Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Πρωτου βρεθει ποιος θα μιλησει κετευθειαν με σονυ, πρεπει να σιγουρεψουμε (1000%) ποσα κομματια θελουμε.
Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να εκτεθει αυτος που θα μιλησει για λογαριασμο ολων μας.
Ακομα, θα πρεπει το ρευστο να ειναι συγκεντρωμενο και ετοιμο.
Τελος, ΕΑΝ το προχωρησουμε, εννοειται πως η "προσφορα" που θα κανουμε, θα ειναι του τυπου: "15 κομματια για 11.οοο ευρω μετρητα, μεχρι τελος Φλεβαρη (πχ). Εννοω πως πρεπει να υπαρχει deadline.
Αλλιως, κανουμε λιγο υπομονη, και παμε τελος Μαρτη που (φανταζομαι δεν θα εχουν πουλησει και πολλες...) θα εχει πεσει και κατι λιγο η τιμη της, με αλλη προσφορα απο πλευρας μας βεβαια....
Σημερα την αγοραζει καποιος 1000 μετρητα σε καταστημα του κεντρου.....
Να δωσω 750 μετρητα, ή 1100 σε 12 δοσεις....????
Τα 750 απο σονυ δεν ειναι και λιγα......

+1000 -bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Παιδια για να ειμαστε ρεαλιστες δεν νομιζω οτι μπορει να δοθει τετοια τιμη (750Ε) παρα μοναχα για καθαρα διαφημιστικους λογους , η μηχανη εχει τιμη λιανικη κοντα στα 1200Ε, street price κοντα στο 1000Ε και ενα 7-8% να φυγει απο το κερδος του μαγαζιου δεν κατεβαινει κατω απο 900Ε ευκολα με το ΦΠΑ, για να κοπει λιγοτερο ΦΠΑ για ολες τις μηχανες το αποκλειω, αν δεν γινει μια γενναια πτωση τιμων της μηχανης παγκοσμιως μην περιμενεται φως.
Αυτα γιατι νιωθω λιγο συνυπευθυνος για την <κοστολόγηση> του προιοντος :ADFAD2:

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Ποια sony και omd
To hd video το συγχωρέσαμε ήδη, ζήτω το 4k
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Σε ομαδική παραγγελία 10+ ατόμων δώρο το ελικοπτεράκι στο τέλος του video.:flipout:
Και μετά να δείτε τι βίντεο να ανεβάσω εγώ με πλάνα από ψηλά.:fahne90:

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Αφηστε στην ακρη τα περι οmd και αλλα 'ξεπερασμενα'.....:flipout:
Για 750 , ναι η sony ειναι δελεαστικοτατη προταση αλλα για παραπανω προσωπικα δεν θα εδινα τοσα χρηματα για μηχανη χωρις εναλλαξιμους φακους και μαλιστα 1'' αισθητηρα (με οτι αυτο συνεπαγεται για τον θορυβο & την ποιοτητα)

Το μελλον αυτην την εποχη ειναι στην fuji :a0210:

Last edited:

Μην λες για fuji.
Μαζευτήκανε πολλές τελικά...νιώθω σαν νέος γόνος εφοπλιστή που μου την πέσανε οι μοντέλες από παντού και δεν ξέρω πια να διαλέξω.:flipout:
Πάντως όλες για το χρήμα μου με θέλουνε όσο καλές και να είναι.:laugh:

Το μελλον αυτην την εποχη ειναι στην fuji :a0210:

Παροτι Ολυμπάκιας πρεπει να συμφωνήσω οτι το ρευμα της εποχής ειναι Fuji :violent-smiley-030:

Ας μιλήσουμε σοβαρά.
Το marketing στην Ελλάδα έχει θέμα, ίσως γιατί έχει και αυτό εγκλωβιστεί στην Ελληνική μιζέρια του φραγκοδίφραγκου.
Στην περίπτωση μας η sony είχε (έχει) μια χρυσή ευκαιρία για διαφήμιση και προώθηση της Rx10 και όχι μόνο.
Μία διαφήμιση στην τηλεόραση κοστίζει 2000-3000 ευρώ,ενώ στον έντυπο τύπο κάποια λιγότερα.
Έρχονται λοιπόν αγαπητή sony hellas, στην Ελλάδα της κρίσης όπου τα ράφια σκονίζονται μαζί με τα προϊόντα,
10 υποψιασμένοι αγοραστές από ένα forum γνωστό και σου ζητάνε ένα premium προϊόν στην τιμή ας πούμε κόστους.
Εσύ sony σκεπτόμενη υγιώς δίνεις 10 μηχανές στην τιμή κόστους ίσως και λίγο παρακάτω στα 750 ευρώ.
Χάνεις ένα κέρδος 2500 ευρώ (όσο μία διαφήμιση σου) και τι κερδίζεις;
1.Δέκα ικανοποιημένους πελάτες που θα πίνουν νερό στο όνομα σου και θα ξαναγοράσουν Sony
2.Δωρεάν διαφήμιση του ονόματος σου σαν εταιρία
3.Δωρεάν διαφήμιση από αυτούς τους 10 μέσα από το φόρουμ, που επηρεάζουν κόσμο
4.Δωρεάν διαφήμιση της rx10 από εικόνες και βίντεο που θα ανέβουν σε youtube,facebook,vimeo κτλ
5.Προώθηση της μηχανής μετά τον ντόρο που θα έχει γίνει με διαφημίσεις και διαφωνισμούς
Και στα δικά μας αν το δούμε, αν δεν υπήρχε ο Γιάννης εδώ μέσα να μας δίνει υλικό από την rx10 θα το ψάχναμε τόσο,
κάτι που συμβαίνει και την a7 και με άλλες μηχανές εδώ μέσα, επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε και είμαστε καλύτεροι
κριτές από όλα τα επίσημα review γιατί εμείς ζούμε τις μηχανές σε πραγματικές καταστάσεις.
Άλλο ένα παράδειγμα έξυπνου marketing από τη Fuji Uk με τα cashback μαζί με το amazon.
Δείτε στο amazon τα review μετά την προσφορά διπλασιάστηκαν σε x-m1,x-a1 και οι 9/10 είναι ενθουσιασμένοι.
Και πούλησε σε τρέλα η fuji και έκανε σαματά και ξαναδίνει τώρα δώρο φακό στη σειρά x και θήκη στην XT1.
Και έφτιαξε πελατολόγιο και ψάξτε να δείτε τι προπαραγγελίες κάνει η Fuji XT1 στην Αγγλία.
Γιατί εγώ είχα ιδέα από σειρά x και πήρα την x-m1 και έχω ενθουσιαστεί και άλλοι 10 εδώ μέσα
ήρθαν σε επαφή με τη μηχανή μέσα από τις φωτογραφίες μου.
Αν μην το κουράζω άλλο ο καθένας ας κρίνει και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Εμείς κάναμε την κίνηση μας επώνυμα από εδώ μέσα, ας μας διαβάσουν και ας αποφασίσουν.

Σε όλα τα παραπάνω συμφωνώ και επαυξάνω. Τα 750 όμως που ζητάμε δεν νομίζω ότι είναι το κόστος της μηχανής.Σίγουρα και σε αυτό το ποσό υπάρχει κέρδος. Και μιλάω σίγουρα για την Sony hellas αν γίνει το dill από εκεί.
Όταν μπαίνουν και τα καταστήματα (μεσάζοντες-συνεργάτες)τότε η τιμή ανεβαίνει και άλλο....

Last edited:

Έχετε σκεφτεί πως αν η Sony Hellas κάνει deal μαζί σας (μας) αυτόματα δημιουργεί ρήξη στο δίκτυο διανομής της στην Ελλάδα;
Πιστεύετε πως θέλει να το κάνει για να πουλήσει 10 κομμάτια φωτογραφικές μηχανές ;;
Κι επίσης , γιατί να θέλει να "κάψει" το μοντέλο τόσο νωρίς σε μια τόσο μικρή αγορά;

Η Sony δεν έχει και κανένα συμφέρον να ρίξει την τιμή για 10 κομμάτια. Ο καταστηματάρχης ναι, εκεί τα 10Κ είναι δελεαστικά. 10 κομμάτια για την Sony είναι ψιλά γράμματα...

Η Sony δεν έχει και κανένα συμφέρον να ρίξει την τιμή για 10 κομμάτια. Ο καταστηματάρχης ναι, εκεί τα 10Κ είναι δελεαστικά. 10 κομμάτια για την Sony είναι ψιλά γράμματα...

Να έχει ο καταστηματαρχης τέτοιο κερδος δεν παίζει σε καμία περίπτωση ! Σε κανεβσ σημείο του πλανήτη. ..

Απο μένα παιδιά μακάρι, δεν έχω κανένα θέμα... Αυτό που εννοώ είναι οτι για έναν κατάστημα είναι μια μεγάλη αγορά για την οποία σίγουρα θα κατεβάσει την τιμή ανάλογα με τα δικά του περιθώρια και τα επιτρεπόμενα απο την μαμα Sony, διότι το θεωρώ απίθανο να μην έχει επιβάλει περιορισμούς στην κατώτερη τιμη αγοράς σε καινούργιο προιόν αιχμής.

Η ίδια η Sony Europe (και αντίστοιχα η Hellas) δεν πιστεύω οτι θα συγκίνηθεί απο την αγορά 10 μηχανών. Με την έννοια οτι δεν θα την δελεάσει αυτή η αγορά τόσο πολύ ώστε να ρίξει τόσο πολύ την τιμή της. Είναι άλλο όταν τα 10 είναι το 50% των πωλήσεων του εξαμήνου και άλλο όταν είναι το 0,5%. Τα νούμερα είναι τυχαία προφανώς.

Το συμπέρασμα μου είναι οτι μια πιο ρεαλιστική προσφορά θα ήταν αυτό που πρότεινε (ο Λεωνίδας νομίζω) πιο πάνω, με την "μείωση" της τιμής μέσω δώρων. Δλδ στην χαμηλότερη τιμή πχ. 900Ε να προστεθούν και δώρα όπως γρήγορες κάρτες (που θα πρεπει να αγοραστούν έτσι κιαλλιως) και αξεσουάρ πχ άλλων 150-200Ε. Έτσι πετυχαίνεις στην ουσία τιμή για την μηχανή 750Ε.
Αλλά δεν έχω και εμπειρία απο αυτά τα θέματα, μπορεί να κάνω και λάθος.