Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Απάντηση: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

ποιά κάμερα θα μπορούσε να την ανταγωνιστεί στο θέμα τιμής, φωτογραφίας, βίντεο?
Μόνο η Canon G1X , που έχει σένσορα 18.7 x 14mm , αλλά δεν την λες τσεπάτη, όπως είναι η Sony..

Απάντηση: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

δεν μπορώ να διανοηθώ να δώσω 550 ευρώ για μία κομπακτ.... όταν με 359 λίρες παίρνεις απο το amazon μια pentax k-30

και με 299 + 25 λίρες μεταφορικά από αμαζον την fuji x10

Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

Αγαπητέ φίλε δυστυχώς "τα ακριβά αρώματα είναι σε μικρά μπουκάλια", και βέβαια δεν έδωσα 550 αλλά 417 (λόγω αποφορολόγησης - κανονικά είναι 497). Είναι πολλά? Πάρα πολλά, αλλά είναι η μηχανή που έχω συνέχεια μαζί μου - όχι όταν "πάω για φωτογράφιση", οπότε είμαι σίγουρος για αυτό που κάνω - και το κάνω κατ' επανάληψη: πριν ήταν η S95! Συνήθως τις compact που αγοράζω τις πληρώνω περισσότερο από τις "μεγάλες" μηχανές μου, διότι αυτές τις παίρνω μεταχειρισμένες και αφού περάσει κάμποσος χρόνος από το λανσάρισμα του μοντέλου. Τα σπρώχνω σε φακούς κ.λ.π. βέβαια αλλά αυτό αφενός είναι αναπόφευκτο και αφετέρου λιγότερο σπάταλο μια και οι φακοί σου μένουν.
Σε ότι αφορά την X10 πρέπει να πω ότι είναι εξαιρετική, αλλά "τεράστια" σε σχέση με την RX100. Δεν σας κρύβω ότι ως "φουτζικός" κοίταξα πολύ προσεκτικά την μικρή και κούκλα XF1, η οποία σε jpeg 6mp "σκοτώνει", αλλά τελικά προτίμησα την σιγουριά του καλού raw, και επίσης με τράβηξαν τα τεχνολογικά "παλαβά" τρυκ της Sony...

Καλοριζικη Δημητρη, νομιζω κι εγω ειναι η καλυτερη all around επιλογη που μπορουσες να κανεις...

Ξεχάσατε οτι οι μηχανές που κουβαλάγαμε μαζι μας είχαν οπτικό σκοπευτρο; Τι να την κανεις τη μικρή αν δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα φωτογραφία; Εκτός κι αν έχετε συνηθίσει τόσο πολυ να κοιτάτε μέσα απο μικρή οθονουλα..

:flipout::flipout::flipout:

Πρόσεχε, είναι παράνομο in Public!

Δεν μπόρεσα να κρατηθώ... ούτε 10χρονό να ήμουν...

Χαχαχα, ευτυχως εχουν ειδικο χωρο στο καταστημα του Συνταγματος!

Sent from my CT1002 using Tapatalk

Tio έχω συνηθίσει, τόσα χρόνια με compact και mirrorless (άσε δηλαδή που πρόλαβα και τις lubitel :grandpa:). Κοίτα και μια πατέντα http://www.luminous-landscape.com/reviews/accessories/pimping_the_rx100.shtml και άλλη μία http://cheesycam.com/meanest-or-silliest-sony-rx100-rig/ και τέλος εδώ http://www.cameraquest.com/leicafin.htm

Ναι αλλα χάνεις την ευκολια μεταφοράς λόγω μεγέθους. Δηλαδή πόσο πιο ακριβή θα ήταν αν της βάζανε ένα έστω ηλεκτρονικό σκοπευτρο εφόσον την προοριζουν για τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες - βέβαια θα κανιβαλιζανε τις nex έτσι

Νομίζω οτι η OM-D έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια φωτογραφική μηχανή εύκολης μεταφοράς

εγω προτείνω να πάμε όλα τα μέλη στο public, να την παίξουμε ομαδικώς :guitarist: μπας μας κάνουν καμμιά έκπτωση για να απαλλαγούν από μας.

Νομίζω οτι η OM-D έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια φωτογραφική μηχανή εύκολης μεταφοράς

Μικρή; ναι. Εύκολης μεταφοράς; ναι. Για την τσέπη του ποδηλατικού τζέρσεϋ; όχι! Δεν είναι κομπακτ, πώς να το κάνουμε;

παρόλη την πλάκα, γιατί κάποιος να μην διαλέξει την samsung nx1000 με ένα pancake φακό της?

Ευχαριστώ παίδες, όταν παραλάβω θα έχετε τακτικό user report, όπως είχα κάνει με την S95. Εννοείται ότι τα διάφορα συμπράγκαλα που έβαλα σε προηγούμενο post μου φαίνονται ψιλοαστεία, αν θες σκόπευτρο κ.λ.π. παίρνεις άλλη μηχανή, απλά πράγματα...

Την ειδα κι εγω σημερα... Με το ζορι κρατηθηκα να μη βαλω αγγελια για τη σονυ νεχ!
Αν ειχε λιγο πιο ευρυγωνιο και κυριως σπαστη οθονηνθα τη ακεφτομουν σοβαρα....

Θα το κόψω το φόρουμ με την κρίση που υπάρχει.
Όλο πάω να μαζευτώ και μπαίνει μέσα μου ο καταναλωτισμός και παλεύω να συμμαζευτώ.
Και είμαι και φτωχός.

Η τιμή δυστυχώς ανέβηκε στα 527+11=538 - που εξακολουθεί να είναι 100 λιγότερο από Ελλάδα - απλά τα κεντρικά φωτομάγαζα δίνουν κάποια δωράκια μαζί και ίσως κόψουν κάτι αν πληρώσετε μετρητοίς. Παρέλαβα χθες, φόρτισα και... τα παιδία παίζει :jester:

Παρεμπιπτόντως, συνοδεύεται από πανευρωπαϊκή εγγύηση έγινε εγγραφή κανονικά, κατέβηκε το image data converter (που "βρίσκει" το photoshop και συνεργάζεται μαζί του) και το βασικό manual (το "μεγάλο" παίζει μόνο on line, αλλά στο forum του dpreview υπάρχει σε pdf 227 σελίδων).

Οι πρώτες εντυπώσεις θετικές (την είχα δει βέβαια ζωντανή αλλά για 5-6 λεπτά μόνο), τα μενού με πολύ βάθος αλλά καλή οργάνωση. Το εμπρός δαχτυλίδι δεν έχει βήμα αλλά δουλεύει γλυκά, στην χειροκίνητη εστίαση βολεύει σε συνδυασμό με το focus peaking. Ευτυχώς η standard ρύθμιση που δουλεύει σε όσα mode πρόλαβα να δοκιμάσω, είναι τα zoom presets 28,35,70,100 και ενδιάμεσα - λιγότερο βολικό και εύχρηστο από της S95, αλλά καλύτερο από το να παίζεις μαντεψιές με το δακτυλίδι γύρω από το κλείστρο. Το κουμπί fn σε βάζει ουσιαστικά σε ένα γρήγορο μενού με άμεση πρόσβαση στις βασικες ρυθμίσεις που θέλει ο φωτογράφος: έκθεση, ευαισθησία, ισσοροπία λευκού, και μερικές ακόμα. Μπορείς να παραμετροποιήσεις (σχεδόν) τα πάντα με βάση τις προτιμήσεις σου βέβαια. Φωτογραφικά δεν μπορώ βέβαια να πω τίποτα ακόμα, δεν έχω προλάβει να ξεφορτώσω στον υπολογιστή ούτε ένα καρέ. Το AF είναι γρήγορο και στα σκοτεινά, το macro θα το χαρακτήριζα επιεικώς closeup, video ρωτάτε λάθος άνθρωπο :-) Επίσης κάτι πολύ θετικό για μένα είναι ότι μπορείς να "κρατήσεις" τις περισσότερες ρυθμίσεις που συμμετέχουν στην παραγωγή jpeg από την μηχανή, ενώ τραβάς raw+jpeg κάτι που δεν ίσχυε στην S95!

Η απτή ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, αλλά υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις:

- Το φλάς είναι κάπως λεπτεπίλεπτο - όπως τα περισσότερα του είδους, αν μη τι άλλο είναι με ελατήριο και όχι με μοτέρ.
- Το πορτάκι της θύρας usb είναι από σκληρό πλαστικό καλής ποιότητας μεν αλλά επίφοβο για σπάσιμο, θα μπορούσε να είναι μαλακό για να μη κινδυνεύει.
- Ωραίο το "καθαρό" design, αλλά από πού πιάνεις το αντικείμενο? Μου φαίνεται ότι συνομοτούν όλοι για να κάνουν τον Franiec πλούσιο - για το φθηνό και καλό grip που έβαλα στην e-pm1 δεν υπάρχει χώρος δυστυχώς. Είμαι ανάμεσα στου Franiec λοιπόν και σε "μισή" θήκη που προσφέρει και κάποια προστασία, αλλά προσθέτει όγκο...
- Το κουμπί του κλείστρου είναι υπέρ το δέον ευαίσθητο. Ουσιαστικά η διαδρομή για να εστιάσεις είναι μισό δέκατο του χιλιοστού και μετά "κλικ"! Επιπλέον είναι "χωμένο". Παράγγειλα επειγόντως soft button από την Garitz προς 11$ το ζεύγος παρακαλώ, αλλά ο Amin στο Serious compacts λέει τα καλύτερα.

Αυτά για πρώτη δόση, θα τα ξαναπούμε με δείγματα κ.λ.π. -bye-