Sony PlayStation 5

Re: Sony Playstation 5

Γιάννη, είπαμε, κρίνουμε τεχνικά βάσει δεδομένων και αριθμών.

Οι γενικές μαρκετιστικες ασάφειες προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο.

Όταν έχεις γνώση του αντικειμένου μπορείς (και πρέπει / ειδικά όταν γράφουμε σε ένα τεχνικό φόρουμ) να κρίνεις και όχι να επαφίεσαι σε όσα διαφημιστικά σου λέει ο πωλητής (Sony και Epic πχ).

Όπως δλδ είναι μάλλον πλέον ξεκάθαρο, η Sony δεν ανακάλυψε κανένα μαγικό ssd απλά έκανε χρήση του νέου pciex 4 (το οποίο βγήκε πρόσφατα από την amd μόνο / εξ ου και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο) και γρήγορων chips. Ότι δλδ θα είναι (όπως λένε και οι ίδιοι) διαθέσιμο και στην ευρύτερη αγορά στους επόμενους μήνες (οδό δλδ αυξάνει το μερίδιο της η amd στα pc και όταν δεήσει η Intel να ξεκουνησει).

Τα μαγικά μακάρι να τα δούμε (σε επίπεδο έμπνευσης, κυρίως) από δημιουργούς παιχνιδιών.

Re: Απάντηση: Re: Sony Playstation 5

Εμείς το ξέρουμε. Και οι εταιρείες το ξέρουν. Οταν όμως μέχρι και σήμερα οι επιλογές είναι 500GB και 1ΤΒ με μηχανικούς δίσκους, φαντάσου τι θα γίνει με SSD. Ακόμα και στις facelift κονσόλες που έβγαλαν (PS Pro, Xbox One X) τα τελευταία χρόνια, δεν τόλμησαν ούτε για αστείο να δώσουν 2ΤΒ σκληρό.

Γι αυτό φοβάμαι ότι στην καλύτερη περίπτωση θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική. Και μετά θα αρμέγουν την αγελάδα με αξεσουάρ έξτρα δίσκους......

συμφωνώ... είναι πρακτικά απίθανο να δούμε ένα "δευτερεύον"/επεκτάσιμο χαρακτηριστικό όπως η χωρητικότητα να πηγαίνει σε component $300USD+

ίσως στη 2η γενιά ή αν βγάλουν κάποια pro έκδοση από την αρχή - αρκετά πιο τσιμπημένη

Sony Playstation 5

Συριε διαφωνούμε ριζικά.... αλλά δε πειράζει, πάμε παρακάτω.

ΥΓ... τη λέξη μαγικά εσυ τη χρησιμοποίησες πρώτα , όχι εγώ. Κι εγώ νούμερα ανέφερα και δεδομένα.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Συριε διαφωνούμε ριζικά.... αλλά δε πειράζει, πάμε παρακάτω.

ΥΓ... τη λέξη μαγικά εσυ τη χρησιμοποίησες πρώτα , όχι εγώ. Κι εγώ νούμερα ανέφερα και δεδομένα.

Γιάννη, σε τι διαφωνείς;

Το ότι σε ένα τελείως proprietary μηχάνημα, ήρθαν σε επαφή με τους vendors ώστε να εξασφαλίσουν ότι νεότερο σε storage είναι κάτι το ιδιαίτερο;

Χρησιμοποιεί καινούριες pcie με το διπλάσιο bandwidth και την επόμενη γενιά SSD. That's it, τίποτα παραπάνω.

Και δεν είναι και αυτό που θα κάνει τη τρομερή διαφορά, από τα 3,5GB/s σε 5GB/s της νέας γενιάς. Το step που κάνουν είναι HDD -> SSD.

Re: Απάντηση: Sony Playstation 5

Αν κυκλοφορήσει το παιχνίδι και στο xbox, τα ίδια γραφικά θα είναι ;

Όχι ίδια , καλύτερα θα είναι.:flipout:

Επειδή δεν έχω κάτσει να δω όλα τα βιντεάκια που κυκλοφορούν, είπαν/έδειξαν άφησαν κανα υπονοούμενο τι χωρητικότητας θα είναι ο SSD ;

825 GB θα έχει το PS5 και 1 TB το ΧΒΟΧ Χ.

Που σημαίνει πραγματικό (μείον λειτουργικό κτλ) κάνα 100 GB λιγότερο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony Playstation 5

χαχαχαχαχα που το βρήκαν αυτό το νούμερο;;;

Καλά εντάξει.....και εμείς ονειρευόμαστε τέρα....

1 TB είναι Τάσο στην ουσία , αλλά λόγω custom σχεδίασης βγαίνει τόσο.

Γιάννη, σε τι διαφωνείς;

Το ότι σε ένα τελείως proprietary μηχάνημα, ήρθαν σε επαφή με τους vendors ώστε να εξασφαλίσουν ότι νεότερο σε storage είναι κάτι το ιδιαίτερο;

Χρησιμοποιεί καινούριες pcie με το διπλάσιο bandwidth και την επόμενη γενιά SSD. That's it, τίποτα παραπάνω.

Και δεν είναι και αυτό που θα κάνει τη τρομερή διαφορά, από τα 3,5GB/s σε 5GB/s της νέας γενιάς. Το step που κάνουν είναι HDD -> SSD.

Το έχω αναλύσει παραπάνω ... δεν τα ξαναγράφω.

Η Sony έριξε λεφτά στον SSD , η Microsoft στην κάρτα γραφικών. Να δούμε ποιος θα δικαιωθεί στο τέλος. Πάντως το demo του unreal engine που έδειξαν δεν τρέχει σε 4K (μάλλον 1440p) και ούτε έχει 60 fps σταθερά.

Μου αρεσει που συγκρινουμε κονσολες που ακομα δεν εχουν βγει και τα χαρακτηριστικα τους δεν εχουν ανακοινωθει ολα επισημως.

Μου αρεσει που συγκρινουμε κονσολες που ακομα δεν εχουν βγει και τα χαρακτηριστικα τους δεν εχουν ανακοινωθει ολα επισημως.

jenpu9ijjgn41.jpg

Εκτός από αυτά τι άλλο μένει να ανακοινωθεί δηλαδή (εκτός της τιμής);

Βέβαια πρέπει να δούμε κάποια στιγμή και το PS5. Ελπίζω ότι οι φήμες περί υπερθέρμανσης που έχουν καθυστερήσει την παρουσίαση του να μην ισχύουν.

(*) Σημείωση το PS5 έχει GPU με δύναμη ΕΩΣ 10 TFLOPS (άρα πραγματική πιο κάτω).

Απάντηση: Sony Playstation 5

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: το I/O throughput 5.5GB vs 2.4 GB που θα παίζει ρόλο; Στο loading μόνο ή και μέσα παιχνίδι; (καλύτερα γραφικά; ) Στο loading αν αντί για 1 δευτερόλεπτο κάνει 2 δευτερόλεπτα το θεωρώ αστείο.

Μην μπλέξουμε με τεχνικά.

Οπως λέει και ο Γιάννης το αποτέλεσμα με ενδιαφέρει. Και το demo αν όντως είναι έτσι στην πράξη, θα είναι η πρώτη φορά που θα στηθώ από το προηγούμενο βράδυ σε μαγαζί .:grinning-smiley-043

Το έχω αναλύσει παραπάνω ... δεν τα ξαναγράφω.

Προφανώς. Όταν η πηγή των λεγόμενων είναι press conference Καλά κάνεις και δεν τα ξαναγράφεις.

Όταν επιμένουμε πώς κάτι είναι ανώτερο μετά μανίας, καλό είναι η παρεχόμενη πληροφορία να μην περιορίζεται στον ceo της epic , το verge και το press release.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: το I/O throughput 5.5GB vs 2.4 GB που θα παίζει ρόλο; Στο loading μόνο ή και μέσα παιχνίδι; (καλύτερα γραφικά; ) Στο loading αν αντί για 1 δευτερόλεπτο κάνει 2 δευτερόλεπτα το θεωρώ αστείο.

Μην μπλέξουμε με τεχνικά.

Οπως λέει και ο Γιάννης το αποτέλεσμα με ενδιαφέρει. Και το demo αν όντως είναι έτσι στην πράξη, θα είναι η πρώτη φορά που θα στηθώ από το προηγούμενο βράδυ σε μαγαζί .:grinning-smiley-043

Τάσο, αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι ένα virtualized memory allocation στη gpu από τους SSD. Αυτό ώστε να δώσουν τη δυνατότητα φόρτωσης πολλών περισσότερων και πιο complex textures. Σε textures κάποιων δεκάδων GB, δεν υπάρχει διαφορά με έναν Nvme SSD στα 3,5GB/s.

Στο Xbox παντως καπου ειδα ενα proprietary slot για επεκταση σκληρου δισκου σε ενα video.

https://www.ccn.com/next-gen-xbox-series-x-reveals-its-most-frustrating-feature-yet/

Δεν ξερω αν εχει και το ps5 κατι τετοιο ή θα επιτρεπει να εκτασταστησεις εσωτερικα εναν δικο σου κοινο ssd δισκο.

Μα και οι τωρινες κονσολες εχουν τροπο επεκτασης απλα συνδεοντας εναν εξωτερικο ssd μεσω usb.

Αλλαζει ομως κι ολας.

Απάντηση: Re: Sony Playstation 5

Μα και οι τωρινες κονσολες εχουν τροπο επεκτασης απλα συνδεοντας εναν εξωτερικο ssd μεσω usb.

Αλλαζει ομως κι ολας.

Ναι και οι νεες θα το εχουν αυτο , αλλα αλλο USB 3.0 αλλο m2...

Σε μια αντικατασταση που εκανε καποιος στο xbox x εβαλε τον ιδιο ssd εσωτερικα και μετα εξωτερικα με usb και δεν ειδε οφελος να μπλεξεις με εσωτερικη αντικατασταση . Οι αδιαφορες ηταν αμελητεες. Εδω ομως θα εχουμε αλλες επιδοσεις σε σχεση με το USB.

Δεν είπα ποτέ ότι θα είναι ανώτερο τεχνικά το ps5... οι αποκλειστικότητες το κάνουν ανώτερο μόνο.