SONY R1

Trueno, άνοιξε σε παρακαλώ νέο θέμα για τη d40 και τα λέμε εκεί. Κάντο σε παρακαλώ, διότι έχω να πω και γι αυτή αρκετά, καθώς αύριο θα έχω μια στα χέρια μου (ελπίζω).

Με βάση αυτά που γράφει ο Βλάσης για τη R1 και σε συνδυασμό με τη δική μου εμπειρία από τη fujifilm 9500, παρατηρώ ότι όσο καλή και να είναι μια prosumer ή compact, πάντα έχει καθυστέρηση στην εστίαση και είναι προβληματική σε γρήγορες λήψεις σε εσωτερικό χώρο (π.χ. παιδικό πάρτυ γενεθλίων). Η χρήση φλας σε αυτές τις περιπτώσεις δίνει κακοφωτισμένα αποτελέσματα και καθυστερεί περισσότερο τη λήψη της επόμενης φωτο, ενώ η χρήση του προγράμματος κίνησης ακυρώνει το φλας και βγάζει φλου φωτογραφίες! Άντε να πιάσεις έτσι τρίχρονα που τα έχεις πείσει να σβήσουν κεράκια! Αν τα ήξερα αυτά θα πήγαινα μάλλον για μια dslr (αν και θα χρειαζόταν να δώσω 300 παραπάνω... και μετά θα έπρεπε να δίνω και για φακούς...)

Βαγγέλη τα μάκρο που σου χρωστώ...

η 1856 είναι από τη R1. ISO 400, F10, 1/80 εστιακή απόσταση ισοδύναμη με 120.

η 1858 είναι από τη D200 με τον 60 Micro. ΙOS 800 F18, 1/80, εστιακή απόσταση ισοδύναμη με 90.

Και οι δυο λήψεις στο χέρι. Μετατροπή από αρχεία raw χωρίς καμιά άλλη επεξεργασία, ούτε καν sharpen. Crop 100% από μηχανές με 10 μεγα αισθητήρες.

Με τα μάτια ενός άσχετου (δεν ασχολούμαι καθόλου με μάκρο) μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμιά σύγκριση. Ο 60 μικρο της ΝΙΚΟΝ δίνει στα 90 τριπλάσιο μάκρο από αυτό που δίνει η R1 στα 120. Έτσι δεν είναι; Μάλλον η R1 δεν είναι κατάλληλη για μάκρο.

Attachments

• DSC01856_1.jpg
    DSC01856_1.jpg
    97.5 KB · Views: 26
  • DSC_1858_1.jpg
    DSC_1858_1.jpg
    80.4 KB · Views: 26
Απάντηση: Re: SONY R1

Βαγγέλη τα μάκρο που σου χρωστώ...

η 1856 είναι από τη R1. ISO 400, F10, 1/80 εστιακή απόσταση ισοδύναμη με 120.

η 1858 είναι από τη D200 με τον 60 Micro. ΙOS 800 F18, 1/80, εστιακή απόσταση ισοδύναμη με 90.

Και οι δυο λήψεις στο χέρι. Μετατροπή από αρχεία raw χωρίς καμιά άλλη επεξεργασία, ούτε καν sharpen. Crop 100% από μηχανές με 10 μεγα αισθητήρες.

Με τα μάτια ενός άσχετου (δεν ασχολούμαι καθόλου με μάκρο) μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμιά σύγκριση. Ο 60 μικρο της ΝΙΚΟΝ δίνει στα 90 τριπλάσιο μάκρο από αυτό που δίνει η R1 στα 120. Έτσι δεν είναι; Μάλλον η R1 δεν είναι κατάλληλη για μάκρο.

Ευχαριστω πολυ για την δοκιμη !!!

ειναι ευκοληνση μεγαλη αφου δεν μπορω να τη δοκιμασω εγω ....
ειδα το πμ σου !

οντως η διαφορα ειναι μεγαλη !!!! ναι μεν εχει καποια δυνατοτητα μεγενθυνσης ... αλλα καμια συγκριση με οριγιναλ μακρο φακο ......

οποτε για μενα βγαινει απο τη λιστα μαλον.......

ευχαριστω και παλι !!!!!!!!!!!!!!!! -bye- -bye-