Sony NEX6 ή OLYMPUS OM-D ?

Απο φακους τι πηρες Λεωνιδα? Και για τι χρηση την προοριζεις αυτην?

Πες μου οτι την πηρες για να αρχισεις να τραβας δρομο, χωρις να δινεις στοχο.... :flipout:

Ναι ρε γμτ, πηγα και εγω να κανω μια φορα φωτογραφια 'δρομου' με τον 300αρι & την D800 και ολοι με κοιτουσαν καπως... :flipout:

Απλα ηθελα ενα 'σωμα' μικρο, διακριτικο και ελαφρυ με καλη ποιοτητα εικονας για τις καθημερινες.
Δοκιμασα την ΝΕΧ6 αλλα δεν μου αρεσε οποτε και επεστρεψα ξανα στον 'μαντρι' σαν παιδι και εγω της OLYMPUS (η πρωτη μου dslr ηταν η Ε500 αν θυμαστε).

Μεχρι στιγμης τραβηξα ολο και ολο 10 φωτογραφιες στα 1600iso και απλα δηλωνω 'χαρουμενος' απο την εξελιξη του αισθητηρα.
Οταν βρω καιρο και χρονο θα ανεβασω και μερικες συγκριτικες με σωμα FF μεχρι τα 3200iso με ιδιες ρυθμισεις, ετσι για να παρουμε μια ιδεα-εμπειρικη- που βρισκονται οι αισθητηρες
Την πηρα με τον φακο του κιτ 12-50. Εχω σκοπο να παρω αργοτερα τον μzuiko 45mm/1.8 και τον pany 20mm/1.7.
Αν εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο ειμαι ολος αυτια μια και για αρκετο καιρο ειχα χαθει απο τον χωρο των μ4/3 και εχω χασει πολλα επεισοδια.

Το μονο που δεν μου αρεσε μεχρι στιγμης ειναι τα μικρα κουπια που εχει στην πλατη της.
Ηρθε με το firm v1.1 και το κουτι ειχε κωδικους Ιανουαριου (αληθεια ποτε προλαβαν?:BDGBDGB53:).
Χθες αφου φορτισα την μπαταρια το πρωτο πραμα που εκανα ηταν η αναβαθμιση του λογισμικου.

Α, και ενα 'παραξενο'.... στο κουτι καλωδιο 230v για τον φορτιστη ΔΕΝ υπηρχε μεσα....Το φαγανε ή αρχισαν τις 'εκπτωσεις'?

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony NEX6 ή OLYMPUS OM-D ?

Ναι ρε γμτ, πηγα και εγω να κανω μια φορα φωτογραφια 'δρομου' με τον 300αρι & την D800 και ολοι με κοιτουσαν καπως... :flipout:

Απλα ηθελα ενα 'σωμα' μικρο, διακριτικο και ελαφρυ με καλη ποιοτητα εικονας για τις καθημερινες.
Δοκιμασα την ΝΕΧ6 αλλα δεν μου αρεσε οποτε και επεστρεψα ξανα στον 'μαντρι' σαν παιδι και εγω της OLYMPUS (η πρωτη μου dslr ηταν η Ε500 αν θυμαστε).

Μεχρι στιγμης τραβηξα ολο και ολο 10 φωτογραφιες στα 1600iso και απλα δηλωνω 'χαρουμενος' απο την εξελιξη του αισθητηρα.
Οταν βρω καιρο και χρονο θα ανεβασω και μερικες συγκριτικες με σωμα FF μεχρι τα 3200iso με ιδιες ρυθμισεις, ετσι για να παρουμε μια ιδεα-εμπειρικη- που βρισκονται οι αισθητηρες
Την πηρα με τον φακο του κιτ 12-50. Εχω σκοπο να παρω αργοτερα τον μzuiko 45mm/1.8 και τον pany 20mm/1.7.
Αν εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο ειμαι ολος αυτια μια και για αρκετο καιρο ειχα χαθει απο τον χωρο των μ4/3 και εχω χασει πολλα επεισοδια.

Το μονο που δεν μου αρεσε μεχρι στιγμης ειναι τα μικρα κουπια που εχει στην πλατη της.
Ηρθε με το firm v1.1 και το κουτι ειχε κωδικους Ιανουαριου (αληθεια ποτε προλαβαν?:BDGBDGB53:).
Χθες αφου φορτισα την μπαταρια το πρωτο πραμα που εκανα ηταν η αναβαθμιση του λογισμικου.

Α, και ενα 'παραξενο'.... στο κουτι καλωδιο 230v για τον φορτιστη ΔΕΝ υπηρχε μεσα....Το φαγανε ή αρχισαν τις 'εκπτωσεις'?

μπορώ να σου δανείσω τον panasonic 14 2.5 το ΣΚ. Θα μου φέρεις τον CZJ 180 και θα σου δώσω τον 14άρη. Θα μου δώσεις 1600 γρ. και θα σου δώσω 55. :a0210:

Καλα, θα σου δωσω και την D600 για να ειμαστε οκ. στα 'κιλα'..:ADFADF1:

Ότι το καλύτερο οι 20/1.7 και 45/1.8. Από εκεί και πέρα, κρατάς τον 12-50 για να έχεις την αδιαβροχοποίηση και καλή λειτουργία μάκρο και θα σου πρότεινα και τον mZuiko 40-150R ή τον Pana G Vario 45-200 OIS, που για τα χρήματά τους είναι φοβερά φακουδάκια. Αν είσαι από Αθήνα-Πειραιά μπορείς να δοκιμάσεις όλους όσους έχω στη διάθεσή μου

Καλα, θα σου δωσω και την D600 για να ειμαστε οκ. στα 'κιλα'..:ADFADF1:

πρόσεχε τί υπόσχεσε διότι αν την πάρω, θα την πάρω στη Σόφια για τεστάκι μέχρι την Πέμπτη. Κι εγώ μέχρι χθες το μεσημέρι χιόνιζε χοντρά. Φυσικά η d700 δεν είχε κανένα πρόβλημα να τραβά μέσα στο χιόνι.

Ιδανικο σετακι, ειδικα αν ηταν ο 2,8... εσεις της νικον ειστε και τυχεροι που ειναι μαυρος... σε μας, το ασπρο μωρε, χτυπαει λιγο ασχημα... :flipout:

Η μηχανη ειναι σουπερ, αλλα εγω θα ρωτησω... σχετικα με το προβλημα στη βιδα της οθονης κατω αριστερα και με κατι πλαστικα καλυματα που χανονται απο τον επιλογεα τι γινεται? Ειναι εξαιρεσεις ή κανονας?

Εγώ την έχω από τον περασμένο Ιούνιο και την κουβαλάω κάθε μέρα μαζί μου. Ούτε ράγισμα στην οθόνη, στο σημείο της γνωστής βίδας είδα, ούτε μου έφυγε το κάλυμμα της ροδέλας. Το μόνο που έπαθα, από το βάλε-βγάλε στο τσαντάκι ήταν να φύγει το μαλακό πλαστικό που περιβάλει το eyecup.

Λεωνίδα, επειδή σε ξέρω κάπως καλύτερα από τους άλλους, αν δεν προορίζεις τη μηχανή για κουβάλημα στην τσέπη του μπουφάν (όπως π.χ. εγώ) θα σου πρότεινα να εξατάσεις πολύ πολύ σοβαρά την αγορά του panasonic 12-35 2.8. Διότι αν πάρεις τους 3 φακούς που σχεδιάζεις θα ξεπεράσεις την αξία του 12-35.

Σε ευχαριστω Βλαση για την ενημερωση.
Θα τα πουμε και απο κοντα, αν θυμηθεις φερε μου και το φακουδακι να το δω....

Σε ευχαριστω Βλαση για την ενημερωση.
Θα τα πουμε και απο κοντα, αν θυμηθεις φερε μου και το φακουδακι να το δω....

το έχω πάντα στην τσέπη μου... το είχα και στη Ρέμβη αλλά δεν το εμφάνισα για να μη γελάσουμε...

Ψηφίζω σταθερούς μέχρι να βγάλει η Oly κάνα 12-60/2.8 (όνειρο θερινής νυκτός...)
Δεν μου έχει γεμίσει το μάτι ο 12-35 αλλά θα αναγκαστώ να τον πάρω γιατί δεν υπάρχει άλλη παρεμφερής λύση αυτήν τη στιγμή. Όχι ότι θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα από τους 12/2, 25/1.4 ή 45/1.8, αλλά μέσα στην εκκλησία τι θα λέω στον παππά, βάστα να αλλάξω φακό πριν βάλουν τις βέρες;

Προσωπικώς εάν είχα την OM-D θα έπαιρνα τον 12/2, τον 45/1.8 και τον 19ρη της Σίγμα για στάνταρ. Πόσο έχουν αυτά, νομίζω περίπου όσο ένας 12-35. Ο οποίος και μεγάλος είναι και ακριβός και τρελή παραμόρφωση έχει (κοντά 5%!!!)

Ψηφίζω σταθερούς μέχρι να βγάλει η Oly κάνα 12-60/2.8 (όνειρο θερινής νυκτός...)
Δεν μου έχει γεμίσει το μάτι ο 12-35 αλλά θα αναγκαστώ να τον πάρω γιατί δεν υπάρχει άλλη παρεμφερής λύση αυτήν τη στιγμή. Όχι ότι θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα από τους 12/2, 25/1.4 ή 45/1.8, αλλά μέσα στην εκκλησία τι θα λέω στον παππά, βάστα να αλλάξω φακό πριν βάλουν τις βέρες;

Μπορείς να κάνεις ότι έκαναν οι φωτογράφοι στο παρελθόν. Είχαν δυο σώματα ένα με ημιευρυγώνιο και ένα με τηλέ. Κι έχαναν τις λήψεις όταν άλλαζαν φιλμ (με το μαινιβελάκι).

Οι ζουμ όμως προσφέρουν άλλη ευκολία.