Απαντώντας σε προηγούμενα ποστ
1. Ο 35-100/2 (και όχι 2.8) της Olympus είναι ένας φακός που ΔΕΝ κάνει για μυστήρια, ξεκάθαρα λόγω βάρους (1.700 γρμ, είναι απλά τεράστιος). Άσε που απαιτεί σώμα 4/3 για να εστιάσει έτσι όπως πρέπει, μια χαρά δουλειά μου κάνει ο 50-200 swd
2. Ο 14-35/2 είναι ο φακός που δουλεύω άφλασα με την Ε-3, αλλά δεν είναι τόσο γρήγορος στην εστίαση όσο ο αστραπιαίος 12-60/2.8-4.0 (τον οποίο και χρησιμοποιώ στο 90% του μυστηρίου). Απίστευτος για ιδιαίτερες φωτο ο 14-35, όχι όμως για main
3. Ο λόγος που δεν δουλεύω ακόμα με m4/3 σε γαμοβάφτισα είναι ψυχολογικός... Όχι δικός μου αλλά των διάφορων "φίλων ξερόλων" γαμπρού και νύφης που σε κοιτάνε με μισό μάτι και στη συνέχεια σπέρνουν τη χολή τους. Δουλεύω time lapse σε ψηλό τρίποδο με τον Samyang 7.5/3.5 και μετά κάνω σύνθεση. Μέχρι εκεί, τουλάχιστον προς το παρόν. Γιατί σε ένα γάμο φίλου δούλεψα με εξοπλισμό m4/3 (σαν "πειραματιζόμενος" και όχι κύριος φωτογράφος) και το αποτέλεσμα ενθουσίασε εαυτόν και αλλήλους
4. Η σταδιακή μετάβαση σε mirrorless δεν είναι μόνο για λόγους βάρους. Όσοι έχουν ιδέα για το πόσο γρήγορα εστιάζει μια OM-D με καταλαβαίνουν
5. Ο φίλος που θέλει να πάρει 14/2.5, 20/1.7 και 45/1.8 καλά θα κάνει, είναι όλοι τους ξεχωριστοί φακοί, αυτοί που λέμε must have. Προσφέρθηκα να τους δώσω για δοκιμή αλλά μάλλον δεν εισακούστηκα
6. Οι διαφορές ανάμεσα σε 20/1.7 και 25/1.4 δεν είναι μόνο το διάφραγμα. Ο δεύτερος είναι πολύ ταχύτερος στην εστίαση, έχει πιο γλυκό μπόκε και απίστευτα χρώματα. Τον έχω παραγγείλει και από 8 Φεβρουαρίου (ελπίζω) θα σας μεταφέρω εντυπώσεις και δείγματα
7. Αν κάποιοι ενοχλούνται με τις απόψεις μου, παρακαλώ να τις αγνοήσουν....