Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

@jpanou39

H εργοστασιακή θήκη τελικά σε βόλεψε στην RX10;

img61876171.jpg

Αξεσουάρ πολλά, δείγματα φωτογραφιών ακόμα περισσότερα… καμία καλή τιμή?? :grandpa: :furious3:

Φτου κι από την αρχή. Εσύ στα πόσα την κοστολογείς την RX10; :p

H πιο χαμηλή τιμή παραμένει από gray market από purnimadigital στα 800 ευρώ.

Από Ελλάδα από το κατάστημα που πήρε τιμή ο jpanou39, στα 950 ευρώ με τρία χρόνια εγγύηση.

Last edited:
Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

@_tzo_

Μία φορά πρόλαβα να την βγάλω έξω την μηχανή λόγω υποχρεώσεων και έλλειψη χρόνου.Η θήκη την κάνει λίγο πιο ογκώδης.Αλλά βέβαια σε γλιτώνει από άλλα πράγματα σκόνη,φθορές και τέτοια.Γενικά για μεταφορά και σε περίπτωση που δεν έχει σκοπό κάποιος να την χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να την ακουμπήσει κάπου είναι μια χαρά.
Στην φωτογραφική βόλτα όμως που θέλεις να έχεις την μηχανή stand by ή δεν την παίρνεις μαζί σου ή την αφήνεις στο αυτοκίνητο.

Το κατάστημα παιδιά τέλος.Δεν ισχύει πια η προσφορά (950 + 3 χρόνια εγγύηση)
Πέταξε το πουλάκι.......

Last edited:

Φτου κι από την αρχή. Εσύ στα πόσα την κοστολογείς την RX10; :p

H πιο χαμηλή τιμή παραμένει από gray market από purnimadigital στα 800 ευρώ.

Από Ελλάδα από το κατάστημα που πήρε τιμή ο jpanou39, στα 950 ευρώ με τρία χρόνια εγγύηση.

Τις έχω δει τις τιμές…. σαν παράπονο για την τιμή της το είπα :a0210:

Re: Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Εννοείς επειδή μας έκανε την πιο καλή προσφορά πανελλαδικά το βλέπεις να τελειώνει ως κατάστημα;

Έτερον εκάτερον.

Μακάρι το συγκεκριμένο μαγαζί (που δεν γνωρίζω) να κλείσει τελευταίο απ' όλα, αφού μας έκανε και την καλύτερη προσφορά πανευρωπαϊκά.

Φίλε Πάνο με αυτή την λογική έπρεπε να είχαν κλείσει όλα τα καταστήματα που την έχουν στα 1100 ευρώ.Ο συγκεκριμένος χριστιανός μας έκανε και μία τίμια προσφορά (κατά την γνώμη μου πάντα) που δεν έκαναν οι άλλοι.

Όχι μόνο τίμια, αλλά η καλύτερη προσφορά πανευρωπαϊκά ήταν.

Εκτός κι αν γνωρίζει κάποιος τιμή κάτω από 950 ευρώ από Ευρώπη με 3 χρόνια εγγύηση.

Στο idealo.de όλες οι τιμές είναι πάνω από 950, ακόμη και σήμερα. Πόσω μάλλον πριν δυο μήνες που έγινε η προσφορά.

Λοιπόν για να τελειώνουμε με το συγκεκριμένο θέμα και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση για αυτό δεν αναφέρω και το όνομα του καταστήματος ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι από τους πιο σοβαρούς στο χώρο,διαθέτει 2 επίσημα καταστήματα sony (την στιγμή που κάποιοι άλλοι έκλεισαν αυτός άνοιξε και δεύτερο)
Εκτός από την καλύτερη προσφορά που μας έκανε στο power bay(10 τεμ.) αν θυμάστε μετά (22/03 στο post #684 του νήματος)
μπορούσαμε να την πάρουμε σε αυτήν τιμή και χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των 10 τεμ. με την δική μου αγορά.

Σήμερα βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με την μηχανή. Όσο αναφορά για την θήκη της εκτός από τα 2 κουμπιά που έχει για να κλείσει (το ένα είναι για να ανοίγει ένα μικρό κομμάτι της από το πλάι και να φορτίζει χωρίς να την βγάζουμε έξω) υπάρχει και μαγνητικό κουμπί στο κέντρο για περισσότερο ασφάλεια..
Οι φωτό είναι από κινητό :

Re: Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Δεν ξέρω, αυτού του τύπου οι φορετές θήκες με προβληματίζουν. Βγάζεις τη μηχανή από τη θήκη και ξαφνικά σαν να βρίσκεσαι με δύο μηχανές. Πού να ακουμπήσεις τη θήκη και πού τη μηχανή δεν ξέρεις.

Τα τελευταία χρόνια δεν επανεμφανίστηκαν αυτές οι θήκες; Σαν vintage μόδα κάτι;

Μια κανονική τσάντα στον όγκο της μηχανής δεν είναι απείρως πιο πρακτική και ασφαλής;

Δεν έχεις άδικο tzo.
Στην αρχή στις nikon dslr μου είχα κάτι παρόμοιο αλλά μετά η τσάντα θήκη της nikon μου φαίνονταν πιο βολική και χωρούσε και ένα φακό παραπάνω.

Η κανονική τσάντα που έχω (την πήρα μαζί με την μηχανή) είναι αυτή :View attachment 102621
Αλλά πιστεύω το πλεονέκτημα της Rx10 είναι ότι γλιτώνεις το κουβάλημα με τσάντες γιατί δεν έχεις να πάρεις τίποτε άλλο εκτός της μηχανής. Αντε και μία δεύτερη μπαταρία για τις δύσκολες περιπτώσεις.
Δεν ξέρω γούστα είναι αυτά.
Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις...
Από την άλλη μεριά την θήκη σε μεταφορά σκέφτομαι πάνω μου κρεμασμένη στο λαιμό δεν θα είναι γυμνή η μηχανή με ότι αποτέλεσμα έχει αυτό.

Το postάρισμα από το κινητό αυτά κάνει..
Αν έχετε την καλοσύνη το #879 μήνυμα ας σβηστεί. Μαζί με την επισύναψη.
Ευχαριστώ