Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

To λοιπόν μάγκες.

Ήρθε χθες και την άνοιξα(κουτα). Την έστησα και την άνοιξα(οθονη).

Αρχικά αν σας πω πως δεν μπόρεσα να συγχρονίσω το τηλεχειριστήριο με "μία κίνηση", το μικρό δλδ. Έκανα ότι έλεγε αλλα έψαχνε πάνω απο λεπτό και βαρέθηκα.

2ον Είδαμε ένα bluray με την μία. Τα συναισθήματα ανάμεικτα(υπόψιν πως δεν πείραξα ΤΙΠΟΤΑ. Ανάλυση ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ. Χρώματα...μμμμμμ!! Δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Βέβαια, η μαγεία της ίσως να είναι αυτή, οτι έχει αληθινά χρώματα και όχι της Sammy τα εκωφαντικά/εντυπωσιακά/ψεύτικα.

Η ώρα ήταν 2.30( απο τις 12 βλέπαμε την ταινία) και εγώ απο τις 8 το πρωί δουλειά έως τις 10.00 το βράδυ.
Η αλήθεια είναι πως δεν είχα κουράγιο ούτε να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά!

Την έκλεισα και πήγα για ύπνο με την Sammy να με κοιτάει παραπονεμένη στο πάτωμα.
Αλλά δεν πειράζει, μετα απο 8 χρόνια, θα πάει να κάνει παρέα στους γονείς μου για άλλα τόσα απ'όσο φαίνεται.

To λοιπόν μάγκες.

Ήρθε χθες και την άνοιξα(κουτα). Την έστησα και την άνοιξα(οθονη).

Αρχικά αν σας πω πως δεν μπόρεσα να συγχρονίσω το τηλεχειριστήριο με "μία κίνηση", το μικρό δλδ. Έκανα ότι έλεγε αλλα έψαχνε πάνω απο λεπτό και βαρέθηκα.

2ον Είδαμε ένα bluray με την μία. Τα συναισθήματα ανάμεικτα(υπόψιν πως δεν πείραξα ΤΙΠΟΤΑ. Ανάλυση ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ. Χρώματα...μμμμμμ!! Δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Βέβαια, η μαγεία της ίσως να είναι αυτή, οτι έχει αληθινά χρώματα και όχι της Sammy τα εκωφαντικά/εντυπωσιακά/ψεύτικα.

Η ώρα ήταν 2.30( απο τις 12 βλέπαμε την ταινία) και εγώ απο τις 8 το πρωί δουλειά έως τις 10.00 το βράδυ.
Η αλήθεια είναι πως δεν είχα κουράγιο ούτε να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά!

Την έκλεισα και πήγα για ύπνο με την Sammy να με κοιτάει παραπονεμένη στο πάτωμα.
Αλλά δεν πειράζει, μετα απο 8 χρόνια, θα πάει να κάνει παρέα στους γονείς μου για άλλα τόσα απ'όσο φαίνεται.
Αρχικά με γειά και καλοθέατη.
Από πίξελ εντάξει;
Τώρα αν είδες blu ray χωρίς να έχεις πειράξει - ρυθμίσει τίποτα, τότε δεν είδες τίποτα από τη τηλεόραση. Βάλε τις ρυθμίσεις που έχω δώσει , ακόμα και ακριβώς να μην είναι στα << μέτρα >> της δική σου πηγής, θα καταλάβεις τη διαφορά, και θα δεις τι σημαίνει χρώμα φυσικό αλλά και να κάνει αίσθηση. Ειδικά η συγκεκριμένη κάνει φοβερή αίσθηση στα χρώματα της σε συνδιασμό φυσικότητας και έντονης παρουσίας, αν το εκφράζω σωστά, θα καταλάβεις πάντως όταν το δεις....

Εαν δεν ζητάω πολλά μπορεις να με βοηθήσεις με το πως "ρίχνω" τις ρυθμίσεις?

Η δικιά μου είχε 1 κολλημένο (κόκκινο) πιξελ και το ήξερα, αλλα το θυμήθηκα στη μέση τις ταινίας και το έψαξα, το βρήκα μετα απο 2 λεπτά και αν δεν το έψαχνα μπορει να μην το έβρισκα καθόλου.

Λογικο ειναι μετα απο συμβιωση με samsung,που εχουν υπερτονισμενα χρωματα,να σου φαινονται τα χρωματα της 905 ατονα.Αλλα αυτα ειναι τα φυσικα χρωματα,θα τα συνηθισεις και θα δεις οτι αυτα ειναι τα πιο σωστα στην πραγματικοτητα.Ειδικα παντως για θεαση ταινιων να εχεις επιλεγμενο στην τηλεοραση σου το cinema mode 1 η το 2.Δινει σχεδον το μαξιμουμ των δυνατοτητων της τηλεορασης.

Πάντως σαν "smart" δεν είδα και πολλά να έχει... επίσης παρατήρησα στις πολύ φωτρινές σκηνές, σε απόλυτο σκοτάδι τέρμα κάτω να εχει μία λίγο πιο υπερφωτισμένη λωρίδα σε όλο το μήκος της αλλα αυτο σαν αίσθηση και τραβηγμένη απο τα μαλιά. Η κοπελα μου δεν θα το δ ει ούτε μετα απο 5 χρόνια σαν κάτι που δεν παέι καλά.

Εαν δεν ζητάω πολλά μπορεις να με βοηθήσεις με το πως "ρίχνω" τις ρυθμίσεις?

Η δικιά μου είχε 1 κολλημένο (κόκκινο) πιξελ και το ήξερα, αλλα το θυμήθηκα στη μέση τις ταινίας και το έψαξα, το βρήκα μετα απο 2 λεπτά και αν δεν το έψαχνα μπορει να μην το έβρισκα καθόλου.
Αρχικά πολύ ευχάριστο αυτό με το πίξελ. Έτσι όπως το περιγράφεις είναι σα να μην υπάρχει, άρα πολύ καλό αυτό.
Τώρα αν με το πως << ρίχνω τις ρυθμίσεις >> εννοείς που τις βρίσκεις, είναι στη σελίδα 21 ποστ 205. Αν πάλι εννοείς ( που μάλλον δεν εννοείς αυτό ) πως θα τις κάνεις , πατάς options και σου βγάζει επιλογές για σκηνικό ( σίνεμα , γενικό, παιχνίδι, αθλητικό κ.τ.λ ) και αφού επιλέξεις το κατάλληλο πας μετά πάλι από το Options στις ρυθμίσεις εικόνας.

Αρχικά πολύ ευχάριστο αυτό με το πίξελ. Έτσι όπως το περιγράφεις είναι σα να μην υπάρχει, άρα πολύ καλό αυτό.
Τώρα αν με το πως << ρίχνω τις ρυθμίσεις >> εννοείς που τις βρίσκεις, είναι στη σελίδα 21 ποστ 205. Αν πάλι εννοείς ( που μάλλον δεν εννοείς αυτό ) πως θα τις κάνεις , πατάς options και σου βγάζει επιλογές για σκηνικό ( σίνεμα , γενικό, παιχνίδι, αθλητικό κ.τ.λ ) και αφού επιλέξεις το κατάλληλο πας μετά πάλι από το Options στις ρυθμίσεις εικόνας.

Leonid Δυστυχώς εννοούσα το δεύτερο... χαχαχα

Nai, και σ'ευχαριστώ πολύ !!!

Αλήθεια, αν θυμάμαι καλά οι ρυθμίσεις προήλθαν απο καλιμπράρισμα, σωστά???

Πως γίνεται σε μία τέτοια tv? Δλδ με τι μηχανήματα κτλ εννοώ..
Ναι από καλιμπράρισμα με άνθρωπο που είναι η δουλεία του και έχει το κατάλληλο εξοπλισμό.
Δε μπορεί να το κάνει ο καθένας, θέλει πολλές γνώσεις και σωστό και σχετικά ακριβό εξοπλισμό.

Ναι από καλιμπράρισμα με άνθρωπο που είναι η δουλεία του και έχει το κατάλληλο εξοπλισμό.
Δε μπορεί να το κάνει ο καθένας, θέλει πολλές γνώσεις και σωστό και σχετικά ακριβό εξοπλισμό.

Nαι βρε παιδί μου..απλά τελείως εγκυκλοπαιδικά ρωτάω τι μηχανήματα περίπου χρησιμοποιούνται και ποια είναι η διαδικασία.. χονδρικά πάντα..

Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχει καποια οργανα μετρησης τα οποια το καθενα κανει συγκεκριμενη δουλεια, το ενα μετραει τις τιμες του μαυρου (nits) η του γκρι δεν ειμαι σιγουρος.. αλλα μετρανε το gamma τα χρωματα κτλ... δε χρειαζεται να μπεις σε αυτη τη διαδικασια.. ακολουθησε λιγο τις ρυθμισεις το φιλου leonid οπως σου ειπε, ειναι πολυ καλες, και δε χρειαζεται να ξανα ασχοληθεις με αυτο...

Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχει καποια οργανα μετρησης τα οποια το καθενα κανει συγκεκριμενη δουλεια, το ενα μετραει τις τιμες του μαυρου (nits) η του γκρι δεν ειμαι σιγουρος.. αλλα μετρανε το gamma τα χρωματα κτλ... δε χρειαζεται να μπεις σε αυτη τη διαδικασια.. ακολουθησε λιγο τις ρυθμισεις το φιλου leonid οπως σου ειπε, ειναι πολυ καλες, και δε χρειαζεται να ξανα ασχοληθεις με αυτο...

Nαι μωρέ, αυτό θα κάνω.

Απλά ρωτάω, γιατι δεν ήξερα πως ακριβώς γίνεται...

εννοώ με software ή με hard.

ενα οργανο μετραει τα παντα ,λευκο,μαυρο χρωματα

Leonid μαλλον πως θα καταληξω στο θερμο 1 τελικα.. πιστευω για τα ματια μου οτι ειναι το ιδανικο. κατι ενδιαμεσω μεταξυ ουδετερου και θερμο 2. Ουτε μπλεβιαζει η εικονα αλλα και ουτε κιτρινιζει πολυ και δειχνει και εντυπωσιακα τα χρωματα χωρις να ειναι πολυ κορεσμενα.. ενω μου αρεσε στην αρχη το θερμο 2 σε καποιες ταινιες, εβαλα μετα το AVATAR (mkv 15gb dts) και εκει μου το χαλασε, πολυ αχρωμα δε ξερω τι να πω.. εχω συνηθισει και στα amoled displays της samsung στα κινητα τα οποια εχω δει αρκετες ταινιες λογω του οτι λειπω ολη μερα απ'το σπιτι και μαλλον εχω μαθει σε ποιο εντυπωσιακα χρωματα..

Re: Απάντηση: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Leonid μαλλον πως θα καταληξω στο θερμο 1 τελικα.. πιστευω για τα ματια μου οτι ειναι το ιδανικο. κατι ενδιαμεσω μεταξυ ουδετερου και θερμο 2. Ουτε μπλεβιαζει η εικονα αλλα και ουτε κιτρινιζει πολυ και δειχνει και εντυπωσιακα τα χρωματα χωρις να ειναι πολυ κορεσμενα.. ενω μου αρεσε στην αρχη το θερμο 2 σε καποιες ταινιες, εβαλα μετα το AVATAR (mkv 15gb dts) και εκει μου το χαλασε, πολυ αχρωμα δε ξερω τι να πω.. εχω συνηθισει και στα amoled displays της samsung στα κινητα τα οποια εχω δει αρκετες ταινιες λογω του οτι λειπω ολη μερα απ'το σπιτι και μαλλον εχω μαθει σε ποιο εντυπωσιακα χρωματα..
Αν το μόνο θέμα ποια είναι να επιλέξεις μεταξύ Θερμο 1 ή 2, τότε είσαι άρχοντας. Εννοείτε ότι αυτό που << κάθεται >> καλύτερα στο μάτι σου θα βάλεις, που μπορεί και να είναι στη δική σου περίπτωση πιο σωστό από ότι το θερμό 2. Όταν πάρεις και εξωτερικό media Player τότε δοκιμάζεις πάλι.
Καλές θεάσεις και χαίρομαι που το αποτέλεσμα που πήρες σε ικανοποιεί.

Φιλε LEONID μια ερωτηση σχετικα με τις ρυθμισεις που εδωσες.. αλλα και γενικα θελω να μου πειτε, σας αρεσει η εικονα σε επιλογη cinema mode? Αυτο το θερμο χρωμα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου, πως γινεται να το επιλεγουν σαν ιδανικο για ταινιες? Τα χρωματα δεν ειναι σωστα, ολα κιτρινιζουνε και γενικως με χαλαει οσο κι αν προσπαθησα να τη συνηθισω..

Το έχουμε γράψει πάμπολλες φορές, η αντιγραφή ρυθμίσεων δεν εγγυάται αντιγραφή αποτελέσματος, ρίξε και μια ματιά εδώ, εδώ κι εδώ...

Το έχουμε γράψει πάμπολλες φορές, η αντιγραφή ρυθμίσεων δεν εγγυάται αντιγραφή αποτελέσματος, ρίξε και μια ματιά εδώ, εδώ κι εδώ...

Γιάννη αυτό το είπα από τη πρώτη στιγμή, και το ξέρει και ο φίλος manolinio7.
Δοκιμή έκανε με τις δικές μου ρυθμίσεις, που σίγουρα τον έφερε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, και από εκεί πέρα τις προσαρμόζει και ανάλογα με το τι του αρέσει και στο μάτι του περισσότερο.
Από το να πηγαίνει κάποιος δοκιμάζοντας στα τυφλά, που δεν έχει τις δικές σου ας πούμε γνώσεις, αλλά και γενικώς ούτε και τον εξοπλισμό, δεν είναι καλύτερα να δοκιμάζει έτσι; Αρκεί να γνωρίζει ότι θα είναι στο περίπου κοντά στις σωστές ρυθμίσεις και να μη περιμένει το απόλυτο που μπορεί να πάρει αν γίνονταν η ρύθμιση επαγγελματικά στη δική του.
Ε αυτό λοιπόν το ξέρει ο Manolinio7, μη τον μαλώνεις τον φίλο μας....:flipout:& :grinning-smiley-043 for you, from me to everybody

Last edited:

Εγω να ρωτήσω κάτι άλλο.

Ταινίες με ξεχωριστούς υπότιτλους πως βλέπετε σ'αυτην την τηλεόραση?

Εννοώ φτιάχνετε ένα φάκελο σε ενα στικάκι ή σε εναν σκληρό και το κουμπώνεται πάνω?

Βλέπει τους υπότιτλους που είναι στον ίδιο φάκελο? Υπάρχει κάποιο tip του στυλ οτι πρέπει να είναι ίδιο όνομα η ταινία με τους υπότιτλους για να παίξει αυτόματα?

Kαλημερα παιδια και συγνωμη Βασιλη για την παρεμβολη αλλα θελω να ρωτησω τον φιλο Leonid με τις τρομερες ρυθμισεις του στην πασιγνωστη πλεον σελιδα 21 οταν μας δινει δυο διαφορετικες ρυθμισεις π.χ hd υλικο και 3d απο μια εξωτερικη πηγη πως αποθηκευονται´; ή του τι θες να δεις αλλαζεις τις ρυθμισεις καθε φορα;