Sony PlayStation 5

Απάντηση: Re: Sony Playstation 5

https://youtu.be/4ehDRCE1Z38

Ενδιαφέρον, σχετικά με αυτό που συζητάγαμε προ καιρού για τον ssd της Sony.

Απ ότι φαίνεται τελικά, είχαν παρεξηγηθεί κάποια πράγματα και η Sony φαίνεται όντως να έχει πετύχει κάτι ιδιαίτερο.

Μένει φυσικά να το δούμε και στην πράξη αλλά και σε σχέση με τον ανταγωνισμό (τρέχον και μελλοντικό).

Περιμένουμε όμως και apology σαν του Linus

Re: Sony Playstation 5

Σας διαβάζω καιρό και θέλω να πω και εγώ το κομμάτι μου.

Υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει πύργο ανώτερο του οποιουδήποτε xbox στο σπίτι του? (αφού όλοι λίγο πολύ το χρειαζόμαστε έτσι κι αλλιώς για την δουλειά/ψυχαγωγία μας)?

Υπάρχει game που βγαίνει για xbox που δεν βγαίνει στο pc?

To ps5 θα το πάρω αν βγει κάποιο καλό παιχνίδι που δεν υπάρχει στο pc, το xbox τι ακριβώς θα μου προσφέρει παραπάνω?

Δεν το λέω ειρωνικά, σοβαρά ρωτάω μήπως δεν κατάλαβα κάτι.

Υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει πύργο ανώτερο του οποιουδήποτε xbox στο σπίτι του? (αφού όλοι λίγο πολύ το χρειαζόμαστε έτσι κι αλλιώς για την δουλειά/ψυχαγωγία μας)?

To ps5 θα το πάρω αν βγει κάποιο καλό παιχνίδι που δεν υπάρχει στο pc, το xbox τι ακριβώς θα μου προσφέρει παραπάνω?

Αρκετοί έχουν το σκεπτικό αυτό περι αγοράς ps5 αντί του xbox.
Ένας από αυτούς και εγώ.

Αλλά ότι οι περισσότεροι έχουν δυνατότερο pc μαλλον δεν ισχύει.
Μην κοιτάς που όλοι μας εδώ είμαστε gadget ακηδες .

Οι πιο πολλοί θέλουν ένα μόνο μέσο ψυχαγωγίας και gaming.

Απάντηση: Sony Playstation 5

Άλλο η κονσόλα άλλο το pc.
Εω έχω μόνο laptops σπίτι που δεν έχω την απόδοση του Xbox.
Αλλά η κονσόλα εξυπηρετεί την ευκολία και τη ψυχαγωγία στην Tv εύκολα και γρήγορα.

Απάντηση: Sony Playstation 5

Το Xbox μην το βλέπετε πλέον μόνο ως παιχνιδομηχανή .
Αυτό που κάποιοι θεωρούν ανούσιο επειδή παίζουν πάνω κάτω τα ίδια παιχνίδια σε PC και Xbox το βλέπουν ως μειονέκτημα για αγορά κονσόλα , είναι ακριβώς αυτό το πλεονέκτημα . Θα το δείτε σε λίγα χρόνια . Η Ms χτίζει cloud οικοσύστημα που θα έχεις πρόσβαση στην βιβλιοθήκη των παιχνιδιών της από παντού , απλά.βαζοντας το account σου σε μια συμβατή συσκευή . Θα συνεχίζεις το παιχνίδι που έπαιζες στο Xbox όταν πας στο εξοχικό με το laptop κλπ.
επίσης δεν είναι φτηνό να φτιάξεις PC για να παίξεις τα παιχνίδια του Xbox σε PC με τις ίδιες επιδοσεις και φυσικά γελάμε( ή κλαίμε ) όταν βάζουμε στην ίδια πρόταση windows PC και hdr gaming ...

1)Δεν ψάχνεσαι με οδηγούς και κάρτες γραφικών που το κόστος ανεβαίνει όταν προβείς σε αναβάθμιση .

2) Την οποιαδήποτε δουλειά που αναφέρεις εκτός από τα βαριά παιχνίδια μπορείς να την κάνεις με ένα iPad η ένα φτηνό λάπτοπ.

3) Υπολόγισε το κόστος hardware του Xbox X για να αντιληφθείς το αντίστοιχο κόστος σε ένα pc.

4) Πολλά παιχνίδια καινούργια και παλιά έχουν αναβαθμιστεί για το hardware ειδικά του Xbox X είναι απόλαυση να τα βλέπεις (γραφικά ) ειδικότερα σε τηλεόραση με μεγάλο λόγο αντίθεσης και φυσικά ο ήχος .

5) Κάθεσαι στον καναπέ σου και έχεις στην διάθεση σου και τα win 10 μέσω streaming .

6) Το blu Ray ανακαλύπτεις ξανά τα δισκάκια σου η δυνατότητα επεξεργασίας φαίνεται ακόμη και με παλιό υλικό .

Να θυμήσω πως το πρώτο Xbox ήταν πολύ καλύτερη κονσόλα σε σχέση με το ps2, έδινε μέχρι και 720p και μπορούσες μέχρι και αλλαγή σκληρού και εγγραφή παιχνιδιών σε αυτών μπορούσες να κάνεις, + media center + emulators...αδιανόητο για την εποχή τέτοιες δυνατότητες σε κονσόλα. Παρ'ολα αυτά ξέρουμε τι έγινε στις πωλήσεις μεταξύ X και Playstation....
Οι μέτεπειτα γενιές ήταν πολύ πιο κοντά σε specs μεταξύ των 2 ανταγωνιστών. Τη μεγάλη πατάτα την έκανε η Sony με το πανάκριβο και πολύπλοκο ps3 και χωρίς παιχνίδια στην αρχή. Και πάλι κέρδισε στις πωλήσεις στο τέλος. Μετά έβαλαν μυαλό.
Οι κονσολάδες επιλέγουν βάσει exclusives, θα τα παίξουν κατα πλειοψηφία στην 55άρα+ στο σαλόνι τους. Στα multiplatform αν έχει περισσότερο antialiasing ή λίγο καλύτερη ανάλυση η μια κονσόλα συγνώμη αλλά δεν πολυενδιαφέρει (και δεν φαίνεται κιόλας).
Επίσης σορυ άλλα έχει κουράσει η σύγκριση με pc, ο purist pc-άς θα τα σκάσει, θα έχει το steam του και θα παίζει σε καλύτερη ποιότητα εικόνας, ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ σε monitor. Τo μεγάλο πλεονέκτημα των pc είναι τα framerate. Σκεφτείτε το bloodborne στα 120fps... Γιατί να χρειαστούν λοιπόν xbox? Λόγω αγάπης στη Microsoft? Η διαβάζουν τα εταιρικά της αποτελέσματα?
Μένει λοιπόν η μερίδα που τους αρέσουν τα exclusives του xbox και το ότι θα παίζουν με λίγο καλύτερα specs τα multiplatform...κι εδώ φαίνεται η διαφορά στις πωλήσεις με το Playstation.
Όσον αφορά την καθυστέρηση της παρουσίασης του ps5, η Microsoft της έδωσε απλόχερα το momentum γιατί στις δικιές της παρουσιάσεις δεν έδειξε απολύτως τίποτα από παιχνίδια. Μετά η Sony έβγαλε το tech demo, η Microsoft τι έκανε? Πάλι καλά που δεν είπε εμείς έχουμε 2 περισσότερα terraflops και θα έπαιζε καλύτερα...Έφυγε λοιπόν η πίεση από τη Sony των πρώτων εντυπώσεων.
Έκανε λοιπόν έξυπνα το μαρκετινίστικο με τον covid και τις διαδηλώσεις...να αυξήσει το hype. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξει 1-2 exclusives από τα studio της με τούμπανο γραφικά, κάποια best από ps4 αναβαθμισμένα με καλύτερα textures και σε 4k/60 και αν είναι έξυπνη και κανα σοβαρό media player για τους μη ψαγμένους με htpc.

1)Δεν ψάχνεσαι με οδηγούς και κάρτες γραφικών που το κόστος ανεβαίνει όταν προβείς σε αναβάθμιση .

2) Την οποιαδήποτε δουλειά που αναφέρεις εκτός από τα βαριά παιχνίδια μπορείς να την κάνεις με ένα iPad η ένα φτηνό λάπτοπ.

3) Υπολόγισε το κόστος hardware του Xbox X για να αντιληφθείς το αντίστοιχο κόστος σε ένα pc.

4) Πολλά παιχνίδια καινούργια και παλιά έχουν αναβαθμιστεί για το hardware ειδικά του Xbox X είναι απόλαυση να τα βλέπεις (γραφικά ) ειδικότερα σε τηλεόραση με μεγάλο λόγο αντίθεσης και φυσικά ο ήχος . Αντιλαμβανομαι πως εννοείς το νεο Xbox που θα κυκλοφορήσει και οχι στο υφιστάμενο one X. Δωσε link τετοιων τιτλων που θα ειναι enhanced σε σχέση με ενα maxed out pc.

5) Κάθεσαι στον καναπέ σου και έχεις στην διάθεση σου και τα win 10 μέσω streaming .

6) Το blu Ray ανακαλύπτεις ξανά τα δισκάκια σου η δυνατότητα επεξεργασίας φαίνεται ακόμη και με παλιό υλικό .

Οσα ανέφερες, ισχύουν και για το ps5, με καποιες προσθετες παρατηρήσεις με κόκκινο.

Ναι όντως είναι για την προηγούμενη γενιά του Xbox X.
Για την επόμενη γενιά ισχύει το παρακάτω ...Με κάθε επιφύλαξη ,είναι λογικό να το δούμε από κοντά .
Το θέμα είναι ότι η Sony δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το hardware και το software της Microsoft όχι μόνο με την συμβατότητα με τα win 10 αλλά γενικά και με το streaming πέρα από κάποιους τίτλους παιχνιδιών .
https://youtu.be/IRUEhmNRHUs

Ευχαριστώ με καλύψατε πλήρως.

Στο μόνο που δεν συμφωνώ είναι οτι αυτός που παίζει σε pc ντε και καλά παίζει σε μονιτορ. Πολύ φίλοι και εγώ παίζουμε σε 55ρα και ακόμα και σε προβολι με πύργο.

Μια ερώτηση: Πόσο περίπου θα στοιχίζει ένας πύργος με τα σπεκς του καινούργιου xbox? Το έχει υπολογίσει στο περίπου κανένας?

Εννοώ..του χρόνου που θα έρθει καιρός για αναβάθμιση θα με συμφέρει να πουλήσω τον πύργο και να πάρω ένα xbox και ένα οικονομικό λαπτοπ αντί να τα δώσω για καλή κάρτα? Δεν με νοιάζει αν χάσω και κάνα frame...δεν θα πεθάνουμε κιόλας.

Δεν είμαι κολλημένος ούτε με το pc ούτε με το ps.. δεν είμαι 15 χρονών.....οτι συμφέρει οικονομικά κάνω...όλα τα εξετάζουμε (σορυ αν κούρασα μερικούς με την σύγκριση)

Aν ειναι μονο για παιχνιδι το pc δεν συμφερει με τιποτα.

Αλλα με τιποτα. Χιλιες φορες κονσολα.

https://youtu.be/4ehDRCE1Z38

Ενδιαφέρον, σχετικά με αυτό που συζητάγαμε προ καιρού για τον ssd της Sony.

Απ ότι φαίνεται τελικά, είχαν παρεξηγηθεί κάποια πράγματα και η Sony φαίνεται όντως να έχει πετύχει κάτι ιδιαίτερο.

Μένει φυσικά να το δούμε και στην πράξη αλλά και σε σχέση με τον ανταγωνισμό (τρέχον και μελλοντικό).
Άπιστε Θωμά!

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Γενικά στις κονσόλες υπάρχει κάτι το σημαντικό που αγνοούν ίσως κάποιοι .

Υπάρχει έλεγχος τόσο του hardware όσο του software αφήνει δηλαδή τα περιθώρια να κάνει παιχνίδι η εκάστοτε εταιρία μιας και το ελέγχει .
Υπάρχει υποστήριξη μιας και υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες από πίσω .

Αυτό άλλωστε κάνει η apple με το δικό της οικοσύστημα καταφέρνει και προσαρμόζει το software με το εκάστοτε hardware και καλά κάνει για μένα .
Κοιτάξτε μόνο το κόστος της νέας γενιάς ssd που έχουμε δει στις κονσόλες .

Την δουλειά μου την βολεύω άνετα με ένα λαπτοπ των 500ε όπως και οποιοσδήποτε δεν κάνει παραγωγή και επεξεργασία βίντεο ή φωτογραφίας κτλ. Ένα το κρατούμενο.

Τι κόστος έχει μια gpu που παίζει αντίστοιχα με το νέο xbox?

Καταλαβαίνω οτι η συζήτηση είναι λίγο στον αέρα άρα και θα υπάρχουν μικρές αποκλίσεις απλά θα ήθελα να έχω ένα λίγο πιο συγκεκριμένο νούμερο στο μυαλό μου.

Το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά λίγοι το καταλαβαίνουν.
Μπορείς να πάρεις τα ίδια υλικά, και να φτιάξεις κάτι καλύτερο....λέγεται optimization!

Επίσης , μπορείς με μικρές, συνήθως αόρατες στο χρήστη αλλαγές, να πετύχεις επίσης πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Γι αυτό είναι σημαντικό αν ελέγχεις software Kai hardware απόλυτα.
Μόνο έτσι φτάνεις στο maximum.....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Γιάννη Με αυτό φανταζομαι θες να πεις οτι πρέπει να πάρω ακόμα πιο δυνατή gpu στα χαρτιά για να κοντράρω το συνολικό αποτέλεσμα που θα δώσει το xbox?

...και αν ναι, δηλαδή σαν ποια gpu εχεις κατά νου? Τι κόστος έχει περίπου?

Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που λες για το optimization...έχω κονσόλες και pc από τότε που με θυμάμαι και τα βλεπω τα αποτελέσματα δίπλα δίπλα.

Αυτή η γενιά κονσολών μου φαίνεται οτι έχει ξεφύγει σε τεχνολογία και έχω χάσει την σύγκριση κάπου για αυτό και το εξετάζω. Παλιά ήξερα πάνω κάτω τι συμβαίνει τώρα το έχω χάσει κάπως.

Περιμένουμε όμως και apology σαν του Linus

Άπιστε Θωμά!

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Εγώ φταίω, ρε φανμπογια, που είμαι ανώτερος άνθρωπος και αποκαθιστώ αυτοβούλως την τάξη 😋

Το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά λίγοι το καταλαβαίνουν.
Μπορείς να πάρεις τα ίδια υλικά, και να φτιάξεις κάτι καλύτερο....λέγεται optimization!

Επίσης , μπορείς με μικρές, συνήθως αόρατες στο χρήστη αλλαγές, να πετύχεις επίσης πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Γι αυτό είναι σημαντικό αν ελέγχεις software Kai hardware απόλυτα.
Μόνο έτσι φτάνεις στο maximum.....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Πέραν της πλακάς πάντως, το ζουμί στην υπόθεση δεν είναι γενικά τα optimization (όπως αναφερόταν μέχρι τώρα) αλλά, όπως φαίνεται, το i/o chip (που δε φαίνεται να είναι απλά ενας controller) και η τεχνολογία για data decompression των δεδομένων του ssd (τα οποία λέγεται ότι σαν τεχνολογία έχει ξεκινήσει να απασχολεί και την ms).

Ναι όντως είναι για την προηγούμενη γενιά του Xbox X.
Για την επόμενη γενιά ισχύει το παρακάτω ...Με κάθε επιφύλαξη ,είναι λογικό να το δούμε από κοντά .
Το θέμα είναι ότι η Sony δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το hardware και το software της Microsoft όχι μόνο με την συμβατότητα με τα win 10 αλλά γενικά και με το streaming πέρα από κάποιους τίτλους παιχνιδιών .
https://youtu.be/IRUEhmNRHUs

Εγώ νομιζα ότι μιλούσες για το καινούργιο!
Ποια υφιστάμενα παιχνίδια τρέχουν λοιπόν καλύτερα στο xbox one x σε σχέση με ενα τουμπανιασμενο pc?

Απάντηση: Re: Sony Playstation 5

Γιάννη Με αυτό φανταζομαι θες να πεις οτι πρέπει να πάρω ακόμα πιο δυνατή gpu στα χαρτιά για να κοντράρω το συνολικό αποτέλεσμα που θα δώσει το xbox?

...και αν ναι, δηλαδή σαν ποια gpu εχεις κατά νου? Τι κόστος έχει περίπου?

Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που λες για το optimization...έχω κονσόλες και pc από τότε που με θυμάμαι και τα βλεπω τα αποτελέσματα δίπλα δίπλα.

Αυτή η γενιά κονσολών μου φαίνεται οτι έχει ξεφύγει σε τεχνολογία και έχω χάσει την σύγκριση κάπου για αυτό και το εξετάζω. Παλιά ήξερα πάνω κάτω τι συμβαίνει τώρα το έχω χάσει κάπως.
Οι σημερινές κονσόλες έχουν επιδόσεις περίπου μία amd rx580 που κοστίζει 200 πάνω κάτω , όταν το Xbox x το βρίσκεις στα 300 ... Οι επόμενες γενιές μιλάνε για επιδόσεις Nvidia 2070 πάνω κάτω . Μιλάμε για κάρτα που τώρα έχει 500 .

Re: Απάντηση: Re: Sony Playstation 5

Οι σημερινές κονσόλες έχουν επιδόσεις περίπου μία amd rx580 που κοστίζει 200 πάνω κάτω , όταν το Xbox x το βρίσκεις στα 300 ... Οι επόμενες γενιές μιλάνε για επιδόσεις Nvidia 2070 πάνω κάτω . Μιλάμε για κάρτα που τώρα έχει 500 .

Βέβαια, όταν βγουν οι νέες κονσόλες, θα έχουν βγει και οι Nvidia 3000 και οι 2070 (όπως και όλες οι 2ΧΧΧ) θα είναι πολύ φθηνότερες