Sony NEX6 ή OLYMPUS OM-D ?

leonkoum

Supreme Member
20 December 2008
5,210
Ο τιτλος τα λεει ολα...

Ζητουμενο ΠΑΝΤΑ η ποιοτητα εικονας.
Καλη συμπεριφορα στα ψηλα iso
Η ευκολια χρησης
Η φορητοτητα.
Οι επιλογες πολλων και καλων φωτεινων φακων (κυριως ευρυγωνιων)
Η αυτονομια.
H αντοχη.
Τιμη.

Ακουω γνωμες......

H NEX έχει μεν εξαιρετικό αισθητήρα, πλην όμως πάσχει σημαντικά στον τομέα των φακών, ειδικά αυτών που αναφέρεις σαν προτεραιότητα
Οπότε, για αυτόν το λόγο η Ε-Μ5 δείχνει μονόδρομος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πίσω σε απόδοση. Αν είσαι Αθήνα μπορούμε να συναντηθούμε και να "δοκιμάσεις" τη δική μου. Φέρνεις μαζί σου μια κάρτα SD, τραβάς όσες φωτο θέλεις και μετά τις βλέπεις με την ησυχία σου στο PC και αποφασίζεις.

δηλ οι φακοι zeiss 24mm 1.8, 35mm 1.8 OSS, 50mm 1.8 OSS, 19mm 2.8 , 30mm 28 δεν ειναι "καλοι" φακοι ?
Εχετε μεινει λιγο πισω νομιζω…. σιγουρα στο συστημα m4/3 μπορεις να βρεις περισσοτερους φακους , αλλα η ψαλιδα εχει κλεισει πια.
Για να μη μιλησω για τον νεο υπερευρυγωνιο sony sel 10-18 f/4 ….http://store.sony.com/p/Sony-Alpha-NEX-Wide-Angle-Lens/en/p/SEL1018

Λειπουν ακομη καλοι ζοομ φακοι…..αλλα για σταθερους δεν νομιζω οτι υπαρχουν σημαντικες ελλειψεις.
Ενας 85mm ισως κι εχεις καλη συλλογη σταθερων….

Last edited:
Leo πήγαινε δες τες από κοντά. Μικρές θεωρητικά διαφορές, είναι μεγάλες στο "πρόσωπο με πρόσωπο". Έχοντας τις Oly, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός (παρότι σήμερα έβαλα παραγγελιά στο αντίπαλο στρατόπεδο...).

Φίλε Γιάννη Σπύρου δεν έχω μείνει καθόλου πίσω και σαν επαγγελματίας που είμαι ψάχνομαι διαρκώς. Δεν έχει κλείσει καμία απολύτως ψαλίδα γιατί οι φακοί που αξίζουν και μπορούν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά των ΝΕΧ είναι ελάχιστοι και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ. Δύο χρόνια είμαι στο κουρμπέτι για αναζήτηση του τέλειου (για μένα και τις ανάγκες μου) συστήματος mirrorless και η Sony δυστυχώς δεν μπορεί να το προσφέρει, τουλάχιστον προς το παρόν. OK, καλοί οι Sigma 19 - 30/2.8 αλλά φωτεινοί δεν είναι. Δες εδώ τεστ του 50/1.8 και κρίνε μόνος σου (πάντα σε σχέση με τον αντίστοιχης τιμής Oly 45/1.8) http://www.photozone.de/sony_nex/720-sony50f18nex?start=2
Και όσον αφορά τους αναμενόμενους 35/1.8 και 10-18/4 κάτσε πρώτα να έρθουν και μετά μιλάμε. Πάντως, επειδή ήμουνα στην παρουσίαση που έκανε η Sony προ δύο εβδομάδων στο Μουσείο Αυτοκινήτου, να ξέρεις ότι και οι ίδιοι οι Σοναίοι παραδέχθηκαν αυτήν την αδυναμία του συστήματος. Και δεν νομίζω να λύσουν το θέμα φακοί που πλησιάζουν τα 1.000 ευρώ (Zeiss 24/1.8, Sony 10-18)

Άλλη μια ψήφο για την ΟΜ-D από μένα. Ο αισθητήρας είναι πολύ καλός, όπως και η συμπεριφορά του στα ψηλά iso. Όσο για τους φακούς, το σύστημα μ4/3 είναι μακράν το πιο πλήρες από όλα τα ακάθρεπτα συστήματα.

ΥΓ
Εννοείται πως αν βρεθείς Αθήνα, η Ε-Μ5 και οι φακοί της είναι στη διάθεσή σου για τεστ κάτω από όποιες συνθήκες θέλεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony NEX6 ή OLYMPUS OM-D ?

Να θέσω μια ακόμα παράμετρο. Σε ενδιαφέρει το ίδιο κάδρο (3/2) ή θέλεις να αλλάξεις κάδρο (4/3); Διότι πιστεύω ότι αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής. Για μένα π.χ. ήταν κριτήριο για να πάω στην Oly.

Η OM-D πάντως είναι κούκλα.

Από φακούς παίζει και διπλό ταμπλό με τους πανασόνικ. Το 2x βολεύει περισσότερο στους τηλεφακούς.

Η Σόνυ στους φακούς είναι πανάκριβη, τι να λέμε τώρα. Όσο για το "κορυφή".... πφφφτττ. Σου έρχεται μια Σίγμα πχ με τον 35/1.4 και σου παίρνει τα σώβρακα.

Βέβαια το σκόπευτρο της ΝΕΧ7 του Αλέξη που είδα, ήταν όλα τα λεφτά. Μόλις τότε συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν σκόπευτρα που δεν χρειάζεται να φορώ τα γυαλιά μου! Ευκρινέστατο, ακριβέστατο, εξαιρετική βοήθεια στη χειροκίνητη εστίαση.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι ακριβος ο zeiss 24mm, και οχι ο oly 12mm !
Εχουν σχεδον ιδια τιμη... Αλλα κανεις δε νοιαζεται.... Το ιδιο για το νεο oly 75mm .
Να μη μιλησω φυσικα για τους νεους panasonic zoom...απλησιαστοι.

Νομιζω οτι φορατε παροπιδες...

Ειχα για ενα χρονο συστημα m4/3 με τηνκορυφαια της εποχης pany GH2
Δοκιμασα τους περισσοτερους φακους του συστηματος και οι φακοι θυσιαζαν αρκετα πραγματα για να ειναι sharp... Ειχαν αρκετο ca , παραμορφωσεις και βινιετες.... Τα εχω βαλει στο αντιστοιχο θεμα.
Διορθωναν αυτοματα την εικονα ακομη και στο raw...

Δεν ειπα φυσικα οτι ειναι στο ιδιο σημειο, αλλωστε το συστημα m4/3 ειναι παλιοτερο και εχει περισσοτερους φακους.

Last edited:
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.
Την θελω για δευτερο συστημα, ελαφρi βασικα, η φορητοτητα ειναι συμαντικος παραγοντας
Με την αναλογια πλευρων δεν εχω προβλημα αλλα με την ποιοτητα ναι εχω, θελω απλα να ειναι εξαιρετικη.
Αυριο θα εχω την τυχη για λιγη ωρα ναι παιξω με μια NEX6.

Ο τιτλος τα λεει ολα...

Ζητουμενο ΠΑΝΤΑ η ποιοτητα εικονας.
Καλη συμπεριφορα στα ψηλα iso

Η ευκολια χρησης
Η φορητοτητα.
Οι επιλογες πολλων και καλων φωτεινων φακων (κυριως ευρυγωνιων)
Η αυτονομια.
H αντοχη.
Τιμη.

Ακουω γνωμες......

Ποιοτητα εικονας, iso, φακοι, τιμη.... κατα σειρα προτεραιοτητας απο την καλυτερη στην χειροτερη...

Κανον Μ

Πανασονικ GX1

και με βαση την τιμη, Joker η πανασονικ GF3...

H Canon M έχει πολύ αργή εστίαση και δεν έχει δυνατότητα evf νομίζω. Επίσης η επάρκεια του συστήματος σε φακούς είναι ακόμη ένα ερωτηματικό...
Από όσο θυμάμαι υπάρχουν ο 18-55/3.5-5.6 και ο 22/2

Re: Απάντηση: Sony NEX6 ή OLYMPUS OM-D ?

H Canon M έχει πολύ αργή εστίαση και δεν έχει δυνατότητα evf νομίζω.

Εκτος αν θελει κατι περισσοτερο, ο Λεωνιδας απο οσο μπορω να καταλαβω, δεν ειναι και τοσο της γοργης ληψης και δεν πιστευω να προοριζει την μικρη που ψαχνει για τα πετουμενα που του αρεσουν... οποτε την εστιαση δεν την μετρησα και τοσο στην προταση μου...