Sony NEX6 ή OLYMPUS OM-D ?

Άλλος μου φαίνεται θα μπεί σε καινούργιο σύστημα από τους 4 στην ρέμβη τελικά!!! χεχε
Δεν είπες κάτι πάντως τότε, θα μπορούσες να έβλεπες την 7 λίγο παραπάνω.
Το θέμα με τους ευρυγώνιους το καταλαβαίνω εν μέρη γιατί σε ενδιαφέρουν μόνο οι native φακοί με AF. Αλλιώς υπάρχουν διάφορες επιλογές ακόμα.
Από την άλλη, έναν μόνο χρειάζεσαι, οπότε αρκεί να υπάρχει κάποιος που να σε βολεύει. Τον Sigma 19mm τον παρήγγειλα και τον περιμένω μέσα στις επόμενες μέρες, (μιας και αποφάσισα να μείνω στην ΝΕΧ τελικα). Αν το περιμένεις μερικές μέρες μπορώ να σου στείλω μερικά δείγματα σε raw να κρίνεις μόνος σου. Στην 6 θεωρητικά λόγω μικρότερης ανάλυσης θα συμπεριφέρεται και καλύτερα.
Η ΕΜ5 είναι πανέμορφη μηχανή, αλλά δεν ξέρω όσον αφορά τους ευρυγώνιους πόσο πραγματικά περισσότερες επιλογές έχεις δεδομένου οτι ήδη ο 14αρης είναι 28αρης στο έυρος.

Τι φακούς έχει η Μ;

Ειδικα για ποικιλια φακων θα προτεινα την πενταξ Κ1, αλλα πεφτει κομματακι βαρυ το σωμα... συν καποιες αλλες μικροατελειες, ετσι την αφησα απ εξω...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι ακριβος ο zeiss 24mm, και οχι ο oly 12mm !
Εχουν σχεδον ιδια τιμη... Αλλα κανεις δε νοιαζεται.... Το ιδιο για το νεο oly 75mm .
Να μη μιλησω φυσικα για τους νεους panasonic zoom...απλησιαστοι.

Νομιζω οτι φορατε παροπιδες...

Ειχα για ενα χρονο συστημα m4/3 με τηνκορυφαια της εποχης pany GH2
Δοκιμασα τους περισσοτερους φακους του συστηματος και οι φακοι θυσιαζαν αρκετα πραγματα για να ειναι sharp... Ειχαν αρκετο ca , παραμορφωσεις και βινιετες.... Τα εχω βαλει στο αντιστοιχο θεμα.
Διορθωναν αυτοματα την εικονα ακομη και στο raw...

Δεν ειπα φυσικα οτι ειναι στο ιδιο σημειο, αλλωστε το συστημα m4/3 ειναι παλιοτερο και εχει περισσοτερους φακους.

Γιάννη πρέπει να έχεις δίκιο όσον αφορά τα σώματα. ΟΙ ΝΕΧ είναι πιο έξυπνες μηχανές σε σχέση με τις M4/3. Όμως η διαφορά μεταξύ του Oly 12 2.0 και του Zeiss 24 1.8 δεν είναι 1/1 στην τιμή. Ο πρώτος στοιχίζει στη Γερμανία 610 ευρώ και ο δεύτερος 950. Τον πρώτο μπορείς με δυσκολία όμως να τον βρεις μτχ. ή ακόμα και από σπασμένο κιτ λίγο πάνω από τα 500 ενώ τον δεύτερο πουθενά αλλού.

ΟΙ δυο sigma Που αναφέρει ο Αλέξης είναι οι φακοί που δίνουν μεγάλο value for money στο σύστημα των ΝΕΧ,

Βλαση μιλαω παντα για επισημες τιμες... Δε σημαινει τιποτα οτι μπορεις καπου να τον βρεις πιο φτηνα.
Και δεν ψωνιζουν όλοι απο το ιντερνετ.... Εγω πχ ηθελα πολλους φακους και ποτε δεν τους εβρισκα στην Ελλαδα.
Δε μπορω να παρω ενα φακο στα τυφλα.... Στην Ελλαδα oly kai pany ειναι ρισκο η αγορα τους, δεν εχουν καθόλου καλη υποστηριξη.
Και τον zeiss εγω τον βρισκω 850 !:grinning-smiley-043

Τελος θεωρω τους sony 50 kai 35mm f1.8 πολυ αξιόλογους φακους, λογω κατασκευης και σταθεροποιητη , ειναι μοναδικοι στο ειδος.

Last edited:
Έχοντας δει και τις δυο μηχανές από κοντά, μπορώ να πω ότι αν μη τι άλλο είναι "σοβαρές" περιπτώσεις και οι δυο. Δηλαδή όποια και να πάρεις θα μείνεις ικανοποιημένος. Από κει και πέρα ξεκινάνε οι διαφορές: DSLR style η OM, Range-finder style η άλλη. Συμφωνώ με τον Βλάση ότι οι Sony είναι πιο "έξυπνες" κυριολεκτικά - έχουν δεκάδες "κόλπα" και ειδικές λειτουργίες που βοηθάνε τον χρήστη - εφόσον βέβαια ασχοληθείς αρχικά για να τα ανακαλύψεις. Από την άλλη μεριά βέβαια, η OM έχει τον απολύτως καλύτερο σταθεροποιητή ενσωματωμένο, οπότε ΟΛΟΙ οι φακοί που θα της φορέσεις, ανεξαρτήτως εστιακού μήκους, προέλευσης και ηλικίας "σταθεροποιούνται". Ως απόδοση αισθητήρων είναι πολύ κοντά πλέον. Το άλλο καλό του m4/3 είναι βέβαια το "διπλό ταμπλώ" Oly-Pany που σημαίνει ότι εκτός από την πραγματικά μεγάλη ποικιλία κανονικών φακών (αναφέρω ενδεικτικά: oly 12/2, pany 14/2.5, oly 17/2.8 και 1.8, pany 20/1.7, pany 25/1.4, samyang, sigma... ) στο μέλλον αν προκύψει ενδιαφέρον σώμα είσαι έτοιμος. Και προς τα "κάτω" έχεις ήδη σώματα για όλες τις δουλειές σε τιμές χώμα. Για να τελειώσω, όσο μιλάμε για pancake φακούς το μέγεθος-βάρος είναι παραπλήσιο, όταν φορέσεις έναν κιτ (ας πούμε) τα πράγματα αλλάζουν...

Tελικα την απαντηση την εδωσα σημερα.

OLYMPUS OM-D
(επιστροφη στο 'μαντρι'..):antlers:

Μεγειες !

Περιμενουμε να μας εντυπωσιασεις, με προσοχη ομως μην μας κανεις να τρεχουμε για εκταμιευση !

Καλορίζικη κι από μένα, είναι σίγουρος ότι θα την ευχαριστηθείς όσο δεν πάει!
Μια μικρή συμβουλή, βάλε το warm color στο off για να έχεις κορυφαία χρωματικά αποτελέσματα

Απάντηση: Re: Sony NEX6 ή OLYMPUS OM-D ?

Ναι μπρέ, ο Leo φταίει για όλα! Εγώ δεν ήθελα, αλλα να... ξέρεις... δηλαδή... :flipout:

χαχαχα
Εγω εγω θα φταιω!
Ξερετε που θα τα ριχνεται οταν οι γυναικες σας θα εκφραζουν την...... 'δυσφορια' τους :furious3:

Καλορίζικη κι από μένα, είναι σίγουρος ότι θα την ευχαριστηθείς όσο δεν πάει!
Μια μικρή συμβουλή, βάλε το warm color στο off για να έχεις κορυφαία χρωματικά αποτελέσματα

Φαντάζομαι σε RAW δεν παίζουν ρόλο αυτά, σωστά;