Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII και mkIII

τις φωτογραφικες ? :p
ηξερα ότι θα το πεις....διεστραμμένε....:p

YG... ο Τακης ηρθε για μαθημα και τωρα θα στο παιζει "ειδικος" ! :ernaehrung004:
Περιεργο...Ο Τακης τα ξέρει όλα από γεννησιμιού του....επεσε στη χυτρα με τον μαγικο ζωμό (μήλου) όταν ηταν μικρός....:p

Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

Έπεισα τον κουμπάρο να προχωρήσει στην αγορά της RX 100.
Όσο διαβάζω το νήμα θα μπορούσατε να προτείνετε μία κάρτα μνήμης για την συγκεκριμένη μηχανή.
Ευχαριστώ.

Re: Η Sony ανακοινωσε την RΧ100 με 1" Sensor

Έπεισα τον κουμπάρο να προχωρήσει στην αγορά της RX 100.
Όσο διαβάζω το νήμα θα μπορούσατε να προτείνετε μία κάρτα μνήμης για την συγκεκριμένη μηχανή.
Ευχαριστώ.
Ας περιμενει λιγο, μπορει να δωσω τη δικια μου....:p

Μια ''καλη'' Class 10 (πχ Sandisk Ultra και πάνω) θα είναι ΟΚ

Ευχαριστώ.
Ο κουμπάρος πήρε πρωτοβουλία και παρήγγελε μία της sony.
Εν τω μεταξύ πρόλαβε και έχασε το καλώδιο/φορτιστή...
Την έπιασα στα χέρια μου. Τράβηξα μερικές φωτογραφίες (βράδυ). Πρώτη εντύπωση από το jpeg που είδα μέσα από την μηχανή δεν είναι καλή. Περίμενα κάτι καλύτερο με τόσα που είχα διαβάσει.
Συγκρινόμενη πάντα με την nex 5n.

Πάντως από το http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-rx100-iii/sony-rx100-iii-image-quality.htm φαίνεται ότι η Jpg engine δεν είναι βελτιστοποιημένη. Δεν δείχνουν καλύτερα τα Jpg σε σχέση με τις προηγούμενες rx100 κι επίσης δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα που δίνει η panasonic gm1 ίδια σε μέγεθος και τιμή.

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII και mkIII

Πράγματι οι δυο τελευταίες Panasonic gm1 και gx7 τα πανε πολυ καλά και στα αρχεία JPEG με τους κιτ φακους, μαλιςτα αν πειραξεις και το noise reduction και το μειώσεις σε τιμές -3,-4 η λεπτομέρεια απογειώνεται, η μικρη GM1 αγοράστηκε για την σύζυγο αλλα καθημερινά λογω φορητότητας και απόδοσης ειναι μαζι μου με τον 12-32 και το 15mm/8 bodycap.

Τελευταίες μέρες η rx100 αχώριστος σύντροφος παντού με τα καλά της και τα κακά της.
Μία σπαστή οθόνη και ένα ευρυγώνιος φακός να είχα και θα ήμουν καλυμμένος 100%
Χωρίς 4K αντέχω να ζήσω για λίγο ακόμη.
Και επειδή τα λόγια είναι φτώχεια.
Βίντεο ολόφρεσκο χτεσινό από δύσκολη γωνία.(iso 1600 και έκθεση +0.3,διάφραγμα κοντά στο 2)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ασε αυτα, και ανεβασε βιντεακι με τα μπολσοϊ :D

Αύριο ετοιμάζεται φίλος για αγορά της rx100iii οπότε σε λίγο καιρό θα έχω ιδία γνώση της μηχανής.
Μη ρωτάτε από που, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κίνα μέσω Γαλλίας, με τιμή κάτω από τα 650 ευρώ δεν υπάρχει δίλημμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιαρίμη Ηλία μια που είσαι μέσα, έχεις το χρόνο για μία ανάλυση οπτικά και όχι μόνο που κερδίζει η rx100iii την rx100.:worshippy:

Αυτά τα ωραία που γράφεις με εστιακά μήκη,στοπ,crop κτλ.
Από ότι βλέπω η rx100iii είναι πιο ευρυγώνια στο φακό αλλά με μικρότερο ζούμ.

Χονδρικως τα γνωστα:

Σιγουρα μια πιο ακριβη compact μηχανουλα.

Και ενα σταθερο 2.8 (κοντα στα 4 πραγματικο), σε ενα μικροτερο ευρος ως προς το ζουμ.

Μπονους η αστεια εικονα καθως τραβας με το evf ...

dsc_rx100m3_lifestyle_wmen_expoct2015_2_1200.jpg

Με απλά λόγια φωτογραφικά τι κερδίζω με την rx100iii αν κερδίζω.

To πιο προφανές είναι τα 24mm ευρυγώνιο .. αν σου χρειάζεται είναι μεγάλο κέρδος.

Για μένα σοβαρό πλεονέκτημα είναι και το ματάκι αλλά εσύ λες οτι δεν δίνεις βαρύτητα σε αυτο ..

Επίσης σε σχέση με την RX100 I η καλύτερη απόδοση του αισθητήρα λόγω τεχνολογίας BSI (1/3 stop).

Μετά ο πιο φωτεινός φακός σε μεσαίες εστιακές αποστάσεις που φτάνει το 1 στοπ στα 70mm. Aπο τον πιο φωτεινό φακό εκτός απο υπεροχή σε θόρυβο αναμένεται και καλύτερη συμπεριφορά του Auto Focus ..
RX100
.................. 28 mm 35 mm 50 mm 70 mm 100 mm
.................. f/1,8 .. f/2,8 .. f/3,5 .. f/4,0 .. f/4,9
RX100III
24 mm 25 mm 28 mm 35 mm 50 mm 70 mm 100mm
f/1,8 ..f/2,0 ..f/2,5 .. f/2,8 .. f/2.8 .. f/2.8 .. f/4.0 (ισοδύναμο μετα 1,4Χ κροπ)

Aπο 70mm και πάνω επειδή για πιάσεις το ίδιο κάδρο θα κροπάρεις την RX100III η πρακτική διαφορά μειώνεται (αν θέλεις να συγκρίνεις σε ίδιο μέγεθος) αλλά παραμένει ενα πλεονέκτημα 1/3 στοπ ακόμα και αν κροπάρεις σε κάδρο ίδιο με τα 100mm .
Βέβαια η ευκρίνεια των 20Μπ της RX100 I σε σχέση με τα 10Μπ που θα μείνουν μετα απο το κροπάρισμα των 70mm σε 100mm ισως είναι καλύτερη αλλά θέλει τεστ γιατί κοντραρονται τα 20Mp vs 10Mp αλλα τα τελευταία είναι απο την συνήθως καλύτερη κεντρική περιοχή.

Νομίζω οτι ο φακός της RX100III είναι πιο καλός στα κοινά τους εστιακά μήκη (28-70) αλλά δεν βρίσκονται δείγματα σε κοινά καδραρίσματα και εστιακά μήκη. Το να συγκρίνεις 24mm vs 28 mm δεν είναι άμεση σύγκριση ούτε τα 70mm vs 100mm ... περιμένουμε συγκριτικά δείγματα .. -bye-

Δεν μπαίνω στις διαφορές στο video ούτε έτοιμος είμαι ούτε και το ζήτησες .. ;)

Καλοκλίκωτη στον φίλο σου και καλή διασκέδαση σε σένα στα τεστ.

Ελπίζω να κάνεις συγκριτικές λήψεις μεταξύ Ι και ΙΙΙ.

Να σαι καλά.
Ο φίλος σήμερα βαραει ελιές οπότε και μου έδωσε τη χαρά να την ξεπαρθενιάσω.
Πάω μια βόλτα τώρα να τραβηξω οτι μπορώ να σας δείξω πιο βράδυ δείγματα και να γράψω και οποία κριτική μπορώ.