Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

H OLY υπαρχει στην Ελλαδα ?
Πως τα παει η νεα αντιπροσωπεια... γιατι αν ειναι οπως πριν 1 χρονο περιπου ... αστα!

Δημήτρη (αν δεν κανω λαθος :p) να σε ρωτησω κατι:

Βασικα ειμαι ενα βημα πριν την Sony (σε σχεση με την XZ-2), πιο πολυ για αλλαγη (απο την XZ-1 που εχω τωρα), φωρητότητα, video.

Διαφορα στην ποιοτητα εικόνας γενικα από την XZ-2 δεν εχει μεγαλη απ οτι καταλαβαινω - οχι τοσο ωστε να με ενδιαφερει δλδ (τα 20 MP κλπ).

Στο μονο που κολλησα τωρα ειναι οτι διαβαζω οτι εχει σκουρα / ψυχρα χρωματα κατι που με χαλαει γιατι το ακριβως αντιθετο (ζεστα - ισως υπερκορεσμενα ελαφρα βεβαια) ειναι που εχω εκτιμησει περισσότερο απ όλα στην ΧΖ-1.

Με ενδιαφερει το jpeg γιατι τραβαω κατα 90% στο Auto και δεν θα ασχοληθω με πολλες πολλες ρυθμθσεις και με raw / post processing.

Αν θυμαμαι καλα εισαι / ησουν Olympακιας; Οποτε να ρωτησω αν το θεμα των χρωματων ειναι κατι που θα πρεπε να με προβληματίζει;

Last edited:

Απο την εμπειρια μου με 2 olympus, η παλετα τους ειναι "τουμπανο"

Είμαι Olympάκιας, μου αρέσουν και τα jpeg της fuji (Velvia κ.λ.π.). Τα jpeg της rx100 δεν μπορώ να σου πω ακόμα, δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ με ρυθμίσεις κ.λ.π.

Βαλε την εκει στο Autο και τραβα μερικές καημένε να μου φυγει η απορία (γιατι ζαλίστηκα να διαβαζω αριστερα και δεξια) :p :p :p

Περαν της πλακας, ειμαι σαφως λιγοτερο ψαγμενος από εσας οποτε με ενδιαφερει μια ''χοντρική'' εκτίμηση (χρωματα στο Auto / JPEG)

Θα συμφωνήσω και εγω με τον προηγούμενο ,επειδή κάποιοι δεν είναι και τόσο ειδικοί και γνωρίζουν τόσο σε βάθος λεπτομέρειες , καλο θα ήταν να δούμε και κάποιες φωτο στο auto , ναι οκ δεν θα είναι ότι καλύτερο και δεν εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες της μηχανής αλλα έστω και έτσι......

Δεν νομιζω πως μπορει καποιος να βγαλει ασφαλη συμπερασματα βλεποντας απλα μια φωτογραφια που τραβηξε η οποιαδηποτε μηχανη.
Θελω να πω πως δεν ειναι κριτηριο κατι τετοιο για να αποφασισει καποιος αν του κανει/αρεσει μια μηχανη ή οχι.
πχ, με μια olympus 10ετιας των 7 megapixels, εχω βγαλει απιθανες φωτογραφιες.

Οποτε, αυτο που προτεινω ειναι τα κριτηρια να ειναι βαση της αισθησης/βολικοτητας, αισθητικης και (για οποιον θελει) οικονομικα.

Αν υπαρχουν καποιες προτεραιότητες του τυπου, να εχει ευρυγωνιο φακο, να τραβαει ευκολα σε χαμηλο φωτισμο, να εστιαζει γρηγορα, να εχει μεγαλο ζουμ, εκει αλλαζει

Last edited:

Παίδες δεν έχω "κανονικές" φωτογραφίες ακόμα, δεν έχω προλάβει. Μεθαύριο πάω Γερμανία και (πιθανολογώ) ότι θα μπορέσω να τραβήξω μερικές, οπότε άμα τη επιστροφή μου. Γενικά πάντως οι Oly στο jpeg δεν παίζονται...

Σιγα μην αντεξω να σε περιμενω μεχρι τοτε....παω να παρω την XZ-2 να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια :p

Και την XZ1 τι θα την κάνεις μπρε αθεόφοβε? :chinscratch:

Εχει παρει το δρομο της ηδη...

(αλλιως προφανως δεν θα ασχολιόμουν καν για αλλαγη...ειμαι υπερευχαριστημενος από τη μηχανουλα)

Σιγα μην αντεξω να σε περιμενω μεχρι τοτε....παω να παρω την XZ-2 να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια :p

Aφου σου αρεσει η παλετα της ολυμπους (και εμενα το ιδιο) γιατι δεν κοιτας μια εναλλακτικη ?
Φωτεινος φακος, ευρυγωνιος, fullHD video μεταξυ αλλων.

http://www.olympus.com.gr/site/el/c/cameras/digital_cameras/tough/tg_1/tg_1_features.html

Και την εχεις παντου και παντα μαζι, απο την παραλια (και υποβρυχια), μεχρι και τα χιονια, δεν καταλαβαινει τιποτε. Παντως καιρου. Χωλαινει σε χαμηλο φωτισμο
Και εχεις και 200 ευρω στην τσεπη....

Οριστε και δειγματα:

I am watching you... by ntinos5, on Flickr

P8230623 by ntinos5, on Flickr

P8230688 by ntinos5, on Flickr

P8180448 by ntinos5, on Flickr

Νταξ, αυτή ειναι άλλη κατηγορία

Έχω μια panny FT αντίστοιχη αλλα τούτη δω φαίνεται κλασεις ανώτερη.

Ωραίες φωτο btw (ειδικά η προτελευταία!)

Η τελευταία απο που ειναι;

Sorry για το ΟΤ :)

28mm/f1.8, 1/10",Iso 100, Jpeg χύμα από την μηχανή με λίγο ίσιωμα, και το sharpen από το resize του Irfanview:

_DSC0362Res.jpg

ειναι πολυ καλη η μηχανουλα, αλλα με τετοιο μικρο αισθητηρα, ολες δεν εχουν πολυ μεγαλο ξεφονταρισμα...

Last edited:

Nαι αλλά δεν περιμένεις και κατι πολύ καλύτερο .. Οι νόμοι της φυσικής βλέπεις.. ισως σε ενα παράλληλο σύμπαν (Photo Fringe..)
Aμα θελεις παιχνιδια με βαθος πεδίου, ξεφοντάρισμα κλπ δεν αγοράζεις compact (εστω και αυτήν) IMHO

Η εστίαση είναι στην πρώτη κολόνα, αν προσέξετε η δεύτερη το τρένο κ.λ.π. είναι ελαφρώς θολά, αλλά γενικώς ξεφοντάρισμα "βλέπεις" μόνο σε σχετικά κοντινά πλάνα. Εδώ η κολόνα είναι στα 10+ μέτρα...