Sony PlayStation 5

Απάντηση: Re: Sony Playstation 5

Αν προκειται να παιζεις παιχνιδια του ps4 στο ps5 δεν αξιζει.

Αν σκεφτεσαι ηδη να παρεις νεα παιχνιδια ειναι μονοδρομος.
Μια ερώτηση γιατί η Ms το ξεκαθάρισε το θέμα με τα παιχνίδια που θα αγοραστούν τώρα για το Xbox x. Οι τίτλοι που θα αγοραστούν για το ps4 τώρα θα αναβαθμιστούν για ps5 ή θα παίζεις απλά την κόπια του ps4 βελτιωμένη και αν θες την για ps5 θα την αγοράσεις ξανά ;

Παιδιά ξέρετε αν είναι το PS5 συμβατό με όλα τα παιχνίδια του 4...

Σταδιακά, μάλλον θα γίνουν συμβατά τα περισσότερα παιχνίδια. Άλλωστε, x86 αρχιτεκτονική έχουν και οι δύο κονσόλες. Αρχικά, με το λανσάρισμα της καινούργιας κονσόλας στην αγορά, θα υποστηρίζονται, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις, (περίπου) 100 τίτλοι, αυτοί με τον περισσότερο χρόνο ενασχόλησης από τον κόσμο, συν οι επερχόμενες κυκλοφορίες για το PlayStation 4.

https://blog.playstation.com/2020/0...ls-of-playstation-5-hardware-technical-specs/
https://www.eurogamer.net/articles/ps5-backwards-compatibility-ps4-compatible-playstation-6300

...και με τα γυαλιά VR?

Το (υφιστάμενο) PlayStation VR είναι συμβατό με το PlayStation 5.

https://www.cnet.com/news/sonys-ps5-design-is-bold-daring-and-future-facing-playstation-ceo-says/

Αν πρόκειται να παίζει μόνο παιχνίδια αξίζει η αλλαγή από το 4 στο 5 κατά τη γνώμη σας;

Ο κύριος λόγος ύπαρξης μιας παιχνιδοκονσόλας είναι η αναπαραγωγή παιχνιδιών...

Μια ερώτηση γιατί η Ms το ξεκαθάρισε το θέμα με τα παιχνίδια που θα αγοραστούν τώρα για το Xbox x. Οι τίτλοι που θα αγοραστούν για το ps4 τώρα θα αναβαθμιστούν για ps5 ή θα παίζεις απλά την κόπια του ps4 βελτιωμένη και αν θες την για ps5 θα την αγοράσεις ξανά ;

Εξακολουθούν να ισχύουν τα ίδια δεδομένα των πολλών τελευταίων ετών στις κονσόλες. Η πρωτότυπη έκδοση, μέσω backwards compatibility, εμφανίζεται λίγο ή πολύ βελτιωμένη, λόγω ισχυρότερου hardware. Αν γίνει διαθέσιμη νέα έκδοση, το πιο πιθανό είναι πως θα πωλείται ξεχωριστά. Ίδιο παιχνίδι, εν πολλοίς, σε κάθε περίπτωση.

Σταδιακά, μάλλον θα γίνουν συμβατά τα περισσότερα παιχνίδια. Άλλωστε, x86 αρχιτεκτονική έχουν και οι δύο κονσόλες. Αρχικά, με το λανσάρισμα της καινούργιας κονσόλας στην αγορά, θα υποστηρίζονται, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις, (περίπου) 100 τίτλοι, αυτοί με τον περισσότερο χρόνο ενασχόλησης από τον κόσμο, συν οι επερχόμενες κυκλοφορίες για το PlayStation 4.

https://blog.playstation.com/2020/0...ls-of-playstation-5-hardware-technical-specs/
https://www.eurogamer.net/articles/ps5-backwards-compatibility-ps4-compatible-playstation-6300

Το (υφιστάμενο) PlayStation VR είναι συμβατό με το PlayStation 5.

https://www.cnet.com/news/sonys-ps5-design-is-bold-daring-and-future-facing-playstation-ceo-says/

Ο κύριος λόγος ύπαρξης μιας παιχνιδοκονσόλας είναι η αναπαραγωγή παιχνιδιών...

Εξακολουθούν να ισχύουν τα ίδια δεδομένα των πολλών τελευταίων ετών στις κονσόλες. Η πρωτότυπη έκδοση, μέσω backwards compatibility, εμφανίζεται λίγο ή πολύ βελτιωμένη, λόγω ισχυρότερου hardware. Αν γίνει διαθέσιμη νέα έκδοση, το πιο πιθανό είναι πως θα πωλείται ξεχωριστά. Ίδιο παιχνίδι, εν πολλοίς, σε κάθε περίπτωση.
Άρα μέσω update θα έχεις την ίδια έκδοση είτε αγορασεις το παιχνίδι για ps4 είτε για ps5. Γιατί θα είχαν άδικο να αγοραστούν cyberpunk κλπ τώρα και μέσα στο 2021 να βγάλουν αναβαθμισμένη έκδοση για τις νέες κονσόλες και να είναι διαφορετικά παιχνίδια .

Άρα μέσω update θα έχεις την ίδια έκδοση είτε αγορασεις το παιχνίδι για ps4 είτε για ps5.

Κάπως έτσι. Μέσα από το store κάθε κονσόλας, μέσα από το store σε browser ή retail αντίτυπο.

Γιατί θα είχαν άδικο να αγοραστούν cyberpunk κλπ τώρα και μέσα στο 2021 να βγάλουν αναβαθμισμένη έκδοση για τις νέες κονσόλες και να είναι διαφορετικά παιχνίδια .

Το ενδεχόμενο με το συγκεκριμένο παιχνίδι που αναφέρεις δεν είναι καθόλου απίθανο. Ίσως όχι τόσο σύντομα, αλλά αργότερα. Πάντως, προς το παρόν, δεν είναι cross-gen τίτλος.

Re: Sony Playstation 5

είναι εξαιρετικά δύσκολο (πρακτικά αδύνατο) το ps5 να μην πουλήσει περισσότερο από το Xbox X

μόνο το brand name που έχει φτάνει... η βάση χρηστών που έχει χτίσει τόσες γενιές πίσω δε θα αλλάξουν στρατόπεδο

με το χαστούκι που έφαγε πλέον δε θα μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος, εκτός αν γίνουν σημεία και τέρατα...

Ξεχνάς ότι το xbox 360 είχε πουλήσει περισσότερο από το PS3 όσο ήταν και τα δύο στην αγορά (γιατί το ps3 το πέρασε μετά από 5 χρόνια γιατί συνέχισε να πωλείται ενω το xbox είχε σταματήσει).

Επίσης δεν θα υπάρχει μόνο το Series X αλλά και το Series S που λόγω χαμηλότερης τιμής ( 299 ή κάπου εκεί) θα πουλήσει λογικά αρκετά.

Ξεχνάς ότι το xbox 360 είχε πουλήσει περισσότερο από το PS3 όσο ήταν και τα δύο στην αγορά (γιατί το ps3 το πέρασε μετά από 5 χρόνια γιατί συνέχισε να πωλείται ενω το xbox είχε σταματήσει).

Επίσης δεν θα υπάρχει μόνο το Series X αλλά και το Series S που λόγω χαμηλότερης τιμής ( 299 ή κάπου εκεί) θα πουλήσει λογικά αρκετά.

Πραγματικά φίλε ξέρεις τι γράφεις??....δες παρακάτω.

Το ps3 πέρασε σε πωλήσεις το 360 στα μέσα του 2013 που και οι 2 κονσόλες ήταν σε κυκλοφορία...στο ξανάγραψα άλλα δεν θες να το καταλάβεις. Τα επόμενα 4-5 χρόνια που παπαγαλίζεις απλά άνοιξε την ψαλίδα ελαφρά το ps3 Και τίποτα άλλο.
https://www.vgchartz.com/article/25...m=feed&utm_campaign=Feed:+VGChartz+(VGChartz)

Για να το τελειώνουμε μια και καλή, το 2013 είχαν και οι 2 κονσόλες περίπου 77εκ. Aπό εκει και πάνω πέρασε μπροστά το ps3, το 360 ήταν στην αγορά μέχρι το 2016 και εκει περίπου ήταν και το ps3, άντε μέχρι το 2017, (τα 5 χρόνια που λες συνεχώς που τα βρήκες???) και στο τέλος, εν τέλει έκλεισαν κάπου στα 88 το ps3 Και στα 85 το xbox, χοντρικά μια από τα ίδια. Βάλε στην εξίσωση ότι το 360 κυκλοφόρησε και ένα χρόνο πριν το ps3 (2005 vs 2006), αυτό το ξέχασες δεν σε συνέφερε, αν τα βάλεις όλα μαζί θα δεις ότι χοντρικά τα ίδια χρόνια ήταν πάνω κάτω στην αγορά.
Δες και παρακάτω πωλήσεις του 360 που μέχρι και το 2016 πουλιόταν.
https://www.statista.com/statistics/680526/global-xbox-gaming-consoles-unit-sales/

Υ.Γ. Θα στο ξαναπώ για άλλη μια φορά μην γράφεις πράγματα που δεν τα γνωρίζεις, εσύ εκτίθεσαι. Σε όλες τος γενιές το ps ήταν καλύτερο, μόνο το ps3 απλά κέρδισε οριακά και αυτό από βλακείες της sony που δεν τις ξαναέκανε στην επόμενη γενιά.

Ορίστε και σε φώτος. H πρώτη είναι για το ps3 μόνο για Αμερική (δεν έχω παγκόσμια φώτος πρόχειρη τώρα) για να δεις ότι και οι 2 κονσόλες σταμάτησαν την ίδια εποχή πάνω κάτω, με το 360 να έχει ένα έχτρα χρόνο (λίγους μήνες για την ακρίβεια) καθώς κυκλοφόρησε το 2005, ουσιαστικά χοντρικά μάλλον ήταν πιο πολύ στην κυκλοφορία από το ps3. Αν είχαν κυκλοφορήσει μαζί λογικά το ps3 θα ήταν στα ίδια πλαίσια με το 360 εξαρχής.

statistic_id1029302_playstation-gaming-consoles_-unit-sales-in-us-2006-2018.pngstatistic_id680526_xbox-360-and-xbox-one-annual-unit-sales-worldwide-2005-2019.png

Παντως σχεδιαστικα να πω οτι το πιο ωραιο απο ολα ηταν μακραν το PS3.

Ακομα το βλεπω και μου φευγει η μαγκια....τι ονειρο ειχε δει ο σχεδιαστης...

Απίστευτο πραγματικά, και εμένα το αγαπημένο μου είναι, το έχω ακόμα, έχω μια μικρή συλλογή από κονσόλες. Πάντως εμένα και το ps5 μου αρέσει από όσο έχω δει μέχρι τώρα, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και παίρνεις μια τζούρα από το μέλλον, με κουράσανε τα μαύρα κουτιά, επιτέλους κάτι διαφορετικό και ας ξυνίζει ορισμένους. Βέβαια και κίτρινο με σχήμα μπανάνας να ήταν πάλι θα το αγόραζα..χαχα

Βέβαια και κίτρινο με σχήμα μπανάνας να ήταν πάλι θα το αγόραζα..χαχα

Αυτο κραταω :flipout:

για την δικη μου αισθητικη επρεπε να κανουν ενα μακροστενο βοτσαλο κατι τετοιο.

Απάντηση: Re: Sony Playstation 5

Ήταν το πιο άσχημο που έχω δει μετά το 5. Το έχω γράψει ξανά . Αυτός ο άσχημος ογκόλιθος στο έπιπλο του γαμπρού μου είναι απίστευτη παραφωνία . Αν η sony έχει σκοπό να τραβάει απλώς τα βλέμματα το καταφέρνει πάντως . Το καλύτερο ήταν το PS2 που όταν το είδα σε βιτρίνα ήταν σαν να έβλεπα κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας . Είχε δείξει το μέλλον στον σχεδιασμο κονσολών . Μόνο τον ανταγωνισμό να έβλεπες εκείνα τα χρόνια ....

Re: Απάντηση: Re: Sony Playstation 5

Ήταν το πιο άσχημο που έχω δει μετά το 5. Το έχω γράψει ξανά . Αυτός ο άσχημος ογκόλιθος στο έπιπλο του γαμπρού μου είναι απίστευτη παραφωνία . Αν η sony έχει σκοπό να τραβάει απλώς τα βλέμματα το καταφέρνει πάντως . Το καλύτερο ήταν το PS2 που όταν το είδα σε βιτρίνα ήταν σαν να έβλεπα κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας . Είχε δείξει το μέλλον στον σχεδιασμο κονσολών . Μόνο τον ανταγωνισμό να έβλεπες εκείνα τα χρόνια ....

Γούστα είναι αυτά, για μένα το ps3 είναι ότι πιο όμορφο έχω δει σε κονσόλα ακόμα και τώρα, άψογο. Οι τωρινές κονσόλες και η προηγούμενη γενιά μου φαίνονται αδιάφορες στην καλύτερη, μόνο το ps5 κάπως έκανε κάτι άλλα θα πρέπει να το πάρω για να έχω σφαιρική άποψη, από φωτογραφικά δεν μπορώ να καταλάβω 100%.

Απάντηση: Sony Playstation 5

Σοβαρα συγκρινετε κονσολα με υπολογιστη? Ενας υπολογιστης εχει ultrawide support/reshade/native αναλυσεις/τεραστια framerates με πολυ πιο smooth εμπειρια/mouse-keyboard support το controller ειναι απιστευτα αργο μολις συνηθισετε σε ποντικι/mods/απιστευτο backward compatibility/emulators για σχεδον τα παντα/πολυ φθηνα παιχνιδια μεσω steam επισημους resellers και κανει και ακομα 1 εκατομμυριο πραγματα που δεν κανει μια κονσολα. Οι κονσολες αξιζουν καθαρα για τα exclusives. Αυτα τα 5-10 που εχει το ps4 δηλαδη καποια απο τα οποια ερχονται και στον υπολογιστη. Φιλος με 2500K και GTX 970 καρτα υπολογιστης των 250 ευρω παιζει πολυ καλυτερα τα παντα απο ενα PS4 PRO και σε πιο πολλα FPS. Οι κονσολες ειναι για πολυ budget καταστασεις η να πουμε καλυτερα για ανθρωπους που δεν θελουν να ασχοληθουν καθολου με driver updates κτλ θεματα που μπορει να προκυψουν στα windows.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως, πολλοί θέλουν να παίζουν χαλαρά στο σαλόνι τους, μόνοι ή με παρέα, για χαβαλέ και διασκέδαση.

Έχω κι εγώ πολύ καλό ox στη γραφείο, αλλά όταν θέλω να χαλαρώσω ή να παίξω κάτι με φίλο ή τ ανήψια μου, πάω στο σαλόνι , που έχω και μεγάλη tv, surround sound, κλπ .

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Re: Απάντηση: Sony Playstation 5

Σοβαρα συγκρινετε κονσολα με υπολογιστη? Ενας υπολογιστης εχει ultrawide support/reshade/native αναλυσεις/τεραστια framerates με πολυ πιο smooth εμπειρια/mouse-keyboard support το controller ειναι απιστευτα αργο μολις συνηθισετε σε ποντικι/mods/απιστευτο backward compatibility/emulators για σχεδον τα παντα/πολυ φθηνα παιχνιδια μεσω steam επισημους resellers και κανει και ακομα 1 εκατομμυριο πραγματα που δεν κανει μια κονσολα. Οι κονσολες αξιζουν καθαρα για τα exclusives. Αυτα τα 5-10 που εχει το ps4 δηλαδη καποια απο τα οποια ερχονται και στον υπολογιστη. Φιλος με 2500K και GTX 970 καρτα υπολογιστης των 250 ευρω παιζει πολυ καλυτερα τα παντα απο ενα PS4 PRO και σε πιο πολλα FPS. Οι κονσολες ειναι για πολυ budget καταστασεις η να πουμε καλυτερα για ανθρωπους που δεν θελουν να ασχοληθουν καθολου με driver updates κτλ θεματα που μπορει να προκυψουν στα windows.

Ειμαι σε αυτους που δεν θέλουν να ασχολουνται ! Βάζω και ξέρω οτι θα παίξει! Κονσολες for ever! :)

Οι κονσολες ειναι για πολυ budget καταστασεις η να πουμε καλυτερα για ανθρωπους που δεν θελουν να ασχοληθουν καθολου με driver updates κτλ θεματα που μπορει να προκυψουν στα windows.

budget κατασταση οταν τα νεα παιχνιδια κοστιζουν 80 ευρω ? Καθολου budget δεν ειναι οι κονσολες. Απλα προσφερουν πολυ καλυτερες επιδοσεις με το λιγοτερο δυνατο κοστος.

Οι πιο συμφερουσες επιλογες ειναι ( το λεω εγω που επαιζα χρονια στα pc)

budget κατασταση οταν τα νεα παιχνιδια κοστιζουν 80 ευρω ? Καθολου budget δεν ειναι οι κονσολες. Απλα προσφερουν πολυ καλυτερες επιδοσεις με το λιγοτερο δυνατο κοστος.

Οι πιο συμφερουσες επιλογες ειναι ( το λεω εγω που επαιζα χρονια στα pc)

Σαν hardware ειναι budget το παίρνεις μια φορα και κρατάει 5 χρονια τουλαχιστον, οτι βάζουν τα παιχνιδια ενα μεγάλο καπέλο στην τιμη φαίνεται λογικό. Γενικά αυτό ισχύει εαν αγοράζεις τα παιχνίδια και οχι μέσω θείου.

Ολες οι εταιρειες το κάνουν που βγάζουν "αναλωσιμα". Στην τελικά οταν περιμένεις λίγο η τιμη πέφτει και το βρίσκεις και μεταχειρισμένο.

Προσωπικά να αγοράζω κάρτες γραφικων 800 και 900 ευρώ για να παίζω παιχνίδια ειναι too much.

Ειλικρινά δεν θα ηταν ωραιο να ειχαν open hardware και οι 2 εταιρειες ώστε να παιρνεις ενα παιχνίδι και να τρέχουν και στις 2 κονσολες ? Φοβερο! Εκει λοποιν θα στα επαίρναν απο αλλου και το hardwar σαν κοστος θα ηταν πιο ακριβο.

Απάντηση: Sony Playstation 5

Δηλαδή το PC των 250 παίζει το fortza horizon 4 σε 4k με 60 frames και hdr ; Ρητορική ερώτηση ... Για να παίξεις το ίδιο τα παιχνίδια του ps4 pro θες τουλάχιστον μία κάρτα Rx 580 που έχει η φθηνότερη 180 και εσύ μου λες για την GTX 970 που είχε διπλάσια χρηματα... Που να βρω και εγώ τέτοιο PC με 250 ; Δηλαδή για να παίξει τα παιχνίδια του ps5 που θα θέλει την 2070 ti και θα έχει και bottle neck πόσο θα του κοστίσει η αναβάθμιση;

Αν και είναι το θέμα του ps5 , το Xbox υποστηρίζει πληκτρολόγιο και ποντίκι σε αρκετά παιχνίδια (fps) και το νέο series x θα υποστηρίζει και mods και έχει και backward compatibility.

Δηλαδή το PC των 250 παίζει το fortza horizon 4 σε 4k με 60 frames και hdr ; Ρητορική ερώτηση ... Για να παίξεις το ίδιο τα παιχνίδια του ps4 pro θες τουλάχιστον μία κάρτα Rx 580 που έχει η φθηνότερη 180 και εσύ μου λες για την GTX 970 που είχε διπλάσια χρηματα... Που να βρω και εγώ τέτοιο PC με 250 ; Δηλαδή για να παίξει τα παιχνίδια του ps5 που θα θέλει την 2070 ti και θα έχει και bottle neck πόσο θα του κοστίσει η αναβάθμιση;

Αν και είναι το θέμα του ps5 , το Xbox υποστηρίζει πληκτρολόγιο και ποντίκι σε αρκετά παιχνίδια (fps) και το νέο series x θα υποστηρίζει και mods και έχει και backward compatibility.

Βάλε το κόστος του δίσκου, της RAM της CPU του τροφοδοτικου και του κουτίου. Ολα αυτά λίγοτερα απο 400 (που εχει το PS4 pro) δεν κάνουν. Τα PC ειναι πολυ καλα δεν διαφωνώ αρκεί να κάνεις και άλλη δουλεια για το hardware που εχουν, αλλίως δεν έχει νοημα. Βλέπω και τον κουμπάρο μου κάθε 6μηνο αλλάζει hardware για να πάρει κάτι παραπανω. Ενταξεί το καταλαβαινώ το πάθος αλλά τα $$$ ειναι $$$ !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony Playstation 5

Ειμαι σε αυτους που δεν θέλουν να ασχολουνται ! Βάζω και ξέρω οτι θα παίξει! Κονσολες for ever! :)

Για αυτο και το εγραψα εχει πολυ κοσμο που δεν θελει να ασχολειται. Βαζει το δισκακι η κατεβαζει το παιχνιδι και παιζει. Οχι οτι και στον υπολογιστη ειναι πολυ πιο δυσκολα τα πραγματα 2 κινησεις παραπανω ειναι.