Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε μου κάνω αυτό που γράφεις μόνο που το volume είναι -,και μου βγάζει το μενού στη φωτογραφίαπου κατέβασα.Πού είναι οι ώρες λειτουργίας?

Μπορεί κάποιος να μου πεί υπεύθυνα, πως θα μπώ στο μενού για να δω τις ώρες λειτουργίας, της KDL5500;Ευχαριστώ

Τελικά έχει κάποιος dvd recorder ώστε να δούμε εάν κάνει pip/pap σε 2 κανάλια τηλεόρασης μέσω σύνδεσης hdmi?

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι αυτό τον καιρό για την αγορά της 32W5500, διάβασα όμως κάπου ότι παρουσιάζει προβλήματα στον ήχο.

Συγκεκριμένα λένε ότι βγάζει κάτι σαν κουδούνισμα που έρχεται από πίσω.
(''32W5500 that had a large clinking sound coming from the back, image was fine but that loud clicking sound...'')

Υπάρχει κάποιος κάτοχος της 32W5500 για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει?
η τουλάχιστον κάποιος που την έχει ζήσει απο κοντά?

Ευχαριστώ

Ρε παιδιά, κάντε μου μία χάρη. Κάποιος κάτοχος ας βάλει σε λειτουργία το PAP με οποιαδήποτε πηγή (π.χ. DVD μέσω HDMI) και τηλεοπτικό κανάλι να μας πει την αναλογία μεγέθους εικόνας μεταξύ πηγής και τηλεοπτικού (π.χ. 60%-40%). Επίσης μπορεί το τηλεοπτικό να προέρχεται από τον ψηφιακό δέκτη MPEG4?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43381&page=30

Εδω εχει γραφτει με ποιον τροπο μπορουμε να δουμε ωρες λειτουργιας αλλα επιβεβαιωμενα σε μοντελο w4000.

Καποιος αλλος με w5500 αν διαβασα καλα, δεν καταφερε να τις δει.

Υπαρχει καποιος με Sony w5500 που μπορει να μας πει επιβεβαιωμενα αν μπορει να δει τις ωρες λειτουργιας ετσι?

Τελικά απότι κατάλαβα Dts ήχο δεν αναπαράγει από τα ηχεία τις συγκεκριμένης TV 40W5500. Μονο εάν κανεις convert σε AC3 ακούγεται. Και εάν δεν θες να κανεις convert τα Μκv/Dts αρχεία πως ακούς ?

μην ξεχνατε οτι ειναι κατα mpeg2 συμβατη και οχι με 4. Θα μου πεις οτι μπορεις να παρεις και εξωτερικο tuner..

μην ξεχνατε οτι ειναι κατα mpeg2 συμβατη και οχι με 4. Θα μου πεις οτι μπορεις να παρεις και εξωτερικο tuner..

Για ποιά λες; Η W5500 υποστηρίζει mpeg4 κανονικότατα...

Απο εχτές είμαι και εγώ ενας ευτυχής κάτοχος μια 40w5500. Οι πρώτες εντυπώσεις ειδικα σε HD υλικό είναι πολύ καλές. Σε αναλογικό σήμα δεν μπορώ να πω οτι ξετρελάθηκα(σε σχέση με την 32 CRT που είχα), αλλα είναι ικανοποιητικό.
Επίσης να αναφέρω δεν παρατήρησα πρόβλημα συγχρονισμού (λόγω input lag) παρόλο που χρησιμοποιώ εξωτερικό AV ενισχυτή(το αναφέρω αυτό μιας και απο οτι έχω διαβάσει σε πολλές τηλεοράσεις αυτής της κατηγορίας παρατηρείται το φαινόμενο αυτό).

Να'μαι και εγώ εδώ με την καινούργια Sony 40W5500.
Σήμερα την παρέλαβα και όλα μια χαρά προς το παρόν.
Κάτι που με εξέπληξε είναι ότι με το HDMI συνδεδεμένο μονο από την ATI 4670 και το MPC να παίζει ΜΚV αρχείο Dts ακούω από τα ηχεία τις τηλεοράσεις.
Θα γράψω περισσότερα μόλις μπορέσω.

επειδη ψηνομαι για την εν λογω τηλεοραση ενοψει δωρου χριστουγεννων, μπορει καποιος να μας συνοψισει τα κυριοτερα μειονεκτηματα σε σχεση με αλλες τηλεορασεις της ιδιας κατηγορίας? (π.χ. b650 ,αν και θα ηθελα να παρω την πανακριβη β750)

Αυτό που παρατήρησα είναι μικρά "σπασίματα" στην κίνηση, αλλα δεν μπορώ να βγάλω άκρη προς το παρόν από που είναι και για ποιο λόγο το κάνει. Ίσως είναι ο MPC.

Με ενδιαφέρει και εμένα η αγορά της συγκεκριμένης TV. Επειδή όμως θέλω να κάνω χρήση HTPC με προβλημάτισε το γεγονός που διάβασα σε προηγούμενα posts ότι δεν παίζει ήχο από αναλογικό σήμα όταν είναι συνδεδεμένη με HDMI απο το PC.
Υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα?
Ο ήχος μπορεί να περάσει μέσω HDMI από το HTPC στην τηλεόραση?

Last edited:
Tί εννοείς; Για την είσοδο HDMI1 της τηλεόρασης, διατίθεται και αναλογική είσοδος ήχου σε στερεοφωνικό καρφί 3,5mm (minijack).

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε προηγούμενα posts είδα ότι όταν συνδέεις HTPC με HDMI ο ήχος δεν περνάει από τον αναλογικό καλώδιο για να παίξει στα ηχεία της TV. Οπότε ρωτάω αν μπορώ να έχω απο το PC έξοδο ήχου και εικόνας στην TV χρησιμοποιώντας μόνο το HDMI.

Απάντηση: Re: Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Tί εννοείς; Για την είσοδο HDMI1 της τηλεόρασης, διατίθεται και αναλογική είσοδος ήχου σε στερεοφωνικό καρφί 3,5mm (minijack).

Άσχετα τι γράφει το manual...
Το δοκίμασες και παίζει?
Αν ναι με τι firmware παίζεις?

Να'μαι και εγώ εδώ με την καινούργια Sony 40W5500.
Σήμερα την παρέλαβα και όλα μια χαρά προς το παρόν.
Κάτι που με εξέπληξε είναι ότι με το HDMI συνδεδεμένο μονο από την ATI 4670 και το MPC να παίζει ΜΚV αρχείο Dts ακούω από τα ηχεία τις τηλεοράσεις.
Θα γράψω περισσότερα μόλις μπορέσω.

Η Τηλεόραση είναι παρα πολύ καλή από άποψη εικόνας. Προσωπικά έμεινα πολύ ικανοποιμένος από αυτό που έχω δει έως τώρα.
Πάντα συνδεδεμένη με το PC και με αρχεία Μκv 1080p & Μκv 720p ( με το θέμα κανάλια δεν ασχολούμαι καν. Τουλάχιστον αδικούν τέτοιες τηλεοράσεις ).
Για αρχή έβαλα τις ρυθμίσεις που πρότειναν τα παιδιά από το http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W5500/Settings.htm και έβαλα να δω το Hi-Definition Reference Disc 1080p πάντα σε Μκv από το pc (BluRay δεν έχω ακόμα )και μπορώ να πω ότι δεν άλλαξα τίποτα.
Να πω ότι δεν ήμουν κάτοχος LCD/Plasma πριν αλλα ούτε έχω φίλο συγγενή με ρυθμισμένη LCD/Plasma ώστε να έχω μετρο συγκρίσεις για να πω εάν παίζει καλύτερα η χειρότερα από το τάδε μοντέλο η μαρκα.
Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θα ήθελαν μια TV 40 ίντσες και να μην ξεπεράσουν τα 1000 .

Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Άσχετα τι γράφει το manual...
Το δοκίμασες και παίζει?
Αν ναι με τι firmware παίζεις?

Ουπς... :bang:

Sorry, παίδες... Παρασύρθηκα από το manual και από το γεγονός ότι σε όσες Sony έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη σύνδεση, δούλεψε κανονικά και λησμόνησα τις αναφορές σας για το συγκεκριμένο μοντέλο...

Δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια λύση τελικά; Δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα επιλογής στα μενού για τον ήχο της HDMI1 (όπως π.χ. στις Panasonic);