Βράδυ τραβάμε πάντα σε 24-25p , και ταχύτητες κλείστρου στα 1\25 εώς 1/50 .
Βράδυ τραβάμε πάντα σε 24-25p , και ταχύτητες κλείστρου στα 1\25 εώς 1/50 .
Τι τη θές τόσο μεγάλη ταχύτητα ... 1/400 , τι ακριβώς θέλεις να τραβήξεις?
Μέρα με ήλιο, και φωτισμένοι δρόμοι τη νύχτα, μιλάμε για διαφορά τουλάχιστον 10 στοπ, εάν δεν το έχεις αντιληφθεί. 10 στοπ = 2.000 φορές λιγότερο φως.
Άμα πάρεις το σώμα πές μου να του πάρω εγώ τον 12-35! :music-smiley-005:
Γιατι αυτος ο περιορισμος;
Τηνιακε το βαζω σε spoiler για να μη φαμε ξυλο απο διαχειριστές!!! Και αν θες συνεχίζουμε με PM.
άλλες φορές ταυτίζονται άλλες φορές διαφοροποιούνται πολύ...ειδικά αν η κουβέντα πάει σε φιλοσοφικό επίπεδο...πάντως καλή απάντηση δεν υπάρχει στο ερώτημα σου! (όχι από εμενα παντως
Παίχτης μπορεί να είναι ακόμα και κάποιος που παίζει online ηλεκτρονικά παιχνίδια...
Σε βιβλίο σχετικά με την αθλητική ψυχολογία που είχα διαβάσει για ομαδικά αθλήματα (δεν ειμαι προπονητης ομως!) δεν υπήρχε καμία διάκριση και τα χρησιμοποιούσαν σαν ταυτόσημα.
Ούτε το ένα αναιρεί το άλλο.
Οπότε κάτι άλλο εννοείς στο παράδειγμα σου στο 5x5 που ξεφευγει λίγο και χρησιμοποιεί τις έννοιες μάλλον κάπως πιο φιλοσοφικά.
Ας ακολουθήσουμε λιγάκι ένα τέτοιο δρόμο ανάλυσης θα μπορούσαμε να πούμε (μεταξύ μας - στην πραγματικότητα από όσο ξέρω οι όροι δεν διαφοροποιούνται έτσι) ότι ο αθλητής ακολουθεί έναν τρόπο ζωής με προσανατολισμό στο σώμα του και τη κινησιολογία προσπαθώντας να φτάσει σε ένα επίπεδο-στόχο.
Ο παίχτης θα μπορούσαμε να πούμε (πάλι ανεπίσημα γιατι ξαναλέω δεν έχω εντοπίσει πουθενά αυτη τη διακριση) - και εφόσον θέλεις να του δώσεις μία αρνητική χροιά αναφορικά με τον αθλητή - είναι αυτός που ενδιαφέρεται για το παιχνίδι ως παιχνίδι. Και το παιχνίδι έχει αποτέλεσμα. άρα τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού και όχι τόσο η συνολική κινησιολογία του σώματος του. Επικεντρώνεται στη κινησιολογία που θα του δώσει προβάδισμα στο παιχνίδι ακόμα και αν αυτό δεν ταυτίζεται με το τι ειναι καλύτερο για το σωμα του.
Αλλά ακόμα και ο αθλητής, από τη στιγμή που συμμετάσχει στο παιχνίδι...παίχτης είναι. Για αυτο λέω ότι κανονικά δεν υπάρχει διάκριση.
Το αντίθετο θα μπορούσε να γίνει εύκολα!!! Ποιος ειναι παιχτης αλλά δεν είναι αθλητής!!!
Επίσης θα μπορούσες να ξεχωρίσεις νοηματικά τους επαγγελματίες παίχτες (και επαγγελματιές αθλητές) από τους αθλητές!!!
Τώρα σε 5χ5...(οκ ισως το παραεκανα με το ολα τα αθληματα...το 5χ5 δεν το εχω παρακολουθησει...εχω τραβήξει ομως ποδοσφαιρο σαλας που μοιάζει λιγακι!!!)
Αν ημασταν face-to-face και καταλαβαινα πληρως τι εννοεις θα σου απαντουσα καλυτερα.
Πάντως σε ενηλικες ο αθλητής συνήθως είναι σε πιο καλή φυσική κατάσταση από τον παίχτη. Αλλά ο παίχτης μπορεί να είναι καλύτερος στο παιχνίδι και ας μην έχει καλή φυσική κατάσταση.
Exei ειπωθει κι αλλες φορες... δες εδω http://inventorspot.com/articles/how_choose_shutter_speed_video_your_dslr .
Ολα γινονται για πιο φυσικη αισθηση στη κινηση ειδικα, και πιο φιλμικη εικονα.
Τραβω (ερασιτεχνική ενασχόληση) οτιδήποτε έχει κίνηση και αθλήματα.
Με τέτοια ταχύτητα κλείστρου και 50/60 fps μπορώ να υποβάλλω μετά στο PP το βίντεο σε super slow motion εφφέ (slowmovideo ή twixtor) και να προσομοιώσω κινηματογράφηση με 1000+ fps.
Αυτές οι τεχνικές λειτουργούν προσθέτοντας πληροφορία και υπολογίζοντας με αλγόριθμο την πορεία του κινούμενου αντικειμένου (ένα προχωρημένο interpolation δηλαδή).
Αυτό το πετυχαίνω και με την ταπεινή fz200 όταν είναι μέρα (ο ήλιος είναι φίλος μου για αυτή την τεχνική).
Θα ανεβάσω σύντομα ένα βίντεο γυρισμένο εξολοκλήρου με τη fz200 (1080p, 50fps, 1/400 με 1/640 κλείστρο) όπου έχουμε χρησιμοποιήσει με πολύ όμορφα αποτελέσματα αυτή τη τεχνική.
Ζαχάρωνα και την GH3 σου σε κάποια φάση (μόνο το σώμα), να το συνδύαζα με f/0.95 και να μπορούσα να κάνω την ίδια τεχνική και όταν δεν έχει ηλιοφάνεια ή ακόμα και βράδυ (αλλα δεν είμαι σίγουρος εάν το πολύ bitrate θα με βοηθήσει όντως ή δε θα μου κάνει διαφορά).
η αληθεια ειναι πως δεν τα παω καλα με τα στοπ...αλλα´διαβαζοντας οτι οι νεοι αισθητηρες τα πανε καλα...ημουν λιγο αισιοδοξος..χεχεχε...
Βασικά με την fz200 μολις πεσει απογευμα, μονο αν ανεβασω τα ISO π.χ. στα 800 μπορώ να κάνω το ίδιο και δημιουργει γελοία τρελο θορυβο.
Αυτη η Sony, ή η GH3 που εχουν τρελη αντοχη στα ISO δε θα μπορουσαν να σταθουν εστω σε απογευματινες ωρες και οσο παει προς το λυκοφως πριν πεσει το βραδυ?
Βλεπετε αυτο ειναι το προβλημα μου. βλεπω παντου reviews και συγκριτικα αλλα δυσκολα βρισκω σε τετοιο ιδιατερο προβλημα τις απαντησεις.
Edit: και πρακτικο προβλημα ειναι οτι με προδιαγραφες στα χαρτια δεν μπορω να αντιληφθω τη διαφορα που θα κανει σε πραγματικες συνθηκες. Ουτε μπορω να αντιστοιχίσω με το ματι σε ποση φωτεινοτητα αντιστοιχει το καθε απογευμα για να κρινω τι χρειαζομαι. Θα επρεπε να εχουμε ολοι (και εγω και αυτοι που κανουν τα reviews) ενα φωτομετρο στο χερι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.