Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

επιγραμματικά , ποιες ειανι οι πολυ περισσοτερες δυνατοτητες;
Κυρίως να παίξει περισσότερα φορμά στην εικόνα, όπως DVD & BD iso που νομίζω κανένας ενσωματωμένος MP δεν παίζει, αλλά και στον ήχο. Επίσης ο πολύ καλός MP δημιουργεί και διαφορά υπέρ του στην κίνηση κυρίως σε υλικό 24p.
Υπάρχουν και άλλα που οι πιο ψαγμένοι σε αυτό το τομέα μπορούν να σε ενημερώσουν καλύτερα.

τι ρυθμισεις χρησιμοποιειτε για το 3d??? επισκεφτηκα φιλο κατοχο και οτι και αν δοκιμασαμε βλεπαμε ειδωλα τον υποτιτλων.... καποια βοηθεια?

κανείς κάτοχος δεν βλέπει 3d? να αναφέρω ότι σε επικοινωνία του φίλου με την sony του είπαν ότι είναι φυσιολογικό, κάτι που μου φαίνεται αδιανόητο

κανείς κάτοχος δεν βλέπει 3d? να αναφέρω ότι σε επικοινωνία του φίλου με την sony του είπαν ότι είναι φυσιολογικό, κάτι που μου φαίνεται αδιανόητο
Μερικά ποστ πιο πίσω έχω βάλει το σύνολο των ρυθμίσεων μου και για 3D από εξωτερική πηγή. Εγώ με αυτές βλέπω και είναι πραγματικά απίθανο. Αν εννοείς λοιπόν κάτι τέτοιο , δοκίμασέ τες.
Συγκεκριμένα σελ 21 ποστ 205

Παιδιά, την πήρα σήμερα και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Έφαγα ένα άκυρο με το screen mirroring και το iPhone μου αλλά ντάξει, αναμενόμενο :P Κατά τ'άλλα πανέμορφη και με απίστευτη χρωματική απόδοση και κίνηση. Το MotionFlow το άφησα στην επιλογή True Cinema (συνήθως όλα αυτά τα σβήνω) και μου δίνει μια πολύ όμορφη απόδοση εικόνας. Well done Sony!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν αντιλεγω, γιαυτο και προσπαθω να καταλαβω το λογο υπαρξης τους.. εκτος απο τον ηχο που σιγουρα θα ειναι καλυτερος στο mp πιστευεις οτι στο συγκεκριμενο μοντελο (w905) θα βγαζει και καλυτερη εικονα? Η δε παιζει ρολο η τηλεοραση? Αν ναι, αργοτερα σκεφτομαι να παρω και το PS4 για παιχνιδια πρωτον αλλα και σε συνδιασμο με τις media player δυναροτητες του.. θα κανω δουλεια ετσι? Η πρεπει να εχω και ξεχωριστο media player?

To PS3 ήταν τραγικό ως media player, οπότε δεν αναμένω να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για το PS4 σε αυτόν τον τομέα, πόσο δε μάλλον που ήδη το PS4 είναι χειρότερο BluRay-player από το PS3...

Όσον αφορά τη διαφορά στην ποιότητα της εικόνας μεταξύ του ενσωματωμένου player της Sony και ενός εξωτερικού, αν δεν μετρήσω και συγκρίνω με συγκεκριμένο player, δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα. Τυπικά, σε αρχεία 1080p, πέραν της απόδοσης της κίνησης των 24p, δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά. Σε αρχεία χαμηλότερης ανάλυσης, εξαρτάται από το εκάστοτε player...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχό

To PS3 ήταν τραγικό ως media player, οπότε δεν αναμένω να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για το PS4 σε αυτόν τον τομέα, πόσο δε μάλλον που ήδη το PS4 είναι χειρότερο BluRay-player από το PS3...

Όσον αφορά τη διαφορά στην ποιότητα της εικόνας μεταξύ του ενσωματωμένου player της Sony και ενός εξωτερικού, αν δεν μετρήσω και συγκρίνω με συγκεκριμένο player, δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα. Τυπικά, σε αρχεία 1080p, πέραν της απόδοσης της κίνησης των 24p, δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά. Σε αρχεία χαμηλότερης ανάλυσης, εξαρτάται από το εκάστοτε player...
Παραγγειλα τον Asus O! play mini plus.. (95 ) Οποτε θα δειξει στη πορεια τι ρολο παιζουν διοτι εαν δε το δω στη πραξη δε θα βγαλω ακρη.. εκτος απο την εικονα θα χρειαστει γενικα και σε αλλα πραγματα, ποιο πολυ τον θελω για την επεξαργασια στους υποτιτλους, την εξοδο ηχου (DTS) και σε συνδεση με υπολογιστη μεσω plex για βαρια αρχεια βιντεο (1080p mkv) τα οποια δεν τα παιζει ομαλα ο ενσωματωμενος player.. πιστευω να εκανα καλη επιλογη.. τα υπολοιπα οταν ερθει..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις -

Παραγγειλα τον Asus O! play mini plus.. (95 ) Οποτε θα δειξει στη πορεια τι ρολο παιζουν διοτι εαν δε το δω στη πραξη δε θα βγαλω ακρη.. εκτος απο την εικονα θα χρειαστει γενικα και σε αλλα πραγματα, ποιο πολυ τον θελω για την επεξαργασια στους υποτιτλους, την εξοδο ηχου (DTS) και σε συνδεση με υπολογιστη μεσω plex για βαρια αρχεια βιντεο (1080p mkv) τα οποια δεν τα παιζει ομαλα ο ενσωματωμενος player.. πιστευω να εκανα καλη επιλογη.. τα υπολοιπα οταν ερθει..

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά με τί κριτήρια επέλεξες το συγκεκριμένο μηχανάκι, όταν με 12 ευρώ λιγότερα παίρνεις το σαφώς ανώτερο WD Live SMP;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις -

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά με τί κριτήρια επέλεξες το συγκεκριμένο μηχανάκι, όταν με 12 ευρώ λιγότερα παίρνεις το σαφώς ανώτερο WD Live SMP;

+1

Αν προλαβαίνεις ακύρωσε το.

http://www.testseek.co.uk/home_elec...s-p-cc046afd-3142-9d6a-96e8-3ff7ed9cd431.html
http://www.testseek.co.uk/home_elec...3-p-685519c8-3246-5a03-2631-ca262b62eeae.html

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εν

JL_? kai Yperion.. απευθυνομαι σε εσας μιας και ειστε ποιο ψαγμενοι σε αυτο το θεμα και οχι μονο.. Ναι, προλαβαινω να το ακυρωσω απλα δε βρηκα καποιο μειονεκτιμα και επειδη εσυ Yperion ειπες καποια ποστ ποιο πισω οτι ο wd live 3rd gen ειναι προβληματικος και τον πουλησες -κοψοχρονια-. Η κανω λαθος και ειχες προηγουμενο μοντελο? Δηλαδη απ'οτι καταλαβα ειναι καλυτερος ο WD απο τον ASUS η οχι και απλα ειναι ποιο ακριβος για να δω τι θα αποφασισω μεχρι αυριο, μη τα δωσω αδικα τα λεφτα και μεινει στο μπαουλο..!

Από το WD live υπάρχουν καλύτερα media players και χειρότερα , απλά εσύ πήγες σε χειρότερο.

Αν θέλεις την δική μου άποψη μάλλον θα πρότεινα αυτό...

http://www.testseek.co.uk/computers...d-p-40823589-cada-b9ae-6db4-c128917c17b8.html

Αφού όμως υπάρχει ειδικό τμήμα για media players γιατί δεν ρωτάς εκεί? Κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα , μπορεί να σου προτείνουν κάτι ακόμη καλύτερο.

Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτο ειχα απο την αρχη σταμπαρει αλλα κοιταζα μπας και υπαρχει κατι αλλο σε πιο οικονομικο... θα το λαβω υποψιν μου παντως

Που μπορεί Κάποιος να δει την 55w905 από κοντα? Καμία καλή τιμουλα γιατί στο Σκρουτζ δίνει απο 1650 ενα sony center πατρας...

Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτο ειχα απο την αρχη σταμπαρει αλλα κοιταζα μπας και υπαρχει κατι αλλο σε πιο οικονομικο...

Αφού αγόρασες την W905 είναι κρίμα να πάρεις κάτι φτηνιάρικο. Αν είχες καμία τηλεόραση τριετίας-τετραετίας και την 905 την έβλεπες από μακρυά ακόμη και το Asus μπορεί να ήταν αναβάθμιση.

Δηλαδη απ'οτι καταλαβα ειναι καλυτερος ο WD απο τον ASUS

Ναι. Ο WD δίνει έξοδο bitperfect με σήματα 1080, κάτι που δεν κάνει ο Asus και γενικότερα τα μηχανάκια με Realtek, δίνει έξοδο 23,976 ενώ ο Asus μόνο 24, κάνει bitstream dts HD MA, κάτι που δεν κάνει ο Asus, έχει καλύτερο upscale σε μη HD αρχεία, κτλ.

Για το δεύτερο γίνεται η σύζητηση, το άλλο είναι αρκετά υποδεέστερο μηχανάκι που απευθύνεται κυρίως στην αμερικάνικη αγορά για streamάρισμα ιντερνετικών υπηρεσίων (netflix, κτλ.).

Αυτο ειχα απο την αρχη σταμπαρει αλλα κοιταζα μπας και υπαρχει κατι αλλο σε πιο οικονομικο... θα το λαβω υποψιν μου παντως

Αν δεν σκοπεύεις να βλέπεις 3D BluRay ISOs, δεν έχει νόημα να πας στα διπλά περίπου χρήματα. Έχε υπόψη σου ότι σε σχέση με τον WD, ο MED600X3D επίσης δεν δίνει bitperfect έξοδο εικόνας (αν και από όλα τα μηχανάκια με Realtek πλησιάζει περισσότερο), έχει επίσης χειρότερο upscale σε αρχεία SD και δεν παίζει αρχεία divx (χρειάζονται μετατροπή σε xvid).

Πάντως το WD live τον τελευταίο καιρό δεν παίζει καλά μερικά αρχεία 24p (έχει αναφερθεί και στο αντίστοιχο νήμα), σαν να υπάρχει κάποιο θέμα με το framerate , ενώ μου είχε συμβεί και να σταματήσει η αναπαραγωγή στην μέση του αρχείου και να με πετάξει dashboard. Αυτά ίσως οφείλονται σε κάποιο από τα τελευταία update γιατί δεν θυμάμαι να το έκανε παλιότερα. Αν βάλουμε και την αργή πλοήγηση στα αρχεία σκληρών δίσκων και το interface που είναι λίγο slow motion (αυτά τα είχε από την πρώτη ημέρα το 2011 που παρουσιάστηκε, απλά τώρα υπάρχουν πολύ πιο γρήγορα εύχρηστα media players) είναι και ο λόγος που δεν το συνιστώ σε σχέση με το Mede8er. Τώρα σε σχέση με Asus και άλλα media players που και αυτά λειτουργούν με κάρβουνο ("Mini Plus has a laggy and convoluted interface" που λέει και ένα τεστ) σίγουρα είναι καλύτερο για το chip της sigma δεν έχει σημαντικά προβλήματα σε θέμα εικόνας (συνήθως). Απλά χρειάζεται αντικατάσταση πλέον από την WD.

Μιας και ψάχνω από το πρωί,φαίνεται να είναι ελάχιστα τα διαθέσιμα κομμάτια που υπάρχουν στην αγορα... στα 1650 (μετρητοις) θεωρείτε ότι είναι καλή αγορά η 55w905? Είδα και reviews από την νεα 55w955b που στα περισσότερα ειναι(?) χειρότερη απο το w905 μοντελο...

Επίσης για τον ηχο...μια ηχομπαρα θα βελτιώσει τα πραγματα (ειδα μια της sony στα 350) η ενας ενισχυτης+ηχεια είναι προτιμότερη λυση?

Last edited:

Αν και είμαστε off-topic... :p

Πάντως το WD live τον τελευταίο καιρό δεν παίζει καλά μερικά αρχεία 24p (έχει αναφερθεί και στο αντίστοιχο νήμα), σαν να υπάρχει κάποιο θέμα με το framerate ,

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μερικά αρχεία 24p που προέκυψε τον τελευταίο καιρό, υπάρχει πρόβλημα με μερικά αρχεία 24p που υπήρχε από πάντα και όχι μόνο στο WD.

Από τότε που η Sigma έβγαλε το SDK για autoframerate, όλα τα μηχανάκια με Sigma επιδεικνύουν μία ευαισθησία σε ελλατωματικούς containers mkv (είτε επειδή είναι κακοφτιαγμένοι, είτε επειδή έγιναν corrupt κατά το κατέβασμα), όταν το αρχείο είναι στα 23,976Hz. Αυτό δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα του WD και η λύση, είναι απλά ένα remux του εν λόγω αρχείου, ώστε να επιδιορθωθεί ο container.

Αν πάλι μιλάμε για αρχεία στα 24Hz, αυτά από την αρχή τα έπαιζε στα 23,976Ηz με frame skip κάθε ~42". Δεδομένου ότι το 99,9% των αρχείων είναι στα 23,976, αν ένα μηχανάκι υποστηρίζει μόνο τη μία συχνότητα, δεν χρειάζεται να πω ποιά είναι προτιμότερη (αν και στο μεταξύ βρέθηκε workaround και για αυτό, με αλλαγή του container των επίμαχων αρχείων σε m2ts, οπότε και το μηχανάκι δίνει πλέον και έξοδο 24Hz).

ενώ μου είχε συμβεί και να σταματήσει η αναπαραγωγή στην μέση του αρχείου και να με πετάξει dashboard.

Αυτό μου έχει συμβεί μόνο με αρχείο που έχει corrupted stream και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα media players. Μόνο τα PC δεν χαμπαριάζουν από τέτοια αρχεία...

Αν βάλουμε και την αργή πλοήγηση στα αρχεία σκληρών δίσκων και το interface που είναι λίγο slow motion (αυτά τα είχε από την πρώτη ημέρα το 2011 που παρουσιάστηκε, απλά τώρα υπάρχουν πολύ πιο γρήγορα εύχρηστα media players) είναι και ο λόγος που δεν το συνιστώ σε σχέση με το Mede8er.

Η αναγνώριση σκληρών δίσκων, η πλοήγηση σε αυτούς και η ταχύτητα του interface βελτιώθηκαν κατά πολλές τάξεις μεγέθους με το τελευταίο update. Δεν διαφοροποιείται από το MED600X3D πλέον σε αυτόν τον τομέα...

Έχω δύο ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει, γιατί πολύς χρόνος για ψάξιμο δεν υπάρχει.
1. Υπάρχει η δυνατότητα pre- chanel; δηλαδή πατώντας αυτό το κουμπί να σε πάει στο προηγούμενο πρόγραμμα που έβλεπες;
2. Στη C8000 πατώντας το rec για άμεση εγγραφή σου δίνει τη δυνατότητα πατώντας το διαδοχικά να κάνεις εγγραφή το παρών πρόγραμμα, απεριόριστη, και από 10 λεπτά έως και 360 λεπτά. Στην 905 για άμεση έγγραφή μου δίνει μόνο τη δυνατότητα για εγγραφή του παρόντος προγράμματος και για τα υπόλοιπα μόνο από προγραμματισμένη εγγραφή. Μήπως γίνεται όπως και στη C8000 με πιο άμεσο τρόπο;