Sony RX10 mkIII-mkIV-mkV

Χαχα δίκιο έχεις, απλά βαριέμαι αφόρητα τα τρίποδα, αν μου το στήσει και μαζέψει κάποιος θα ήταν καλύτερα!!! Τα έχω και πιάνουν σκόνη, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα βόλευε καθώς λόγω των 2.400mm το παραμικρό κούνημα στο χέρι σου έφευγε το θέμα.

Μόλις... εννέα χρόνια μετά την RX10 IV, μας προέκυψε η πέμπτη έκδοση:

sonyrx10iv.jpg

Και σύγκριση μεταξύ μαμάς και κόρης:

image-4-770x625.png

• Like
Reactions: karamela
Μεγάλη απογοήτευση για μένα η νέα Sony rx10 v

Ίδιος αισθητήρας και φακός με παρόμοια εικόνα 10 χρόνια πριν.
Απουσία pre capture.
Και το κυριότερο μέτριο auto focus σε φωτό και βίντεο, πράγμα περίεργο για Sony.
Έχει κονσόλες αδυναμίες λόγω leaf sjutterr, αλλά δεν αξίζει ούτε να το αναφέρω.

Κανενας λόγος να πας σε αυτήν , ειδικά με τιμή κοντά στα 2500 ευρώ για μια ιντσα και με τέτοιους περιορισμούς και απόδοση.

Κρίμα...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

• Like
Reactions: tiniakos
Ίδιος αισθητήρας, ίδιος φακός, μέτριο AF τουλάχιστον μιας γενιάς πίσω και το κυριότερο για το κοινό τέτοιας κάμερας είδα ότι έχει περιορισμούς λόγω leaf shutter πάνω από 1/1000 (μειώνεσαι στο f8) και δεν έχει pre capture.
Πάρα πολύ χλιαρή κάμερα και δεν ξέρω γιατί τη χαντάκωσαν τόσο για το κοινό που είναι πιο πιθανό να την πάρει (τους bird watchers).
Πέρα της κωμικοτραγικής τιμής των 2700 ευρώ (Σουηδία). Με τέτοια τιμή χτίζεις τίμιο FF σύστημα με 600αρή φακό...

Άσχημη μηχανή δεν είναι, απλά πολλά τα λεφτά για μια μηχανή που ουσιαστικά έχει τον ίδιο φακό και τον ίδιο αισθητήρα με το προηγούμενο μοντέλο που κοντεύει σχεδόν δέκα χρόνια και θυμάμαι την είχα αγοράσει 600-700 ευρώ τότε.....

Με 2.500 ευρώ που ζητάει μπορείς να στήσεις ολόκληρο σύστημα m43 και θα έχεις και μεγαλύτερο αισθητήρα...

Αν κάποια στιγμή στο μέλλον την βρίσκεις κοντά στο χιλιάρικο ίσως έχει κάποιο νόημα, αφού βέβαια παρει updates και βελτιώσουν το σύστημα εστίασης.

Υ.Γ. για να πούμε και κανένα θετικό, ωραία που βάλανε την μεγάλη μπαταρία και ένα μεγάλο και υψηλής ανάλυσης σκόπευτρο, ενώ διακρίνω και βελτιώσεις σε κράτημα και εργονομία. Δεν ξέρω τι κάνανε με το ibis καθώς η σειρά rx10 ήταν κακη σε αυτό το κομμάτι, ελπίζω να το βελτίωσαν.

Aκατανοητη επιλογη οντως αλλα ολοι ψαχνονται για κομματια της αγορας που δεν κατεχει αλλος αυτην την στιγμη

Aκατανοητη επιλογη οντως αλλα ολοι ψαχνονται για κομματια της αγορας που δεν κατεχει αλλος αυτην την στιγμη
Aπλά πόσοι θα πάνε να δώσουν 2,5Κ για μια μηχανή με αισθητήρα 1 ίντσας που στην πράξη δεν διαφέρει και τόσο από την παλιά 10ετίας που είχε φτάσει να την βρίσκεις τότε και λίγο πάνω από 500 ευρώ? Αφου την δίνει 2,5Κ έπρεπε τουλάχιστον να δώσει τοπ εστίαση και νέο ανασχεδιασμένο φακό και νέο καλύτερο αισθητήρα, το λιγότερο.....ο φακός ήταν καλός, άλλα είχε θέματα ειδικά στο ευρυγώνιο με Decentering και λάσπη άκρα, έπρεπε να τον πας τουλάχιστον 28-30mm για να στρώσουν τα άκρα, ενώ και μετά από τα 400mm έπεφτε αρκετά η απόδοση......ήταν καλός για την εποχή του, άλλα για τώρα είναι απλά μέτριος.

Με τους τηλεφακούς που έχουν πλέον τα κινητά ποιος μέσος αγοραστής θα δώσει 2500 ευρώ να πάρει τη γκουμουτσα με την τεχνολογία δεκαετίας. Δεν ξέρω σε πιο κοινό απευθύνεται η μηχανή αλλά θα είναι κατόρθωμα να πουλήσει τετραψήφιο αριθμό. Δε μιλάμε για youtubers κτλ που θα τα πάρουν για να πουλήσουν παραμύθι αλλά υπάρχουν πλέον καλύτερες επιλογές σε αυτά τα χρήματα.

Με τους τηλεφακούς που έχουν πλέον τα κινητά ποιος μέσος αγοραστής θα δώσει 2500 ευρώ να πάρει τη γκουμουτσα με την τεχνολογία δεκαετίας. Δεν ξέρω σε πιο κοινό απευθύνεται η μηχανή αλλά θα είναι κατόρθωμα να πουλήσει τετραψήφιο αριθμό. Δε μιλάμε για youtubers κτλ που θα τα πάρουν για να πουλήσουν παραμύθι αλλά υπάρχουν πλέον καλύτερες επιλογές σε αυτά τα χρήματα.
Έχω δει πολλές bridge στα χέρια των bird watchers (με πανάκριβα τηλεσκόπια και κιάλια) και plane spotters.
Δεν τους ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα εικόνας εφόσον ο σκοπός τους είναι να έχουν εικόνες τι είδαν (όχι καλές φωτογραφίες) και δεν θέλουν να ψαχτούν πολύ, απλά αγοράζουν κάτι που τους προτείνουν άλλοι στους συλλόγους τους...

• Like
Reactions: cacau
Έχω δει πολλές bridge στα χέρια των bird watchers (με πανάκριβα τηλεσκόπια και κιάλια) και plane spotters.
Δεν τους ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα εικόνας εφόσον ο σκοπός τους είναι να έχουν εικόνες τι είδαν (όχι καλές φωτογραφίες) και δεν θέλουν να ψαχτούν πολύ, απλά αγοράζουν κάτι που τους προτείνουν άλλοι στους συλλόγους τους...
Το κοινό που αναφέρεις μπορεί να πάρει αυτόν τον Olympus φακό (150mm-600mm σε FF) και ένα οποιαδήποτε m43 σώμα και έχουν με τα μισά λεφτά ένα σύστημα με μεγαλύτερο αισθητήρα και καλύτερη ποιότητα εικόνας...problem solved!!

Οι οποίοι μπορούν να πάρουν άνετα μια panasonic FZ300, φακός 25-600mm f2.8 σταθερό, weather resistant, καλή σταθεροποίηση, 4k video, raw DxO support, μεταχειρισμένη με 12 μήνες εγγύηση στα ~400€...

• Haha
Reactions: kbouk
Οι οποίοι μπορούν να πάρουν άνετα μια panasonic FZ300, φακός 25-600mm f2.8 σταθερό, weather resistant, καλή σταθεροποίηση, 4k video, raw DxO support, μεταχειρισμένη με 12 μήνες εγγύηση στα ~400€...
Δεν το βλέπουν έτσι, το πάνε με το "στόμα με στόμα" και ότι τους είπε το ζευγάρι Κούλα και Αλέξης που βλέπουν κάθε ΣΚ στο Δρυμό ή στη παραλία.
Αυτοί λένε π.χ. έχουμε πάρει τη καινούργια Σόνυ (γιατί την πάσαρε ο πωλητής στο μαγαζί ή το είδαν σε tik tok) και την προτείνουμε απόλυτα!!!11.
Εφόσον δεν τους νοιάζουν πολύ οι λεπτομέρειες - ΔΕΝ είναι φωτογράφοι οι περισσότεροι - πέρα από του να έχουν ένα φωτογραφικό κατάλογο τι είδαν τη συγκεκριμένη μέρα.

Έτσι το πάνε οι περισσότεροι, έχω μιλήσει με πολλούς από αυτούς και έχουν στη κυριολεξία τα πάντα από εξοπλισμό.
Από Νίκον D3200 με κάποιον φτηνό ζουμ 300αρη ή bridge από το 2009 έως R3 και 600f4 και ότι φανταστείς στο ενδιάμεσο.
Αυτά με τοπ κιάλια και τηλεσκόπια.

Την οποία την είχα πάρει πριν χρόνια στα 230 ευρώ και την είχα πουλήσει με το ζόρι 160 ευρώ, γιατί κανένας δεν την έπαιρνε.

Έτσι είναι, τις παλιές μηχανές αν δεν είναι status symbol τις παντρεύεσαι - και το διαζύγιο κοστίζει...