Sony RX1 - RX1 R και RX1 RII

Re: Sony RX1

το χρημα πολλοι εμισησαν...τα Mp κανεις ! :p
ειδικα αν εχεις και κορυφαια ποιοτητα εικονας ταυτοχρονα, χωρις συμβιβασμους .

Το crop ειναι κι αυτο δελεαρ και μαλιστα ισχυρο σε μηχανη με σταθερο φακο.

Re: Απάντηση: Sony RX1

Τιμες για τα EVF ειδατε; 450 το ενα και 500 το αλλο και εγω περιμενω να παρω το επιδομα τεκνων για να συμπληρωσω 100 ευρω να παρω το σωμα της a6000 :BDGBGDB55:

Αμα το επιδομα τεκνων το πετας στο να παρεις φωτογραφικη....

STICKY PLEASE

Re: Sony RX1

Γιαννη εννοω αν το κανει η μηχανη ,δλδ να το βλεπεις στην οθονη, οπως στην ricoh

Ντινο δεν νομιζω οτι το πεταει, τα παιδια του θα φωτογραφιζει ο ανθρωπος... εχεις παιδια???

Ntino το επίδομα τέκνων είναι ένα ποσό που παίρνεις από το Κράτος για τις ανάγκες των παιδιών σου, το που θα το ξοδέψει ο καθένας σίγουρα είναι δικαίωμά του....μάλιστα ακόμα και να μην το πάρουμε από αυτή την πλευρά, θα τα ξοδέψει ο φίλος για να πάρει φωτογραφική μηχανή που κυρίως θα φωτογραφίζει τα παιδιά του...οπότε αν το σκεφτείς από αυτή την πλευρά πάλι για τα παιδιά του θα ξοδέψει αυτό το ποσό.....τέλος πάντων ο καθένας έχει την δική του άποψη.....

να τα χαιρεσαι!
παιδια+λιγο να εχεις το σαρακι της φωτογραφιας... ε, ξοδευεις και κανα φραγκο παραπανω

για το οφτοπικ δεν πειραζει ,ειναι στο dna της sony:ernaehrung004:

Καλά για το συγκεκριμένο thread πέρα από ενημερωτικούς λόγους, δεν νομίζω ότι κάποιος από εμάς θα αποκτήσει σύντομα αυτή την μηχανή, (ούτε καν θα την πιάσουμε ποτέ) οπότε καλώς ή κακός το ρίχνουμε λίγο στο off topic και στην ειρωνία!!!...ε μηχανή compact με σταθερό φακό στα 3.500 ευρώ....είναι στην καλύτερη εκτός τόπου και χρόνου στην Ελλάδα της ανεργίας, των 500 ευρώ μισθών και των CC....παρόλαυτα είναι ότι καλύτερο υπάρχει από άποψης ποιότητας φώτο για το μέγεθός της και μακάρι να είχαμε την οικονομική άνεση να την αποκτήσουμε....

ολοι μπορουμε να ονειρευομαστε.... δε μας εμεινε και τιποτ' αλλο !

Ναι, δεν μας έμεινε και τίποτα άλλο, άλλα προσωπικά μιλώντας..ποιο πιθανό είναι να μου πέσει στο κεφάλι τώρα που γράφω μετεωρίτης παρά να αποκτήσω αυτή την μηχανή μέσα στο επόμενο 6μηνο!!!!χαχα

Re: Next NEX full frame?

Επιτέλους, ανακοινώθηκε η νέα RX1 R II.

http://www.sony.com/electronics/cyber-shot-compact-cameras/dsc-rx1rm2

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

sonyrx1riihead.jpg

κάνει σκόμη τις ψηφιακές leica. Τέλος.

Re: Next NEX full frame?

Βλαση, δεν σε πιανω...

το σωστό ορθογραφικά είναι "κάνει σκόνη ακόμη και τις ψηφιακές leica". Έχουμε έναν εξαιρετικό αισθητήρα , μάλλον σε άλλη κατηγορία από εκείνους της leica, για τον οποίο μάλιστα κάποιοι καλοί φωτογράφοι κάνουν μια σειρά εκτενών μετρήσεων για να δουν πόσο καλά ανταποκρίνεται και στις ανάγκες του Α/Μ. Επίσης ο συγκεκριμένος φακός είναι πολύ καλός φακός. Άρα έχουμε ένα σετάκι που χτυπά κατευθείαν εκεί που ήταν ισχυρή η leica. Δηλαδή μικρό μέγεθος, εξαιρετικά οπτικά, εύχρηστη μηχανή, και μεσαία εστιακά μήκη.

Αυτό δεν κάνει και η συγκεκριμένη μηχανή; Ο 35άρης είναι το πιο κλασικό εστιακό μήκος της leica και -τουλάχιστον στα δικά μου μάτια- οι 35άρηδες summicron είχαν καλύτερη επίδοση στα μεσαία διαφράγματα σε σχέση με τους summilux.

α, τωρα καταλαβα τι εννοεις
αν και δεν ξερω τι ειναι αυτες η μετρησεις, η leica παντος στο ψηφιακο κομματι δεν τα παει και τοσο καλα:SFGSF8:

Οταν ειχε πρωτοκυκλοφορησει η RX1 και την χάζευα αλλά και έκτοτε, πάντα αποτελούσε ένα όνειρο θερινής νυκτός και ένα κρυφό πόθο για μένα. Αλλά το ποσό που ζητούσε πάντα με φρέναρε!

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και οι συγκυρίες και εδώ κι ένα εξάμηνο είμαι κάτοχος μιας RX1R σε κατάσταση καινουριας, αφού την βρήκα τόσο φτηνα που δεν μπορούσα να αντισταθώ!

Τα 35mm είναι ένα πασπαρτου εστιακό μήκος και αρκετα βολικό αφού από εποχής Α7, αυτός που ήταν μόνιμα κολλημένος πάνω στην μηχανή ήταν ο zeiss 35mm f2.8. Για γενική χρήση δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι και κάτι άλλο να πω την αλήθεια, τουλάχιστον για εμένα. Και τα αποτελέσματα με τον zeiss 35mm ήταν πάντα χάρμα οφθαλμών ακόμα και αδιάφορη να ήταν η φωτογραφία!

Έτσι λοιπόν γνώριζα από πριν τι να περιμένω από την RX1 οπότε δεν υπάρχει και νόημα να αναλύσω παραπάνω για τα εκπληκτικά της φωτογραφικά αποτελέσματα. Γενικά πάντως είναι ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα από μιας Α7x με τον zeiis35mm 2.8.
Εκτός του ειναι F2 έχει προφανώς και καλύτερο καλιμπραρισμα/fine tune πάνω στο σώμα οπότε ακούγεται λογικό και φυσικό να είναι καλύτερη από τον συγκεκριμένο συνδυασμό.

Από κει και πέρα μιλάμε για μια μηχανή 6-7 ετών οπότε τα πολλά φρου φρου και αρώματα των τελευταίων μηχανών απουσιάζουν αλλά είναι κάτι μου δεν μου λείπει καθόλου. Το αποτέλεσμα που δίνει φωτογραφικά εξάλλου ειναι ακόμα και σήμερα πολύ ανώτερο από πολλούς συνδυασμούς.

Την μηχανή την πήρα ως αντικατάσταση μιας fuji x100 πρώτης γενιάς την οποία θα την είχα κρατήσει αν δεν μου είχε παρουσιαστεί η ευκαιρία με την rx1, γιατί ήταν και πανέμορφη αλλά και φωτογραφικά σε ετοιμο jpg αξεπέραστη ακόμα και από τις επόμενες γενιες x100 πλην της mark4 που ήταν η μόνη που ίσως την άλλαζα.

Όμως η RX1 δεν έχει καμία σχέση με αυτές και το φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι χαώδης.

Τώρα, τεχνικά δεν έχω πολλά να προσθέσω, είναι όπως είπα μια παλιά πλέον μηχανή με ότι αυτό συνεπάγεται όπως το σχετικά αργό AF (για τα δικα μου στανταρτς βέβαια είναι μια χαρα) και γενικά το βλέπεις και στα μενού και τις λειτουργίες σε σχέση πάντα με τις καινούριες, αλλά δεν είναι κάτι που ενοχλεί.
Επίσης έχει πολύ όμορφο βίντεο 1080p και αυτο κυρίως λόγω του φακού της.

Ποιοτικά τώρα, άμα την πιάσει κάποιος στα χέρια του, τότε μόνο θα καταλάβει, είναι μια κατασκευή την οποία καταλαβαίνεις ότι είναι ΑΚΡΙΒΗ! Δεν είναι μόνο ότι είναι μεταλλικη αλλά έχει ένα φινίρισμα, διακόπτες, ροδέλες κλπ το οποίο ξεκάθαρα δεν το βρίσκεις σε μηχανές εύκολα, ειδικά αυτές των 1000 και 1500 ευρώ. Πχ σε σχέση με τις sony A7 έως και r2 που έχω πιάσει, fuji x100iv έως και XT2, βλέπεις διαφορά στην κατασκευή. Όχι πως παίζει αυτό κάποιο ρόλο, απλά το αναφέρω.

Κάτι που μου αρέσει ειναι το portrait mode που κανει ουσιαστικά crop με interpolation στα 50 ή στα 70mm με ενα κουμπι οπως και καποιες αλλες μηχανες με σταθερο φακο πχ x100iv και επισης πολύ ωραιο είναι και το μηχανικο δαχτυλίδι macro που έχει. Τώρα, αν ρώταγε κάποιος τι θα ήθελα να έχει παραπάνω, είναι ενα σκοπευτρο ενσωματωμένο. Όχι όμως όπως της επόμενης γενιάς rx1r2 ή των rx100 δλδ ανοιγόμενο, αλλά να είναι τυπου rangefinder στην γωνία οπως της α6000 x100 κλπ και ας ήταν και μόνο οπτικό(εννοώ όχι ψηφιακό) δεν θα με πείραζε. Και το φλασάκι επίσης θα μπορούσε να σηκώνεται για bounce, αλλά προτίμησαν ο μηχανισμός να είναι πιο στιβαρός οπότε δεν το κάνει. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

Τέλος, για να μην κουράζω, σαν γενικό συμπέρασμα θα την περιεγραφα περισσοτερο σαν μηχανή "φετίχ" !! :)

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Μεγειά και καλοκλίκωτη! Όσο για το "παλιό μοντέλο", τα πάντα είναι σχετικά - ειδικά για εμάς τους ερασιτέχνες αυτό που μετράει είναι να το ευχαριστιόμαστε!