Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Φιλικό πείραγμα ήταν, δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκε η αναφορά μου!

Όποιος έχει πείρα και οπλοστάσιο από άλλο σύστημα, λογικό είναι να μη βγάζει έτσι εύκολα ένα χιλιάρικο από την τσέπη για να πάρει μια RX10 έτσι για έξτρα. Πλην του Γιάννη, που είναι απαιτητικός στο βίντεο.

Κι εγώ ο υποτίθεται υπέρμαχος της RX10 και αιώνια υποψήφιος αγοραστής της, ακόμη δεν την πήρα.

Αν όμως αύριο το πρωί ξυπνούσες και είχε η rx10 739 ευρώ δε θα έμπαινες σε σκέψεις.....και μαζί με εσένα και το μισό φόρουμ.

Re: Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Βλέπεις λοιπόν, με τις RX10 και Stylus1 ως πρώτες επιλογές κι εσύ ξεκινάς! :p

Αυτό λέω. Ο υποψήφιος αγοραστής της μίας, σκέφτεται και την άλλη ως επιλογή, παρά τις διαφορές τους.

Για το τι θα έπαιρνες και τι δεν θα έπαιρνες, σαφώς και είναι εικασία. Αν μου επιτρέπεις βέβαια, θα πω ότι όσο θα περίμενα να δω εσένα να παίρνεις RX10, άλλο τόσο θα περίμενα π.χ. τον Βλάσση να παίρνει μια RX10.
Μόνο για τον Γιάννη ήμουν σίγουρος.

μην ξεχνάτε ότι εγώ είχα αγοράσει την sony r-1.

Αυτός που πραγματικά τη χρειάζεται θα την πάρει, είτε 999 είτε 739 να κοστίζει.

Βλέποντας τη δική μου χρήση, αντιπαθώ την ιδέα της "δεύτερης μηχανής", με δικαιολογία το καλό βίντεο. Μια μηχανή χωρίς εναλλάξιμους φακούς όταν είναι δεύτερη, και 739 να κόστιζε, πολλά είναι. Για προσωπικά βιντεάκια προσωπικών στιγμών δεν χρειάζεται δα και η τελειότητα.

Κάποιος που τυχαίνει να μην έχει καθόλου εξοπλισμό (φωτογραφική και βιντεοκάμερα) τη δεδομένη στιγμή (ή τον πουλήσει), πιο εύκολα πιστεύω θα κάνει την κίνηση να αγοράσει την RX10.

Δεν νομιζω οτι η μηχανη απευθυνεται σε κατοχους dslr παντως...

μην ξεχνάτε ότι εγώ είχα αγοράσει την sony r-1.

Ναι, δεν το ξεχνώ. Άλλο τότε όμως, άλλο τώρα, έτσι δεν είναι;

Κι εγώ παλιά εις διπλούν flagship βιντεοκάμερες για δικάμερο αγόραζα, τώρα μια RX10 λέω να πάρω κι όλο το αναβάλλω, και μπορεί στο τέλος να μην την πάρω κιόλας. :smash:

Ναι, δεν το ξεχνώ. Άλλο τότε όμως, άλλο τώρα, έτσι δεν είναι;

Κι εγώ παλιά εις διπλούν flagship βιντεοκάμερες για δικάμερο αγόραζα, τώρα μια RX10 λέω να πάρω κι όλο το αναβάλλω, και μπορεί στο τέλος να μην την πάρω κιόλας. :smash:

Γιαννη την εχεις παρει, απλα δεν το ξερεις ακομη !

Δεν κάνουμε ένα powerbuy στα 750 ευρώ από τη sony.
Τόση διαφήμιση της κάνουμε εδώ μέσα και άλλη τόση όταν θα πάρουμε και την rx10.
Για να οργανωθούμε.
Στα 750 ευρώ θέλω τρεις, μία εμένα και δύο για δυο φίλους.
1.tiniakos 3 κομμάτια

Δεν κάνουμε ένα powerbuy στα 750 ευρώ από τη sony.
Τόση διαφήμιση της κάνουμε εδώ μέσα και άλλη τόση όταν θα πάρουμε και την rx10.
Για να οργανωθούμε.
Στα 750 ευρώ θέλω τρεις, μία εμένα και δύο για δυο φίλους.
1.tiniakos 3 κομμάτια
Πάντως αν χρειαστείς δικηγόρο για το διαζύγιο σκέψου και τη γυναίκα μου εκτός του Τάσου. Είναι και πιο κοντά σου. ....

H γυναίκα μου δουλεύει σε δικηγόρο,
ο κουμπάρος μου είναι δικηγόρος,
ο αδελφός του κουμπάρου είναι δικηγόρος,
ο άνδρας μιας συναδέλφου είναι δικηγόρος,
μια παλιά μου συμμαθήτρια είναι δικηγόρος,
μια παλιά μου μαθήτρια είναι δικηγόρος,
ένας πολύ καλός φίλος είναι δικηγόρος
και όλοι αυτοί στην Τήνο.

test.jpg

Στα 750 ευρώ προχωρώ άμεσα αλλά μέχρι στιγμής μόνο τα 3 τα δικά μου τα κομμάτια έχουμε.
Δε βλέπω ενδιαφέρον......

H γυναίκα μου δουλεύει σε δικηγόρο,
ο κουμπάρος μου είναι δικηγόρος,
ο αδελφός του κουμπάρου είναι δικηγόρος,
ο άνδρας μιας συναδέλφου είναι δικηγόρος,
μια παλιά μου συμμαθήτρια είναι δικηγόρος,
μια παλιά μου μαθήτρια είναι δικηγόρος,
ένας πολύ καλός φίλος είναι δικηγόρος
και όλοι αυτοί στην Τήνο.

Έχει τόση πολλή δουλειά το επάγγελμα στο νησί ; Οι φήμες λένε οτι είστε καλοί άνθρωποι..

Πάντως για να επιτύχετε την τιμή που έβαλες στόχο θα πρέπει να μαζευτούν πολλοί ενδιαφερόμενοι. H Sony δεν ειναι στα καλύτερά της (σήμερα ανακοινώθηκε οτι πουλάει το τμήμα υπολογιστών/laptops) και δεν ξέρω αν θα ήταν πρόθυμη να πουλήσει 30% κάτω από την ονομαστική τιμή ένα προϊόν που παίζει μπάλα μόνο του στην κατηγορία

Για να δούμε.. Μπράβο σου πάντως για την πρωτοβουλία. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι η πρώτη προσπάθεια για power buy στην κατηγορία "Εξοπλισμός"

Last edited:

Οι κακοί είναι στη φυλακή...
Κάνα δύο είναι και απέξω αλλά πλησιάζει η ώρα τους.
Κοίτα αν μαζευτούν 10 μηχανές είναι 7500 ευρώ δεν είναι και λίγα.

Στα 750 ευρώ προχωρώ άμεσα αλλά μέχρι στιγμής μόνο τα 3 τα δικά μου τα κομμάτια έχουμε.
Δε βλέπω ενδιαφέρον......

Σοβαρά το εννοείς; Νόμιζα αστειευόσουν. 30% κάτω το βρίσκω απίθανο. Μήπως εννοείς 950 ευρώ;

Αλλά για να βοηθήσω την προσπάθεια, μπαίνω κι εγώ στη λίστα.

Και ενα απλό φακό κιτ των 130Ευρω τον παλιο δυναμιτη 14-45mm της G1 να βαλεις στην G6 εχω την αισθηση ασχετως τεχνολογιας αισθητηρα ότι θα βγαλει καλυτερη φωτογραφια ασχετως στοπ, έχουμε πέσει στις συγκρισεις στα μαθηματικά με τα στοπ αλλά ξεχναμε ότι δεν φωτογραφίζουμε στο σκοτάδι μόνο,
δεν μιιλώ για ταχυτητα εστιασης βραδυ όπου η G6 εστιάζει σχεδόν εκει που δεν βλέπεις
προσωπικα δεν θα εκανα ποτε χρηση του 14-140 αλλά με τα 600Ευρω που περισσευουν για φακό έχεις πολλες επιλογες και πλησιαζεις αγορες όπως του Πανυ 12-35/2.8 ή αγορά 2-3 καλων prime πιο φωτεινων και απο 2.8.
Τον 14-140 θα τον χρησιμοποιουσα μονο για βιντεο - εκει αποδιδει θαυμασια και εστιαζει ταχυτατα, κατα ταλλα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
Ο Γιάννης που τον ενδιαφέρει κυρίως το βιντεο και ειχε και τις τρείς (GH3, G6, RX10) έχει ηδη πει την γνώμη του για την ικανοτητα της RX στον τομεα αυτο και δεν την αμφισβητώ.

Με την stylus 1 η διαφορά των 400-500Ευρω τις ξεχωρίζει σαν την μυγα μες το γαλα - δεν υπαρχει συγκριση καμια καποιος που να θέλει την stylus να παει στην δευτερη ουτε το ανάποδο.
Και κυριως οι ανθρωποι που τις ψωνιζουν αυτες τις μηχανες ψαχνουν την ευκολια του ζουμ όχι το κροπαρισμα στο πι-σι μετά για ισοδυναμιες και συγκρισεις

Υ.Σ.
Εχει κανεις εικονα πως τα παει σε πωλήσεις η RX10 παρολη την αλμυρή τιμη της - και δεν μιλω για Ελλάδα φυσικα?

Εφόσον δεν έχουμε συγκριτικά δείγματα το ψαχνουμε θεωρητικώς .. τι να κάνουμε ..

Περιορίστηκα βέβαια στην απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, και σε ενα σετ που εσυ ο ίδιος ανέφερες.

Αν βάλουμε στη συγκριση την ευκρίνεια σε καλές φωτιστικές συνθήκες και εγώ λεω οτι m4/3 + καλούτσικος ζοομ κερδίζουν την μάχη, φυσικά θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 φακοί ...

ΟΤΑΝ δεν χρειάζεται αποτελεσματικότητα σε χαμηλό φωτισμό και ΟΤΑΝ δεν χρειάζεται το παραπάνω ζοομ και ΟΤΑΝ δεν χρειάζεται το ξεφοντάρισμα του ανοιχτού διαφράγματος η G6+14-45 νικάει :)

Tα 400 ευρώ (απο πού τα 500 ??) οταν έχεις τόση διαφορά σε απόδοση σε φωτο και ακομα περισσοτερη σε βιντεο τα βρίσκω λογικά, και εφοσον σε γλυτώνουν απο το κόστος-βασανο μιας επιπλέον βιντεοκάμερας η διαφορά εξανεμίζεται.

Το χαρακτηριστικό που τις ξεχωρίζει και μπορεί να αποκλείσει την RX-10 είναι η διαφορά σε μέγεθος, αυτό πολλοί (αλλα όχι οι περισσότεροι) δεν το καταπίνουν ..

Νομίζω (νόμιζα) η RX-10 δουλεύει σε crop mode κατα την λήψη δηλ. εμφανίζεται το κροπαρισμένο κάδρο στο viewfinder (όπως στην A7). Σε βίντεο ξέρω οτι γίνεται .. σε φωτο ??. Συγνώνη αν υπέθεσα λάθος.

Πάντως αν ισχύει αυτό τότε είναι ένα λειτουργικότατο ζοομ καμια σχέση με κροπάρισμα στην επεξεργασία.