SONY KDL50W829 και ηχος..

kermitlabros

New member
27 August 2009
54
Καλημερα σε όλους..
Προσφατα απεκτησα την ανωτερω τηλεοραση και εχω καποιες αποριες..
Καταρχην να σας πω τι συνδεσεις εχω κανει.
Συνεδεσα το blu-ray (Pioneer bdp 120) με hdmi με την tv.
Συνεδεσα το blu-ray '' με optical με το xv dv 303 της pioneer (παλιος 5.1 ραδιοενισχυτης) για να εχω dts ηχο βλεποντας blu ray.
Το 303 εχει 2 αναλογικες εισοδους rca (την μια την λεει tv και την αλλη line 1).Συνεδεσα λοιπον αυτη που λεει tv σε ενα ανταπτορα scart που εχει κουμπακι in+out (στο out) στην tv,ωστε να μπορω να ακουω τον ηχο της τηλεορασης μεσω του ραδιοενισχυτη.
Ολα καλα μεχρι εδω.
Οταν ομως βαζω στικακι usb με ταινιες,ο ηχος ακουγεται μονο απο την τηλεοραση.Γιατι;
Υπαρχει τροπος -πλην της αλλαγης ηχοσυστηματος!-να γινει εφικτο;
Πιθανον αν συνδεσω την εξοδα ακουστικων της tv με ενα καλωδιο στην εισοδο line 1 του 303...αλλα και παλι θα πρεπει να βαζω και να βγαζω καλωδια...
Κατι ακομα...Στην προηγουμενη τηλεοραση μου LG 42ld750,οταν συνεδεσα το blu ray με hdmi με την τιβι και μετα την optical τις τιβι με την εισοδο optical του 303 δεν ειχα dts ηχο απο το home cinema...σε αυτην δεν το εχω δοκιμασει ακομα...λετε να δουλευει;;
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!!
xv dv 303 back.jpeg

To ξεχασα...εχω και ενα ps4...εδω περιπλεκονται τα πραγματα...πως θα ακουω τον ηχο απο τα παιχνιδια;;;
Ευχαριστω

Από ότι βλέπω ο ενισχυτής έχει μόνο μια είσοδο optical. Αν λοιπόν σου είναι εφικτό θα πρέπει να κάνεις εναλλαγή των οπτικών ινών στον ενισχυτή για να έχεις το πολυκάναλο ήχο. Σύνδεσε με οπτική τη τηλεόραση στον ενισχυτή, και έτσι θα έχεις ήχο και όταν βλέπεις υλικό από USB. Δες στη τηλεόραση αν χρειάζεται να κάνεις κάποια έξτρα ρύθμιση για την έξοδο του ήχου από την οπτική.
Το PS4 σύνδεσέ το με Hdmi στη τηλεόραση για να έχεις από εκεί εικόνα και ήχο, και από τον ενισχυτή μπορείς να έχεις ήχο πάλι από την οπτική σύνδεση που θα έχεις κάνει της τηλεόρασης με τον ενισχυτή, ή καλύτερα πάλι απευθείας οπτική από το Ps4 στον ενισχυτή για να έχεις πολυκάναλο ήχο, διότι από τη τηλεόραση θα έχει μάλλον μόνο στερεοφωνικό ( δεν έχω ps4, αλλά φαντάζομαι ότι θα έχει οπτική , όπως το ps3 ).
Επί της ουσίας αυτό που σου λέω είναι να έχεις τρεις οπτικές ίνες, μία από το bluray, μία από το ps4 και μία από τη τηλεόραση, τις οποίες θα τις κάνεις εναλλαγή ανάλογα με το τι θέλεις να ακούσεις κάθε φορά. Ξέρω δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον έτσι αν σου είναι εύκολο να το κάνεις από θέμα πρόσβασης στο πίσω μέρος του ενισχυτή, είναι οκ για να έχεις πολυκάναλο ψηφιακό ήχο από τις πηγές σου, αλλά και για να έχεις ήχο ψηφιακό και από τη τηλεόρση. Δε ξέρω μήπως υπάρχουν και τίποτα σουίτσερ που μπορείς να συνδέσεις εκεί και τις τρεις οπτικές για να τις ενναλλάσεις από εκεί και να μην έχεις βάλε βγάλε.