 2000 το οποιο και ειθελα παλι-lg 50pb5600-αλλα με απεπεμψαν συμφορουμιτες) το smart δεν με ενδιαφερει αλλα τι να κανω. Η χρηση θα ειναι "οικιακη" ταινιες απο tv-dvd-hard disc, δεν με ενδιαφερουν αθλητικα γεγονοτα (πλην moto gp που δεν υπαρχει ελευθερο),ουτε nova-gaming κ.λ.π. Η αποσταση θεασης ειναι 2.8-3.0 μετρα. Περιορισμοι ειναι ο Κοτσο... λογω δοσεων καταστηματος και η τιμη (γι'αυτο και η lg 50pb5600 550ευρω, εκτος απο πλασμα), η οποια εινα ταβανι 750-780ευρω.

Η κύρια διαφορά τους είναι ότι η w6 είναι backlit και η w7 είναι edgelit, δες εδώ για μια γρήγορη επεξήγηση: http://youtu.be/tVqR9YqRiFo
Αυτή η διαφορά κάνει τη w6 να είναι πιο παχία στο πίσω μέρος. Αφου δεν σε ενδιαφέρει gaming ή ποδόσφαιρο, εγώ θα έλεγα να πας στη w6 να γλητώσεις και .

Λογο κακων Αγγλικων "αντικειμενικα" ποιος φωτισμος ειναι καλυτερος οσον αφορα την ομοιομορφια κατανομης φωτος καθως και ποιοτητας φωτισμου με λιγοτερο συνεφο η καθολου. Ο οπισθιος εαν καταλαβα κανει την οθονη ποιο φωτινη και ενδεχομενως με καλυτερο ελεγχο.

Σωστά, συνήθως πετυχαίνουν καλύτερο black uniformity. Παράδειγμα:

W6 (2014):
w600b-uniformity-medium.jpg

W8 (2014):
w800b-uniformity-medium.jpg

Πηγή: http://www.rtings.com/info/black-uniformity-tvs-clouding-and-flashlighting

Last edited:
Μα και η σειρά 7 της σονυ από 50 ίντσες και πάνω, 100 Hz πραγματικά είναι.

Ναι αλλα 799 η 50αρα w7. Εν παση περιπτωση αφού είπε το παλικάρι οτι δεν τον ενδιαφέρουν τα αθλητικα-gaming γιατί να δώσει παραπάνω λεφτα... Μια χαρά είναι για ταινίες η w6.

Ναι αλλα 799 η 50αρα w7. Εν παση περιπτωση αφού είπε το παλικάρι οτι δεν τον ενδιαφέρουν τα αθλητικα-gaming γιατί να δώσει παραπάνω λεφτα... Μια χαρά είναι για ταινίες η w6.

το μια χαρα βεβαια ειναι σχετικο,οπως σχετικο ειναι αν τα 800 ευρω ειναι λιγα η πολλα....εαν μπορει να διαθεσει παραπανω χρηματα να παρει την καλυτερη...

Απάντηση: Re: SONY KDL 50 W706 VS SONY KDL 48 W605

Παιδια η sony κdl 50w706 αναπαυετε στον τοιχο απεναντι απο τον καναπε μου, θελω να σας ευχαριστησω για την βοηθεια σας ιδιαιτερα τον Xavito & Leonid με σειρα επεμβασεων στις ρυθμισεις. Χωρις να εχω δει επισταμενως καποιες αλλες εμπιστευτηκα την γνωμη σας και το ονομα sony και πιστευω οτι πηρα μια καλη τηλεοραση. Εχει καλη αποδοση χρωματων καλο μαυρο ,λεπτομερια,δεν εχει συνεφο δεν εχει ηχο,σε ταινια απο dvd hotel rwanda η λεπτομερια ηταν φοβερη ( το player ειναι καινουριο και αυτο samsung bd-h6500). Οι 50" ειναι μια χαρα στην αποσταση που ειμαι 2,8μ-2,9μ το smart ειναι της πλακας,σιγα σιγα θα διαπιστωσω καλυτερα και εκτενεστερα τις δυνατοτητες και τις αδυναμιες της και εδω ειμαστε.