Sony KDL75W855C?

Έχει κανεις άποψη για την συγκεκριμένη TV?
Ξέρω δεν είναι 4K αλλα είναι 75 ιντζές!!!

http://www.electroline.com.cy/products/audiovisual/tvs/tv-led/tv-led-50-98-/IT35388
Για μένα καλύτερα που δεν είναι 4Κ, εκτός και αν έχεις βρει τέτοιο υλικό ( 4K ) και η απόσταση θέασης που βλέπεις για τις 75' , είναι το πολύ 2,5μ. Εκεί βέβαια θα ήταν τραγικά τα πράγματα σε SD υλικό , ειδικά σε digea.
Η τηλεόραση αυτή είναι από τις καλύτερες επιλογές, και οι 75' χορταστικότατες!

Για την 65" που έχω μπορώ να σου πω ότι είναι εξαιρετική με αδύνατα σημεία τα Smart features (που προσωπικά δε με ενδιαφέρουν) και κάποιο lag στο μενού.

Για μένα καλύτερα που δεν είναι 4Κ, εκτός και αν έχεις βρει τέτοιο υλικό ( 4K ) και η απόσταση θέασης που βλέπεις για τις 75' , είναι το πολύ 2,5μ. Εκεί βέβαια θα ήταν τραγικά τα πράγματα σε SD υλικό , ειδικά σε digea.
Η τηλεόραση αυτή είναι από τις καλύτερες επιλογές, και οι 75' χορταστικότατες!

Γιατί λες ότι καλύτερα που δεν είναι 4K; Ίσως επειδή δεν είναι ακόμη δοκιμασμένα panels;

Διάβαζα σε ξένα forum και μου έκανε εντύπωση ποσο ευχαριστημένοι είναι οι κάτοχοι της. Μάλιστα 2 που διάβασα είχαν Πλάσμα KURO και έλεγαν ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

Για την 65" που έχω μπορώ να σου πω ότι είναι εξαιρετική με αδύνατα σημεία τα Smart features (που προσωπικά δε με ενδιαφέρουν) και κάποιο lag στο μενού.

Γιατί λες ότι καλύτερα που δεν είναι 4K; Ίσως επειδή δεν είναι ακόμη δοκιμασμένα panels;
Κυρίως γιατί το υλικό που βλέπουμε ακόμα κατά 95% και άνω είναι Full HD kai SD. Αυτό σημαίνει ότι το πάνελ πρέπει να κάνει πολλαπλάσια δουλειά για να το προσαρμόσει στην ανάλυσή του ( 4Κ ). Έτσι γίνεται αυτόματα υποβίβαση της ποιότητας του υλικού , αισθητά σε Full HD υλικό και πάρα πολύ σε SD υλικό, πάντα σε σύγκριση με μια καλή Full HD τηλεόραση. Ειδικά στο δεύτερο ( SD υλικό ) ακόμα και στις Full HD τηλεοράσεις όσο αυξάνονται οι ίντσες σε ίδια απόσταση θέασης, τόσο πιο προβληματική γίνεται η θέαση ακόμα και από τα καλά μοντέλα. Φαντάσου λοιπόν στις 75'' τι ποιότητα θέασης θα έχεις σε SD υλικό , π.χ Digea σε μια απόσταση ας πούμε και 3μ, που σε μια καλή 55αρα Full HD υπάρχει ένα μικρό θέμα έως και μεγάλο, στην 75αρα 4Κ, θα είναι άστα να πάνε. Αν πάλι βλέπεις πάνω από τα 4,5 μ , τότε μάλλον δε θα υπάρχει τόσο θέμα.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι το υλικό 4Κ είναι ακόμα ανάξιο λόγου. Θα χρειαστεί καμιά διετία ακόμα , οπότε πληρώνεις τώρα κάτι ακριβά που θα σε αναγκάσει για τουλάχιστον μια διετία αλλά και παραπάνω αφού το FullHD υλικό θα αργήσει πολύ να αντικατασταθεί, να βλέπεις επί της ουσίας χειρότερα, αυτό το υλικό που τώρα υπάρχει για να δεις, αλλά και για πολύ καιρό ακόμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Διάβαζα σε ξένα forum και μου έκανε εντύπωση ποσο ευχαριστημένοι είναι οι κάτοχοι της. Μάλιστα 2 που διάβασα είχαν Πλάσμα KURO και έλεγαν ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.
Ξέρεις τι μεγάλο πράγμα είναι η αυθυποβολή....; Άσε που πρέπει και να επιβεβαιώσουν το πόσο καλή επιλογή έκαναν στην αγορά τους. Τώρα αν ποτέ είχαν κουρο και πια κούρο, αυτό πάλι είναι ένα άλλο θέμα.
Δε λέω με τίποτα ότι δεν είναι καλή τηλεόραση, αλλά σύγκριση με τη κούρο; επίσης η 4Κ ακόμα δεν είναι τόσο έτοιμη όσο θα έπρεπε και κυρίως από υποστήριξη υλικού .