Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8
βρίσκω ότι το διακοπτάκι για CAF-SAF είναι σε άβολο σημείο. θα μου άρεσε να μπορούσες να το αλλάξεις και από το μενού (με το Fn), νομίζω δεν μπορείς, έτσι δεν είναι?
έχω να προτείνω 2-3 ενδιαφέροντα αξεσουάρ που μπορεί να αρέσουν σε κάποιον. Εμένα με βολεύουν πολύ.
Λοιπόν το πρώτο είναι:
Hand Strap: Με αυτό η χρήση της μηχανής με το ένα χέρι γίνεται παιχνιδάκι. Βολεύει πολύ επειδή ο μοχλός για το ηλεκτρικό ζουμ είναι εύκολα προσβάσιμος για το δείκτη και το πλήκτρο έναρξης του βίντεο για τον αντίχειρα. Επίσης σταθεροποιείται περισσότερο η μηχανή και μπορείς άνετα να την αφήσεις να κρέμεται από το χέρι σου χωρίς φόβο να σου πέσει..
Εγώ έχω ένα της Phottix, το οποίο είναι όμορφο (μαύρο με δερμάτινη υφή), αλλά έχει ένα εξογκωματάκι που εμποδίζει την οθόνη να κλείσει τελείως. Επίσης έχει υποδοχή για τρίποδο και προστατεύει τη βάση της μηχανής από τυχόν φθορές.
το δεύτερο είναι χερούλι για χαμηλές λήψεις
http://www.ebay.co.uk/itm/290939922419?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
βγαίνει λιγότερο από 15 ευρώ με τα μεταφορικά και είναι αρκετά ποιοτικό (πλαστικούρα βέβαια, αλλά τί περιμένεις σε αυτά τα λεφτά-τουλάχιστον είναι ελαφρύ)
Το χερούλι ήταν κάτι που με βόλευε πολύ στη VG30 όταν τραβούσα βίντεο τα παιδιά, γιατί βγαίνει πολύ πιο ωραίο το βίντεο αν είσαι στο ύψος του παιδιού παρά να τραβάς από πάνω.
Το χερούλι αυτό έχει και ένα επιπλέον hotshoe πάνω όπου βάζω την οθονίτσα της sony (CLM-V55) ή το Rode Videomic pro, ανάλογα με τα κέφια μου. Μπορούν να συνδυαστούν και τα 2
Επίσης το χερούλι βολεύει αν θες να την αφήσεις στο πάτωμα για να τραβάει και να μην έχεις το πάτωμα στο μισό πλάνο. Βέβαια εκεί δεν μπορείς να ρυθμίσεις τη γωνία του ύψους, οπότε συνήθως τη βάζω στο τρίτο αξεσουάρ που προτείνω ανεπιφύλακτα, ήτοι το μίνι τριποδάκι
Με έχει βολέψει πάρα πολύ και επιτέλους είμαι κι εγώ μέσα στα πλάνα !

Σηκώνει μέχρι 1.5kg και έχει πλήρη ρύθμιση της γωνίας :worshippy:
Τελευταίο προτεινόμενο αξεσουάρ για σήμερα, για όσους διαθέτουν gopro
http://www.ebay.co.uk/itm/390560138395?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Σκέφτηκα ότι με αυτό το αξεσουάρ (δεν το έχω παραλάβει ακόμα) σε συνδυασμό με το gopro tripod mount μπορώ να έχω την gopro πάνω στο hotshoe της RX10 και να τραβάω ταυτόχρονα wide πλανα σε ανάλυση 4Κ (ορίστε η RX10 mark II Γιάννη

Βέβαια υπάρχει ο φόβος ότι θα είναι και ο φακός της RX10 μέσα στα πλάνα, γιατί είναι πολύ wide η gopro. ευελπιστώ ότι στο narrow setting και με μικρή ρύθμιση της γωνίας (και χωρίς το παρασολέιγ) δε θα έχω πρόβλημα..
επίσης υπάρχει και αντίστοιχος αντάπτορας με τον οποίο η gopro μπορεί να μπει κάτω από την φωτογραφική (στην υποδοχή για το τρίποδο) ανάποδα, και με τη σωστή ρύθμιση στο μενού τραβάει upside-down.