Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

877 ευρώ πλέον η τιμή της RX10 από τη mydigitaland (με δωρεάν μεταφορικά, DHL με tracking number, αποστολή από Αγγλία).

Last edited:

Δεν είναι σημάδι ότι έχουμε γενική μείωση της τιμής RX10.

Απλά τόσο καιρό η mydigitaland είχε αδικαιολόγητα υψηλά την τιμή της RX10 (965) και τώρα επιτέλους την κατέβασε σε νορμάλ (για Hong-Kong) επίπεδα.

965 την είχε από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η RX10.

Last edited:

μη συγκρινετε αυτες τις τιμες , με Ελλαδα , αλλα και Ευρωπη.
Το "μαγαζι" αυτο ειναι τυπου grey market και δεν αποτελει μετρο συγκρισης τιμων .

συνήθως δεν έχουν φπα και γι'αυτό είναι τόσο χαμηλές οι τιμές τους.

άσχετο: προσπαθώ να βρω ασύρματο τηλεκοντρόλ για την RX10 και δε βρίσκω με τίποτα. Έιναι δυνατόν σε μηχανή που έχει φτιαχτεί με γνώμονα το βίντεο να μην έχουν βάλει θύρα με υπέρυθρες όταν ήδη την είχαν οι πρώτες ΝΕΧ?

δεύτερο άσχετο: έχει βγάλει ένα πολύ ωραίο μικροφωνάκι η σόνυ ασύρματο (με bluetooth), το οποίο λέει ότι έχει εμβέλεια 100 μέτρα (αλλού αναφέρει 100 πόδια - ότι νάναι) και έχει και μια μοναδική δυνατότητα σαν walkie talkie. Παράδειγμα στήνω την κάμερα 100 μέτρα μακριά, ζουμάρω στο πρόσωπο που καταγράφω και δίνω οδηγίες μέσα από το μικρόφωνο ή κάνω πχ. ερωτήσεις. Το κορυφαίο είναι ότι μπορείς να επιλέξεις αν η δικιά σου φωνή θα καταγράφεται ή όχι στο βίντεο! παρήγγειλα ένα από ebay.. και ανυπομονώ

Αυτο δεν ειναι ασυρματο. Εγω θελω να εχω την καμερα σε τριποδο και να τη χειριζομαι απο αποσταση

Δοκιμασα με το app της σονυ στο κινητο μου και τραβαει μονο φωτογραφιες. Δεν υπαρχει το κουμπακι για το βιντεο, ενω στην qx10 που ειχα, ειχε χωριστο κουμπι για το βιντεο. Περιμενω κανα update.
Ομως και παλι το τηλεκοντρολ ειναι πιο βολικο γιατι δεν καταναλωνει μπαταρια οπως το wifi

η ρχ10 τα καταφρενει καλα και σε indoor action shooting !!!
http://www.dpreview.com/forums/thread/3628301

2f8154b82b2f4b9497d2867034e8386d

Θα διαφωνήσω για το mydigitaland.
Από την στιγμή που υπάρχει και μπορεί να μας αποστείλει προϊόντα με την "ασφάλεια" του paypal δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε.
Έχουμε ξαναπεί ότι για πολλούς λόγους καλό είναι να στηρίζουμε την ελληνική αγορά και αν αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον η αγορά
να γίνει από Ευρώπη με το πλεονέκτημα της εγγύησης αν υπάρχει.
Τα χρήματα όμως στις μέρες δεν περισσεύουν σε κανέναν οπότε δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και άλλες αγορές με το όποιο ρίσκο περιέχουν.
Ο Τάσος (send) με την canon που πήρε από το mydigitland ρίσκαρε και βγήκε πολλαπλά κερδισμένος.

Δεν το αγνοω για λογους ασφαλειας.... απλα δεν αποτελει κριτηριο αγορας λογω του ότι δεν εχει φορους , αρα δεν μπορω να το συγκρινω με κανονικά ευρωπαικα μαγαζια.
Δεν μπορεις δηλ. Να συγκρινεις τιμες δικες του με τα υπολοιπα.
Φυσικα οποιος θελει μπορει να παρει κατι , οπως ο τασος ...εγω απλα δε το κανω.

CameraLabs writes:

the Sony RX10 is the most powerful and capable bridge camera to date, but it’s also the most expensive. So that’s the non-shocker here: pay more, get more. It’s a gamble, but on the whole I’d say it’s paid off. The RX10 is clearly head and shoulders above its bridge rivals in every respect and a compelling alternative to a DSLR or mirrorless camera for certain photographers

http://www.cameralabs.com/reviews/Sony_Cyber-shot_RX10/

The.me writes:

Again, would I buy the camera? Rather yes. Despite some quirks, I really do like this king of bridge cameras. It’s all about the Zeiss optics and a really good sensor. One camera that lets you shoot everything. Portraits, macro, the street, landscape, far away stuff. One top-notch lens.

http://www.the.me/the-one-for-everything-sony-rx10-big-muscle-little-brain/

απλά να επιβεβαιώσω ότι ούτε στην Α7 υπάρχει η λειτουργία λήψης βίντεο μέσω Wifi, μόνο φωτογραφιών. Ξενέρωσα λίγο με τη Sony.
Επιπλέον δε σε αφήνει να εγκαταστήσεις τα διαφορα applications (πχ. timelapse, lens correction, φlickr κτλ), γιατί λέει ότι η Ελλάδα δεν υποστηρίζεται. φαντάζομαι το ίδιο θα έχουν συναντήσει και οι χρήστες των ΝΕΧ6, ΝΕΧ5r.
Όμως πείσμωσα τόσο πολύ που έψαξα και βρήκα μια υπηρεσία που σου δίνει Αμερικάνικο IP κι έτσι κατάφερα να εγκαταστήσω τα apps χεχε

Το εχω αναφερει και πριν, μπορεις να παρεις μια προπληρωμενη καρτα απο αμαζον και να κανεις τη δουλεια σου.

Η Α7. Εχει ασυρματο δεκτη IR , εγω εχω ενα χειρηστηριο απο παλια Α65 και δουλευει μια χαρα.

Last edited:

Το εχω αναφερει και πριν, μπορεις να παρεις μια προπληρωμενη καρτα απο αμαζον και να κανεις τη δουλεια σου.

Η Α7. Εχει ασυρματο δεκτη IR , εγω εχω ενα χειρηστηριο απο παλια Α65 και δουλευει μια χαρα.

Εμενα δε με αφηνε καν να κανω registration στο σαιτ της σονυ. Ακομα κι αν εβαζα οτι ειμαι κατοικος Αμερικης με πεταγε εξω γιατι αναγνωριζε απο τη διευθυνση ip οτι ειμαι στην Ελλαδα..