Sony PlayStation 5

Τι κατεστημένο ρε συ? Δέρνει κανέναν για να μην αγοράσει Xbox? 2 κονσόλες υπάρχουν όλες και όλες (το switch απευθύνεται αλλού) και η Microsoft, ήταν και είναι μια ζωή πίσω.

Πισω σε πωλησεις εννοεις γιατι οταν η microsoft εβγαζε πχ το xbox live και δυνατοτητες για multiplayer με ενσωματωμενη δυνατοτητα για συνδεση σε δικτυο η sony ηταν ακομη στις σπηλιες.

Για να μην παω και σε αλλους τομεις οπως το χειριστηριο που το εφτιαξε μετα απο 20 χρονια επιτελους με το ps5 (χωρις και παλι να φτανει την τελεια αισθηση του χειριστηριου της microsoft).

Γνωρίζει κανείς πότε θα βγει το ps5 για αγορά στο ράφι? Χωρίς pre order και τέτοια. Έστω κάποια φήμη? Δεν βρίσκω κάτι.
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια σε αυτό..

Πιθανώς κοντά στις γιορτές..

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παίδες ερωτηση. Έχω την Sony xf9005 η οποία δεν έχει θυρα hdmi 2.1 και επειδή δεν με βολεύει το μικρό μήκος του καλωδίου που είχε μαζί του το ps5 το σύνδεσα με ένα καλώδιο hdmi 2.0 από την στιγμή που δεν πρόκειται να πάρω 4κ-120 fps.
Με επηρεάζει όμως κάπου αλλού που δεν το σύνδεσα με το καλώδιο του;

Re: Απάντηση: Sony PlayStation 5

Παίδες ερωτηση. Έχω την Sony xf9005 η οποία δεν έχει θυρα hdmi 2.1 και επειδή δεν με βολεύει το μικρό μήκος του καλωδίου που είχε μαζί του το ps5 το σύνδεσα με ένα καλώδιο hdmi 2.0 από την στιγμή που δεν πρόκειται να πάρω 4κ-120 fps.
Με επηρεάζει όμως κάπου αλλού που δεν το σύνδεσα με το καλώδιο του;

Πουθενά...
Εισαι ΟΚ με το 2.0

Last edited:
Έφτασε σήμερα (αφού χρειάστηκε να κάνω σοβαρή έρευνα στο Τwitter, και να βάλω ξυπνητήρι στις 4 το πρωί για να προλάβω μυστικό restock καταστήματος... :flipout: )

Εντυπωσιακή συσκευή, εύχρηστο και αποτελεσματικό setup (μεταφορά over the air αρχειων από το PS4Pro κλπ). Έπαιξα μόνο λίγα λεπτά το Astro, δεν είχα χρόνο για παραπάνω, άρα δεν κατάλαβα κάτι φοβερό, από αύριο περισσότερα σχόλια.

Δυστυχώς η τηλεόρασή μου (LGB7) δε θα μου δώσει το 100% του, αλλά δε βαριέσαι!

Βρηκες κομματι !!!????

Τι λες τωρα ....

Πες μας εντυπωσεις απο θορυβο , ζεστη , διαφορα με ps4 στο ιδιο παιχνιδι κλπ

Ήμουν αναγκασμένος να το πετύχω online γιατί σκέψου να περίμενα σε ουρά Black Friday και να πετύχαινα κανένα φοιτητή μου να ξεφτιλιζόμουν.

Λοιπόν, πρώτες εντυπώσεις παίζοντας Spiderman, σαφέστατα εντυπωσιακά γραφικά, αλλά βέβαια δεν ήταν ποτέ τα γραφικά το θέμα, αλλά όλος ο οπτικοακουστικός χαμός που συμβαίνει στην οθόνη και στα αυτιά σου, απόλαυση σκέτη, που απογειώνεται κλασσικά από τον συνδυασμό OLED/HDR.

Το χειριστήριο πολύ πιο premium αίσθηση, αλλά όχι τόσο στο Spider-Man, τις δυνατότητες του τις καταλαβαίνεις καλύτερα μόνο στο Astro, που τις εκμεταλλεύεται ως demo.

Από θόρυβο γενικά εντυπωσιάστηκα, μετά από μισή ώρα παιχνιδιού πάτησα mute και δεν άκουγα ειλικρινά τίποτα. Προφανώς όταν έβαλα δισκάκι για εγκατάσταση άρχισε να κάνει σχετική φασαρία το drive, αλλά τίποτα το εξωφρενικό ή μη αναμενόμενο.

Εμφανίστηκαν και οι πωλήσεις της δεύτερης εβδομάδας, σε πρώτη φάση λόγω ελλείψεων κατάρρευση και στους 2. Στο ps5 προστέθηκε και η Ευρώπη μέσα και θα έλεγα ότι και οι 2μάλλον μας είπαν ψέματα. Η μεν sony είχε μάλλον περισσότερα κομμάτια από όσο δήλωνε και η δε Microsoft μάλλον λιγότερα από όσα έδειχνε ότι είχε. Ακόμα και έτσι το ps5 έκανε το καλύτερο λανσάρισμα κονσόλας της ιστορίας πουλώντας σχεδόν 2,5 εκ. κομμάτια τις 2 πρώτες εβδομάδες, αισθητή διαφορά από τα 1,6 του Xbox, γύρω στο 60%-65% διαφορά. Αν βάλουμε στην εξίσωση ότι το ps5 άργησε και μια εβδομάδα στην Ευρώπη και μάλλον είχε και μεγαλύτερες ελλείψεις η διαφορά μοιάζει πιο μεγάλη από όσο δείχνουν τα νούμερα. Θα επιμείνω σε αυτό που έλεγα εξαρχής ότι αν ισορροπήσει το απόθεμα κονσολών, οι πωλήσεις θα είναι κοντά 2 προς 1 υπέρ του ps5 ή έστω κάπου εκει κοντά για τους πρώτους μήνες, μετά βλέπουμε. Νωρίς είναι ακόμα βέβαια.

Global hardware estimates (Followed by lifetime sales):

PlayStation 5 - 1,001,572 (2,485,482)
Switch - 827,941 (69,854,990)
Xbox Series X|S - 252,262 (1,597,648)
PlayStation 4 - 123,614 (114,019,854)
Xbox One - 49,361 (48,598,031)
3DS - 4,311 (75,878,298)

Υ.Γ. Σημαντικό επίσης ότι το ps4 συνεχίζει ακάθεκτο κάθε εβδομάδα προσθέτει 100-150 χιλ. κομμάτια θα το βλέπουμε για καμιά 2ετία ακόμα, θα πουλήσει ακόμα μερικά εκατομμύρια κομμάτια μέχρι να εξαφανιστεί.

Υ.Γ. Το Switch από την άλλη μοιράζει πόνο και σφαλιάρες σε όλους, λανσάρισμα οι άλλοι, 830.000 κομμάτια πωλήσεις την τελευταία εβδομάδα σαν απάντηση αυτοί...αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό προβλέπω από τώρα να γίνει η πιο επιτυχημένη από άποψη πωλήσεων κονσόλα Ever.

Sold out λοιπόν και για τους 2 και το switch ακάθεκτο.
Μεγάλη απορία μου κάνει ότι όντως η Microsoft είχε λιγότερο απόθεμα από αυτό που διαφήμιζε και παράλληλα η Sony είχε περισσότερες κονσόλες διαθέσιμες, πιθανόν να έπαιξε ρόλο η παρουσία του Series S που δημιουργεί αναγκαστικά και δεύτερη γραμμή παραγωγής για τη εταιρεία.
Για να δούμε τώρα που πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο τι απόθεμα θα έρθει στα ράφια.
Υπάρχει τρόπος να παραγγείλουμε το PS5 το θέλει φίλος για το γιο του.

Να προσθέσω επίσης ότι παρόλο την ''βρώμα'' που είχε βγει από bloggers, sites κλπ. ότι η sony έχει θέμα με το απόθεμα ενώ η Microsoft μάλλον όχι, φάνηκε στην πράξη ότι μάλλον η Sony είχε μεγαλύτερο stock από την Microsoft. Για αυτό γράφω ότι δεν πρέπει να αναπαράγουμε και να βάζουμε ότι κοτσάνα γράφει κάθε Blogger κλπ. Παραπληροφόρηση σε όλο το μεγαλείο.
Τα ίδια και με την μπαταρία του χειριστηρίου, βγήκαν και γράψανε για 3ωρα πράγμα που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και το επιβεβαιώνω προσωπικά, θεωρώ μάλιστα ότι η μπαταρία του νέου χειριστηρίου είναι καλύτερη από του παλιού.

Για τον θόρυβο και θερμοκρασίες μετά και από τον τερματισμό τόσο του Demons Souls όσο και του Spiderman με 4ωρες ''συνεδριάσεις'' καθημερινά το μηχάνημα είναι εντελώς αθόρυβο και δεν ζεσταίνεται καθόλου, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον άλλα προς το παρών είναι super, ούτε κάποιο κόλλημα η bug έχω παρατηρήσει και όποιες ελλείψεις έχει θα διορθωθούν σιγά σιγά πιστεύω με Firmwares Updates. Εχει κάνει πολύ καλή δουλειά η Sony, πολύ καλά για μια κονσόλα που αρκετοί στο διαδίκτυο έγραψαν για Beta, beta users κλπ.

Τα ίδια και για τα γραφικά, μας φλομώσανε για μια υποδεέστερη κονσόλα (που ναι μεν ισχύει) άλλα στην πράξη το ps5 στα multiplatforms μέχρι τώρα, όσο νωρίς και αν είναι, δείχνει να στέκεται επάξια και ίσως και καλύτερα σε κάποια παιχνίδια...νωρίς είναι ακόμα βέβαια, άλλα δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε δει στην πράξη κάτι και χωρίς να το έχουμε δουλέψει προσωπικά.

Υ.Γ. Ολα τα λεφτά προς το παρών είναι το χειριστήριο, πραγματικά next gen και βασικός λόγος να επιλέξεις την κονσόλα, ελπίζω να δούμε τις τεχνολογίες του σε χρήση και σε άλλα παιχνίδια στο μέλλον, αναμένουμε.

Sold out λοιπόν και για τους 2 και το switch ακάθεκτο.
Μεγάλη απορία μου κάνει ότι όντως η Microsoft είχε λιγότερο απόθεμα από αυτό που διαφήμιζε και παράλληλα η Sony είχε περισσότερες κονσόλες διαθέσιμες, πιθανόν να έπαιξε ρόλο η παρουσία του Series S που δημιουργεί αναγκαστικά και δεύτερη γραμμή παραγωγής για τη εταιρεία.
Για να δούμε τώρα που πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο τι απόθεμα θα έρθει στα ράφια.
Υπάρχει τρόπος να παραγγείλουμε το PS5 το θέλει φίλος για το γιο του.

Δεν υπάρχει τρόπος δυστυχώς Παναγιώτη να παραγγείλει κάποιος το ps5 στην Ελλάδα τουλάχιστον και να εγγυηθεί ότι θα το πάρει άμεσα. Υπάρχει τρελή ζήτηση. Είχαν τεράστιο θέμα τα καταστήματα και αφαιρέθηκε από παντού, ξέρω ότι έγιναν μέχρι και μηνήσεις σε γνωστή αλυσίδα που έχω συνεργασία λόγω δουλειάς. Κανείς δεν ξέρει πότε θα ξαναέρθει. Ακούγονται φήμες για ένα μικρό στοκ στα μέσα Δεκεμβρίου που δεν θα φτάσει ούτε για ζήτω. Θα δούμε, προς το παρών δεν υπάρχει στην Ελλάδα ούτε για δείγμα πουθενά όποιος το πήρε το πήρε.

Δεν υπάρχει τρόπος δυστυχώς Παναγιώτη να παραγγείλει κάποιος το ps5 στην Ελλάδα τουλάχιστον και να εγγυηθεί ότι θα το πάρει άμεσα. Υπάρχει τρελή ζήτηση. Είχαν τεράστιο θέμα τα καταστήματα και αφαιρέθηκε από παντού, ξέρω ότι έγιναν μέχρι και μηνήσεις σε γνωστή αλυσίδα που έχω συνεργασία λόγω δουλειάς. Κανείς δεν ξέρει πότε θα ξαναέρθει. Ακούγονται φήμες για ένα μικρό στοκ στα μέσα Δεκεμβρίου που δεν θα φτάσει ούτε για ζήτω. Θα δούμε, προς το παρών δεν υπάρχει στην Ελλάδα ούτε για δείγμα πουθενά όποιος το πήρε το πήρε.

Ετσι ακριβώς! Εχω κάνει παραγγελία απο 7/10, γνωρίζοντας οτι δεν θα ειμαι στο 1ο κύμα παραδόσεων....για να δουμε ποτε...ευελπιστω πριν τα χριστουγεννα!

Ετσι ακριβώς! Εχω κάνει παραγγελία απο 7/10, γνωρίζοντας οτι δεν θα ειμαι στο 1ο κύμα παραδόσεων....για να δουμε ποτε...ευελπιστω πριν τα χριστουγεννα!

Αφού έκανες τότε παραγγελία ίσως με λίγο τύχη να το έχεις μέσα Δεκεμβρίου ή πριν τα Χριστούγεννα. Οσοι δεν το έχουν παραγγείλει ήδη εδώ και καιρό λογικά πάνε για του χρόνου. Από φήμες που ακούγονται φαίνεται ότι τέλος Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο θα ισορροπήσει η προσφορά με την ζήτηση. Υπομονή.

Έχω παραγγείλει ένα digital ps5 γιά ένα φίλο και δεν το θέλει..

Αν σε ενδιαφέρει μου λες,μήπως έρθει νωρίτερα από το δικό σου..

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk