Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII και mkIII

Δημήτρη καλή η πρόταση σου,έτσι είχα πάρει στις ακριβές εποχές τη δική μου από προσφορά στο γαλλικό amazon.
Αυτή τη στιγμή μπορεί να βρει στα γνωστά ευρωπαϊκά μαγαζιά τη μηχανή με 350 ευρώ περίπου οπότε θεωρώ ενδιαφέρουσα την προσφορά αν βγει κοντά στα 300-320 ευρώ τελική τιμή με τα μεταφορικά.

Σήμερα πήγα σε μία βάπτιση και τράβηξα 1050 φωτογραφίες με μια μπαταρία. Ήταν τόσες πολλές γιατί τράβαγα κατα ριπάς λόγω της χαμηλής ταχύτητας κλείστρου. Για να έχω ικανοποιητική ταχύτητα μέσα στην εκκλησία χωρίς φλας φυσικά τράβαγα σε σχετικά ανοιχτό διάφραγμα, οι περισσότερες είναι f/3.5. Κατά συνέπεια είχα σχετικά ρηχό βάθος πεδίου. Εκεί με βόλεψε πάρα πολύ το tracking focus που μου επέτρεπε να κλειδώνω το focus όπου επέλεγα. Επίσης εξαιρετική η οθόνη της μηχανής που επιτρέπει να ελέγξεις με πολύ μεγάλη ακρίβεια αν είναι σωστά εστιασμένη η φωτογραφία.

Μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. ΠΡέπει μόνο να πάρω μια πιο γρήγορη κάρτα γιατί έχω μια class 4 και αργούσε λίγο να γράψει τις φώτο.

Πήγα χτες σε έναν γάμο. Τράβηξα 1420 φωτογραφίες πριν η μπαταρία να παραδώσει το πνεύμα. Όλες εκτός 5-10 χωρίς φλας. Μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα με το αποτέλεσμα. Τράβαγα σε A mode και τις περισσότερες με ζουμ μια και ήταν έτσι η εκκλησία που δεν μπορούσα να πλησιάσω πολύ. Αυτή την φορά χρησιμοποίησα για φόκους το flexible spot και έκανα focus και recompose. Με αυτό τον τρόπο κατάφερνα να έχω πάντα σε φόκους αυτό που ήθελα γιατί αναγκαστικά λόγω χαμηλού φωτισμού είχα μικρό σχετικά βάθος πεδίου.

Δηλώνω πάρα πολύ ευχαριστημένος από την μηχανούλα. Πολύ εντυπωσιακή η οθόνη της, σου δείχνει ξεκάθαρα αν έχει εστιάσει σωστά.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII και mkIII

Από κεκτημένη ταχύτητα διάβασα rx100iii και με έπιασε τρέμουλο :)

Ψηνομαι ασχημα να αποχωριστώ την XZ 2 μου για χάρη της MKIII (αυτό το viewfinder με εψησε γμτ...)

Ως γνωστον :p, τραβάω βασικα στο Auto (αναθεμα αν ποτε θα κατσω να ασχοληθώ σοβαρα) οποτε τα περι καλύτερης εμπειρίας χρησης της Oly (βλ. click dial κλπ) δε νομίζω να με επηρεάσουν ιδιαίτερα.

Δεν ξερω όπως με το jpg τι παίζει....Λατρέυω της Oly και από Sony δεν εχω ιδεα (και στο dpreview λεει ότι είναι λιγο ''καπως'').

Editing γενικα δεν παιζει...

SOS Καλώ Γιάννη - Μίλα μην ανοιξω αυριο νημα ''μολις παρελαβα'' SOS :p

αν τη ρυθμισεις σωστα , μια χαρα ειναι και τα jpg.
Αφαιρεις εντελως το noise reduction, ρυθμιζεις λιγο τα χρωματα (μεσα απο pictures profiles - portrait, landscape, κλπ) και εισαι ΟΚ.

Εμενα μονο το περιορισμενο ευρος με κραταει (εκτος του οικονομικου φυσικα) απο το να την αποκτησω.

Last edited:

Στο review του dpreview νομίζω λέει ότι και κατεβάζοντας τις ρυθμίσεις στο jpg παλι είναι λιγο too much.

Anyway, δε νομίζω οντως να είναι ''θεμα''.

Κατά τα αλλα, στο ''auto'' - jpg, θα δω λες διαφορα; (ή παίζει και να ''χασω'' λιγο λογω του καλύτερου ισως jpg της Oly);

Μικρό ευρος, υποθετω εννοεις το zoom, ε; Πανω κατω το ιδιο με την xz 2 δεν εχει (για μενα λεω) ;

το dpreview οπως παντα υπερβαλει!
Ετσι ελεγε και για την a6000 - a7 και ειχε εντελως λαθος.

Διαφορα δε θα δεις μεγαλη, η xz2 εχει καταπληκτικο φακο και χρωματα.

Η sony θα υπερεχει λιγο στα σκοτεινα, λογω αισθητηρα, εχει λιγο πιο ευρυγωνιο φακο , πολυ καλυτερο βιντεο και περισσοτερα Mpixels για cropping κυριως.

Oμως η σονυ σταματει στα 70mm , ενω η χζ2 στα 110mm , ειναι καλυτερη δηλ. για πορτραιτα η xz2 , ενω η σονυ για τοπια (χοντρικα παντα) .

Εχει επισης το EVF που ειναι μεγαλη ευκολια το καλοκαιρι και με πολυ ηλιο.
Αν ειχε και touch screen ....:damnyou:

Αν ειχε και touch screen ....:damnyou:

Ναι, αυτό το πηρα χαμπαρι πριν λίγο...

Και οντως με εχει βοηθήσει πολύ στην Oly (στο focus κυρίως).

Χμμμ....περιέργως :p με βλεπω να καθομαι στ αυγα μου....

και καλα θα κανεις.... αν δε σε νοιαζει το βιντεο, λιγα θα κερδισεις.
Και αμα βαλεις και τα χρηματα..... αστο καλυτερα!

Εγω παντως προτιμω evf τυπου x20 κτλ. Αυτο το evf "τυπου φλας" της rx100 δε μαρεσει καθολου.

εμενα παλι μ αρει πολυ, δε πιανει χωρο σα τα καρουμπαλα, και οταν δε το χρειαζεσαι κρυβεται κιολας.

Προφανώς το "καρουμπαλο" evf καταργεί την έννοια της compact...

Η πρωτη γενναια μειωση εγινε. 739ε στο Ελλάντα.