Sony KDL-55W805B ή Sony KDL-55W805C

Ακόμα μία ερώτηση.. Την τηλεόραση θα την έχω συνδεδεμένη με το PC και θα την έχω σαν μόνιτορ. Παιχνίδια γενικά δεν πολυ παίζω , στις ταινίες υπάρχει περίπτωση να χάνω σε ποιότητα σε σχέση αν τις έβλεπα με usb ;

Αγορά τηλεόρασης 55''

Καλημέρα παίδες,

Θέλω να αγοράσω μια νέα 55" TV κυρίως για ταινίες και ποδόσφαιρο Ote Tv. Είχα καταλήξει στην Sony W805B αλλά δυστυχώς έχει εξαντληθεί.

Τι θα προτείνατε εσείς; Να πάω στην 805C που κάνει 1099 ή σε κάτι άλλο πχ. Samsung J6200 (999 )

Στο rtings προτείνει ξεκάθαρα την Samsung (βέβαια δεν έχει 3D και ΜΟΝΟ 2 θύρες HDMI ?????????????????).

Last edited:
Re: Αγορά τηλεόρασης 55''

Παρακαλώ κάποιος να βοηθήσει γιατί έχω μείνει χωρίς τηλεόραση!!!

Στο Skroutz βλέπω ότι υπάρχει σε μια μικρή αλυσίδα. Θες να πάρεις κάτι μόνο απο "μεγάλο" κατάστημα? Φαινομενικά υπάρχουν 2-3 καταστήματα που έχουν κομμάτια απο περσινές Samsung και Sony. Στα μεγάλα έχει μόνο φετινές
Αμα προτείνει τη Samsung το rtings τότε θα κοίταγα τη Sony :tongue:

Πήρα τηλέφωνο και μου λένε ότι ειναι εξαντλημένη... τόσο "αξιόπιστο" είναι το rtings???

Σε παρακαλω @Ducksong μπορεις να μου απαντησεις στο ερωτημα μεσω υπολογιστη το frame rate σε ταινια παει 50 Hz;

Αρα ειπα μεγαλη κοτσάνα... δλδ τα 100 τα χρειαζομαστε για που αν υποθεσουμε οτι και η τηλεοραση δινει 50? (50 δεν δινει;)

Αρα ειπα μεγαλη κοτσάνα... δλδ τα 100 τα χρειαζομαστε για που αν υποθεσουμε οτι και η τηλεοραση δινει 50? (50 δεν δινει;)

Αλλο τα 24fps των ταινιών, άλλο ο οτεtv που εκπέμπει στα 50hz και άλλο τα 100hz του panel.
Δεν έχει νόημα να κάνεις τέτοιες "απλές" ερωτήσεις τύπου "γιατι η γη γυρίζει" γιατί η μόνη σύντομη απάντηση είναι: ο θεός

Όλα τα άλλα θέλουν διάβασμα εντός και εκτός του φόρουμ.
Ψάξε για 23.796fps για 3:2 pulldown και για tv panel hz

ουσιαστικά στα 100hz παρεμβάλλονται αλγόριθμοι προσθήκης καρέ. Αυτοί μπορούν να ενεργοποιηθούν τόσο στα σήματα 24p που είναι οι ταινίες όσο και στα δορυφορικά / τηλεοπτικά που είναι 50hz. Στα δορυφορικά / τηλεοπτικά προσφέρουν μια καθαρότερη κίνηση στις γρήγορες σκηνές. Το ίδιο συμβαίνει και στις ταινίες μόνο που η προσθήκη καρέ έχει σαν αποτέλεσμα το "soap opera effect", με άλλα λόγια δίνει μια αίσθηση βιντείλας με τεχνουργήματα στην εικόνα που σε πολύ κόσμο δεν αρέσει και προτιμά το judder των 24p.

Σε κάθε περίπτωση είτε μιλάμε για τηλεόραση 100hz είτε για 50, είτε γενικά για οποιοδήποτε προβολικό μέσο, η πηγή θα πρέπει να είναι "κλειδωμένη" με την τηλεόραση. Δηλαδή σε ταινία 24p το player ή το htpc πρέπει να δίνει 24p, σε 50 πρέπει να δινει 50 κοκ. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε θα υπάρχει pulldown με σπασίματα στην κίνηση.

Μόλις παρήγγειλα την Sony KDL-55W805C στα 999 ...

Από τώρα λέω πότε θα έρθει η Παρασκευή!

Μόλις την παρέλαβα και έκανα το update! Μήπως έχει πρόχειρα κανένας ένα post για καλιμπράρισμα;

Γιατί με του Rtings δεν εχω μείνει και πολυ ικανοποιημένος.