Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτο ειναι προβλημα ολων των LCD , φτιαχνει καποιος το ενα χρωμα και χαλαει τα υπολοιπα , ειδικα σε τηλεοπτικο σημα εγω μετα απο 1,5 χρονο με την 46W4000 δεν ειχα καταφερει να την κανω να δειχνει σωστα....

Σε HD δεν υπαρχει αυτο το προβλημα...

Αυτό κατάλαβα κι εγώ με τα τηλεοπτικά.

Κανένας ρε παιδιά δεν έχει την 32w5500? τουλάχιστον να βρω καμιά ρύθμιση για το dvd.

Αυτό κατάλαβα κι εγώ με τα τηλεοπτικά.

Κανένας ρε παιδιά δεν έχει την 32w5500? τουλάχιστον να βρω καμιά ρύθμιση για το dvd.

Eγω την πηρα το Σαββατο..πως μπορω να σε βοηθησω?

Το Ζωντανό χρώμα βελτιώνει τα χρώματα αλλά δίνει υπερβολικό κόκκινο και το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι απελπιστικό.
Είναι προτιμότερο να το απενεργοποιήσετε και να αυξήσετε το Χρώμα.

Εγώ μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα στις εξής ρυθμίσεις για τηλεοπτικό σήμα.
Λειτουργία εικόνας Κανονική
Ευκρίνεια 5
Αντίθεση 90
Φωτεινότητα 40
Χρώμα 60
Θερμοκρ. χρώματος Ουδέτερο
Καθαρότητα 15
Motionflow Κανονικό
Λειτουργία Ταινίας Όχι
Διόρθωση μαύρου Μικρή
Προηγμ. Βελτίωση αντίθεσης Μεσαία
Προσαρμογή Γάμμα Κανονική
Τα υπόλοιπα Όχι

Αν σε κάποιες ταινίες υπάρχουν πολλές σκοτεινές σκηνές είναι προτιμότερο να αυξήσουμε την Γάμμα παρά την Φωτεινότητα.

Βλέποντας με δορυφορικό δέκτη η εικόνα βελτιώνεται αισθητά, ανάλογα βέβαια και με την ποιότητα του δέκτη.
Επίσης όταν παίζουμε παιχνίδια από κονσόλα καλό είναι να επιλέγουμε το Σκηνικό "Παιχνίδι" (από το κουμπί "SCENE" του τηλεχειριστηρίου) που απενεργοποιεί όλα τα φίλτρα και τις βελτιώσεις

Re: Απάντηση: Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το Ζωντανό χρώμα βελτιώνει τα χρώματα αλλά δίνει υπερβολικό κόκκινο και το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι απελπιστικό.
Είναι προτιμότερο να το απενεργοποιήσετε και να αυξήσετε το Χρώμα.

Εγώ μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα στις εξής ρυθμίσεις για τηλεοπτικό σήμα.
Λειτουργία εικόνας Κανονική
Ευκρίνεια 5
Αντίθεση 90
Φωτεινότητα 40
Χρώμα 60
Θερμοκρ. χρώματος Ουδέτερο
Καθαρότητα 15
Motionflow Κανονικό
Λειτουργία Ταινίας Όχι
Διόρθωση μαύρου Μικρή
Προηγμ. Βελτίωση αντίθεσης Μεσαία
Προσαρμογή Γάμμα Κανονική
Τα υπόλοιπα Όχι

Αν σε κάποιες ταινίες υπάρχουν πολλές σκοτεινές σκηνές είναι προτιμότερο να αυξήσουμε την Γάμμα παρά την Φωτεινότητα.

Βλέποντας με δορυφορικό δέκτη η εικόνα βελτιώνεται αισθητά, ανάλογα βέβαια και με την ποιότητα του δέκτη.
Επίσης όταν παίζουμε παιχνίδια από κονσόλα καλό είναι να επιλέγουμε το Σκηνικό "Παιχνίδι" (από το κουμπί "SCENE" του τηλεχειριστηρίου) που απενεργοποιεί όλα τα φίλτρα και τις βελτιώσεις

Προς το παρόν έχω τις ίδιες ρυθμίσεις με τις παραπάνω(σε τηλεοπτικό νόβα) εκτός:

Αντίθεση 70
Φωτεινότητα 53
Χρώμα 53
Καθαρότητα 5
θερμοκρασία χρώματος θερμό 1

και Ζωντανό χρώμα όχι

μέχρι αύριο θα τις έχω αλλάξει όμως όπως φαίνεται :S

Last edited:
Eγω την πηρα το Σαββατο..πως μπορω να σε βοηθησω?

Καμιά σωστή ρύθμιση στο dvd έχεις βρει Νικ?

γιατί όπως φαίνεται στο τηλεοπτικό δε βγάζουμε άκρη

Καμιά σωστή ρύθμιση στο dvd έχεις βρει Νικ?

γιατί όπως φαίνεται στο τηλεοπτικό δε βγάζουμε άκρη

Μανο δυστυχως δεν εχω κανα dvd της προκοπης τωρα ,μονο κατι παιδικα τα οποια παιζουν τελεια..
............
Να ρωτησω κατι αλλο οποιον τυχον ξερει..στην υποδοχη pcmcia υπαρχει περιπτωση να παιξει καμια μοντουλα απο δορυφορικο δεκτη με την smartcard της Nova ?

Παρατηρω χρονικη διαφορα στον ηχο της τηλεορασης και στον ηχο απο τον ραδιοενισχυτη. Συμβαινει και με συνδεση skart και με συνδεση HDMI στην τηλεοραση και αντιστοιχα οπτικής ινας στον ραδιοενισχυτη (απο την πηγη).
Το εχει παρατηρησει κι αλλος αυτο ;

Παρατηρω χρονικη διαφορα στον ηχο της τηλεορασης και στον ηχο απο τον ραδιοενισχυτη. Συμβαινει και με συνδεση skart και με συνδεση HDMI στην τηλεοραση και αντιστοιχα οπτικής ινας στον ραδιοενισχυτη (απο την πηγη).

Σαν ηχω κατι..?

Οταν ακούμε από A/V Receiver, κλείνουμε τελείως (volume -> 0) τον ήχο της τηλεόρασης.

Βέβαια η καλύτερη λύση είναι η display synchronized έξοδος της τηλεόρασης, αν υπάρχει...

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι λύση. Το κακό είναι ότι λίγες μάρκες την έχουν.

Ο δικός μου ενισχυτής για παράδειγμα φτάνει μόνο τα 20ms καθυστέρηση. Πέρα του ότι είναι πολύ λίγα για τις σημερινές τηλεοράσεις, πόσο είναι η καθυστέρηση που εισάγει μια τηλεόραση; Που ξέρει κάποιος τι καθυστέρηση να βάλει, με βάση τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις;
Ενώ το display synchronised είναι λύση, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για οτιδήποτε. Βέβαια, καιρός να δούμε ολοκληρωμένες λύσεις, μια display synchronised HDMI output και όχι τις παρωχημένες SPDIF...

Aπλώς έχουν και οι ενισχυτές lag, το οποίο είναι άγνωστο, αλλά μπορείς να το καταλάβεις αν έχεις μία απλή CRT εύκαιρη (ο ήχος του ενισχυτή έρχεται με καθυστέρηση σε σχέση με τον ήχο της τηλεόρασης, ενώ με τις Plasma/LCD συμβαίνει το αντίθετο). Αν λοιπόν το lag της τηλεόρασης είναι αρκούντως μικρό, μπορεί να βρεθεί σε σχετικά καλό συγχρονισμό με τον ενισχυτή.

Σε τηλεοράσεις με μεγάλο lag βέβαια, ο καλύτερος συγχρονισμός (που και πάλι δεν θα είναι απόλυτος βέβαια) μπορεί να προέρθει μόνο με τη μέθοδο που αναφέρεις, με μοναδικό μειονέκτημα πως μεταφέρει το κέντρο ελέγχου των πηγών, από τον ενισχυτή στην τηλεόραση...

Σε τηλεοράσεις με μεγάλο lag βέβαια, ο καλύτερος συγχρονισμός (που και πάλι δεν θα είναι απόλυτος βέβαια) μπορεί να προέρθει μόνο με τη μέθοδο που αναφέρεις, με μοναδικό μειονέκτημα πως μεταφέρει το κέντρο ελέγχου των πηγών, από τον ενισχυτή στην τηλεόραση...

Εγώ αυτό δεν το θεωρώ μειονέκτημα. Το αντίθετο μάλιστα (θεωρώ ότι η τηλεόραση πρέπει να είναι το κέντρο διαχείρισης των πηγών). Δεν χρειάζεται ο ενισχυτής πάντα για να δεις μια πηγή, ενώ η τηλεόραση πάντα θα είναι ανοιχτή.
Η εποχή που οι ενισχυτές περιείχαν πανάκριβα τσιπάκια upscaling έχει περάσει προ πολλού...
Ποτέ δεν είχα τον ενισχυτή μου στην διαχείριση πηγών. (Ούτε στην CRT εποχή...)

Nαι κι εγώ επί αναλογικής εποχής δεν είχα συμπαθήσει τον ενισχυτή σε ρόλο κέντρου ελέγχου, γιατί είχα αρκετές πηγές RGB, αλλά μια και οι εποχές έχουν αλλάξει και επιπλέον δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου τους δέκτες και τα ηχεία των τηλεοράσεων μου, έχω επανεξετάσει κάποια πράγματα... :flipout: :flipout:

Δεν θα με χάλαγε βέβαια καθόλου ένα τεράστιο πάνελ (πάνω απο 60") με εξωτερικό setup box με άφθονες συνδέσεις (κι όχι τα σπαρτιατικά ήδη υπάρχοντα)... :D

(Και είμαστε τρελά off-topic... :BDGBGDB55: )

καλη η τιμη...αλλα ξερεις οτι ετσι και αλιως οι τηλεoρασεις οπως ολα τα ηλεκτρονικα πεφτουν αστραπιαια οι τιμες τους (μας κοροιδευουν λιγο)!!
το devaluation ειναι απιστεφτο. η w σειρα σε 6 μηνες αν πουλιοταν θα εκανε 600 ευρω
λοιπονn επανερχομαι σε οτι αφορα pc και HD viewing!!
νεες ρυθμισεις για να βλεπετε απο το φτεινο netbook σας(που κανει αλλες χιλιες 2 δουλειες) η και απο το pc σας η labtop σας....1080ρ mkv files!

αντιγραφω το link απο ξενο site. το δοκιμασα και σε 3 λεπτα ολα ετοιμα

http://my.opera.com/rejzor/blog/1080p-hd-video-playback-on-any-netbook

χαιρετώ όλα τα παιδιά του forum... μόλις απέκτησα μια w5500 και δε γνωρίζω αρκετά πράγματα.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : εμφανίζεται στην οθόνη το μήνυμα "hotel mode settings in process"...δοκίμασα από τα settings να απενεργοποιήσω το hotel mode και είδα οτι είναι στο off.
ξέρει κανείς πώς φεέυγει?