Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τελικα με την 46W5500 υπαρχει θεμα με τη γωνια θεασης :nounder: ....
τωρα που αρχισε να συνηθιζει το ματι, φανηκε και το "προβλημα".
αν καθεσε ακριβως στην ευθεια εχεις αψογη εικονα,χρωματα... σε γωνια, σχετικα μικρη, αρχιζει και χανει λιγο στο χρωμα, δειχνει λες κι εχεις παραπανω φωτεινοτητα...
αυτο αν φτιαχνει με ρυθμισεις δε το γνωριζω, αν και ελπιζω.. :huh2:
Οι LCD TV, ακόμη και οι νέας τεχνολογίας LED υποφέρουν στις γωνίες θέασης και με μικρές αλλαγές στο επίπεδο του ματιού, τα χρώματα και η ποιότητά τους αλλάζει.
το πρόβλημα με τις γωνίες θέασης έχει ακόμα δρόμο, ώστε να λυθεί τελείως

Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

H γωνια θεασης στις LCD καθε χρονο χειροτερευει , η W4000 του 2008 που εχω ειναι πολυ καλυτερη απο την W5500 στον τομεα αυτο... στην προσπαθεια τους να βελτιωσουν το contrast και το μαυρο οι κατασκευαστες εχουν μειωσει την γωνια θεασης σε ολα σχεδον τα καλα μοντελα...

Ταυτοχρονα υπαρχουν προσιτα μοντελα με μετριο μαυρο οπως LH3000 , PFL7404 τα οποια ομως λογω πανελ παλιοτερης τεχνολογιας εχουν αρκετα καλη γωνια θεασης....

YΓ. Αν εχει LED η οχι μια τηλεοραση δεν εχει σχεση με την γωνια θεασης...

Εχω την 46W5500 λιγες ημερες
Εχω συνδεσει πανω της ενα media player μεσω HDMI και εναν δορυφορικό δεκτη με scart. Kαι τα 2 αυτα μηχανηματα συνδεονται μεσω οπτικης ινας με τον ραδιοενισχυτη μου. Οταν παιζει οποιοδηποτε απο τα 2 και βαλω να ακουσω και ηχο απο τον ραδιοενισχυτη τοτε ο ηχος που βγαινει απο την τηλεοραση με τον ηχο του ραδιοενισχυτη δεν ειναι συνχρονισμενοι. Υπάρχει καποια ρυθμιση; ΕΙναι προβλημα;

ξερεις κανεις ποιες ρυθμισεις να "σκαλισω" για να διορθωθει οσο γινεται το προβλημα αυτο?

........ Οταν παιζει οποιοδηποτε απο τα 2 και βαλω να ακουσω και ηχο απο τον ραδιοενισχυτη τοτε ο ηχος που βγαινει απο την τηλεοραση με τον ηχο του ραδιοενισχυτη δεν ειναι συνχρονισμενοι. Υπάρχει καποια ρυθμιση; ΕΙναι προβλημα;

Οταν θέλεις να ακούσεις ήχο απ' τα ηχεία του ενισχυτή σου, κλείνεις τελείως το volume της τηλεόρασης. Κανόνας απαράβατος.....

Ρυθμίζεις την θέση θέασης ακριβώς απέναντι απ' την TV.....:D

Ή ρυθμίζεις την TV ακριβώς απέναντι από την θέση θέασης...:D...-bye-

Οταν θέλεις να ακούσεις ήχο απ' τα ηχεία του ενισχυτή σου, κλείνεις τελείως το volume της τηλεόρασης. Κανόνας απαράβατος.....

Ή πας HOME
Ρυθμίσεις
Ρυθμίσεις ήχου
και στο Ηχείο επιλέγεις Ηχοσύστημα

την παρελαβα την τριτη με 1098 ευρω και θελω να σας πω και εγω τις εντυπωσεις μου...χωρις να εχω και ιδιαιτερες τεχνικες γνωσεις. Καταρχας τα καναλια ολα τα αναλογικα τα παίζει αρκετα καλά.
ακομα και απο πλαινη γωνια θεασης δεν εχεις κανενα προβλημα. το menu ειναι αρκετα ευχρηστο(ειδικα αν ειχες και πριν συσκευες sony).
όσο αφορα το θεμα των αρχείων dvx. avi. και mkv (matroska). τα 'επαιξα ανετα με τέλεια εικόνα. :firstprize:

αν έχετε ακομα και ενα μικρο netbook ειναι πανευκολο. ουτε media centers χρειαζεστε ουτε blue ray.
1 κατεβαζεις απο το rapishare μια ταινια hd (mkv)
2 την αποσυμπιεζεις στο σκληρο του netbook
3 κανεις τις παρακατω εγκαταστασεις στο netbook
Step 1
Install CoreAVC codec and AC3 Filter (optionally the combined community codec pack). Extract mplayerc.exe from the Media Player Classic: Home Cinema Edition.

Step 2
Start > Programs > CoreCodec > Configure CoreAVC

Step 3
Deblocking - Select Skip Always

Step 4
Check Preferred Decoder, click OK.

Step 5
Start > Programs > AC3Filter > AC3Filter Config

Step 6
Output Format > Select either 2/0 Stereo or Dolby ProLogic II depending on your stereo config. (The soundcard can't do dolby digital, you would need to buy an external soundcard for that) Click OK.

Step 7
Launch mplayerc.exe

Step 8
View > Options > External Filters > Add Filter... Select CoreAVC Video Decoder and click OK. Now select it in the list of External Filters and make sure that "Prefer" is selected.

Step 9
Playback > Output Select VMR9 (renderless) ** and make sure Direct3D Fullscreen (remove tearing) is selected. Click OK.

With this setup, it is possible to connect to an LCD TV with a resolution of 1900x1080 and play 720p movies with no skipping.

3 συνδεεις το netbook με vga καλωδιο kai ενα καλωδιο ηχου καρφι σε καρφι στην τηλεοραση
απολαμβανεις 720ρ αναλυση απο ενα netbook των 250 ευρω (σε λιγους μηνες με νεους επεξεργαστες που θα βγουν θα παιζουν ανετα και 1080ρ)
ασε που να εχεις internet πανω σε μια 46αρα ειναι....ολα τα λεφτα!!.
μπορεις επισης να παιξεις και τα παρακατω παιχνιδια
http://gamingbolt.com/2010/01/05/100-games-to-play-on-your-netbook-or-home-computer/

για αποριες μου λετε οσο αφορα το netbook και την sony w465500

απο ρυθμισεις οθονης αφησες τις εργοστασιακες?
γιατι οσες δοκιμασα που κυκλοφορουν δε με βολεψαν και παιδευομαι πολυ καιρο να την κανω να δειχνει καλα..

γιατι οσες δοκιμασα που κυκλοφορουν δε με βολεψαν και παιδευομαι πολυ καιρο να την κανω να δειχνει καλα..

Αυτο ειναι προβλημα ολων των LCD , φτιαχνει καποιος το ενα χρωμα και χαλαει τα υπολοιπα , ειδικα σε τηλεοπτικο σημα εγω μετα απο 1,5 χρονο με την 46W4000 δεν ειχα καταφερει να την κανω να δειχνει σωστα....

Σε HD δεν υπαρχει αυτο το προβλημα...

ετσι ακριβως φιλε μου..
σε HD ολα αψογα..

το ριμαδι το τηλεοπτικο ειναι επιοικος χαλια.. το σοβαροτερο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι κατι, σκιες να τις πεις (??), σε γραμματα. δειχνουν ψιλο πιξελιασμενα..
και το δε ψηφιακο!!! δις χειροτερο μιας και παρουσιαζετε και σε καποια χρωματα αυτο το πιξιλιασμα..
αυτη τη στιγμη τα εχω στα εργοστασιακα στο ψηφιακο και αναλογικο..

δεν εχω αλλάξει τις ρυθμίσεις. τελικά ειναι υποκειμενικό οσο αφορα την εικονα
την ρυθμιζει ο καθενας οπως του αρεσει.
αλλα αυτες οι τηλεορασεις ειναι ολα τα λεφτα αν παιξεις hd υλικο. και για αυτο φτιαχτηκαν. αν ειναι να βλεπεις τηλεοπτικα καναλια....ειναι σαν να οδηγας μια porsche σε ενα μικρο χωριο.

δε συμφωνο σε αυτο.. δε δινεις τοσα λεφτα για να βλεπεις παντα HD..
και τηλεοπτικο θα δεις και παιχνιδια θα παιξεις και απο ολα..
καπου θα ειναι καλυτερη καπου λιγοτερο.. αλλα οχι τοσο χαλι. γιατι εγω για χαλι το βλεπω το τηλεοπτικο..

Kάτι επιλογές του τύπου noise reduction, mpeg nr, advanced contrast enhancer, live color creation, κτλ. τις έχεις απενεργοποιήσει;

με το live color creation κατι ψιλοσυμμαζευτηκε οσο αφορα τα γραμματα.... φαινετε παντος μια ψιλοσκια γυρω τους..

μια αλλη ερωτηση. αν χρησιμοποιεις καποιες ρυθμισεις στη μεγιστη τιμη τους, αυτο επιβαρρυνει την διαρκεια ζωης της τηλεορασης?

Mη σε απασχολεί, θεωρητικά, μόνο η ένταση του backlight θα μπορούσε να επηρεάσει...

Απο την δικη μου εμπειρια με live color creation στο off τα χρωματα ειναι σκοτωμενα-ψοφια...με LCC στο on ειναι υπερβολικα-αφυσικα..

Δεν υπαρχει περιπτωση δηλαδη να ειναι νορμαλ...

Αυτα για τηλεοπτικο παντα , για HD οι τονοι ειναι πιο φυσικοι και ο κορεσμος πιο σωστος χωρις παντως να φτανει πλασμα τηλεορασεις...