...Κόβει σου λένε κάποιοι τα συριστικά από τις φωνές !
...
...τα Z1R [στοχεύουν] στην κάλυψη του πλήρους φάσματος και κατόπιν τούτου με ευρύ προσανατολισμό σε είδη και ποιότητα ηχογραφήσεων, προσφέροντας ήχο μεστό και εξομαλυμένο δαντελένιας υφής χωρίς αισθητή θυσία ανάλυσης.
...Στόχο δεν είχαν τον επιδεικτικό περφεξιονισμό, αλλά καθαρά τη συγκινησιακή απόλαυση του ακροατή.
Ε , έτσι όπως τα έχεις καταντήσει τα καημένα τα 800 άρια....
Όχι "κάποιοι", εγώ το είπα. Μπορείς να απευθυνθείς σε μένα σε πρώτο πρόσωπο αν το θεωρείς μπαρούφα.
Προφανώς και δεν θα μετράνε άριστα (κι εδώ που τα λέμε ποσώς με ενδιαφέρει), αφού προσφέρουν μαγικό άκουσμα. Πάντα για μένα. Τις προσωπικές μου εντυπώσεις καταθέτω. Εσένα ή τον οποιονδήποτε μπορεί να μην του αρέσουν και να προτιμά ακουστικά πρωτίστως με καλές μετρήσεις και εργαλεία δουλειάς. Σόρι, αλλά εγώ την απόλαυσή μου κοιτάζω.
Αλλά νομίζω ήμουν σαφής στην περιγραφή:
Εγώ έχω να πω πως με όλα αυτά τα αντικρουόμενα που διαβάζω η περιέργεια μου να τα ακούσω όλο και μεγαλώνει!
Μακάρι να υπάρχουν στην έκθεση!!!
Σε πείραξε αισθητικά το anaxilus mod;
Για την αναλογία τάξης μεγέθους μεγαφώνου ανέβασα την εικόνα της σύγκρισης, όχι για την ομορφιά του εσωτερικού. Αν και η ομορφιά-ποιότητα υλικών-κατασκευής των Z1R με υπερκαλύπτει έτσι όπως το αντικρίζω εσωτερικά.
Τα equal loudness contours δεν έχουν σχέση με την απόκριση που θέτουμε ως στόχο για τον σχεδιασμό ενός ηχείου, ενός ακουστικό , ή ενός μικροφώνου.
Ο στόχος θα πρέπει να είναι η ομαλή απόκριση συχνότητας , ανεξαρτήτως της ευαισθησίας που έχει το ανθρώπινο αυτί σε συναρτηση με τη συχνότητα.
Είναι λάθος να καλύπτεται μια αδυναμία σχεδίασης, ή ένας μέτριος σχεδιαστής, επιακαλούμενος τις καμπύλες ευαισθησιας της ανθρώπινης ακοής, ή τις καμπύλες της Μόνικας Μπελούτσι .
Γιώργο,ακόμη κι ανεξάρτητα από την ευαισθησία της ακοης ανά συχνότητα,η επικρατουσα ιδανικη καμπυλη μονο ομαλη δεν ειναι,και η πιο 'απαλη' τείνει φθίνουσα όσο ανεβαίνει η συχνότητα με τουλάχιστον 6db διαφορά.
Δεν μιλάω για γούστο,μιλάω για την πιο παραδεκτή επιστημονική μελέτη μέχρι τώρα.
Υ.Γ Το HD800 έχει μπάσο όσο πρέπει να έχει. Παραπάνω είναι επιπλέον έμφαση και όχι απόκριση αναφοράς.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.