Sony PlayStation 4

Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

Εφόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ως εγγύηση τα 2 έτη, τότε όλες οι εταιρείες οφείλουν να την αποδεχθούν !

Αλλά πολλές εταιρείες την αγνοούν, όπως Sony, Apple, κτλ.

Το ξαναγράφω, όλες οι κονσόλες έχουν ένα χρόνο εγγύηση, δεν είναι μόνο αυτές της Sony...

Re: Sony PS4 tech specs and others...

Μερικές κονσόλες δεν άνοιγαν καν (ελαττωματικές από το κουτί). Τραγικό...

Μιχάλη παλιότερα η Microsoft έδινε 2 χρόνια στο XBOX και με επέκταση άλλο ένα χρόνο για το RROD.

Είμαι σίγουρος ότι σε άλλες προηγμένες χώρες και τώρα 2 χρόνια είναι η εγγύηση και στις δυο κονσόλες. Εμάς μας έχουν περάσει για ιθαγενείς.

Βαλε τα 1st person και τα rpg (και οτιδήποτε άλλο έβγαινε τοτε) που βγήκαν πριν 7 χρόνια στο ps3 και στο pc και πάλι θα δεις την μέρα με την νύχτα.
Τοτε υπήρχαν κατι 8800gts/gtx/3850/3870 , που κανένας κοινός τιτλος σε ps3/360 δεν μπορούσε να ματσάρει τα pc.

Οι αποκλειστικοι τίτλοι του ps3 ειναι όντως πολύ καλοί στον τεχνικό τομέα (εχω μπόλικους), αλλα απλά μερικές φορές φτάνουν κοντά στα pc, δεν τα ξεπερνούν ποτέ.

Πλακα μας κανεις?οταν ειχαν βγει οι προηγουμενες κονοσολες!!!(ps3 χβοχ360)ηταν πολυ μπροστα σε γραφικα απο τα τοτε πισι(ενα far cry ειχε τοτε το pc μονο σε θεμα γραφικων).Απλα τα πισι ξεπερασανε τις τωρινες κονσολες λογο αναβαθμισεων!!(με λιγα λογια εσκαγες ενα καρο λεφτα τοσα χρονια!! για να παιζεις μονο και μονο καραπορτ εκδοσεις )Φερε μου αυτην την στιγμη ενα πισι του(2005)να τρεξει crysis 2,3 και battlefield 3 και4!!Οχι μονο δεν θα τα παιξει!!!αλλα ουτε καν εγκατασταση δεν θα μπορεις να τους κανεις.Οπωτε καλυτερο θα ηταν να σταματησει αυτη η καραμελα οτι τα πισι ειναι καλυτερα απο τις οικιακες κονσολες!!!τα πισι παντα θα ειναι καλυτερα μονο οταν θα τα σκας!!οταν δεν θα εχεις ομως λεφτα!!! θα τα τρωει η μαρμαγκα.

Last edited:

Παλαιότερα ίσως να ίσχυαν άλλα περί των εγγυήσεων, τώρα όμως είναι ένα χρόνο για όλες. Από ότι θυμάμαι όταν είχα πάρει το PS3 από Αγγλία προ τετραετίας ήταν και εκεί ένας χρόνος η εγγύηση.

Μερικές κονσόλες δεν άνοιγαν καν (ελαττωματικές από το κουτί). Τραγικό...

Μιχάλη παλιότερα η Microsoft έδινε 2 χρόνια στο XBOX και με επέκταση άλλο ένα χρόνο για το RROD.

Είμαι σίγουρος ότι σε άλλες προηγμένες χώρες και τώρα 2 χρόνια είναι η εγγύηση και στις δυο κονσόλες. Εμάς μας έχουν περάσει για ιθαγενείς.

μην εισαι τοσο σίγουρος.

http://us.playstation.com/support/warranties/ps3/index.htm

http://m.uk.ign.com/wikis/playstation-4/Warranty

Limited Warranty:
The Sony PlayStation 4 comes with a standard one (1) year from the original date of purchase Limited Warranty. If the product is determined to be materially defective during the Warranty Period, your sole remedy and SCEA's sole and exclusive liability shall be limited to the repair or replacement of this product with a new or refurbished product at SCEA's option

Πλακα μας κανεις?οταν ειχαν βγει οι προηγουμενες κονοσολες!!!(ps3 χβοχ360)ηταν πολυ μπροστα σε γραφικα απο τα τοτε πισι(ενα far cry ειχε τοτε το pc μονο σε θεμα γραφικων).Απλα τα πισι ξεπερασανε τις τωρινες κονσολες λογο αναβαθμισεων!!(με λιγα λογια εσκαγες ενα καρο λεφτα τοσα χρονια!! για να παιζεις μονο και μονο καραπορτ εκδοσεις )Φερε μου αυτην την στιγμη ενα πισι του(2005)να τρεξει crysis 2,3 και battlefield 3 και4!!Οχι μονο δεν θα τα παιξει!!!αλλα ουτε καν εγκατασταση δεν θα μπορεις να τους κανεις.Οπωτε καλυτερο θα ηταν να σταματησει αυτη η καραμελα οτι τα πισι ειναι καλυτερα απο τις οικιακες κονσολες!!!τα πισι παντα θα ειναι καλυτερα μονο οταν θα τα σκας!!οταν δεν θα εχεις ομως λεφτα!!! θα τα τρωει η μαρμαγκα.

Δεν κάνω καθόλου πλάκα.
Για δες τα 1st gen κοινά releases, και πες μου ποιο ηταν καλύτερο στο ps3 (η στο xbox)
Σε οτι εχει να κάνει με το h/w , το ps3 ειχε σαφώς φοβερά χαρακτηριστικά , τα οποία ομως τα εκμεταλλεύτηκαν μετα απο καιρό , μονο σε αποκλειστικούς τίτλους και αυτο εξαιτίας του εξαιρετικά δύσκολου προγραμματισμού.
Ενα καλο pc 3ετιας σαν το δικό μου, σβήνει το ps4 απο τον χάρτη με το καλημέρα (i5,8gb ram, hd6950)...

Παιδιά άλλαξαν οι εποχές άλλαξαν και οι κονσόλες
Και το πρώτο PS όταν είχε εμφανιστεί ήταν (υποβάλλοντας μεν) ‛διαστημόπλοιο’
Δεν ισχύει αυτό στην νέα γενιά!

ps4-bricked1.png

Some PS4 consoles shipping bricked: here is how to fix them...

http://ps4daily.com/2013/11/playstation-4-bricked/

Κλασικός Υπερίων!!!! Αν αγόρασες ps4 θα παγώσει το σύμπαν οπότε σε παρακαλώ μη το κάνεις!!! Μηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!
Πλάκα πλάκα έχω δει σκόρπια ένα βιντεάκι με την τουρμπίνα, μήπως το έχεις πρόχειρο? Πολύ γέλιο! Καθώς και ένα fixit 3M!
Θεωρώ μπορούμε να γελάμε με τις καλές τρολιές , είμαστε αρκετά ώριμοι :D

Σε άλλα νέα κάποιος είχε όρεξη να δοκιμάσει SSD που σκεπτόταν ο Γιάννης!
http://uk.ign.com/wikis/playstation-4/PlayStation_4_Hard_Drive_Speed_Test_Comparison
Καλά από επεναληψημότιτα και επιστημονική προσέγγιση … δε συζητάμε … αλλά έχει κάποια πρώτα νουμεράκια.

Αν αγοράσω κάποιο από τα δύο αυτό θα είναι το PS4. Όταν διορθωθούν τα θέματα που έχει όμως.

Άλλωστε έξυπνος είναι αυτός που προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες και δεν κολλάει σε μάρκες και τεχνολογίες. Μην ξεχνάμε επίσης ότι είχα και όλα τα playstation μέχρι σήμερα , ακόμη και το προβληματικό σε αρκετά θέματα PS3 (άλλο αν πουλήθηκε ως μεταχειρισμένο σχεδόν άμεσα μετά την αγορά).

Δεν κάνω καθόλου πλάκα.
Για δες τα 1st gen κοινά releases, και πες μου ποιο ηταν καλύτερο στο ps3 (η στο xbox)
Σε οτι εχει να κάνει με το h/w , το ps3 ειχε σαφώς φοβερά χαρακτηριστικά , τα οποία ομως τα εκμεταλλεύτηκαν μετα απο καιρό , μονο σε αποκλειστικούς τίτλους και αυτο εξαιτίας του εξαιρετικά δύσκολου προγραμματισμού.
Ενα καλο pc 3ετιας σαν το δικό μου, σβήνει το ps4 απο τον χάρτη με το καλημέρα (i5,8gb ram, hd6950)...
Αστο ρε αδερφε!!!αφου λες οτι το πισι σου σκιζει το ps4!!!αστο ετσι οπως ειναι και τα λεμε σε ενα χρονο απο τωρα που για να παιξεις παιχνιδια!!θα πρεπει να σκασεις λεφτακια.:ernaehrung004:

Άλλο PC και άλλο κονσόλα παιδιά , μην κάνετε συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα. Πχ. αν μου πείτε εμένα να παίξω FPS με πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω πολύ απλά γιατί έχω να παίξω έτσι από το Wolfenstein εδώ και άπειρα χρόνια. Ομοίως κάποιος μπορεί να ισχυριστεί και το αντίθετο λόγω συνήθειας.

Άλλο PC και άλλο κονσόλα παιδιά , μην κάνετε συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα. Πχ. αν μου πείτε εμένα να παίξω FPS με πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω πολύ απλά γιατί έχω να παίξω έτσι από το Wolfenstein εδώ και άπειρα χρόνια. Ομοίως κάποιος μπορεί να ισχυριστεί και το αντίθετο λόγω συνήθειας.
Ε, καλα, μη λεμε και οτι θεμε τωρα...

Δεν ειναι μονο θεμα συνηθειας ειναι αντικειμενικό / πρακτικό το θεμα.

Η ακριβεια που έχεις με το mouse δεν συγκρινεται με κανενα gamepad φυσικα.

Μα το θέμα όταν παίζεις ένα παιχνίδι δεν είναι να έχεις την καλύτερη δυνατή ακρίβεια με τον λιγότερο κόπο. Είναι να έχεις καλύτερο skill από τον τον άλλο που παίζει με το ίδιο τρόπο χειρισμού με εσένα.

ΥΓ. Και να διαφωνείς μαζί μου (απόλυτα λογικό γιατί ο καθένας έχει την άποψη του) νομίζω η έκφραση "μη λέμε ότι θέμε" ακούγεται κάπως...-bye-

Διαφωνω.

Το ''συγκριτικό'' με τον άλλον ειναι μία μικρή παράμετρος και μόνο και φυσικά αφορα αποκλειστικά multi player καταστασεις.

Ακόμα και σε αυτές (mp) παντως, οκ, αν ειναι έτσι, παίξε με έναν τυφλο, θα το ευχαριστηθείς περισσότερο δλδ;

Σε καθε περιπτωση το gamepad ειναι ''φραμπαλα'' κατασταση τυπου ''βαραμε στο περίπου κι οτι κατσει'' (της οποίας την ώρα / χρησιμότητα / απολαυση δεν αρνουμαι φυσικά).

Δεν εχει καμια σχεση με την αισθηση που εχεις σε ενα καλο fps στο PC με mouse.

ΥΓ Δεν σ ειχα κοψει για παρεξηγιάρη :p Εκφραση ειναι βρε, μη το παιρνεις κυριολεκτικά (θα το εννοουσα μονο αν ημουν Apple fanboy :p)

Αν παει καποιος καμια βολτα προς competitve gaming μερια, θα δει οτι τα λεφτα και η σκηνη γενικα παιζεται γυρω απο κονσολες...

Αστο ρε αδερφε!!!αφου λες οτι το πισι σου σκιζει το ps4!!!αστο ετσι οπως ειναι και τα λεμε σε ενα χρονο απο τωρα που για να παιξεις παιχνιδια!!θα πρεπει να σκασεις λεφτακια.:ernaehrung004:

Tι αστο?Δεν μου απάντησες.
Λες και ξέρεις τι θα γινει σε 1 χρόνο.Αφου τα λένε και πιο πίσω.Αρχιτεκτονική pc με mid range γραφικά.
Ο μόνος λόγος να αναγκαστείς να αναβαθμίσεις κάρτα ειναι αν πχ το νεο παιχνίδι θα απαιτεί πχ direct 15 (δεν ξέρω σε ποιο νούμερο έχει σταματήσει).
Κονσόλες εχουν άλλες χάρες , και σίγουρα οχι τα γραφικά τους (οχι οτι ειναι άσχημα, απλα οπως λενε και ολοι εδω, δεν ειναι ούτε καν κοντά στην κορυφή)

Τελικά το APU που χρησιμοποιεί το PS4 έχει και αυτό ενεργοποιημένα τα audio DSPs που η AMD ονομάζει TrueAudio
http://www.anandtech.com/show/7513/ps4-spec-update-audio-dsp-is-based-on-amds-trueaudio
(Ας υπενθυμίσω ότι και η MS έχει DSPs και σχετικές διατάξεις στο δικό της SoC)

Σύμφωνα με άλλες φήμες, πιθανά να υπάρχουν και έξτρα 128 SPs στο κομμάτι των γραφικών, αλλά απενεργοποιημένα. Γνωστή τακτική για να αυξηθεί η παραγωγή, παρακάμπτοντας όποια μη λειτουργικά τμήματα. Δηλαδή μη περιέχετε ποτέ να ενεργοποιηθούν και να γίνει ξαφνικά πιο δυνατό. (αντίστοιχα υπήρχαν απενεργοποιημένα stream processors παλιότερα, ενώ στις κάρτες γραφικών είναι σύνηθες)