Sony KDL55W805B vs Samsung UE55H6400

sercreep

New member
25 November 2014
42
Καλημέρα παιδιά και πάλι. Συγνώμη που κάνω καινούριο ποστ , έχω όμως κατασταλλάξει σε αυτές τις 2 και πραγματικά είμαι σε αδιέξοδο.
Τις έχω δει απο κοντά τουλάχιστον 10 φορές και κάθε φορά φεύγω άδειος.
Κύρια ασχολία θα είναι ταινίες και ps3 σε δωμάτιο με απόσταση θέασης μαξ τα 3 μέτρα και αρκετά σκοτεινό.

Η Samsung είναι 100 ακριβότερη αλλά μπορείς να αγοράσεις Home Cinema με 200 . Δίνουν το ΗΤ5550. Είναι καλό ?

Σε γωνίες θέασης η Samsung είναι καλύτερη ?
Το ότι η Samsung έχει Direct lit έναντι της Sony EDGE είναι μεγάλο προτέρημα ?
Το 3D της Samsung είναι Full HD ?
Το Smart δεν με πολυενδιαφέρει μιας και θα έχω συνδεδεμένο το laptop συνέχεια.

Έχω πελαγώσει. Αν μπορείτε να βοηθήσετε κάπως θα το εκτιμούσα.

Καλημέρα παιδιά και πάλι. Συγνώμη που κάνω καινούριο ποστ , έχω όμως κατασταλλάξει σε αυτές τις 2 και πραγματικά είμαι σε αδιέξοδο.
Τις έχω δει απο κοντά τουλάχιστον 10 φορές και κάθε φορά φεύγω άδειος.
Κύρια ασχολία θα είναι ταινίες και ps3 σε δωμάτιο με απόσταση θέασης μαξ τα 3 μέτρα και αρκετά σκοτεινό.

Η Samsung είναι 100 ακριβότερη αλλά μπορείς να αγοράσεις Home Cinema με 200 . Δίνουν το ΗΤ5550. Είναι καλό ?

Σε γωνίες θέασης η Samsung είναι καλύτερη ?
Το ότι η Samsung έχει Direct lit έναντι της Sony EDGE είναι μεγάλο προτέρημα ?
Το 3D της Samsung είναι Full HD ?
Το Smart δεν με πολυενδιαφέρει μιας και θα έχω συνδεδεμένο το laptop συνέχεια.

Έχω πελαγώσει. Αν μπορείτε να βοηθήσετε κάπως θα το εκτιμούσα.

Είναι και οι 2 με VA panel με ότι αυτό συνεπάγεται στις γωνίες θέασης (που θα είναι παρόμοιες). Edge led σημαίνει φωτισμό απο τις γωνίες έναντι direct led που σημαίνει απευθείας φωτισμό με οπίσθια led και άρα καλύτερη ομοιομορφία και καλύτερη στάθμη μαύρου με μοναδική απώλεια το μεγαλύτερο πάχος της τηλεόρασης.
3D έχουν και οι 2 active (=fullHD) με τη sony όμως για άγνωστους λόγους να ρίχνει την ανάλυση στο 3d.
Τέλος input lag καλύτερο έχει η sony.

Εσύ συγκρίνεις!

Τα μόνο θετικά που βρίσκω στη Sony είναι το καλύτερο input lag ( που πολύ κακό για το τίποτα αλλά τεσπα ) ,και πολύ πιο όμορφη σαν κατασκευή.

Αυτό το Direct της Samsung με έχει επηρεάσει θετικά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σωστό είναι. Αν και 100 ακριβότερη νομίζω πως είναι πιο ολοκληρωμένη σε όλους τους τομείς σε σχέση με τη Sony. Θα προτιμούσα το ανάποδο βέβαια.

Τα μόνο θετικά που βρίσκω στη Sony είναι το καλύτερο input lag ( που πολύ κακό για το τίποτα αλλά τεσπα ) ,και πολύ πιο όμορφη σαν κατασκευή.

Αυτό το Direct της Samsung με έχει επηρεάσει θετικά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σωστό είναι. Αν και 100 ακριβότερη νομίζω πως είναι πιο ολοκληρωμένη σε όλους τους τομείς σε σχέση με τη Sony. Θα προτιμούσα το ανάποδο βέβαια.

Όντως είναι πιο ολοκληρωμένη γιατί δεν υστερεί κάπου αισθητά όπως η Sony με το 3D και το smart tv.

Η εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό (προσωπικά δεν μου αρέσει η βάση της Sony και η πλάτη με το "εξόγκωμα"). Επειδή όμως μια τηλεόραση πρέπει να αρέσει ΚΑΙ σαν εμφάνιση σε αυτόν που θα την αγοράσει αν σου αρέσει εσένα παραπάνω η Sony θα σου έλεγα να την προτιμήσεις.

Ναι σίγουρα είναι υποκειμενική η εμφάνιση. Όντως απο πίσω η Sony είναι άσχημη αλλά το πίσω της τηλεόρασης είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη γυναίκα. :flipout:

Το Smart δεν το υπολογίζω ιδιαίτερα λόγω του laptop που θα έχω συνδεδεμένο.

Αυτό το 3D ρε συ Γιάννη, είναι τόσο χάλια στη Sony ? Δεν το δοκίμασα κάπου και θέλω να το δοκιμάσω.

Σε σκοτεινό δωμάτιο, υπάρχει κάποια εκ των δύο που να υπερτερεί ?

Ναι σίγουρα είναι υποκειμενική η εμφάνιση. Όντως απο πίσω η Sony είναι άσχημη αλλά το πίσω της τηλεόρασης είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη γυναίκα. :flipout:

Το Smart δεν το υπολογίζω ιδιαίτερα λόγω του laptop που θα έχω συνδεδεμένο.

Αυτό το 3D ρε συ Γιάννη, είναι τόσο χάλια στη Sony ? Δεν το δοκίμασα κάπου και θέλω να το δοκιμάσω.

Σε σκοτεινό δωμάτιο, υπάρχει κάποια εκ των δύο που να υπερτερεί ?
Το 3D της σονυ δεν είναι και το καλύτερο, αλλά δεν είναι και χάλια.
Σε σκοτεινό δωμάτιο θα έλεγα ότι ανάλογα το υλικό, μπορεί να δεις διαφορές μπορεί και όχι. Πάντως οι όποιες διαφορές και να υπάρχουν δεν είναι και τόσο σημαντικές.

σε ιδια σκεψη ημουν και εγω.προτιμισα sony αλλα 50'.δεν το εχω μετανιωσει..!ευχαριστιεμαι να βλεπω blue ray!!για την samsung την εχει γνωστος που την ειχε παρει περυσι.δεν μπορω να εχω τεκμηριωμενη αποψη..

οποια και να παρεις ευχαριστημενος θα εισαι αλλα προσωπικα ψηφιζω sony λογω του οτι ειναι και πιο καινουργιο μοντελο απο την samsung.

οσο για το HT5550 σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο τα ηχεια της tv(που ειναι χαλια και της μιας και της αλλης).τωρα αν θες κατι πιο καλο στον ηχο πας σε ενισχυτη και ηχεια και φτιαχνεις ενα συστημα που θα παρακαλας να ερθει η ωρα να δεις ταινια η ps3!!!

Προσωπικά ...Εφοδιάστηκα με usb στικακι ,με αποσπάσματα από ταινίες ...Που της ξέρω καλά ,για να δω και εγώ που θα καταλήξω .

Έχουμε δυο διαφορετικές σχολές ...Πιο πουσαρισμενη η Samsung για να εντυπωσιάσει...Πιο φυσική η sony.

Σε λεπτομέρεια sony ...Και ειδικότερα σε ότι ήταν από columpia pictures (sony) .

Σε διαχείριση sd apo digea, sony και dvd υλικό...

Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια...Για να φύγω από plasma...Για να απολαύσω τα δυο τελευταία αλλά και το αξιοπρεπές μαύρο .

Σίγουρα το μέλλον για μένα είναι η oled τηλεοράσεις.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Sony W8 τελικά στις 55". Απλή, λητή και όμορφη.
Με το που την άνοιξα είχα ήδη νοικιάσει Despicable 2 και Avatar για να τις δω σε 3D. Ντακς, ένοιωσα λες και κατέβηκα απο το χωριό μου κυριολεκτικά. Το ωραίο με τους άσχετους σαν κ μένα είναι ότι η μισή ανάλυση που λέγεται πως έχει η Sony, εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Ιδίως το Despicable 2 τρομερό 3D.

Αυτές οι 55 ίντσες όμως δεν χωνεύονται με τίποτα. Έπρεπε να πάω σε 50. Απόσταση 2,50 μέτρα αλλά είναι υπερβολικά κοντά για μένα.

Τα κανάλια της Digea δείχνουν χάλια btw. Ιδίως το HD της Νεριτ, μόνο HD δεν θα το έλεγα. Μάλλον θα οφείλεται και στο ότι κάθομαι πολύ κοντά.

Μάλλον οφείλονταν ότι έδειχνε υλικό SD σε HD κανάλι. Περίμενε να δείξει κανά ποδόσφαιρο να δεις HD.

Α παίζει και τέτοιο θέμα ? Ωραία, θα το κοιτάξω.

PS. Στο DOA περιλαμβάνεται η μ@λ@κί@ του αγοραστή να αγοράσει μεγαλύτερες ίντσες απο τις επιτρεπόμενες και να μπορεί να γίνει αλλαγή ?

Περιμενε λιγες μερες κ θα δεις οτι δε θα σου φαινεται τοσο υπερβολικο το μεγεθος...

Α παίζει και τέτοιο θέμα ? Ωραία, θα το κοιτάξω.

PS. Στο DOA περιλαμβάνεται η μ@λ@κί@ του αγοραστή να αγοράσει μεγαλύτερες ίντσες απο τις επιτρεπόμενες και να μπορεί να γίνει αλλαγή ?
Το Νεριτ HD δείχνει δυστυχώς σε HD μόνο όταν είναι ζωντανές μεταδόσεις , εκεί ναι είναι πολύ καλό, αλλιώς είναι χειρότερο και από τα απλά SD κανάλια.
Επίσης ναι οι 55 ίντσες σε Digea στα 2,5 μέτρα είναι πολλές, αλλά σε HD υλικό και 3D είναι απόλαυση. Σε αυτά τα υλικά εγώ που βλέπω από 55 ίντσες από τα 2,75μ ( με sony W905 ) θα ήθελα να έχω και πάνω από 65 ίντσες, αλλά για τα Digea η 55αρα στα 2,75μ είναι μια χαρά.

Το Νεριτ HD δείχνει δυστυχώς σε HD μόνο όταν είναι ζωντανές μεταδόσεις , εκεί ναι είναι πολύ καλό, αλλιώς είναι χειρότερο και από τα απλά SD κανάλια.
Επίσης ναι οι 55 ίντσες σε Digea στα 2,5 μέτρα είναι πολλές, αλλά σε HD υλικό και 3D είναι απόλαυση. Σε αυτά τα υλικά εγώ που βλέπω από 55 ίντσες από τα 2,75μ ( με sony W905 ) θα ήθελα να έχω και πάνω από 65 ίντσες, αλλά για τα Digea η 55αρα στα 2,75μ είναι μια χαρά.

Όταν βλέπω Digea, ανοίγω το P&P ώστε να μικραίνει η εικόνα (ελπίζω να μην δημιουργείται πρόβλημα στην τηλεόραση που το υπόλοιπο τμήμα της είναι μαύρο)

Για 3D και ταινίες HD είναι ότι πρέπει η απόσταση. Στο Battlefield 4 θέλει λίγο συνήθεια γι αυτό και ψιλογκρίνιαξα.

Σε λειτουργίες media player πως τα πάνε οι τηλεοράσεις αυτές; Με τους ελληνικούς υπότιτλους τι γίνεται; Αν και έχω έναν της WD θέλω να αποφύγω όσο το δυνατόν τις πρόσθετες συσκευές καλώδια κτλ. Βέβαια η τηλεόραση θα συνδεθεί σε πολυκάναλο ενισχυτή αλλά θα ήθελα να ξέρω τι παίζει και με το DTS.