Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

εγώ παρέλαβα σήμερα το ασύρματο μικρόφωνο (Sony ECM-W1M). Ανυπομονώ να το δοκιμάσω στο γάμο του κολλητού μου. Λέτε να παρεξηγηθεί ο παππάς αν του πώ να φορέσει το μικροφωνάκι ? :)

εγώ παρέλαβα σήμερα το ασύρματο μικρόφωνο (Sony ECM-W1M). Ανυπομονώ να το δοκιμάσω στο γάμο του κολλητού μου. Λέτε να παρεξηγηθεί ο παππάς αν του πώ να φορέσει το μικροφωνάκι ? :)

Βάλτου και μία Gopro Hero στα γένια.
Καλά τα λένε λοιπόν ότι καταντήσαμε τα μυστήρια να είναι τελετές και όχι μυστήρια.

Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Την αγορά φίλε μου την έκανες Ελλάδα ή εξωτερικό ?
Και πια ήταν τιμή ?

Re: Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Την αγορά φίλε μου την έκανες Ελλάδα ή εξωτερικό ?
Και πια ήταν τιμή ?

από ebay το πήρα. Η τιμή ήταν $200. βέβαια έκανε σχεδόν 20 μέρες να έρθει, αλλά δεν το βιαζόμουνα ούτως ή άλλως

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Ευχαριστώ φίλε μου το είδα. Ενημέρωσε μας αν έχεις την καλοσύνη για την απόδοσή του όταν το δουλέψεις.

jpanou έχεις 2 επιλογές:
Αγοράζεις τώρα την rx10 στα 796+ ευρώ σε ότι τιμή εσύ επιθυμείς και άμεσα τραβάς φώτο και βίντεο από γυναίκα,παιδιά,σκυλιά κτλ
Αγοράζεις το καλοκαίρι στα 700+ ευρώ έχεις γλυτώσει 100 ευρώ(83 μπουκάλια 1 λίτρου γάλατος) αλλά έχεις χάσει 83+ μέρες φωτογραφικών εμπειριών.
Εσύ επιλέγεις....

tiniake φίλε μου στην πρώτη επιλογή έχω ενστάσεις.
Ναι μεν 796 ευρώ αλλά όμως ρίσκο.....
Εγγύηση και τη θα έρθει από τον Γάλλο Κινέζο.
Στην δεύτερη επιλογή πότε δεν ξέρεις αν θα φτάσει σε αυτήν την τιμή στην Ελλάδα.....

Στα 1099 που έχει σήμερα στο Ελλαντα δεν τους κάνω την χάρη, και νομίζω πως δεν είμαι και ο μοναδικός άνθρωπος αν δούμε από τις πωλήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής στην χώρα μας

Right off the bat, you can see how much better the video quality is on the RX10 versus Olympus' Stylus 1 premium superzoom. For example, you can't even read 'Digital Photography Review' above the logo on the Stylus. Here's another illustration of how much more fine detail is captured by the RX10. The RX10 also excels against the video-centric Panasonic GH3 as well as full-frame cameras like the Sony Alpha 7. What we're getting at here is that the DSC-RX10 arguably has the best video quality that we've seen.

αφού πήρε και το χρυσό μετάλλιο στο dpreview.. ποιός την πιάνει
ένα μικρό update χρειάζεται για variable zoom speed και καλύτερο app για ασύρματο χειρισμό και θα είναι σουπερ

Εγώ αποσύρω το ενδιαφέρον μου για αυτή τη μηχανή οριστικά.
Ούτε το review του dpreview με έπεισε τελικά. Κρίμα και την ζαχάρωνα λόγω δυνατότητας για γρήγορο συγχρονισμό με flash (βολικό για πορτρέτα στον δυνατό ήλιο).
Έπαιξα λίγο μαζί της από κοντά και είναι τεράστια τελικά. Δεν μου αρέσει.
Για να αξιζει η αγορά της πρέπει κατά τη γνωμη μου να πέσει η τιμή της στα 60% με 2/3 αντί κάποιας καλής DSLR+φακό.
Επίσης κατά τη γνώμη μου τα έξτρα δεν πρέπει να ανεβάζουν την τιμή (focus peaking, zebras)

Το λένε και οι ίδιοι σε διάφορα σημεία ότι η τιμή είναι χάλια:
The one setup that consistently beats the DSC-RX10 is Sony's a6000 mirrorless camera mated with its 18-105mm F4 lens. It doesn't quite cover the same range as the RX10 (and we don't think the user experience is as good), but it costs less and is more expandable.

Βίντεο: το review στα βίντεο ειναι χάλια. Οι τύποι εκεί μας θεωρούν χαζούς; Στατικά βίντεο. Χαίρω πολύ.
Με τόσα λίγο mbps...υπάρχουν άλλα reviews που έχουν καλύτερα βίντεο όπου φαίνεται ότι το βίντεο είναι φοβερό αν σκεφτείς τον μικρό αισθητήρα αλλά έχει πρόβλημα ακόμα moire και alliansing παρόλλο το θεωρητικό ολοκληρωμένο και σωστό διάβασμα του αισθητήρα (και θορυβου στο λίγο φως αλλά αυτό αναμενόμενο).
Στο βίντεο αυτή τη στιγμή η γνώμη μου είναι πως η καλύτερη οικονομική που κυκλοφορεί (με βάση τα δείγματα) είναι της nikon d5300 (κατά λάθος το πέτυχε αυτό μάλλον η Νικον). ΔΕΝ έχει moire!!! Στο review του dpreview ελεγε οτι εχει, το κατεβασα...πουθενά...

Εν τω μεταξύ αν δει κάποιος τα βίντεο που τράβηξαν στο dpreview θα καταλάβει ότι έχουν φτηνή κεφαλή στο τρίποδο.
Σε αντίθεση με τα στατικά βίντεο της RX10, στα βίντεο της d5300 φρόντισαν να κουνούν την κάμερα σαν αρχάριοι.
Αλήθεια με αυτό αρχίζω και πιστεύω ότι στο dpreview δεν είναι αντικειμενικοί τελικά.:argue:
Η συγκεκριμένη μηχανή (d5300) ναι μεν έχει εχθρική προς το βίντεο εργονομία...(έχω την d5100 και έχει τα ίδια θέματα) αλλά αν δείτε ποιότητα...ειδικά σε low light...εφάμιλλη και καλύτερη από κάτι combos μηχανής+φακού Canon 3.500 ευρώ...έχω πάθει πλάκα.
Και η εργονομία συνηθίζεται. Εγώ πλέον δεν έχω πρόβλημα. Επίσης αν θέλω έξτρα σαν focus peaking, κτλ. υπάρχουν εξωτερικοί εγγραφείς που τα προσφέρουν με την οθονίτσα τους. Και το επιπλέον κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο.
Αλλά κάποιος για να θέλει τέτοια pro-χρήση που χρειάζεται αυτές τις ευκολίες... καλυτερα να πάρει με δόσεις μία GH4.

Φωτογραφία: δεν είναι κάτι εξαιρετικό. δεν με εντυπωσίασε. απλά το τύπου leaf shutter που έχει μου ήταν εκλυστικό. αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό.

Ευχαριστω για την ενημερωση :a0210:

Μπορω να ξοδεψω σε φακο τωρα :p