Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

Ε πες μας και την συνταγη υπαρχουν και γυναικες που βλεπουν τα βιντεο !!!!

μπραβο, ωραιο βιντεακι και η μικρη επισης!
Συνεχιζε να πειραματιζεσαι.... η εξασκηση φερνει αποτελεσμα.

Ευχαριστώ "δάσκαλε".
Δεν είναι το πρώτο βίντεο μοντάζ, απλά τα υπόλοιπα είναι οικογενειακές στιγμές.
Τα λάθη μου ήταν στον κακό φωτισμό ενώ μπορούσα να δώσω και άλλο φως στην κουζίνα και στην εστίαση.
Θέλει δουλειά η μηχανούλα και μελέτη αν και μέχρι στιγμή είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της.

Η Rx100 τον τελευταίο καιρό είναι και η βιντεοκάμερα μου.
Εδώ σας παρουσιάζω ένα βίντεο "I wanna be john spyrou kourampiedes"
Ακόμη είμαι σε φάση πειραματισμού οφείλω να πω και το f1.8 ωραίο για βίντεο αλλά δυσκολούτσικο.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΓΛΥΚΥΤΑΤΟ σε ΟΛΑ του... !!!!!

Οι άνθρωποι είναι που δίνουν ζωή και έμπνευση στο να δημιουργήσουμε με τις μηχανές μας.
Σπάνια ανεβάζω φωτογραφίες ή βίντεο με οικογενειακά πρόσωπα.
Για άλλους είναι ένα κτητικό απωθημένο,για άλλους ένας σεβασμός και για τους υπόλοιπους δε χρήζει αναφοράς.
Εγώ απλά δεν αρέσκομαι σε αυτούς του είδους την "προβολή" για αυτό και δεν έχω facebook.
Μοιράζομαι ζωντανά το υλικό μου με φίλους και παραπέρα εδώ μέσα με δικτυακούς φίλους και μέχρι εκεί.
Και πραγματικά γουστάρω το avclub στο θέμα της φωτογραφίας όπου βρισκόμαστε σε καθημερινή βάση έστω και από τις οθόνες μας.

Σχετικά με τη σύνθεση, το βίντεο ήταν άψογο!!!!!! Τέλειο θα έλεγα. Είχε σενάριο και σκηνοθεσία, είχε ροή και εξέλιξη. Θα ήταν καλό να το ξαναγυρίσεις με προσοχή ώστε το τεχνικό μέρος της υπόθεσης να φθάσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

Μην ξεχνούμε ότι ο κινηματογράφος δεν γίνεται με ένα γύρισμα στην κάθε σκηνή. Γυρίζονται πολλές και μετά καταλήγουν όλες στο μοντάζ.

Αυτό είναι το πλεονέκτημα της μικρής μηχανής, την έχεις πάντα μαζί σου και τσουπ αρπάζεις τη στιγμή.

Panagiota-gata-color by thniakos2001, on Flickr
Υπάρχει και η αντίστοιχη ασπρόμαυρη στο αντίστοιχο θέμα.
Και οι δύο είναι επεξεργασμένες στο pc.

Χτες στο καρναβάλι είχα για βιντεοκάμερα την rx100.
Την είχα στο auto και επέλεξε διάφραγμα 11 ίσως και 13 (αν και δεν νομίζω τόσο πολύ).Υπάρχει τρόπος να το δω.
Νομίζω ότι ο φακός και η μηχανή πουσαρίστηκαν υπερβολικά.
Το αποτέλεσμα απογοήτευση, αμφιβάλλω αν μπορείς να το πεις hd.
To ανέβασα στο youtube στο οποίο και δεν διαφέρει από το αρχείο στον υπολογιστή μου.
Περιμένω τη βοήθεια σας στο τι πήγε στραβά.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

το κυριοτερο προβλημα ειναι οτι κινεις τη καμερα πολυ.
Θελεις τουλαχιστον ενα μικρο κι ελαφρυ μονοποδο και να μην αλλαζεις καδρο συχνα.
Κι οταν το κανεις , να το αφαιρεις στο μονταζ.

Στα τεχνικα τωρα... δε πρεπει ν αφηνεις τη καμερα να κανει οτι θελει.

Πρεπει να επιλεγεις εσυ ταχυτητα κλειστρου, ιδανικα το δοπλασιο του frame rate.
Δηλ. αν τραβας στα 1080 25p, τοτε η ταχυτητα πρεπει να ειναι 1/50 , αν τραβας 1080 50p (αυτο προτιμαμε την ημερα) tote θελεις 1/100.

To διαφραγμα δε χρειαζεται τοσο κλειστο... f/5.6 eos 8 ειναι αρκετο για τεοιου ειδους βιντεο.

Τελος , αν υπαρχει πολυ φως (ειδικα την ημερα) θα χρειαστεις (για να πετυχεις ολ αυτα που προειπα) κι ενα μεταβλητο φιλτρο ND (neutral density) .

Το βιντεο γενικα ειναι αρκετα περιπλοκο θεμα, θελεις αρκετες γνωσεις, πολυ δουλεια και υπομονη.
Πρεπει να ξερεις απο πριν τι θελεις να κανεις ...και πως να το πετυχεις.

Και φυσικα θελει ΠΟΛΥ δουλεια στο post-επεξεργασια .
Κανενα απο τα πολυ ωραια βιντεακια που βλεπεις δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τραβηχτηκε απο τη καμερα.

Last edited:

1.Λάθος το διάφραγμα
2.Η ταχύτητα
3.Δεν είχα βάλει 1080/50p
4.Αναγκαστικά έπρεπε να κουνιέμαι.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

το μυστικο ειναι (εκτος των τεχνικων) να τραβας πολλα μικρα βιντεο , γενικα πλανα και κοντινα , και μετα στον υπολογιστη σου να τα μονταρεις (απλα , δε χρειαζονται πολλα εφε) ετσι ωστε να δινεις την εντυπωση ενος μεγαλου-ενιαιου βιντεο , με αρχη-μεση και τελος.

double price ομως και με σταθερο φακο (για οσουν αυτο μπορει να ειναι θεματακι)

Πραγματικά νομίζω ότι είναι μία άστοχη σύγκριση όπως αυτής της sony rx10 με την olympus stylus 1.
H fuji x100s για την οποία έχω διαβάσει πολλά τελευταία είναι μία ιδιαίτερη μηχανή με πολλούς περιορισμούς.
Αντιθέτως η rx100 είναι μία all around λύση με χαμηλότερο κόστος.