SONY R1

Συμπέρασμα

Μια μηχανή με πολύ έντονο χαρακτήρα. Με πολλά αρνητικά σημεία, αλλά ικανή να δώσει εξαιρετικές φωτογραφίες υπό προϋποθέσεις. Μάλλον μια μηχανή ιδανική για έναν έμπειρο φωτογράφο που την ξέρει καλά και πηγαίνει ένα ταξίδι με δέσμευση να ταξιδεύσει χωρίς εξοπλισμό και την υποχρέωση να φέρει καλές φωτογραφίες. Δεν είναι μηχανή για οικογενειακές στιγμές, σπορ, κλπ. Μια μηχανή για πολύ συγκεκριμένη χρήση. Μια μηχανή που αξίζει να δώσει κάποιος 800 ευρώ αν είναι έτοιμος να σκάσει 1500 ευρώ για τον CANON 16-35, NIKON 17-35 και θέλει να τη μάθει καλά. Αξίζει επίσης να την πάρει κανείς στα 500 ευρώ μεταχειρισμένη.

ελα μου ντε που ενα πουλακι μουπε πως μαγαζι στο κεντρο την σκοτωνει 500 γιουρος !!! τα δινεις η δε τα δινεις?

Μπραβο !!!!! Πολυ καλη η περιγραφη και με εμπλεξε περισοτερο με το οτι προσθεσα ακομη εναν υποψηφιο για αγορα !!!!

ετσι εχω :

Dslr : CANON 400d
NIKON D 80
PENTAX 10d

Compakt : SONY R1
FujiFilm 9500

Πάντως επειδή έχω δει από ματάκι ηλεκτρονικό, μιλάμε είνα πολύ ξενέρωμα. Εκεί που περιμένεις να δεις μια φυσική εικόνα αυτή ακριβώς που βλέπεις και με το γυμνό μάτι, βλέπεις ένα αχταρμά από ορατότατα πίξελς.

Είναι έτσι ή δεν είναι Βλάση;

Εκτός κι αν το ηλεκτρονικό σκόπευτρο της Sony αυτής αποτελείται από 1 εκατομύριο πίξελς....

Πάντως επειδή έχω δει από ματάκι ηλεκτρονικό, μιλάμε είνα πολύ ξενέρωμα. Εκεί που περιμένεις να δεις μια φυσική εικόνα αυτή ακριβώς που βλέπεις και με το γυμνό μάτι, βλέπεις ένα αχταρμά από ορατότατα πίξελς.

Εκτός κι αν το ηλεκτρονικό σκόπευτρο της Sony αυτής αποτελείται από 1 εκατομύριο πίξελς....

Τασο οντως το ηλεκτρονικο σκοπευτρο ειναι ξενερωμα !!!!!

αλλα .....ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ο φακος και το σωμα το παραβλεπω

αντιθετως βιαζομαι στην εστιαση λογω του οτι φωτογραφιζω κυριως Ζωα και ανυπομονους ανθρωπους .......

Re: Απάντηση: SONY R1

Δεν ξέρω για της R1, πάντως το EVF της Konica-Minolta A2 (922.000 πίξελ) ήταν καταπληκτικό. Βόλευε πολύ στη σύνθεση. Είχε και αυτόματο gain ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, στα δύσκολα το γύριζε σε ασπρόμαυρo. Πρέπει να κοστίζουν όμως τέτοια οφθαλμοσκόπια, γιατί η Minolta στο επόμενο μοντέλο (Α200) το είχε καταργήσει.

Re: Απάντηση: SONY R1

Δεν ξέρω για της R1, πάντως το EVF της Konica-Minolta A2 (922.000 πίξελ) ήταν καταπληκτικό. Βόλευε πολύ στη σύνθεση. Είχε και αυτόματο gain ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, στα δύσκολα το γύριζε σε ασπρόμαυρo. Πρέπει να κοστίζουν όμως τέτοια οφθαλμοσκόπια, γιατί η Minolta στο επόμενο μοντέλο (Α200) το είχε καταργήσει.

Ακριβώς έτσι ήταν. Ήταν το μοναδικό πολύ ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Και της SONY είναι καλό, αλλά, όταν έχω συνηθίσει στο οπτικό της NIKON D200 που είναι διπλάσιο από εκείνο της CANON 350D τότε όλα μου φαίνονται δύσκολα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY R1

Ακριβώς έτσι ήταν. Ήταν το μοναδικό πολύ ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Και της SONY είναι καλό, αλλά, όταν έχω συνηθίσει στο οπτικό της NIKON D200 που είναι διπλάσιο από εκείνο της CANON 350D τότε όλα μου φαίνονται δύσκολα.

Άστα να πάνε... προχθές έπαιξα λίγο με την 5D με τον μικρούλη πλαστικούλη φακό 50 1.8ΙΙ και...τα'παιξα....

Μετά πήγα να πιάσω την 350 και νόμιζα ότι είναι παιχνιδάκι...

να και μια φωτο που δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες του φλας. Φως στο θεό και καίει τα πάντα.

Επίσς έβαλα φωτο και στα προηγούμενα μηνύματα. Ρίξτε μια ματιά και πείτε μου την άποψή σας.

Attachments

• DSC00923_1.jpg
    DSC00923_1.jpg
    123 KB · Views: 40
Απάντηση: Re: SONY R1

να και μια φωτο που δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες του φλας. Φως στο θεό και καίει τα πάντα.

Επίσς έβαλα φωτο και στα προηγούμενα μηνύματα. Ρίξτε μια ματιά και πείτε μου την άποψή σας.

δεν ξερω...... αλλα μου φαινονται εξαιρετικες !!!!

ισως βεβαια ειναι και το οτι δεν εχω πειρα σε νυχτερινες !

εγω φωτογραφιζω αρκετα θεματα σε μακρο !!
και δεν ξερω αν η R1 εχει καλο μακρο ....

Όλοι λένε ότι δεν έχει καλό μάκρο. Εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Όμως επειδή το ζήτησες θα προσπαθήσω να κάνω μια συγκριτική λήψη νομίσματος με τη R1 και τη d200 με τον nikkor 60/2.8 micro, μόλις μου τον επιστρέψουν, διότι τώρα είναι δανεισμένος.

Θα την πάρω μαζί μου ως μόνη μηχανή (εντάξει θα υπάρχει και μια μικρούλα SONY L1) στο ταξίδι στο Δουβλίνο, την επόμενη Τετάρτη-Κυριακή). Σκοπός να επαληθεύσω την άποψη της καταλληλότητας για ταξιδιωτική μηχανή.

Sorry που βγαίνω λίγο εκτός θέματος παιδιά αλλά έχετε δει την NIKON D40?
H μικρότερη D-SLR της ΝΙΚΟΝ με φακό 18-55 , στα 590Ευρώ. Οσο για κριτικές όπου και να κοιταξεις σχεδόν διθυραμβικές!

Dpreview : In everyday use the D40 is just what it set out to be, a very capable, compact, lightweight and easy to use camera which makes a perfect first step for anyone wanting to get into digital SLR photography. It provides enough control and a large enough range of manual settings to enable you to experiment and learn but also helps you to take great pictures in the process. It's one of those cameras you can just pick up and start shooting without fuss, that you can hand to a friend who's never used an SLR and know they'll be able to do the same. All of this and a pretty decent kit lens for $600, I'd say it's a bit of a bargain.

Imaging resource : The Nikon D40 stands up well against the competition -- even those with higher resolution -- with great image quality at all speeds, and near-perfect utility as a family camera. It's tough to ask for more. The Nikon D40 lives up to our expectations, and even exceeds them. There's no question that the Nikon D40 is a Dave's Pick.