Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

δεν ειναι μια εταιρεια, αλλα 2.
Slr Magic kai Voighlander .

Και δεν ειναι 1 φακος αλλα τουλαχιστον 3-4 .... αλλα μη το βλεπεις ετσι.
Δεν κανουμε διαγωνισμο εδω, απλα προσπαθουμε να βρουμε τα θετικα απο καθε συστημα και να τα προτεινουμε σε καποιους που ψαχνουν τη βελτιστη λυση.

Πχ. σε συναδελφο μου, που με ρωταει επιμονα για μια μηχανη all around, χωρις εναλλαξιμους φακους που να κανει οσα χρειαζεται ενας απαιτητικος ερασοτεχνης οικογενειαρχης, η πρωτη μηχανη που του προτεινα ειναι η sony rx10....

Σε αλλον που θελει να "ψαχτει" περισσοτερο, δεν τον νοιαζει το AF στο βιντεο kai de to noiazei να κουβαλαει ογκο και βαρος, θα προτεινω αποια αλλη dslr klp

Δεν ειναι ασπρο-μαυρο τα πραγματα....

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Κι εγώ του πρώτου τη σονυ θα του πρότεινα, εφόσον διέθετε τα χρήματα. Οχι οτι στις αλλες λύσεις θα του βγει πολυ φθηνοτετα με δυο αξιοπρεπη ζουμ... στο τελε του βέβαια δεν τον είδαμε και σε άπειρο.

Λοιπον σημερα την ειδα κι εγω... και οχι μονο!
Πηγαμε με το συναδελφο σε μαγαζι της Αθηνας και τελικα τη πηρε.... δεν μπορεσα να το συγκρατησω! :p

Οι εντυπωσεις μου....

Η μηχανη εχει καλη κατασκευη και ειναι εντυπωσιακη , κυριως λογω του φακου της... που ειναι αρκετα φαρδυς!
Εχει πολλα κουμπια , με δυνατοτητα να τα ορισεις οπως θελεις.
Ειναι εργοστασιο ρυθμισεων και ο παραδεισος του tweaker.

Πολυ καλη η δυναττητα για stepless aperture και η λειτουργια του nd φιλτρου , οπου χρειαζεται.

Επισης χρησιμος ο διακοπτης διπλα στο φακο για s/c/m/dmf focus control.
Η οθονη του ειναι πολυ καλη, φωτεινη και με σωστα χρωματα. Ειναι σπαστη για μεγαλυτερη ευκολια , αλλα οχι touch !

Αυτη ειναι ισως και η μονη της "αδυναμια" ....!

Αλλο ενα πραγμα που ειναι στα αρνητικα της, ειναι η αδυναμια γρηγορου ζοομ... ηταν το μονο που "χαλασε" το φιλο μου, συνηθισμενο απο τις βιντεοκαμερες.
Το ζοομ στο βιντεο ειναι πολυ αργο, και δε βρηκα ρυθμιση για να γινει ταχυτερη.
Ακομη και στη φωτο ειναι σχετικα αργο, γρηγοροτερο απο βιντεο, αλλα και παλι οχι τοσο γρηγορο οσο μπορουμε να κανουμε σ ενα φακο με μηχανικο ζοομ.

Αν παμε στην εικονα τωρα, η μηχανη ειναι εντυπωσιακη!
Γρηγορη εστιαση, πιο γρηγορα απο νεχ , πιο αργη απο gh3.
Το θεμα ειναι οτι δε χανει σε ταχυτητα σε μεγαλα ζοομ ουτε φυσικα και σε φωτεινοτητα.
Αυτο απο μονο του , αρκει για να σ εντυπωσιασει.
Το ξεφονταρισμα ειναι ικανοποιητικο και πολυ smooth.
Η εικονα ειναι πολυ sharp ,kai o φακος δινει "ρεστα".

Στο βιντεο ειδικα (δυστυχως δεν υποστηριζεται ακομη απο το LR σε RAW που τραβηξα) ειναι τοσο sharp όσο και η gh3 ... ki ayto einai epishw entypvsiako.
Δεν ειδα moire-aliasing , προφανως λογω του τροπου που διαβαζει τον αισθητηρα ο επεξεργαστης (μοναδικος στο ειδος του).

Η εσταση στο βιντεο ειναι γρηγορη και αρκετα ομαλη.
Δειτε 2 screenshots απο βιντεο ...

Screen Shot 2013-11-23 at 16.54.28.jpgScreen Shot 2013-11-23 at 16.55.21.jpg

εδω ισως φαινεται καλυτερα...

11011700023_898cafd95c_h.jpg

Ειναι πολύ καλό... καθαρό θα έλεγα.
Έχει πολύ λιγότερα artifacts (moire aliasing) και αυτό φαίνεται . Αλλά και στη φωτογραφία με εξέπληξε θετικά... Πολύ μεγάλη ευκρίνεια, ο φακός ειναι διαμάντι!
Τα μόνα αρνητικά τα έγραψα.... Η έλλειψη touch screen και το αργό Ζοομ. Αν είχε αυτά, άνετα θα έδινα τη gh3 (για ερασιτεχνική χρήση)!

δειτε ποσο καλα τα καταφερνει στο βιντεο , απεναντι σε "θηρια" πολλων χιλιαδων ευρω!!!
Δειτε ειδικα ποσο καλυτερα highlights εχει και ποσο καθαρο βιντεο, αν και "μονο" 1 ιντσας αισθητηρας.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πραγματικα εντυπωσιακη καμερα για all-in-one πακετο! Αν ειχε ελαφρως και πιο λιγα $ :-)

Ομολογώ ότι στην πρώτη ανακοίνωση της μηχανής ήμουν επικριτικός κυρίως λόγω της τιμής αλλά και της κατηγορίας που μπορεί να ενταχθεί η μηχανή.
Τελικά είναι μία νέα κατηγορία (λίγο από όλα φωτογραφικά και βίντεο).
Όταν πέσει και κάτω από το χιλιάρικο θα κλείσει πολλά σπίτια.

Φίλος την είδε και τρελάθηκε και θέλει να πουλήσει την nex7 με τον 16-50 και τον 55-210 φακό με 3 μπαταρίες (οι 2 sony) και εγγύηση ακόμη κάποιους μήνες από Σταυρινάκη.
Για πείτε μου μία σωστή τιμή?
Ψήνεται άσχημα για την rx10!