Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII και mkIII

Και εγώ αντιπαθώ τις ζελατίνες.
Τα πράγματα είναι για να τα δουλεύεις και δεν είναι αιώνια μία προσοχή θέλουν μόνο.

Δεν φαίνεται καν ότι έχει ζελατινα

uploadfromtaptalk1427299005118.jpg

ακριβως επειδη δεν ειναι αιώνια και για να παρουμε κατι καλυτερο συνηθως πουλαμε κατι μεταχειρισμένο...η αξία ανεβαίνει κατακορυφα οταν την πας για ελεγχο στον υποψηφιο μελλοντικο αγοραστη και δει οθονη σαν καινουργια.

H δικη μου για παραδειγμα, δωθηκε σημερα σαν καινουργια...

Ανάλογα τον χρήστη. Άλλος έχει τη μηχανή μόνιμα σε τσαντάκι/μαλακή θήκη, άλλος την κρεμάει στον ώμο και χτυπιέται σε ρούχα/ζώνες/κουμπιά/φερμουάρ και άλλος τη βάζει γυμνή μέσα στην τσέπη με κλειδιά.

Ο πρώτος δεν θα χρειαστεί ποτέ ζελατίνα σε αντίθεση με τον δεύτερο, ενώ ο τρίτος μακάρι να μη χρειαστεί να μεταπουλήσει τη μηχανή ποτέ.

Ευχαριστώ όλους σας για τις υποδείξεις..
Αγοράστηκε πακέτο από Αγγλία: 2 μπαταρίες με φορτιστή και φο δερμάτινη θήκη με λουράκι.. με 35 ευρώ.. Νομίζω καλή αγορά. Στην τελική, από την εμπειρία μου, οι μπαταρίες του ebay είναι μια χαρα.. Με 3 τώρα δεν θα έχω θέμα ρεύματος...
Κολλήθηκε πατενταρισμένη ζελατίνα από πίσω (την πήρα από το iphone που έχω καμια 100η στο συρτάρι και την έκοψα στα μέτρα του) προσωρινά μέχρι να βρεθεί κάποια άλλη ζελατίνα.. η να αγοράσω το τζαμάκι που ούτως ή άλλως μου πρότειναν από το κατάστημα που την αγόρασα στην θεσσαλονικη
θα ψάξω να βρω κάποια θήκη λιγότερο bulky από αυτή που πήρα από το ebay.co.uk..
Βέβαια, για grip ψήνομαι επίσης αν και είδα την μεμβράνη προηγουμένως που έβαλε ο συμφορουμίτης vamvakoulas και επειδή θα προσφέρει και πολύ καλό grip -πέραν της οπτικής- θα τον παρακαλέσω να μου στείλει ένα λινκ, αν δεν του κάνει κόπο..

Η μηχανή είναι ΠΟΛΥ καλή.. Θέλει όμως διάβασμα για να μάθει κανείς.. και μεράκι.. Ελπίζω να καταφέρω να μάθω κάτι..
Υπάρχει και ένας πολυ καλός οδηγός στο ιντερνετ, θα ψάξω να τον βρω... είναι βέβαια καμια 450 σελίδες... :)

Ευχαριστώ vamvakoulas για τα λινκ..
Φαίνεται καλό στις φωτογραφίες αλλά δεν ξέρω από κοντά πως θα είναι... Μήπως φαίνεται φθηνό;;;

Βασικά εγώ αγόρασα από εδω
http://www.ebay.com/itm/180971969088?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
το πακέτο και τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω εφόσον φοράω αυτή την θήκη εάν θα φαίνεται το αυτοκόλλητο δέρμα.. Η μήπως δεν θα χωράει κιόλας στην θήκη εφόσον κολλήσω το αυτοκόλλητο
Χμμμ

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII και mkIII

1) οχι δεν μοιαζει καθολου φτηνιαρικο το skin, απεναντιας θυμιζει leica. (Panasonic gm1 κλπ)
2) Δυστυχως η θηκη που πηρες δεν κανει, μενει η μιση παντα πανω στην καμερα και ειναι πολυ ακομψη και αβολη, μεγαλωνοντας τελικα τον ογκο της καμερας. Θα επρεπε να ειχες ρωτησει πριν παραγγειλεις αυτο το set αφου και οι μπαταριες αλλα και ο φορτιστης ειναι εντελως no name και ειναι και αρκετα ακριβο για αυτα που σου δινει.
3) Επισης με αυτη την θηκη δεν μπορεις να βαλεις κανενα grip, και ισως χωραει οριακα το skin που σου εδειξα αλλα δεν θα εχει νοημα να το βαλεις, αφου ουτε θα φαινεται αλλα ουτε και θα σε βοηθησει στο κρατημα διοτι θα την πιανεις απο τη θηκη επειδη ειναι μονιμα επανω στην καμερα.

Την θήκη αυτή την πήρα στην ουσία για λόγους καθαρά μεταφοράς βασικής της φωτογραφικής. Θα προσφέρει δηλαδή την μέγιστη δυνατή προστασία με τον ελάχιστον όγκο. Είναι ρεπλικα της αυθεντικής που αποτιμάται στα 80 ευρώ
Οι μπαταρίες γιατί να μην μου κάνουν;; Οσες φορές πήρα συμβατές μπαταρίες δεν είχα πρόβλημα;; και ο φορτιστής τι θα κάνει περισσότερο από το να φορτίζει;;
Εάν δεν είναι όπως τα περιγράφει ο αγγλος, θα τα επιστρέψω..
Το να μείνει επίσης η μισή θήκη, εάν δεν είναι bulky θα είναι μια χαρά.. θα δούμε πάλι.. και σίγουρα δεν θα χρειαστεί γκριπ εάν έχω την θήκη αυτή καθόσον ούτως ή άλλως θα δίνει και η ίδια λαβή για κράτημα..

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου για το σκιν. θα το δω και ίσως πάρω και το καφέ. *θα δούμε*. Υπάρχουν και άλλα όμορφα σκινς απ ο,τι είδα και αξίζει να το ψάξω..

ΥΓ αυτό το σκιν για την μαρκ ΙΙΙ μου άρεσε πολύ

http://www.ebay.com/itm/Dignis-Cuti...55396f8&pid=100009&rk=1&rkt=1&sd=271595260519

αλλα θέλει λίγο ψάξιμο για την ΙΙ..

Η σπαστή θήκη αυτή όντως είναι τελείως δύσχρηστη, άβολη και ογκώδης.

Για να την ανοίξεις σπάζει στη μέση και κρέμεται στον αέρα, ή χωρίζει και δεν ξέρεις που να το αφήσεις το δεύτερο μισό.

Επειδή ήταν bundle price στα 35, είπα να την δοκιμάσω.. κυρίως, όπως είπα, για την μεταφορά σε διακοπές στο αυτοκίλνητο κτλ όπου ίσως χρειάζεται κάποια προστασία έξτρα από χτυπήματα.. Κατά τα άλλα, ψάχνω και την λύση την άλλη που θα δώσει πρακτικότητα μικρότερες διαστάσεις κτλ...

Bundle rip-off είναι τα 35 όμως.

9,70 ευρώ το PU Leather case.
http://www.ebay.com/itm/New-PU-Leat...for-Sony-DSC-RX100-RX100-Camera-/301432138893

2,83 ευρώ ο φορτιστής:
http://www.ebay.com/itm/Battery-Cha...00-HX300-HX50V-HX50-AS10-Camera-/251789946374

6,33 ευρώ δύο μπαταρίες:
http://www.ebay.com/itm/2x-NP-BX1-N...d-for-Sony-Cyber-Shot-DSC-RX100-/400809857565

Σύνολο 18,86 με δωρεάν μεταφορικά.

Δεν τα προτείνω τα παραπάνω, το αναφέρω μόνο για τις τιμές.

Τις προτάσεις μου τις έγραψα στο ποστ #757.

Εχεις δίκιο..
Είναι γεγονός ότι βιάστηκα..
Επειδή όμως ακόμη δεν απεστάλη το πακέτο θα δω μήπως ακυρώσω την παραγγελία..
Κατά τα άλλα βέβαια, νομίζω το αμαζον είναι ακομη πιο ακριβό, αλλά θα το δω και αυτό..
Να είσαι καλά τζο..

Μετά από επίσκεψη στο πλαίσιο βρήκα την θήκη που την χωράει ίσα ίσα και είναι πάντα κατά την γνώμη εξαιρετική:

http://www.multirama.gr/prod/foto-video/thikes/tucano-prima-single-xs/prod410773/
Κόστος 10 ευρώ..
Νομίζω δεν έχει νόημα να ανεβάσω φωτογραφίες με την κάμερα.. Πάντως είναι λες και φτιάχθηκε ακριβώς για την φωτογραφική μας... Ο,τι ήθελα ακριβώς..

ΥΓ και εξωτερικά στο τσεπάκι αφήνει χώρο και για μια μπαταρία τουλάχιστον λόγω του φακού που είναι λίγο πιο μεγάλος

Ακύρωσα την αγορά.. Αν και το έστειλε, θα του το στείλω πίσω το πακέτο, όπως συμφώνησε με αποζημίωση 90% της αρχικής τιμής.. στην ουσία χάνω... 4 ευρώ.. πάλι καλα..
Είμαι σε αναζήτηση λοιπον 2 μπαταριών και ενός φορτιστή. Το αμαζον είναι πολύ ακριβό λόγω ισοτιμιας και κόστους αποτσολής, οπότε θα προσανατολιστώ μάλλον στο ebay.. εκτός και εάν βρω ελλάδα κάτι...
Θήκη δεν θα πάρω άλλη εκτός αυτής που ταίριαξε τελικά πολύ όμορφα.. Μπορεί να θυμίζει παλιές μηχανές η δερμάτινη των 10 ευρω ή και η πολυτελείας της σονυ στα 80, αλλά ναι, φαίνεται αρκετα δυσχηρστη..

Τα έξοδα αποστολής δεν τα υπολόγισες όμως για να στείλεις πίσω Αγγλία το πακέτο. Σε βλέπω να το κρατάς.

Τα links στα έδωσα πριν όλα από amazon.co.uk για ενδεχόμενη παραγγελία πολλών αντικειμένων μαζί, ώστε να πληρώσεις μία φορά μεταφορικά όλα μαζί.

Συμφωνήσαμε να ΜΗΝ παραλάβω το πακέτο και να ζητήσω την επιστροφή του. Συνεπώς δεν θα πληρώσω επιστροφή, όπως συμφωνήσαμε τουλάχιστον..
Για να δούμε..

Γενικώς να πάρει ευχή το amazon.co.uk μας έχει γίνει ακριβό πλέον....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ νομίζω ότι καταλήγω:
http://www.ebay.com/itm/2x-NP-BX1-B...820?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d2e81079c

Αν και δεν είναι φθηνό, φαίνεται πολύ καλή αγορά...Και λέω να την χτυπήσω μιας και το αμαζον αγγλίας είναι στα 40 φεύγα στην καλύτερη ΝΟ ΝΑΜΕ εκδοχη του μάλιστα..
Στο γερμανικό παλι θες κανενα 30αρι αλλα και πάλι δεν στέλνουν όλοι από εκεί προς τα εδώ
Βέβαια, όπως διαπίστωσα, στο ebay μπορείς να βρεις και με 15 ευρώ λύση (2 μπαταρίες και 1 φορτιστής)

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII και mkIII

Περισσότερο εμπιστεύομαι επώνυμες DSTE μπαταρίες παρά μαϊμού δήθεν original.

Κατά βάση συμφωνώ..
Από την άλλη, με 100% feeback και 1500+ ratings..γιατι να μην εμπιστευθώ... λεω τώρα..
Αρα προτείνεις να πάω και σε φθηνότερες λύσεις παρά αυτ´ς που φαίνονται μαιμου..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ιδιο κόστος με μεταφορικά από γερμανία για DSTE (αμαζον).. θα προτιμήσω να ακούσω τον Tzo παρά τους 1500 του ebay..

Ευχαριστώ για την άμεση συνδορμή και συμβουλή σου τζο