Sony PlayStation 4

Re: Sony PS4 tech specs and others...

Αν παει καποιος καμια βολτα προς competitve gaming μερια, θα δει οτι τα λεφτα και η σκηνη γενικα παιζεται γυρω απο κονσολες...

counterstrike όμως σε PC πάντα τους θυμάμε

Δεν έχω δει ακόμα τελικό παγκοσμίου που να μην έχει υποχρεωτικά mouse και πρώτου προσώπου gaming σε PC.

DOTA κ.ο.κ. φυσικά σε κονσόλα
Forza για ραλάκι ήταν επίσης το στάνταρ … (αλλά οι PCαδες περιμένουμε χρόνια κατι σα το Assetto …)

Last edited:

counterstrike όμως σε PC πάντα τους θυμάμε

Δεν έχω δει ακόμα τελικό παγκοσμίου που να μην έχει υποχρεωτικά mouse και πρώτου προσώπου gaming σε PC.

DOTA κ.ο.κ. φυσικά σε κονσόλα
Forza για ραλάκι ήταν επίσης το στάνταρ … (αλλά οι PCαδες περιμένουμε χρόνια κατι σα το Assetto …)

Μιλαω για FPS μιας και εκει βρισκονταν η συζητηση...για παντα για ετος 2013...οποτε το CS μαλλον ακυρο...δεν λεω θρυλος, και γω απο κει ξεκινησα, αλλα μεχρι εκει. Τωρα τα λεφτα πεφτουν σε xbox360 κυριως, σε COD, HALO, BF...

ΥΓ Δεν σ ειχα κοψει για παρεξηγιάρη :p Εκφραση ειναι βρε, μη το παιρνεις κυριολεκτικά (θα το εννοουσα μονο αν ημουν Apple fanboy :p)

Κανένα πρόβλημα Σύριε , μην το σκέφτεσαι καν...-bye-

Μάλλον έχω γίνει λίγο soft , λες να μου κατέβει να αγοράσω και κανένα iphone?:hmmmm:

Μιλαω για FPS μιας και εκει βρισκονταν η συζητηση...για παντα για ετος 2013...οποτε το CS μαλλον ακυρο...δεν λεω θρυλος, και γω απο κει ξεκινησα, αλλα μεχρι εκει. Τωρα τα λεφτα πεφτουν σε xbox360 κυριως, σε COD, HALO, BF...

Γιαννη μου δε μπορώ να φανταστω παγκόσμιο χωρίς CS:S
και είδικά με CoD!!! Γιακ!
παω πάσο

Νοέμβριος 28 – WCG 2013 finals
Κοντά είναι :-)

Έχεις δίκιο για πρώτη φορά δεν θα έχουν CS

Το αντικατέστησαν με κάτι που δεν έχω παίξει ποτέ το - CROSSFIRE
Δε πάμε καλά
Φυσικά πάλι σε PC

Ενώ και ιστορικά xbox & pc είναι τα τελευταία χρόνια.

Το COD ειναι τωρα ο αντικαταστατης του CS...και μιλαμε πεφτει πολυ χρημα. Πριν κανα 2 χρονια ειχαν κανει τουρνουα με βραβειο 1μυριο! Η πρωτη ομαδα (optic) πηρε 400χιλιαρικα! Εχουν αλλαξει οι καιροι και πλεον το pc gaming εξαρταται απο τις πωλησεις hardware σε εξωπραγματικο κοστος, μερικοι τιτλοι strategy, και φυσικα σε single player τιτλους οι οποιοι ομως αντιγραφονται ευκολα...

Το COD ειναι τωρα ο αντικαταστατης του CS...και μιλαμε πεφτει πολυ χρημα. Πριν κανα 2 χρονια ειχαν κανει τουρνουα με βραβειο 1μυριο! Η πρωτη ομαδα (optic) πηρε 400χιλιαρικα! Εχουν αλλαξει οι καιροι και πλεον το pc gaming εξαρταται απο τις πωλησεις hardware σε εξωπραγματικο κοστος, μερικοι τιτλοι strategy, και φυσικα σε single player τιτλους οι οποιοι ομως αντιγραφονται ευκολα...

I hate it :D
Πάντως αν κατεβείς σε κάνα προβληματάκι, πες μας :)

I hate it :D
Πάντως αν κατεβείς σε κάνα προβληματάκι, πες μας :)

:2thumb22sup:
Μπαα..ειμαι λιγο μεγαλος για να κατεβαινω. Κατεβηκα σε ενα πανελληνιο παλιοτερα στο cs αλλα δεν...γενικα δεν το μπορω το πληκτρολογιο...αλλα την ρεντα μου την βρηκα στο cod και ειδικα απο το 4 και μετα που βρηκα και καλη ομαδα μεχρι και το mw3.

Δηλαδη να αρχισουμε να κοιταμε τα κουτια? Σε λιγο θα γινουν και περιζητητα. θα βλεπει ο αλλος made in china και θα το πουλαει μιση τιμη!

Δηλαδη να αρχισουμε να κοιταμε τα κουτια? Σε λιγο θα γινουν και περιζητητα. θα βλεπει ο αλλος made in china και θα το πουλαει μιση τιμη!

Το θεμα ειναι αν η παρτιδα για Ελλαδα θα ειναι η ιδια οπως και της υπολοιπης Ευρωπης,τουλαχιστον ετσι καταπινεται το 399$ = 409 ...αρα ΝΑΙ πρεπει να κοιταμε τα κουτια!

XboxOne
11.jpg

vs PS4
Annotated-Poly-PS4.jpg

http://www.chipworks.com
Και τα δύο SoC είναι παρόμοια, ενώ είναι εμφανείς και οι διαφορές τους.
Καταρχάς έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το MS να είναι ελάχιστα μεγαλύτερο
Είναι και τα δυο κατασκευασμένα στο TSMC (εκεί που χρόνια ATI/nVidia φτιάχνουν τις κάρτες γραφικών τους)
Η κύρια διαφορά είναι στο μέγεθος της κάρτας γραφικών του PS4 που στην περίπτωση του XBOXONE έχει μειωθεί για να χωρέσει η SRAM.
H SRAM απο όσο καταλαβαίνω τελικά είναι αποκλειστικά για την κάρτα γραφικών, αλλά δεν είναι τόσο αυτόματη η λειτουργία, το σύστημα επιτρέπει στον προγραμματιστή να καρφιτσώσει εκεί κάποια δεδομένα όπως Textures, βεβαια κατι τέτοιο έχει τη δυσκολία του εν´λω τα μολις 47Μβ δεν είναι ακριβώς άπλετος χώρος.
Όσον αφορά το κομμάτι των γραφικών και οι δύο εταιρίες έχουν απενεργοποιημένα 2 CUs, στο PS4 λειτουργούν τελικά 18 από τα 20 και στο ΧΒΟΧΟΝΕ 12 από τα 14. Πρακτική συνηθισμένη στις κάρτες γραφικών, ώστε ένα μικροπροβληματακι εκεί να μην μας αναγκάζει να πετάμε ολόκληρο τον πυρήνα, κλασικό θέμα οικονομίας δηλαδή.

Το θεμα ειναι αν η παρτιδα για Ελλαδα θα ειναι η ιδια οπως και της υπολοιπης Ευρωπης,τουλαχιστον ετσι καταπινεται το 399$ = 409 ...αρα ΝΑΙ πρεπει να κοιταμε τα κουτια!
Εγω παντως το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να περιμενω να βγει η δευτερη παρτιδα κονσολων με διορθωμενα τσιπακια και λιγοτερα πιθανα προβληματα απο την πρωτη παρτιδα και να το παραγγειλω κατευθειαν απο Αμερικη στα 399 δολαρια! Ετσι για το γαμωτο που λεμε..... Θα εχει καμια διαφορα με το "ελληνικο" ???

Τελικα τι θα γινει? Τι ισχυει? Μπορουμε να νοικιαζουμε παιχνιδια και κονσολες ps4 ή οχι???

Ρε σεις θα το τολμησετε,οτι εχω αγορασει αυτης της εταιρειας το εχω πεταξει το πολυ σε 2 χρονια λογω βλαβης.
Εγω πιστευω οτι οι τυποι θελουν μαυρο.
Εκατο φορες πισι εναμιση χρονο εχω την 7950 και επεξεργαστη τριετιας και βαλε και ολα τα κουναει σαν τρελλα σε τουμπανο αναλυσεις.
αντε σε δυο χρονια να ξαναδωσω κανα διακοσαρι για προηγουμενη γενια cpu board,
οχι σαν την αηδια το fat to sarantari που ειχα σκασει 450 ευρω γιατι βιαζομουν καλη ωρα σαν εσας τωρα.

το fat 40αρι ειχε θέματα, το slim όμως σκυλί του πολέμου, δεν έχει κάνει κιχ 3 χρόνια τωρα. Το 4άρι θα δούμε.. εγγύηση έχει, αχρείαστη ναναι...

...10 και σήμερα !